Звездина егзибиција за победу над Лаборал Кућом @ 13 December 2013 10:04 AM
Црвена звезда Телеком – Лаборал Кућа 81:65 (25:6, 20:20, 16:25, 20:14)

Дворана: „Комбанк Арена“. Гледалаца: 7.000. Судије: Лотермозер (Немачка), Шукга (Украјина), Анастопулос (Грчка).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ: Ребић, Цветковић, Лазић 2, Блажич 24 (4 ск), Симоновић 2 (4 ск), Марјановић 9 (9 ск), Раденовић 11 (8 ск), Катић 8, Ристић, Нелсон 7 (4 ас), Џенкинс 11, Шилб 7.

ЛАБОРАЛ КУЋА: Маинолди 3, Ноћони 8 (6 ск), Ван Остром, Ханга, Хемилтон 13 (6 ск), Хоџ 15, Сан Еметерио 6, Плајс 2, Ертел 6, Келати 3, Јелинек 7, Бјелица 2 (4 ск).

Црвена звезда Телеком је у мечу без значаја, али уз сјајну и озбиљну партију декласирала Лаборал Кућу у деветом колу Д групе Евролиге.

Пулени Дејана Радоњића су повели са 4:0, а Баскијци први кош постигли после скоро три минута (4:2).

Уследила је монструозна серија Звезде од 17:0 за вођство до 17:2 уз разноврсну игру у нападу у којој се највише истакао Раденовић са седам поена. Лаборал Кућа је имала на свом конту два поена читавих седам и по минута!

Марјановић је у одбрани затворио рекет, а играчи Звезде константно били на линији додавања гостију који су за целу прву четвртину убацили свега шест поена. Прву деоницу је затворио Џенкинс тројком уз звук сирене за 25:6!

Београђани су у истом ритму наставили и почетком друге четвртине (29:8!), али су мало „зарибали“ половином исте када се Лаборал Кућа приближила на минус 13 (32:19) уз одличне роле Хемилтона и Ертела.

Тада је ствари у своје руке преузео Блажич, постигао две тројке, за укупно десет поена на полувремену, разиграо се и Катић и Звезда на велику паузу отишла са плус 19 (45:26) уз кош Шилба са истеком времена.

Занимљиво је да су црвено–бели чак четири пута поентирали уз звук сирене у првих 20 минута (два пута Џенкинс, по једном Раденовић и Шилб).

Пред Блажича, најефикаснији на полувремену у домаћој екипи био је Раденовић, такође са 10 поена, али и шест скокова, једну асистенцију и две украдене лопте – индекс 15!

Још увек остаје мистерија шта се дешава са играчима црвено–белих у трећој четвртини, али поновили су исту бољку. Имали су празан ход од чак шест и по минута, а за то време убацили свега два поена!

То је прекинуо Нелсон кошем уз звук сирене, али Лаборал Кућа је пришла на минус шест (52:46). Напади Звезде су одједном постали безидејни, правили су се кораци, губиле лопте, а гости су мало по мало, уз знатно побољшан шут из игре, унели зебњу међу навијаче на полупразним трибинама „Комбанк Арене“.

Ипак, Марјановић и Џенкинс су одлично финиширали трећу деоницу (Џенкинс још једном уз звук сирене) за плус десет (61:51).

Као и у другој четвртини, и на почетку последње, Блажич је погурао Звезду и везао седам поена и црвено–бели су у 33. минуту отишли, чинило се, на безбрижних плус 15 (68:53).

Хоџ је везао седам поена и држао госте у игри да би два и по минута пре краја, Баскијци су пришли на минус девет (73:64). Али, тад је Хемилтон промашио оба бацања и отклонио сваку дилему.

До краја меча Звезда је егзибицијом дошла на плус 16 (81:65) уз још један кош уз звук сирене – полагање Симоновића, а најбољу партију у дресу црвено-белих одиграо је Блажич са 24 поена, тројке 4-4, 4 скока и једном украденом лоптом.

Извор: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com