Напредак – Црвена Звезда 0:1 (0:0) @ 23 March 2008 09:09 PM
Фудбалери Црвене звезде и Напретка, уз подрку више од десет хиљада навијача на стадиону Младост, надметали су се у изванредном фудбалском амбијенту, али су сва три бода, на основу једног поготка, освојили „црвено-бели” из Београда. Напредак, која се бори да задржи статус суперлигаша, од првог момента играо је отворено са жељом да постигне гол, ипак није успео да затресе мрежу гостију и освоји макар бод.

Прву шансу за гол имали су гости, када је Короман, са двадесетак метара изванредно шутирао ка голу Стаменковића готово по земљи, али је крушевачки голман ухватио лопту. Минут касније узвратио је Гајић из Напретка, али гола није било. Наставило се жустро, па је само два минута касније расположени Јестровић са ивице шеснаестерца упутио лопту ка голу Напретка, која је фијукнула који центиметар изнад пречке. Онда се, у 20 минуту указала шанса Напретку Шљивић, није успео да стигне лопту коју је пропустио Ибрахима. У 28. минуту поново се истакао голман Напретка, када је избоксовао лопту коју је Милијаш одлично убацио са корнера. Добар ударац ка голу домаћина упутио је Јестровић и у 41. минуту, али замало преко гола.

Тек што је судија показао да ће се играти пет минута продужетака, јер су навијачи убацили летке на терен, велику шансу за Напредак је имао млади Павловић. Он је главом упутио снажан, али и непрецизан ударац ка голу Ранђеловића. Била је то, шанса, каква се не пропушта... Зато је, само два минута касније, уследила брза акција гостију. Короман се изборио у близини шеснаестерца Напретка за лопту и добацио је Јестровићу, који је снажно шутирао ка голу и затресао мрежу немоћног Ранђеловића.

У наставку Напредак је покушавао да изједначи, а Црвена звезда да повећа вођство. У 89. минуту у казненом простору Напретка неко је оборио Јестровића, али је судија био близу и показао да се игра настави.

Тренер Напретка Николић је после утакмице честитао победницима и изразио уверење да ће планирани бод његова екипа морати да узме некој другој екипи како би се успешно борила у наставку првенства.

– Моји играчи су се, ипак, мало уплашили од Црвене звезде, мада су пружили солидну партију. Наравно да нисмо задовољни овим резултатом, али публика је уживала у игри обе екипе, а Напредак је показао да заслужује статус суперлигаша, – рекао је тренер Напретка Николић.

И тренер Црвене Звезде Александар Јанковић имао је речи хвале за екипу домаћина:

– Играчи Напретка су се својски борили. Честитам екипи домаћина и још више публици и организатору на сјајном фудбалском амбијенту. Овако треба да изгледа српски фудбалски амбијент, – рекао је Јанковић.

СТАДИОН: Младост. ГЛЕДАЛАЦА: 10.000. СУДИЈА: Бошко Јованетић – Ужице. СТРЕЛАЦ: Ненад Јестровић (У 47). ЖУТИ КАРТОНИ: Јевђовић, Шљивић и Бабић (Напредак).

НАПРЕДАК: Стаменковић 6, Бабић 5 (од 45. Дуњић 5,5), Бранковић 6,5 , Ђорђевић 6, Гогић 6, Мијатовић 7, Павловић 5,5, Шљивић 5,,5, Јевђовић5,5, Гајић 5,5 (Бинић од 80. -), Петронијевић 5,5 (Тинтор од 74 - ).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ранђеловић 7, Анђелковић 7, Милијаш 7, Короман 7 (Бурзановић од 90..) Тричковски 6,5 (Блажић од 81 -), Томовић 6,5 (Туторић од 90 -), Ибрахима 7, Нинков 6,5, Миловановић 7, Кастиљо 7, Јестровић 8.

ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Ненад Јестровић (Црвена звезда).


www.politika.co.yu

News powered by CuteNews - http://cutephp.com