Буђење шампиона @ 4 March 2007 07:38 AM
Црвена звезда се експресно опоравила од шок пораза у дербију. Исплатила се офанзива у Зрењанину, Банат је лако и убедљиво отписан - 1:4 (0:2), а шампион је сигурном игром обезбедио неопходан мир, преко потребан и стручном штабу и екипи након катастрофалног старта у другом делу првенства.
Тренер Душан Бајевић определио се за максимално офанзивну формацију. Коначно су црвено-бели заиграли са двојицом нападача (Ђокић и Пуровић), офаназивни Рашковић је играо по десној страни, а сјајни Бурзановић по левој. То је био јасан знак да Звезда од првог минута жели тријумф.
Само на почетку домаћин је припретио, али су црвено-бели брзо дошли до игре и већ до полувремена обезбедили тријумф. Пут до победе отворио је Еквадорац Кастиљо у 13. минуту, након идеалног центаршута Анђелковића, а у 39. коначно је прорадио и најбољи стрелац лиге Ђокић. У тој акцији Анђелковић је пронашао Бурзановића, чији ударац је зауставио Пустињаковић, али је лопта отишла до Ђокића који је послао у празну мрежу и постигао први гол ове године, тек на деветој утакмици (рачунајући и шест припремних). Црвена звезда је доминирала од почетка до краја, а Банат је дефинитивно нокаутиран од 63. до 65. минута. Прво је Милијаш након индиректног ударца повисио на 3:0, да би тачку ставио расположени Кастиљо. Домаћин је до краја успео само да постигне гол утехе.


www.novosti.co.yu

News powered by CuteNews - http://cutephp.com