Рељић за победу у Апатину @ 20 May 2007 10:08 AM
Голом резервисте Милоша Рељића у последњим тренуцима утакмице Црвена звезда је победила Младост са резултатом 1:0 (0:0) у сусрету који је са својим садржајем тешко може да добије прелазну оцену. Лишена резултатском императива Звезда је наступила без већине стандардних првотимаца, док је домаћа Младост била лишена услуга тројице играча на којима је заснивала игру везног реда (Трнавац, Сава Радосављев и Стевановић). Утакмица је нажалост обележена тешком повредом капитена Црвене звезде Марка Перовића, који је у 57. минуту остао да лежи на трави након неопрезног и наоко безазленог старта Мишковића. Перовић је одмах пребачен у болницу, где му је како незванично сазнајемо константован прелом обе потколеничне кости.

У првом полувремену игра се углавном одвија између два шеснаестерца, при чему је Звезда имала благу теренску иницијативу. У 22. минуту Марко Перовић је на левој страни обишао Драгића, упутио повратну лопту у шеснаестерац до Перовића који је из окрета шутирао изнад гола. Звезда је била у прилици и у 29. минуту, преко Миладиновића чији је шут главом завршио поред стативе, након корнера који је извео Тришовић.

У наставку утакмице тренер Младости Петар Курћубић је увођењен искусног Чекића покушао да појача напад а ли нешто офанзивнија игра домаћих није крунисана озбиљнијим приликама пред голом Радивојевића. Вредни помена били су једино покушаји дебитанта у редовима домаћих Дарка Бошковића, који је замало био непрецизан у 76. као и шанса Чекића који није најбоље реаговао после одличне асистенције Дракулића у 77. минуту.

Једином голу на утакмици у 92. минуту је претходила акција Црвене звезде по левој страни, на убачену лопту налетео је Рељић, и у паду неодбрањиво шутирао у леви угао гола домаћих.

СТАДИОН Спортски центар „Раде Свилар”. ГЛЕДАЛАЦА: 800. СУДИЈА: Драган Крстић (Београд). СТРЕЛАЦ: Милош Рељић у 90. (Црвена звезда). ЖУТИ КАРТОНИ: Мишковић и Лечић (Младост), Јоксимовић и Миладиновић (Црвена звезда).

МЛАДОСТ: Жакула 7, Десница 6, Мишковић 6 (од 55. Лечић 6), Драгић 6, Стаменић 6,5, Бошковић 7, Козош 6,5, Симовић 6 (од 54. Чекић 6), Дракулић 6,5, Тривуновић 7, Радосављев 6 (од 81. Пртењак –).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Радивојевић 6,5, Анђелковић 6,5, Пантић 6, Марко Перовић 6,5 (од 55. Рељић 7), Тришовић 6,5, Јоксимовић 6,5, Георгијев 5,5 (од 46. Срећковић 6), Бајалица 7, Миладиновић 6,5, Славко Перовић 6,5 (од 78. Кастиљо –), Николић 6,5.

ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Милош Рељић (Црвена звезда).

www.politika.co.yu


News powered by CuteNews - http://cutephp.com