Јаневски потписао, Звезда добила тренера @ 8 September 2008 08:09 PM
Јаневски потписао, Звезда добила тренера


Чедомир Јаневски нови је шеф стручног штаба Фудбалског клуба Црвена звезда.

Четрдесетседмогодишњи македонски стручњак, сазнаје се на "Маракани", потписао је једногодишњи уговор са црвено-белима.

Јаневском је уговор послат факсом у Уједињене Арапске Емирате, где је овог лета радио у клубу Ал Шааб, а он га је на исти начин вратио потписаног.

Македонац, који ће на клупи Црвене звезде заменити Здењека Земана, у уторак би у току дана требало да стигне на "Маракану".

Јаневски је бивши фудбалер нишког Железничара и скопског Вардара, а играо је и у Белгији за неколико клубова (Бриж, Шарлроа и Локерен) и турски Истанбул.

У Белгији је остао и по завршетку каријере, добио држављанство и почео да ради као тренер. Још док је носио дрес нижеразредног Бланкенберга, годину дана је водио младу репрезентацију Македоније, а од 2000. године био је тренер јуниора Брижа. Тада је почео да сарађује са Трондом Солидом.

Био је асистент норвешком стручњаку у Брижу, а од 2005. до 2007. водили су Олимпијакос. Од тада датира његово познанство са новим спортским директором Црвене звезде Илијом Ивићем који изузетно цени рад Јаневског.

Једини озбиљан самосталан посао Јаневски је имао током 2007. у Брижу. На кормилу белгијског великана провео је пет месеци, од фебруара до јуна, и за то време успео да освоји национални куп.

Извор : Мондо

News powered by CuteNews - http://cutephp.com