Караџић уместо Шакоте @ 5 March 2007 10:09 PM
Са пустим сном о пласману у УЛЕБ куп, Црвену звезду је напустио и тренер Драган Шакота! Већ месец дана, од убедљивог пораза од Партизана, прекаљени стратег налазио се на излазним вратима Малог Калемегдана, али му је пружена шанса да тргне играче и освоји пето место у НЛБ лиги.

Пласман у четвртфинале УЛЕБ купа није био довољан аргумент да Шакота заврши (немогућу) мисију и освоји титулу. Звездин менаџмент пресекао је тек пошто су затворени сви путеви ка УЛЕБ купу и на јучерашњој изненадној седници УО донео одлуку да се Шакоти ускрати подршка. У освајање титуле Звезда ће кренути са Стеваном Караџићем, досадашњим првим помоћником Драгана Шакоте.
Караџић је 2000.године већ седео на сениорској клупи клуба у којем је провео девет играчких година. Осим титуле јуниорског првака Европе са репрезентацијом СЦГ (2005.година), једна од највећих Караџићевих предности при доношењу одлуке била је и та што одлично познаје екипу. Караџић има искуство и у раду са сениорском репрезентацијом, пошто је 2002. био помоћник Светислава Пешића на СП у Индијанополису.
Какву је дружину преузео Караџић? Суштински, Звездин тим чини Милан Гуровић, Тадија Драгићевић и "остали", који се с времена на време пробуде, али убрзо и врате у постељу. Звезда је добијала европске мечеве без императива победе, у регионалном такмичењу са теретом на плећима изгубила је чак 11 утакмица!? Драган Шакота имао је одрешене руке при избору играча, али је имао доста погрешних процена.

Ако жели да ускоро буде конкурентна Партизану, ФМП-у и Хемофарму у борби за српску титулу, Звезда мора да појача тим. Није тајна да је Звезда већ практично уговорила сарадњу за Суперлигу, са бившим центром Војводине Кибуом Стјуартом, који ускоро завршава мисију у Јужној Кореји. Пошто ће џиновски Стјуарт највероватније стићи у Београд са америчким пасошем, сужен је простор за довођење домаћег бека шутера. Избор је пао на, такође, бившег играча Војводине, сада ПАОК-а, Феликса Којадиновића. Али, "црвено-бели" ће у шампионској трци највероватније стартовати без Пера Антића! Македонског крилног центра управо је довео Драган Шакота, а пошто је руководство незадовољно Антићевим односом према обавезама и саиграчима и њему се спрема захвалница. У том случају много већи простор добио би Немања Александров.

www.glas-javnosti.co.yu
News powered by CuteNews - http://cutephp.com