Оставке челника - враћа се Џајић @ 30 August 2008 08:11 AM
ДРАГАН Џајић ће од уторка да буде вршилац дужности председника Црвене звезде, а убрзо после тога постаће поново и званично први човек најтрофејнијег српског клуба. Чим се закаже ванредна седница Скупштине! Марко Мишковић се враћа на "Маракану" и биће задужен за финансије, док би о спортском делу требало да брину Владимир Југовић, Стеван Стојановић, Владимир Матијашевић...
Европски крах прелио је чашу тоталног незадовољства на "Маракани". Навијачи су у четвртак жестоко вређали играче и управу клуба, а у петак после подне добили су оно што су желели - председник Топлица Спасојевић, спортски директор Горан Буњевчевић и комплетан Управни одбор поднели су оставке!
"Због неадекватних резултата на самом почетку сезоне, како у домаћем шампионату, тако и у европској конкуренцији, Спасојевић, Буњевчевић и УО као извршни орган поднели су оставке", наводи се у саопштењу које је стигло са "Маракане", и додаје да "челни људи нашег најтрофејнијег клуба сматрају овакву одлуку високоморалним чином, пошто су и поред велике уложене енергије и пожртвовања изостали резултати реномеа Црвене звезде".
Седница Управног одбора клуба заказана је за уторак, када би Драган Џајић званично требало да постане вршилац дужности. Тада ће и да се закаже седница Скупштине клуба, која једина има овлашћење да бира председника. Нема сумње да ће све да се уради максимално брзо, јер за решење проблема Црвена звезда ове сезоне нема још много времена.
На овај начин биће стављена тачка на катастрофалан старт сезоне. Црвене звезде већ нема на мапи Европе, после два првенствена кола, освојен је само бод, гол није постигнут. Очигледно је да се Топлица Спасојевић и Горан Буњевчевић нису снашли и нису имали моћ да одговоре на (пре)велики изазов.
Водило се рачуна о свему са стране, уз причу "да се ударају темељи за будућност", док је тим са новим тренером Здењеком Земаном од почетка био очајан. На припремама су "шамаре лупали" Сласк, Сигма, Цеље... Апоел са Кипра био је недодирљив на почетку (и крају) европског пута, Војводина и Банат непремостиве препреке у Србији.
До краја прелазног рока остала су само још два дана. Приче о спремних "четири- -пет милона евра за појачања", доласку "три врхунска, пет одличних и пет играча за будућност" биле су пласиране од руководства да би се замајавали сви они којима је Црвене звезда у срцу. Неко је на крају морао да плати цех. Челни људи оставкама, клуб сигурно много више.

ДОКЛЕ ЋЕТЕ ДА НАС БРУКАТЕ!?
ЛАВИНА негодовања кренула је са западне трибине, после другог поготка Апоела, а брзо се јасно и гласно придружио и највернији "север". Почело је са "Управа напоље", да би касније уследило и "Марш из Звезде, докле да нас брукате?,
"Добићете батине, циганске пи...", "Ми цигани сви умемо, ко не слуша да бијемо", "Север је Звезда, европска Звезда..."
Навијачи са западне трибине бацали су столице и друге предмете ка ложи у којој је седео Топлица Спасојевић. Тада је председник (код резултата 2:0) одлучио да се склони, да би се касније, после резултатског преокрета, вратио на своје место, али је, ипак, на крају потиштен напустио „Маракану“.

БИВШИ СЕЛЕКТОР КИНЕ КАНДИДАТ ЗА НОВОГ ТРЕНЕРА КЛУБА СА "МАРАКАНЕ"
ПИЖОН ЧЕКА ЗВЕЗДУ

ПРЕМА најавама, тренер Здењек Земан полако пакује кофере и одлази из Црвене звезде. После краха од Апоела, изгледа да је растанак неминован, а још од недеље и меча против Баната, појединци, блиски руководству клуба са "Маракане", разговарали су са Драгославом Степановићем и Мирославом Ђукићем. Ипак, упућени тврде да је сада у први план искочио бивши селектор Кине и четврта Звездина звезда, Владимир Петровић, који је 1996. године био на црвено-белој клупи.
- Нико ме још није звао из Звезде! Ту сам у Београду, али не желим да се сам нудим. Уколико процене да сам потребан, спреман сам за разговоре - јасан је Петровић.
Дугогодишњем капитену црвено-белих из славних дана, популарном Пижону, тешко је пала елиминација из Европе.
- Не сећам се када је Звезда делова толико немоћно. Кипрани су знали да казне многе грешке, поготово у продужетку, а када се подвуче црта, после 180 минута, овакав епилог је био неминован - закључио је Пижон, који је код навијача Звезде, док је био тренер, остао упамћен по победама над Хартсом, Кајзерслаутерном и сударима са Барселоном, уз освојени Куп трофеј. (М. М.)

ЦРВЕНО-БЕЛА ВРТЕШКА БЕЗ ПРЕСТАНКА
ЦРВЕНА звезда ће ускоро, без најмање сумње, званично да бира новог председника, генералног секретара (чека се да УО разреши дужности Зорана Дамјановића), спортског директора, највероватније и тренера! А актуелна гарнитура саставила је заједно тек нешто више од два месеца, од доласка Здењека Земана у јуну.
Најдуже је на "Маракани" Дамјановић, од почетка 2007. Топлица Спасојевић постао је председник 20. новембра прошле, а Горан Буњевчевић спортски директор 6. марта ове године. Сада су сви експресно завршили тужну причу, пали су у воду сви пројекти "европске Звезде", док се у најтрофејнијем српском клубу наставља вртешка без престанка.
Само у последњих 20 месеци клуб чека трећег председника (Драган Стојковић, Спасојевић), трећег генералног секретара (Небојша Лековић, Дамјановић), трећег спортског директора (Стеван Стојановић, Буњевчевић). Вероватно и шестог (!?) тренера (Душан Бајевић, Бошко Ђуровски, Милорад Косановић, Александар Јанковић, Земан), али и чак петог од почетка претходне сезоне, која је почела сменом Ђуровског после утакмица са Левадијом, пре почетка наше лиге! Све звучи као научна фантастика, али то је сурова стварност црвено-белих.

ЗЕМАН ЧЕКА МИЛИОН ЕВРА
- ХОЋУ да радим, играће Црвена звезда боље...
Тренер Здењек Земан од почетка припрема тера своју причу, без покрића. Јасно је поручио да му не пада на памет да поднесе оставку. Разумљиво, јер му двогодишњи уговор гарантује милион евра. Чех добро зна да му се већ данима спрема смена, да људи из Црвене звезде контактирају са многим тренерима, па чека конкретну одлуку клуба. Уосталом, његови адвокати већ су разговарали са челницима црвено-белих о условима за раскид сарадње.
Да је по том питању све јасно, говори чињеница да је после ремија са Банатом на клупи већ био виђен Драгослав Степановић, али од тога се одустало у последњем тренутку. Мирослав Ђукић је неколико пута одбио црвено-беле, док је сада Владимир Петровић први кандидат.

Извор : Вечерње Новости
News powered by CuteNews - http://cutephp.com