Челенџ Куп: Сјајна Звезда у четвртфиналу! @ 22 January 2014 10:37 PM
Црвена звезда – Шомон 3:1 (16:25, 25:19, 25:16, 26:24)

Дворана: СЦ „Шумице”. Гледалаца: 500. Судије: Е. Георгиадис (Грчка), Ф. Димачи (Румунија). Трајање меча: 100 минута. Први меч: 3:2. Даље иде: Црвена звезда.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 6, Стоиловић 18, Копривица 9, Милутиновић 6, Петковић 33, Буцуљевић, Вујић (либеро), Перић, Р. Јовановић, Стоковић, Н. Јовановић, Гмитровић. Тренер: Душко Николић.

ШОМОН: Енгелсканс 11, Верхоф 12, Терзић 9, Петровс 3, Вуненбајна 17, Трефл 7, Дује (либеро), Церха, Дерејмез, Колокилаге, Демировић. Тренер: Никола Матијашевић.

Велики подвиг направили су црвено-бели пласманом у четвртфинале Челенџ купа. После минималног тријумфа у Шомону, у хладним Шумицама одиграли су још боље, славили у четири сета.

Рекао је у најави меча капитен црвено-белих Душан Петковић, да тим не чини један играч и да уколико он не буде играо саиграчи ће учинити све да елиминишу Французе.

Стиснуо је зубе, показао карактер, али и то да са њим и без њега овај тим није исти. Како је почело, мало ко се надао да ће се све завршити повољно по нашег представника.

Сјајни сервиси Милоша Терзића, некадашњег Звездиног „детета“ и смушеност у игри српског тима, довели су до огромних 9:1 за госте. То је била разлика коју су они зналачки умели да контролишу

Али, из минута у минут видело се да црвено-бели играју све храбрије, да желе да учине све како би се нашли међу осам најбољих тимова у Челенџ купу. Заборавио је Душан Петковић на бол, почео да „пегла“ противнике из свих позиција.

Много лакше је било после изједначења у сетовима. Одличан је био Филип Стоиловић, свој допринос по обичају дао је и Лазар Копривица, тандем блокера Околић – Милутиновић, такође су своју улогу одрадили одлично, а Буцуљевић и Вујић су организацијом напада, односно одбране, само заокружили победничку формулу.

Црвена звезда ће у четвртфиналу играти против бољег из двомеча Нант (Француска) – Тикерит Кокола (Финска). Мечеви четвртфинала су на програму од 4. до 6. фебруара, а реванши недељу дана касније.

Извор и Фото: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com