Захтев за разрешење са функције Председника @ 12 October 2007 10:41 PM
У животу, као и у спорту, врло је битно знати када је право време. Када је право време да нешто започнеш, нешто промениш, нешто завршиш. И ту је врло битно слушати себе, имати добру процену онога што можеш, онога сто желиш и онога што је примерено.

Мени је тај принцип био врло важан у животу, при доношењу свих одлука. У правом тренутку сам одлучио да дођем у Звезду и поклонио јој најлепше тренутке свог живота, од професионалног до личног. У правом тренутку сам мењао клубове, али сам се, у правом тренутку и повукао од активног играња. Нисам слушао друге који су ми говорили да још могу дуго да играм, битно је било оно шта сам ја интимно осећао – да је дошло време да обесим копачке о клин.

Када сам пре 2 године прихватио ласкаву понуду да будем Председник Звезде, нисам се двоумио. Имао сам јасну визију шта хоћу да постигнем – неприкосновену у земљи, финансијски стабилну и европску Звезду, дакле, место које нам по свему припада. Пут није био лак, нити једноставан, уз много проблема, напора и тешкоћа смо се кретали од када сам ја постао Председник.

Када данас сумирам резултате, мислим да и ја и чланови руководства Црвене Звезде можемо да будемо поносни. Освојили смо две дупле круне, финансијски консолидовали клуб и већ други пут играмо у Лиги УЕФА, дакле, увели смо Звезду у Европу. Морам да признам да сам се доста уморио и исцрпео у задње време, покушавајући са својим сарадницима све то да остварим. Сасвим је друго играти и бити капитен и вођа тима од тога када си на функцији Председника и када, поред спортских резултата мораш да водиш рачуна и о функционисању једног тако сложеног механизма као сто је Црвена Звезда. Некада, можда, нисам ни најпримерније реаговао у одређеним ситуацијама, јер нисам навикао на поразе и разноразне смицалице које нису биле нормалне у мојој каријери професионалног фудбалера.

Онда сам се сам запитао да ли је ово што ја дајем најбоље за Звезду у овом тренутку? Да ли ја стварно, у таквој ситуацији, могу да будем оно што Звезди треба? Ја сам постигао што сам хтео – поново имамо европску и нашу Звезду.

Тиме сам исцрпео своје спортске, такмичарске мотиве и дошао до једног зида где се поставља питање: Шта даље? Мислим да сам урадио оно сто је Скупштина ставила пред мене као задатак и да је време да на чело Клуба дође неко нови, који це својим знањима, првенствено као доказан и успешан менаџер, водити Звезду даље.

Jа и даље остајем једна од пет Звездиних звезда, коме је Звезда и даље изнад свега, на располагању Клубу за место за које се процени да сам потребан. А мени је сада потребан мали предах.

Због тога бих молио Управни одбор да прихвати овај захтев као неопозиву оставку и као полазни корак за моје разрешење као Председника и да покрене поступак заказивања Скупштине ради избора новог председника.

Свестан сам деликатности тренутка и зато апелујем на све чланове, пријатеље и навијаче Клуба да ме разумеју и да се концентришу на што успешнији наступ Звезде у Лиги УЕФА и у домаћим такмичењима.

С поштовањем,
Драган Стојковић,

У Београду, 12. октобра 2007. године.

www.fc-redstar.net



News powered by CuteNews - http://cutephp.com