За незаборав @ 17 March 2008 07:39 PM
Одбојкашице Црвене звезде освојиле су треће место на фајнл-фору ЦЕВ Купа, савладавши екипу из Русије Самородок са 3:2. Синоћни меч у „Пиониру" протекао је у знаку велике жеље и пожртвованости наших девојака, које су биле просто ношене песмом Делија са трибина. У таквој, прелепој атмосфери црвено-беле су после 23 године на „Маракану" донеле европску бронзу, и тако обогатиле Звездину ризницу још једном медаљом са европских клупских такмичења.
Успех је још већи, готово раван подвигу, кад се зна да је екипа Ратка Павличевића била и - најмлађа екипа на овом такмичењу. Почетак меча је протекао у изједаначеној игри, али у тај-бреку девојке са „Маракане" су успеле да савладају свог противника. У игру је тада ушла Марта Дрпа и узела ствар у своје руке. Са четири везана поена коректорка црвено-белих донела је велико славље и дигла све у „Пиониру" на ноге.

Наше одбојкашице су тако показале да, иако најмлађе, вреде много и да њихово време тек долази.

Јелена Благојевић, сјајни примач сервиса, није сакривала сузе које су потекле од превеликог узбуђења.
„Остала сам без речи. Ово је неописив догађај. Играти овакву утакмицу, пред оваквом публиком, треба доживети. Успеле смо! Ову победу посвећујемо Делијама које су били уз нас и другарици Ивани Исаиловић, која због повреде није могла да игра", не скидавши осмех са лица испричала је Јелена.

По завршетку финалног меча, на завршној церемонији додељене су и награде за најбоље играчице на турниру. И девојке са „Маракане" су понеле ласкаве титуле, и тиме обогатиле свој клуб са још два признања.

За најбољег либера турнира проглашена је Нина Росић, којој је награду уручио Драган Тодоровић, члан Управног одбора Црвене звезде. И то није све - Бојана Живковић је проглашена за најбољег блокера на фајнал-фору (десет блокова у два меча), а награду јој је уручио Зоран Аврамовић, директор маркетинга Црвене звезде.

„Све ми још изгледа невероватно, као у неком сну. И ја бих желела да се захвалим Делијама. Никад не бих помислила да на једној одбојкашкој утакмици може да се створи такба атмосфера, да буде такво навијање. Уз фантастичну подршку нисмо могле да изгубимо, још једном хвала нашим навијачима који су потврдили да су најбољи на свету. Збуњена сам, пресрећна", у даху је причала Нина Росић, која ће дуго памтити овај март, пошто је недавно на 63. рођендану СД Црвена звезда добила годишњу награду за најбољу кадеткињу нашег Друштва. Сада је – најбољи либеро Купа ЦЕВ!

А, Бојана која не само да је сјајно упошљавала саиграчице, него и стизала да удвоји блок и тако надмаши многе старије ривалке на овом месту у тиму, такође није крила емоције.

„Као и све моје другарице одушевљена сам – нашим играма, резултатом, овом наградом. И, наравно, сликом из „Пионира". Осећала сам се као на фудбалској утакмици, песма нас је све време носила. Ово је велики успех који ће моја генерација дуго памтити, али сигурна сам и да – није последњи . Пред нама је још много мечева, много нових успеха. У то сам сигурна", причала је Бојана Живковић.

Тако причају наше сјајне одбојкашице, а ми са великим задовољством – и без лажне скромности – морамо још једном да истакнемо сјајну организацију овог одбојкашког спектакла. Слика која је у два дана протеклог викенда отишла у свет сигурно ће имати многе позитивне одјеке, а за то су заслужни Одбојкашки савез Србије, Одбојкашки клуб Црвена звезда, Црвена звезда Маркетинг и све наше одбојкашке структуре и сви људи добре воље.

„Пионир", 15. и 16. марта – за незаборав.


www.sd-crvenazvezda.netNews powered by CuteNews - http://cutephp.com