Звезда креће Суперлигу из Железника @ 3 April 2007 09:59 PM
У среду стартује Суперлига утакмицама првог кола. После 14 рунда и два кола плеј-офа сазнаћемо ко ће бити први шампион Србије у кошарци. Црвена звезда првенство стартује на истом месту где је и отворила шампионат НЛБ лиге – у Железнику против ФМП-а. Утакмица се игра у среду од 18 часова уз директан пренос на РТС-у.

"Имамо веома тешког противника на старту Суперлиге. Ради се о веома јакој екипи, која је свој квалитет потврдила освајањем Купа Радивоја Кораћа и пласманом у УЛЕБ купу и НЛБ лиги. Резултати ФМП-а указују на то да ће у овај дуел ући као фаворити. Ми ћемо одиграти најбоље што можемо. Новајлије Стјуарт и Цветковић ће бити у саставу, међутим велико је питање колико ћемо моћи да их искористимо, јер су веома кратко са екипом", рекао је тренер Црвене звезде Стеван Караџић.

Звезда и ФМП су ове сезоне одиграли три међусобна дуела. Црвено-бели су славили у Пиониру, а "Пантери" у Железнику и у Крагујевцу у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа. На два меча у НЛБ лиги Милан Гуровић је постигао укупно 79 поена.

"Утакмица са ФМП-ом ће бити веома тешка, јер наш противник поседује квалитет и младост. Наравно да се нећемо предавати. Добили смо још два појачања и мислим да ћемо спремни отићи у Железник да покажемо да смо ипак ми Црвена звезда", каже Гуровић.

www.kk-crvenazvezda.net

News powered by CuteNews - http://cutephp.com