Ђуровски до краја сезоне @ 21 March 2007 06:56 AM
После скоро свакодневних нагађања и спекулација, па и лажних информација у појединим медијима о наводном боравку познатог аргентинског тренера Ектора Купера у Београду, све дилеме у вези са решењем питања тренера Црвене звезде отклонио је њен председник Драган Стојковић Пикси. Дакле, Стојковић је коначно саопштио да након недавног неславног повлачења Душана Бајевића, до краја текуће сезоне неће бити ангажован фудбалски стручњак изван клуба.

– Бошко Ђуровски остаје до даљег тренер Црвене звезде. У претходном периоду је оправдао указано поверење и има пуну подршку руководства клуба. Када је Бајевић поднео оставку на место шефа стручног штаба, истакао сам да нећемо доносити исхитрене одлуке. Ђуровски је добио шансу, коју је искористио и екипу ће сигурно водити до краја сезоне. Тиме је питање тренера решено. Сада се у потпуности окрећемо одбрани оба трофеја на домаћој сцени. Надам се да ће Бошко као велики звездаш, али и фудбалери који су показали да имају победнички карактер, имати и даље велику подршку наших верних навијача, како би заједничким снагама остварили нове успехе – нагласио је Стојковић.

Званична одлука да екипу нашег најтрофејнијег клуба води до краја сезоне, Бошка Ђуровског је затекла у Сомбору, где су „црвено-бели” на мини-припремама до суботе.

– Много пута сам истицао да ми је част што се налазим на месту тренера Црвене звезде. Нисам се оптерећивао тиме да ли ћу на клупи остати две утакмице или до краја сезоне. Једноставно, добио сам задатак који сам желео да испуним на најбољи могући начин. Драго ми је што сам оправдао указано поверење и добио шансу да са овим тимом одбраним дуплу круну. Заиста није битно колико ћу остати на клупи. Сада је најважније да поново побеђујемо и да се вратила позитивна атмосфера. Међутим, опуштања не сме да буде – упозорио је Бошко Ђуровски

Иначе, Стојковић је прексиноћ био гост на утакмици у Марсеју, коју су органзовали амбасадори Уницефа Зинедин Зидан из Француске и Бразилац Роналдо. Спектакл је одржан на стадиону „Велодром”. И поред веома хладног времена, утакмицу је посматрало око 25.000 гледалаца. Организатори су од продатих улазница и спонзора прикупили 500 хиљада долара, који су прослеђени Програму за развој Уједињених нација.

Стојковић је после дуже паузе поново истрчао на терен и на ревијалној утакмици је одиграо последњих пола сата. Наступао је за тим Зинедина Зидана који је победио са 6:2.

– Све је било феноменално. На оваквим утакмицама фудбал је најмање важан. Марсеј је фудбалски град и само је штета што је било веома хладно, иначе би стадион вероватно био пун. Драго ми је да сам био део Зидановог тима који је тријумфовао, мада су синоћ истински победници били сви они који су дошли на стадион како би подржали једну хуману идеју.Зидан и Роналдо поново су направили одличну акцију и драго ми је што сам био један од актера. Успео сам сасвим солидно да искористим време проведено на терену. Чак сам и асистирао Портиљу код петог гола – похвалио се Стојковић.

--------------------------------------------------------------------------


За Звезду 509 наступа


Име и презиме: Бошко Ђуровски

Рођен: 28.12.1961. у Тетову (Македонија)

Играчка каријера: Црвена звезда (1979-1989, 509 наступа), Сервет (Швајцарска, 1989-1995).

Наступи за репрезентацију: Југославија (пет пута), Македонија (осам пута, три гола).

Тренерска каријера: Шеноаз, Женева (Швајцарска), Раднички (Обреновац), Рад, Срем (Сремска Митровица), ПСК (Панчево), Раднички (Ниш), помоћни тренер Црвене звезде у два наврата, код Зорана Филиповића и Душана Бајевића. Тренер Црвене звезде од 14. марта 2007.

www.politika.co.yu
News powered by CuteNews - http://cutephp.com