Ватерполисти у финалу Купа @ 26 January 2014 12:19 PM
Ватерполисти Црвене звезде победили су Војводину 16:6 и тако се пласирали у финале Купа Србије.

Црвено-бели су меч преломили у првој четвртини, коју су добили 5:0. У првој деоници голове су постигли Рађен, Прлаиновић, Вапенски, Страхиња Рашовић и Џон Ман

На почетку друге деонице Васић је са пет метара шутирао, али је Шефик одбранио. У следећем нападу Рађен је одлично асистирао Аврамовићу, који је постигао нови гол за Звезду. Капитен, Андрија Прлаиновић повисио је на 7:1, да би нешто касније Ман после искључења једног играча Војводине донео црвено-белима седам голова предности.

Три минута пре краја првог полувремена искључен је Никола Вукчевић, па је тренер Војводине, Дејан Станојевић, затражио тајм-аут. Након тога је и Вапенски искључен и Новосађани су искористили два играча више и постигли други гол. Они су додатно смањили предност Звезде када је Виктор Рашовић скривио петерац. Пола минута пре краја друге четвртине Страхиња Рашовић је постигао свој други гол на мечу и тако вратио Звезди шест голова предности (9:3).

Пулени Дејана Савића су додали гас у трећој деоници и за неколико минута постигли четири гола (13:3). Могли су црвено-бели и до убедљивије предности, али Андрија Прлаиновић у завршници треће четвртине није искористио петерац.

Тренер Звезде је у последњој четвртини одмарао неке играче, а на голу је био Марко Драксимовић. У том делу утакмице је виђен само један погодак и постигао га је Никола Вукчевић.

Најефикаснији су били Никола Рађен и Страхиња Рашовић са по три поготка, док су се Прлаиновић, Аврамовић, Вапенски и Ман по два пута уписали у листу стрелаца.

Противник Црвене звезде ће у финалу бити екипа Радничког Кон Тикија, која је у другом полуфиналу победила Партизан Рајфајзен са 9:7. Финале се игра у недељу од 20 часова и 15 минута, а улазнице за тај меч ће се продавати од 12 часова.

Војводина - Црвена звезда 6:16 (0:5, 3:4, 3:6, 0:1)

Пливалиште: „Ташмајдан“. Гледалаца: 1.000. Судије: Путниковић и Голијанин (Београд). Играч више: Војводина 7 (1), Ц. звезда 9 (5). Два играча више: Војводина 1 (1). Петерци: Војводина 1 (1), Ц. звезда 1 (0).

ВОЈВОДИНА: Добожанов (3 одбране), Петровски, Максимовић 1, Поробић 1 (1), Тохољ, Гвозденовић, Стојчић, Ћатовић 1, Његован, Васић, Матковић, Јоксимовић 1, Виторовић (5 одбрана), Јовановић 2.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шефик (6 одбрана), Страхиња Рашовић 3, Рађен 3, Ивошевић, Кљајевић, Вукчевић 1, Аврамовић 2, Виктор Рашовић 1, Ранђеловић, Вапенски 2, Прлаиновић 2, Ман 2, Драксимовић (7 одбрана), Милићевић.

Извор: РСБ
News powered by CuteNews - http://cutephp.com