Пораз у дербију у неизвесној завршници @ 3 May 2007 12:34 AM
Црвена звезда била је на корак од победе у "вечитом дербију", али је Партизан одиграо боље у финишу меча петог кола Синалко Суперлиге и тријумфовао са 92:88 (28:30, 18:20, 25:13, 21:25).

Црвено-бели су на старту кренули агресивније и сигурније и у првој четвртини у порпуности су контролисали меч. Они су у шестом минуту имали предност од пет поена, а на први одмор отишли су са залихом од једног коша.

У другом кварталу настављена је беспоштедна борба, а резултатска неизвесност потрајала је до последњих 60 секунди. Звезда је захваљујући Вуку Радивојевићу успела поново да преузме вођство пре одласка на одмор - 50:46.

У другом полувремену црно-бели су се пробудили и озбиљно припретили - врло брзо су истопили предност, а затим успешном серијом стигли до преокрета - 71:63.

Ипак, црвено-бели нису се предавали. Захваљујући пробуђеном Милану Гуровићу екипа са Малог Калемегдана успела је да истопи предност и три минута пре краја стигне до изједначења - 83:83.

У неизвесној, пенал завршници црвено-бели ипак нису успели да одиграју концентрисано.

Мирко Ковач је приликом вођства Партизана 90:87 само једанпут био прецизан са линије слободних бацања (90:88), а Никола Пековић је затим без промашаја напустио линију пенала - 92:88 и тако одлучио меч.

Ковач је након тога, у самом финишу, покушао шутом из даљине да ухвати прикључак, али је био непрецизан.

Звездин тренер Стеван Караџић рекао је да је његов тим у првом полувремену испунио договор, али да је велики број изгубљених лопти довео до пораза.

"Наш први задатак био је да зауставимо офанзивни скок Партизана, који је најбољи у Европи. У томе смо успели и играли смо добро у првом полувремену. Вук Радивојевић је одрадио велики посао, али се после уморио. Имали смо дупло више изгубљених лопти и мислим да је то допринело поразу", рекао је Караџић.

Караџић је истакао и позитивне стране дерби утакмице.

"Играли смо борбено и пожртвовано. Најважније је да наставимо у овом стилу, јер у овој лиги нијансе одлучују", рекао је он.

Црвена звезда наредни дуел, у 6. колу Синалко Суперлиге, игра у суботу, 5. маја, у Новом Саду против Војводине.

www.kk-crvenazvezda.net

News powered by CuteNews - http://cutephp.com