Црвена звезда освојила Суперкуп Европе! @ 1 December 2013 06:39 PM
Црвена звезда – Раднички 9:8 (2:3, 4:2, 1:1, 2:2)

Базен ОСЦ „Ђоре Предин“. Гледалаца: 1.000. Судије: Ставридис (Грчка), Борел (Италија). Играч више: Црвена звезда 10 (5), Раднички 8 (4). Петерци: Раднички 1 (0).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шефик (10 одбрана), С. Рашовић 1, Рађен 2, Ивошевић, Кљајевић, Вукчевић, Аврамовић, В. Рашовић 1, Ранђеловић 1, Вапенски 1, Прлаиновић 2, Ман 1, Драксимовић. Тренер: Савић

РАДНИЧКИ КОН ТИКИ: Радић, Бурић 1, Б. Поповић, Вуксановић 1, Гак 2, Миличић, Ћирић, Басара 1, Злоковић 1, Ф. Филиповић 2, Марковић, Ђ. Филиповић, С. Поповић. Тренер: Јововић.

Освојили су све што су могли. Црвена звезда је подигла и четврти пехар ове године. После домаће „дупле круне“, титуле првака Европе, у витрине црвено-белих ће ући и Супер куп Европе.

У великој утакмици, изједначеној борби, у Бечеју, савладала је Раднички.

Крагујевчани су за тили чад повели са 2:0, најавили да ће они бити ти који ће доминирати, али уводни минути били су варка.

Имао је Раднички и 3:1, али на први одмор се, захваљујући голу Рађена, отишло са минималном предношћу Крагујевчана.

На почетку друге четвртине Ђорђе Филиповић је из петерца шутирао тик преко пречке, а то као да је био сигнал који је дао Звезди нова крила.

У наредној акцији Ранђеловић је изједначио, а касније су погодили Виктор Рашовић и Ман, па је серијом од 4:0 европски шампион повео са 5:3.

И једни и други су успевали да зауставе главне полуге ривала, па су у нападу до изражаја долазили поуздани играчи из другог плана, Ранђеловић, браћа Рашовић с једне, Гак с друге стране.

Капитен Радничког Филип Филиповић је ретко долазио у прилику да упути квалитетан шут ка голу. Звездина одбрана је добро заустављала и Бориса Злоковића.

Ни капитен Црвене звезде Андрија Прлаиновић није често задавао посла Радићу, али је успешно разигравао саиграче.

Голгетери су се распуцали у другом полувремену.

Средином треће четвртине Вапенски је повисио на 7:5, а Филиповић смањио на 7:6.

До краја се играло жестоко, гол за гол. Прлаиновић је још једном одвео Звезду на „+2“, Вуксановић смањио.

Када је минут и педесет до краја Рађен повисио на 9:7 Звезда је отворила врата победи.

Одмах у следећој акцији Филиповић је вратио наду Радничком. Одбранио се потом Раднички са играчем мање, кренуо у завршну акцију, добио играча више, али Шефик је зауставио шут Славка Гака и почело је црвено – бело славље.

Извор: Спортски Журнал
Фото: РСБ
News powered by CuteNews - http://cutephp.com