Шефик донео Звезди трофеј у Купу шутем са свог гола! @ 26 January 2014 11:07 PM
Црвена звезда је у ревији голова и лепих потеза одбранила трофеј у Купу Србије савладавши у финалу Раднички са 12:11 (3:2, 3:3, 3:2, 3:4) на препуном београдском базену „Ташмајдан“.

Погодак одлуке је постигао голман Београђана Денис Шефик у последњој секунди, са свог гола!

Велика борба се водила до треће деонице, да би онда црвено–бели повели са три гола предности – 9:6.

Крагујевчани су успели да у последњој деоници смање на минус један (9:8), али не и да преокрену резултат, посебно после Шефикове одбране петерца Филипу Филиповићу, када је на семафору стајало (10:8).

Звезда је потом повела са 11:8 , али се вицешампион Србије није предао и два минута пре краја смањио на 11:10.

Вукчевић је потом промашио зицер са играчем више и Раднички је имао напад за изједначење, које му је донео Бурић, минут и десет секунди пре краја.

Црвено–бели су на велико негодовање гостију добили играча више, 40 секунди пре краја, али нису затресли мрежу из три покушаја.

У последњем нападу на мечу и Раднички је добио играчку предност у базену, Злоковић је изблокиран, да би потом Шефик шутирао са свог на гол Радића, а голман Радничког реаговао смушено и дозволио да му лопта уђе у мрежу за делиријум у базену и трибинама „Таша“.

Уследила је бура протеста ватерполиста и стручног штаба Крагујевчана, који су сматрали да је Шефик упутио шут после истека времена, али су судије остале при ставе да призанју погодак чувара мреже црвено-белих.

Црвено-бели су донели у своје витрине пети трофеј намењен најбољој екипи у Купу Србије, док је Раднички пропсутио шансу да се домогне првог.

Извор: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com