Звезда поново одиграла само полувреме за победу @ 30 January 2014 05:04 PM
Паниониос – Црвена звезда 66:78 (21:19, 19:21, 12:14, 14:24)

Дворана: „Хеленико” у Атини. Гледалаца: 700. Судије: Луис Лопез (Португал), Роберт Виклицки (Чешка) и Давид Романо (Израел).

ПАНИОНИОС: Мекколум 15, Стаматис, Картер 15, Милбурн 8, Атанасулас 5, Батис 7, Скордилис 3, Ленгфорд 8, Мишел, Симтсак, Кирицис 5, Салустрос.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ребић, Лазић 4, Блажич 7, Симоновић 13, Марјановић, Раденовић 8, Катић 19, Тејић, Нелсон 14, Џенкинс 10, Стојановић, Драгићевић 3.

Била је Црвена звезде Телеком на мукама у Атини, због два црна периода без поена од по скоро пет минута, али држала се одличном одбраном и почетком последњег периода дефинитивно сломила ривала.

Паниониос је прецртан из борбе за осмину финала, док се мисија црвено-белих наставља после Кипа Кораћа, мечом против Нижњег Новгорода (12. фебруара) у коме је тријумф императив, по могућности преко 11 поена разлике.

Брејк у оваквом систему такмичења, уз победе код куће, често представља капитал вредан проласка даље. Међутим, ситуација у групи Црвене звезде веома лако би могла да буде изузетак који потврђује правило.

Према до сада виђеном, победа у Атини ће бити предуслов за равноправну борбу три тима, док ће коначан пласман зависити од кош разлике између њих. Нижњи и црвено-бели су тријумфално прошли кроз Атини, реално је и да то учини и Билбао.

Ипак, за ту причу има времена, а црвено-бели њен расплет дочекују у одличној позицији.

Меч пред свега 700 гледалаца је био готово пресликана са виђеним у Пиониру, пре осам дана. Темпо је био нешто бржи, ривали су мало дуже били поравнати, али сви кључни детаљи су били идентични.

Црвена звезда је добро отворила меч, Симоновић је у првом контакту са лоптом убацио тројку и све је кренуло на њену воденицу. Гости су успели да вежу неколико контранапада, спољна линија лако је пробијала одбрану, док су центри добили неколико употребљивих лопти. П

рактично, једини проблем је био превелики простор за Мекколума, најбољег стрелца Еврокупа.

А, онда су црвено-бели повукли ручну. После тројке Блажича за 19:13 у седмом минуту, почео је пост који је трајао готово пуних пет минута.

Паниониос је повео, али није у пуној мери казнио црне минуте гостију што је представљало увод у резултатску кацкалицу која је трајала до одласка на велики одмор.

Од минуса црвено-белих до тог тренутка треба издвојити 25 одсто шута иза линије 6,75 (12-3), наравно уз слабију одбрану и кризе у нападу.

Нелсон је трећи период отворио тројком, али испоставило се да су то били једини поени Црвене звезде за пет минута.

Нове црне мините црвено-бели су поново компензовали одбраном, колико год је то било могуће. Ипак, корак по корак, Грци су се одлепили на плус шест (49:43).

Међутим, убрзо су изашли из бонуса, што је помогло гостима да се помере са мртве тачке. Када се то догодило, Црвена звезда је направила серију 10:0 и имала прилику да направи још већи без (53:49). Али, није је искористила и изједначена трка је настављена.

Кључни атак гостију повео је синоћ сјајни Катић, уз Раденовића, најзаслужнији за добро обављен посао. Искусни центар је погађао и ухватио неколико важних лопти. Симоновић и Џенкинс су убацили тројке, али све је то дошло до изражаја због сјајне дефанзиве.

Црвена звезда је затворила све прилазе кошу и три минуте пре краја побегла на плус 11 (68:57). Било је то више него довољно да рутински приведе меч крају.

Извор: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com