Звезда преживела Лучане @ 1 November 2007 09:21 PM
Звезда не успева да састави два добра полувремена, једном је бледа у другом а другог пута, као јуче у Лучанима, Београђана нигде није било у првих 45. минута. Лучанци, сигурни у себе као да играју против неког мањег тима из околине, можда жале за победом која није била недостижна за њих, али су и Београђани могли да стигну до читавог плена, нарочито у завршним тренуцима двобоја. Зато је 1:1(1:0) мало и једнима и другима.

Домаћи фудбалери ни на почетку двобоја нису били опседнути именом и славом супарника и, што је полувреме одмицало, све су сигурније владали простором на средини терена, где је лопта провела највише времена. Узгред, кад би се указала и мала пукотина у гостујућим редовима, Лучанци су покушавали да се домогну супарничке мреже, или бар покажу да нису тим који ће тек тако положити оружје. Њихова одважност награђена је у 33. минуту кад су стигли до сасвим заслуженог вођства, пошто је Пјевач добио одличну лопту уз десну аут – линију и центрирао на петерац гостију. Лопта је била беспрекорна, као да је шаље најбоље крило а не бек, а Нермин Усени је неометан скочио пред мрежом Београђана и главом тукао крај запањеног Бановића – 1:0.

Ништа лепше и наизглед једноставније од овог тропотеза. Гости су, пре и после тога, пробали да приђу супарничкој мрежи, са безначајним учинком. Од Звезде није било ни акције, чак ни једног потеза за 45 минута. То је био тим којег се Лучанци не плаше и отуда се на одмор отишло са голом предности за Младост, што може да чуди само оне који нису били на утакмици.

У наставку – вансеријски фудбал. Као да је тек у полувремену Звездин вишеконтинентални састав схватио шта се са њим збива, да је почео да губи утакмице и по српским варошицама, па су гости свим снагама кренули у напад. То је тактика која отвара простор и другој страни да узврати, што се одмах и догодило. Жунић је, на центаршут Усенија, а 58. минуту тукао са неколико метара па је Бановић ногом спасао сигуран гол.

Онда је дођао ред на Београђане, стигли су до својих пет минута. Кастиљо је са доброг места, на центаршут Бурзановића, тукао у пречку (60. минут), а онда је уследило изједначење. Мисдонгарде је у првој утакмици за Београђане, снажно распалио са ивице казненог простора а Мишић само одбио лопту, скоро на ногу Сегунду Кастиљу, који је са неколико метара шаље у мрежу – 1:1.

Тако је и остало. Мада је Усени има још две прилике за два минута (74. пречка, 75. преко гола), и мада су десет минута касније узвратили Кастиљо, па Короман, али је Мишић одбранио мрежу.

СТАДИОН: Младости у Лучанима. ГЛЕДАЛАЦА: 3.000. СУДИЈА: Миодраг Гогић (Нови Сад). СТРЕЛЦИ: 1:0 – Усени (33.), 1:1 – Кастиљо (65.). ЖУТИ КАРТОНИ: Петровић, Пјевач, Жунић, Јевђовић, Аврамовић, Јеремић (Младост), Анђелковић, Броновицки (Црвена звезда).

МЛАДОСТ: Мишић 7, Пјевач 7, Славиша Јеремић 7,5, Милошевић 7, Жунић 7, Мијаиловић 6 (од 72. Јевђовић -), Петровић 6,5, Марић 7, Р.Васић 7,5, Усени 7,5 (од 87. Н. Васић -), Аврамовић 6,5(од 90. Агановић -).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бановић 7, Анђелковић 6,5, Милијаш 5,5(од 46. Бурзановић 6,5), Короман 7, Туторић 6,5, Броновицки 6,5, Лукаш 6,5, Гај 7, Молина 5,5(од 46. Миловановић 7), Кастиљо 7,5, Јестровић 5,5(од 60. Мисдонгарде 7,5).

ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Славиша Јеремић (Младост).

www.politika.co.yu

News powered by CuteNews - http://cutephp.com