Бледа игра у Чачку @ 15 September 2007 09:36 PM
Голмани без оцена, стрелци без учинка и сиромашна партија у врхунским условима за игру обележили су двобој Борца и Црвене звезде – 0:0 – после којег нико нема право да тугује због два ничија бода. Поготово их нису заслужили фаворити, јер у игри Београђана није било ни плана, ни смисла а још мање прилика за више од мршавог бода.
Чак су Чачани могли да стигну до велике победе, јер је Вушљанин у 77. минуту лако промешао Звездину одбрану и додао лопту Крњинцу који се, на пеналу, спетљао и упропастио прилику. На другој страни, Ненад Милијаш је у 89. минуту снажно тукао искоса са 22 метра а лопта је у падајућем луку ударила у пречку и наставила пут у гол – аут. Тај покушај Звездине седмице био је, уједно, једини честит ударац на досадној утакмици. У последњим тренуцим сусрета, Стојан Пилиповић је искоса тукао ка Звездиној мрежи, али је добро постављени Ранђеловић шакама лако одбио ту лопту у дубину игралишта. Погодак је, тако, и даље остао загонетка за чачанске нападаче, који су у овом првенству, на пет сусрета, само једаред погодили мрежу супарника.

Прихватајући судбину слабијег, Чачани су се у у уводу двобоја бранили са деветорицом играча у пољу и планом да не начине никакву грешку. Тренер Божовић одлучио се, први пут за једну утакмицу у Чачку, да у последњу линију одбране постави чак тројицу штопера – Дмитровића, Драгутиновића и Рендулића – док су Београђани за то време, с лаком теренском предношћу, тешко стизали у зону из које би се могло тући ка голу.

Ово није била Звезда пред којом провинцијским екипама колена клецају сама од себе, па се читаво прво полувреме претворило у збирку безначајних покушаја да се створи макар прилика. Какву – такву имали су ипак Чачани, јер је у 33. минуту чувар гостујуће мреже погрешио, додавши лопту Николи Симићу, на ивицу казненог простора Звезде. И нападач Борца изненадио се таквом поклону Ранђеловића па је одмах лопту проследио Бошковићу који је био поптуно сам на пеналу, али и у офсајду. Нешто што макар личи на прилику, Београђани су имали у трену кад је истицао 45. минут, али је Анђелковићева лопта, упућена са леве стране, била недостижна за Коромана који је стигао само да падне на леђа у домаћем петерцу.

Прво полувреме, дакле, окончано је без иједног ударца у оквир гола на ма којој страни, иако је 800 навијача гостујућег тима непрестаном песмом бодрило своје. Они су, заузврат, играли сасвим бледо, чак и Ненад Јестровић који је у овом сусрету најзад обукао Звездин дрес. Морао је да га скине још у 56. минуту кад је тренер гостију Милорад Косановић, схватајући да се овим путем не иде у победу, заменио и Јестровића и другог екс репрезентативца, подједнако неприметног Александра Тришовића.

Завршило се по принципу свакоме полувреме, пошто су Чачани били нешто убедљивији у других 45. минута, и свакоме по бод. Више од тога нико није заслужио. С последњим звиждуком судије Спасића зачули су се и звиждуци са јужног стајања, јер су навијачи гостију отуда послали оцену о игри свог тима

СТАДИОН: Борца крај Мораве. ГЛЕДАЛАЦА: 4.000. СУДИЈА: Нинослав Спасић (Сурдулица). ЖУТИ КАРТОНИ: Бошковић, Крњинац, Пејовић, Рендулић (Борац), Тришовић, Короман, Гај, Анђелковић (Звезда).

БОРАЦ: Ерић -, Антић 6,5, Драгутиновић 6,5, Рендулић 6,5, Дмитровић 6,5, Пејовић 7, Петровић 6,5 (од 61. Пилиповић -), Крњинац 6,5, Вушљанин 7, Симић 6 (од 62. Спасојевић -), Бошковић 6 (од 82. Ињац -).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ранђеловић -, Анђелковић 6, Милијаш 6,5, Короман 6, Туторић 6,5, Тришовић 6 (од 56. Салас 6,5), Лукаш 6,5, Гај 6,5, Баста 6, Миловановић 6,5 (од 61. Богдановић 6,5), Јестровић 6 (од 56. Ђорђевић 6).


www.politika.co.yu

News powered by CuteNews - http://cutephp.com