Звезда са пола гаса до победе против Паниониоса @ 22 January 2014 10:46 PM
Црвена звезда – Паниониос 84:64 (16:19, 23:16, 22:12, 23:17)

Дворана: „Пионир”. Гледалаца: 4.934. Судије: Борис Шулга (Украјина), Гентијан Ћићи (Албанија), Карлос Перуђа (Шпанија).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ребић, Блажич 11, Симоновић 18, Марјановић 10, Раденовић 6, Катић 7, Тејић, Нелсон 7, Џенкинс 16, Драгићевић 9.
ПАНИОНИОС: Мекколум 11, Дувњак 7, Картер 6, Милбурн 6, Атанасулас, Батис 7, Скордилис 6, Ленгфорд 9, Мишел 4, Симтсак 2, Кирицис 4, Салустрос 2.

Црвена звезда је дошла до лаке и очекиване победе против Паниониоса, уз лошу игру у првом и веома добру у другом полувремену. Одрадили су црвено-бели оно што се од њих очекивало, а на крају је грчки представник остављен на „минус 20”.

Имала је Звезда доста проблема на почетку меча. Слабо је функционисао напад, одбрана је била на још лошијем нивоу, а сасвим солидна екипа Паниониоса је то знала да искористи, па је у 4. минуту повела са 13:7, уз тројку Батиса.

Покушао је Радоњић тајм-аутом, потом увођењем Катића уместо Марјановића, али ни то није давало резултата. Да није било неколико добрих потеза Џенкинса, те тројке Нелсона Грци би имали више од три поена разлике после првог периода – 19:16.

Није Звезда играла претерано добро ни у другој четвртини, али је ипак било мало боље. То мало било је довољно да на полувреме оде са предношћу, против екипе која је без дилеме најслабија у овој групи.

Додуше, Атињани су се дуго држали у игри, а Звезда је повела тек после два искоришћена слободна бацања Блажича у 15. минуту (25:24). Међу најзаслужнијима за преокрет био је Рашко Катић, који је буквално сам брзо избацио ривала из бонуса.

А кад је погодио кош уз додатно бацање црвено-бели су имали и четири поена вишка (28:24). Паниониос је успео да се врати на тренутак, па чак и да опет поведе тројком Картера на 58 секунди до краја друге четвртине (35:34).

Ипак, Звезда је вратила предност, уз поене Драгићевића и кош и слободно бацање Џенкинса, који је био најефикаснији код црвено-белих.

Било је тада јасно да је Звезди мало потребно не би ли сломила ривала. И то се догодило на почетку треће четвртине, кад су домаћи направили серију од 11:0, а пробудио се тада и Бобан Марјановић, па је Звезда водила са 50:35.

Успели су при крају овог периода Грци да смање заостатак на 11 поена минуса (56:45), а одмах је Радоњић реаговао тајм-аутом. Звезда је поново имала мини-серију за тада максималних „плус 16” (61:45).

У последњих десет минута црвено-бели су „млели” ривала, до краја су славили са 20 поена разлике. Да није било неких грешака млађих играча и промашених бацања Ребића победа би била и убедљивија.

Извор: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com