Звезда са плус шест на реванш у Литванију @ 6 March 2014 07:13 PM
Црвена звезда Телеком – Лијетувос Ритас 88:82 (23:27, 22:14, 25:19, 18:22)

Дворана: „Пионир“ у Београду. Гледалаца: 6.148. Судије: Перес (Шпанија), Замојски (Пољска), Фуфис (Грчка).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ: Ребић, Лазаревић, Лазић 6, Блажич 6 (5 ск, 5 изг), Симоновић 7, Марјановић 21 (5 ск), Катић 6, Тејић 8, Нелсон 13 (5 ас), Џенкинс 5, Стојановић, Драгићевић 16 (5 ск).

ЛИЈЕТУВОС РИТАС: Бабраускас 3, Кук 13 (6 ас, 3 изг), Паласиос 13, Сибутис 17, Гецевичијус 14 (3 изг), Орелик 6 (6 ск), Даудел, Лидека, Бендзијус, Сангаила 8, Јеловац 8.

Црвена звезда Телеком ће имати тежак задатак да се пласира у четвртфинале Еврокупа упркос трећој победи над Лијетувос Ритасом ове сезоне.

Пулени Дејана Радоњића дефинитивно нису били на нивоу претходних мечева против овог ривала, а ни утакмица одиграних у последње време, па ће на реванш у Литванију са плус шест (88:82). Ни мало ни много.

Специфичност нокаут фазе, где се јури што већа разлика пред реванш, оковала је руке и ноге црвено–белима у првој четвртини.

После четири минута било је 8:8. Звезда је брзала у нападу желећи да „на силу“ што пре стекне залиху, док су гости сјајно трчали контре и то кажњавали.

Марјановић је маестрално одиграо прву четвртину завршивши је са 11 поена, које је имао већ у осмом минуту.

Ипак, после Паласиоса који је био расположен на самом почетку, код гостију се распуцао, као и у мечу Евролиге у „Пиониру“, Гецевичијус. Везао је две тројке за вођство Ритаса од 21:16. До краја прве деонице гости су одржавали разлику и завршили је са 23:27.

Звезда се превише ослонила на шут за три поена који је није служио. У једном тренутку је шутирала 1–7.

За првих пет минута у другој четвртини постигнуто је свега шест поена комбиновано. У тој општој нервози, боље су се снашли домаћи кошаркаши направивши серију од 9:2 (32:29) коју је закуцавањем крунисао Симоновић.

Ритас је био без поена три минута, али је за свега 30 секунди направио мини–серију од 5:0 за 32:34. Опет је за три погодио Гецевичијус, надовезао се и Бабраускас – ништа чудно за литванску екипу.

Тејић је због повреде Раденовића и ровитости Драгићевића провео доста минута у игри. У почетку је деловао преплашено, али онда је почео да погађа и блокира.

Захваљујући његових осам поена и Лазићевој тројци, Звезда је отишла на полувреме са плус четири (45:41). Да се Катић није обрукао у две ситуације под обручем, плус би био и већи.

Уследила је серија Београђана од 7:0 за прва три и по минута у трећој деоници (12:0 рачунајући другу четвртину) за највећу разлику – 52:41.

Међутим, уследио је нерезонски шут за три поена Драгићевића, потом и две глупо изгубљене лопте Блажича и Ритас је у 26. минуту, серијом од 11:2, пришао на свега минус два (54:52), а убрзо и на минус један (55:54).

После периода игре кош за кош, у 28. минуту, Звезда је везала две тројке (Драгићевић и Џенкинс) за 65:57. Били су то први поени Џенкинса.

После још једне тројке Драгићевића и половичног извођења пенала Паласиоса, црвено–бели су завршили трећу четвртину са обећавајућих плус десет (70:60).

Можда је већина у дворани очекивала да Звезда ту разлику у последњих десет минута увећа, али лошом одбраном и безидејним нападом то није успела.

Мало је било расположених играча у домаћем тиму, док су гости играли растерећено. Кук и Сеибутис су преузели улоге егзекутора у Ритасу за 79:76 у 37. минуту.

Ретко шта је Звезда успела да одбрани у последњој четвртини за неспокој пред реванш.

Извор: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com