Бошко Ђуровски задовољан жребом @ 29 June 2007 06:35 PM
Пут до трећег и одлучујућег кола квалификација за Лигу шампиона Црвена звезда тражиће преко победника двомеча између македонске Победе из Прилепа и естонске Левадије из Талина. С обзиром на то да су у овој фази такмичења избегли израелски Беитар и пољско Заглебје, као директне али и неповлашћене учеснике другог кола, па и загребачки Динамо, српски шампион може и те како да буде задовољан исходом жреба у Ниону.
Док је Левадије потпуна непознаница, Победа из Прилепа је стари знанац, бар за Звездиног тренера Бошка Ђуровског.
- Црвена звезда је реално фаворит без обзира ко победи у овом двомечу. Екипу Победе добро познајем, пре неколико година као тренер Радничког сам играо против њих, а познат ми је и тренер македонске екипе. Они су шампиони своје земље, као и Левадија што говори о њиховом квалитету. Ако нам Победа буде ривал, нема дилеме да ће то бити веома атрактивни и добро посећени мечеви - прокоментарисао је Ђуровски, којег је вест о исходу жреба затекла у аутобусу, на путу ка Словенији и Похорју, где ће се црвено-бели у наредних 12 дана припремати за наставак сезоне.
Иако имена потенцијалних ривала у другом квалификационом колу нису атрактивна, председник црвено-белих Драган Стојковић позива на опрез, поготово у случају да ривал буде естонска Левадија.
- Екипе Победе и Левадије слабо познајем, али сам сигуран да имају квалитет, који се никако не сме занемарити. Победа је можда нашим навијачима атрактивнији ривал, јер долази из бивше југословенске републике, али је Левадија екипа која има више међународног искуства. Прошле сезоне Естонци су елиминисали финску Хаку и холандски Твенте и тек их је Њукасл избацио у мечу за пласман у Лигу УЕФА - напомиње Стојковић.
Победа и Левадија, шампиони Македоније и Естоније, одмериће снаге у оквиру првог кола, чији су први мечеви заказани за 17. или 18, а реванши за 24. или 25. јул. Изабраници Бошка Ђуровског ће победнику овог дуела 31. јула или 1. августа бити домаћини на Маракани, а седам дана касније путоваће на реванш.

www.danas.co.yu
News powered by CuteNews - http://cutephp.com