„Црвено-бели” Пиреј @ 13 September 2007 01:49 AM
Највећа атинска лука Пиреј и стадион „Караискаки", на коме су одржана и такмичења на првим модерним Олимпијским играма, били су потпуно и знаку црвено-беле боје која ја заштитни знак Олимпијакоса и наше Црвене звезде. Два клуба која имају много тога заједничког, у Атини су одиграли пријатељски меч хуманитарног карактера, а целокупан приход од 302.000 евра је намењен породицама настрадалим у недавним катастрофалним пожарима у спаљеном грчком селу Захору.

Иако је гостовање првака Србије у Грчој престоници било специфично, ипак спортски аспект није био занемарен. Дуел са, у последњих десетак година редовним учесником Лиге шампиона свакако је био веома користан за изабранике тренера Звезде Милорада Косановића.

У првом полувремену гости су стекли предност сјајним поготком Милијаша у 21. минуту, када је са скоро 30 метара јаким и прецизним ударцем послао лопту у десни угао гола домаћих. Асистенти су били Лукас и Миловановић. До преокрета је дошло у наставку сусрета. Већ на почетку другог полувремена изједначио је одлични Аргентинац Њуњез, постигавши гол из слободног ударца са више од 20 метара. Голман Ранђеловић је остао непомичан и лопта ја завршила у његовом десном углу. У 81. минуту коначан резулатат поставио тамнопути Луа Луа. Ранђеловић је прво успео да заустави ударац новајлије у дресу Олимпијакоса и бившег играча Звезде Ковачевића, али га јре потом савладоа Луа Луа.

Стадион: „Караискаки". Гледалаца: 12.000. Судија: Мазаракос (Грчка). Стралци: Њуњез у 48. и Луа Луа у 81. за Олимпијакос, а Милајаш у 21. минуту за Црвену звезду.

ОЛИМПИЈАКОС: Сифакис, Сантос, Доми, Лабропулос, Жулио Цезар, Солтидис, Галети, Арчуби, Миндринос, Њуњез, Ковачевић. Играли су још: Василојанис, Ђорђевић, Луа Луа, Кацикојанис.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ранђеловић, Баста, Анђелковић, Туторић, Гај, Лукас, Милијаш, Миловановић, Тришовић, Короман, Јестровић. Играли су још: Бајалица, Салас, Мисдонгад, Молина, Ђорђевић, Богдановић.

Признање Ђорђевићу

Бившу фудбалер Црвене звезде и капитен Олимпијакоса Предраг Ђорђевић, који је као играч најтрофејнијег грчког клуба учетвовао у освајању чак 10 титула државног првака, добио је специјално признање пре почетка пријатељског сусрета у Атини. Пригодан пехар Ђорђевићу, који је због лакше повереде у игру ушао средином другом полувремена, уручио је капитен Црвене звезде Дејан Миловановић.

На главном транспаренту на стадиону „Караискаки" исписана је заједничка порука навијача оба клуба: „Лепа села горе, нека од рата, нека од подметнутих пожара. Зашто и докле".

www.politika.co.yu
News powered by CuteNews - http://cutephp.com