Црвена звезда – Висла 33:22 (14:13) @ 6 November 2006 12:16 PM
Рукометаши Црвене звезде остали су у трци за трећим местом у „Ц” групи Лиге шампиона које доноси пласман у осмину финала Купа купова. Први и основни задатак на том путу решен је без већих проблема синоћ на Бањици, где је наш првак уз огромну подршку навијача декласирао пољског шампиона Вислу с 33:22 (14.13). Дуг из Плоцка готово да је враћен истом мером, а показало се да је тежак пораз од Висле (31:19) у првом колу био нереалан.

„Црвено-бели” су отпор гостију сломили тек у другом полувремену. Промена одбране с 6-0 на 5:1 био је кључан Рогановићев потез. Витковски и Влеклак, ударни двојац гостију, у потпуности су уштоповани у наставку што је широм отворило врата првој Звездиној победи у најјачем европском клупском такмичењу.

Наш првак је на одмор отишао с свега голом предности, што је је била пуна капа с обзиром на растрзану и безидејну игру с великим бројем техничких грешака. Ипак, неизвесност је прекинута већ у првим минутама наставка. Капитен Ненад Максић је без грешке одиграо на предњем отупевши оштрицу напада гостију. Уз бриљантног Перишића на голу, који је синоћ намакао чак 20 одбрана и један седмерац, Звезда се у 35. минуту одлепила на четири гола предности (18:14). У тим тренуцима и у нападу „црвено-белих” почеле су ствари да долазе на своје место. Маскић је добијао све јачу подршку Симића, Савића и Лековића који је на одлично на месту десног крила заменио у првом полувремену неприметног Вуковића.

Иако је у периоду од 42. до 45. минута с три узастопна поготка убедљиво водила (23:16), Звезда није спуштала гас. Ношена непрекидном песмом с трибина појачавала је ритам и у 50. минуту је дошла, први пут на мечу, до двоцифрене предности (28:18). И када се очекивало да ће пораз у Пољској бити наплаћен с каматом искључења у самом финишу нису дозволила да победа буде још убедљивија.

Иначе, сенку на фер и коректну утакмицу на Бањици бацио је потез Пејовића који је по завршетку меча ударио гостујућег играча и за то добио црвени картон.

Дворана: „Вождовац” на Бањици. Гледалаца: 2.000. Судије: Корес и Мигас (Грчка). Седмерци: Црвена звезда 4 (4), Висла 3 (0). Искључења: Црвена звезда десет, Висла осам минута. Црвени картон: Пејовић (Црвена звезда) у 60. минуту.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Перишић, Веркић, Вуковић, Пејовић 1, Шћепановић, Максић 10 (3), Радановић 3, Павлов 2, Лековић 4, Симић 6, Савић 7, Милошевић, Курбалија, Милашевић.

ВИСЛА: Марсалек, Викари, Цитов 2, Витковски 5, Палух 3, Влеклак 6, Вуштер 3, Горал, Тврадо 1, Румнијак 1, Радојевић, Ниједелски, Свирад 1.

Бег са дна

Резултати петог кола: Колдинг – Шамбери 32:32, Црвена звезда – Висла 33:22.

Парови последњег кола: Висла – Шамбери (9. новембар), Колдинг – Црвена звезда (12. новембар). Колдинг и Шамбери су се већ пласирали у осмину финала Лиге шампиона.

Расплет у последњем колу

О пласману на табели прво одлучује укупна гол-разлика. У случају да Звезда и Вилса у последњем колу изгубе, од Колдинга у Данској односно од Шамберија у Плоцку (што се и очекује), наш првак би освојио треће место и са поразом до 14 голова разлике без обзира на висину пораза Пољака.

www.politika.co.yu
News powered by CuteNews - http://cutephp.com