Црвена звезда у финалу Суперлиге @ 13 June 2007 03:42 PM
У финалу Суперлиге Србије играће Црвена звезда и Партизан. Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у прво финале самосталне кошаркашке лиге Србије, пошто су у другом мечу полуфинала победили Хемофарм резултатом 91:81, по четвртинама 23:22, 17:14, 18:23, 33:22.

Читавим током меча виђена је велика борба под сваким кошем, а оба тима су се смењивала у предности од по неколико кошева. Црвена звезда је ипак на полувреме отишла са предносћу од четири поена. Вршчани у трећи део игре улазе доста агресивније када и успевају да у последњу деоницу меча уђу са пола коша вођства.

Резултатска клацкалица је трајала све до 38. минута, када најбољи играч на терену Гуровић са новом тројком ломи сваки отпор гостију и Црвену звезду доводи до великог финала.

Јунак победе црвено - белих био је Милан Гуровић који је вршчанима убацио 37 поена уз девет скокова и . Чича је велику помоћ има у Пери Антићу који је додао још 13, односно Марковићу са постигнутих 10 поена.

У редовима "фармацеута" најефикаснији са 16 поена био је Владан Вукосављевић, Предраг Шупут је постигао 13, а Алексеј Нешовић 11 поена.

Утакмицу у Пиониру посматрало је 4.500 гледалаца, махом навијача Црвене звезде, а судили су Илија Белошевић, Драган Нешковић и Марко Пецељ.

Финална утакмица игра се у недељу 17. јуна (18.00ч, РТС2) у Пиониру.

www.srbijasport.com


News powered by CuteNews - http://cutephp.com