Звезда на шампионском путу @ 29 April 2007 08:52 AM
У последњем мечу 5. кола плеј - офа Меридијан Суперлиге фудбалери Црвене звезде победили су као гости Хајдук у Кули са 2:1 (1:1)

Овом 19 победом у сезони "црвено - бели" су поново одмакли Партизану на седам бодова предности, тако да се изабраници тренера Бошка Ђуровског налазе на добром путу да освоје први шампионски пехар Србије.

Утакмицу у Кули пратило је око 2.500 гледалаца, а стрелци за Црвену звезду били су Пуровић у 14. и Милијаш у 53. минуту меча, док је једини гол за домаће постигао Давидов у 31. минуту.

Звезда је постигла први гол из прве озбиљније акције на утакмици, када је Пантић са 20 метара јако шутирао, а Пуровић одбијену лопту ћушнуо у гол.

Куљани долазе до изједначења преко Александра Давидова. Прво је Пантић лоше вратио лопту голману Ранђеловићу, а Давидов излази као победник и користи несмотреност одбране гостију за 1:1.

У 38. минуту нову прилику за црвено - беле пропустио је стрелац првог гола Пуровић који је на одличан центаршут Анђелковића лопту тукао главом која погађа пречку.

Црвена звезда је у наставку меча заиграла доста агресивније, што им се исплатило веч у 53. минуту, када је Ненад Милијаш прецизно и топовски шутирао са неких 18 метара и матирао голмана Ђуричића за нову предност београдске екипе.

Хајдук је у задњих 20 минута узбудљивог меча кренуо много агресивније на гол Звезде и куљани стварају неколико полушанси, али је Ранђеловић све ударце у оквир гола одбранио.

www.srbijasport.com



News powered by CuteNews - http://cutephp.com