Ц.ЗВЕЗДА-Смедерево 1:0 @ 20 August 2007 08:58 AM
Звезда је прву шансу имала у 7. минуту, али је ударац Баркоса главом након центаршута Лукаша завршио поред гола Смедереваца. Гости су у првом полувремену били усресређени на одбрану свог гола, а у три наврата су из контри покушали да угрозе гол Звезде.

Прва таква ситуација виђена је у 10. минуту, али је одличну акцију Зечевића и Касома зауставио Радивојевић правовременим истрчавањем. У 29. минуту Короман је имао одличну прилику да доведе свој тим у вођство, али шутирао поред гола из добре позиције са 15-ак метара. Само два минута касније Звезда је имала нову шансу. Филип Ђорђевић је покушао да савлада истрчалог голмана Смедерева Радановића, његов ударац је изблокиран, а на лопту је натрчао Короман и шутирао али је лопту на путу ка голу зауставио Андрић.

Короман се у 42. минуту ипак уписао у стрелце. Акција је кренула од Лукаша који је сјајним додавањем пребацио тежиште игре, а Филип Ђорђевић је, лопту упућену са леве стране, пропустио за Коромана који дриблингом избацује једног играча Смедерева и добрим ударцем доводи Звезду до предности.


Црвено-бели су друго полувреме почели знатно ангажованије. Баркос је већ у 47. минуту имао одличну шансу да дуплира предност свог тима, али је након центаршута Коромана са десне стране, његов ударац главом изблокиран. Након тога је уследио период лоше игре обе екипе, а гости из Смедерева су у 64. минуту пропустили најбољу прилику на мечу, када је Радосављевић са 5-6 метара неометан шутирао пред Звездиног гола.

Звезда је последњих 15 минута поново појачала, а до нове шансе црвено-бели долазе у 78. минуту када је ударац Коромана након дуге лопте голмана Радивојевића завршио поред гола Смедерева. До краја меча виђено је још пар полуприлика пред голом Смедерева (Молина и Короман), а најватренији навијачи Звезде су по завршетку меча повицима храбро против Глазгова подржали своје љубимце пред реванш меч квалификација за Лигу шампиона.

Састави:

Црвена звезда: Радивојевић, Анђелковић, Короман, Баркос (од 88. Милијаш), Туторић, Лукаш, Гај, Баста, Миловановић (од 59. Молина), Ф.Ђорђевић (од 71. Рашковић), Кастиљо.

Смедерево: Радановић, Завишић, Поповић од 66. Николић), Андрић, Петровић, Радовановић, Мудринић, Касом (од 78. Зафировић), Зечевић, Радосављевић, Недељковић (од 86. Ђурашковић).
News powered by CuteNews - http://cutephp.com