Звезда одбранила трофеј у Купу Србије @ 23 February 2014 09:57 PM
Рибница – Црвена звезда 0:3 (21:25, 24:26, 19:25)

Хала спортова у Краљеву. Гледалаца: 1.600. Судије: М. Јанковић (Ниш), В. Симоновић (Крагујевац). Трајње меча: 83 минута.

РИБНИЦА: Маринковић, Усиљанин, Бојовић, Радовић, Бићанин, Радевић, Шкундрић (либеро), Стојсављевић, Вељовић, Миловановић, Окошановић, Мочић. Тренер: Бошко Мачужић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић, Стоиловић, Копривица, Милутиновић, Петковић, Вуцуљевич, Вујић (либеро), Мунћан, Перић, Стоковић, Гмитровић, Јовановић. Тренер: Душко Николић.

Донели су “црвено-бели” у петак пехар Купа у Краљево, а у недељу увече вратили га на Маракану! У финалу 49. Купа Србије, у прелепом амбијенту краљевачке Хале спортова, црвено-бели су савладали Рибницу и дванаесто пут у клупској историји постали победници националног Купа.

Краљевчани су били достојан ривал у величанственом финалу, а треба рећи да су пропустили велику прилику у другом сету, када су били на прагу изједначења.

Пропустили су две везане сет лопте. Звезда је одолела у тим тренуцима, захваљујући и већем искуству у игрању тако важних мечева.

Почетну нервозу великог финала брже су пребродили Краљевчани, који су повели 10:6. Држала је Рибница добар пријем, па је Бићанин максимално користио своје средње блокере. До резултата 14:10 Краљевчани су имали лепу предност.

Од тог тренутка почиње преокрет. Јунак истог био је Филип Стоиловић. Његови сервиси су анулирали предност домаћина (14:13), а уз подршку Петковића, са још два блока на Радовићу, донео је Звездин примач и прву предност свом тиму (19:18).

Добрим одбранама и прецизним контрама, црвено-бели су у завршници стигли до недостижних 24:21, а прву сет лопту, ас сервисом, у вођство је претворио Околић.

Много боље је Звезда отворила други сет. У раној фази, стекли су Београђани предност и захваљујући изузетно квалитетној игри, држали је све до резултата 18:14.

Тада почиње чудесан преокрет домаћих, који ће у завршници сета донети потпуно усијање. Рибница је била упорна и на крилима навијача, из поена у поен, топила предност шампиона. Маринковић и Бојовић били су творци преокрета, а када је на семафору засијало 24:22, све је замирисало на изједначење.

Није тако мислио нови Звездин јунак – Вук Милутиновић! После сервис грешке Бојовића (24:23), Звездин средњак је везао три поентерска блока и отворио Звезди пут ка новом трофеју.

Повели су Београђани 13:9 у трећем сету, али је домаћин још једном узвратио, чак и повео 16:15! Нажалост Краљевчана, то као да је разљутило Душана Петковића, који је уз огромну подршку саиграча, повео Звезду до победе. Севале су контре и блокови, а ас Звездиног капитена ставио је “тачку на и” и крај овог прелепог финала.

Извор и фото: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com