Звезда смањила дуг за пет милиона евра @ 18 October 2006 05:39 AM
На синоћној седници Управног одбора фудбалског клуба Црвена звезда није се догодило ништа драматично. По речима председника клуба Драгана Стојковића скуп је протекао у ведрој атмосфери, додавши да у Црвеној звезди неће бити сензација и повода за било какве спекулације.

– Никаквих ратова, ломова и несугласица није било нити ће их бити – посебно је истакао Стојковић после седнице УО, која је трајала нешто више од сат времена, а једино је оправдано изостао Владимир Југовић, јер је прексиноћ добио сина.

Стојковићев извештај, који је обухватио сва дешавања у клубу у претходном периоду (укључујући и трансфере играча у летњем прелазном року), усвојен је једногласно, на његово велико задовољство. За новог члана управе изабран је Велибор Совровић, генерални директор „Ласте” и председник Ватерполо савеза Србије. Формирана је и Комисија за утврђивање имовине с којом располаже ФК Црвена звезда, а на њеном челу биће члан Звездине управе Милан Томић, директор Дирекције за имовину Србије.

Детаљан финансијски извештај многобројним представницима медија поднео је генерални секретар Црвене звезде Небојша Лековић. Закључно са 30. септембром, за првих девет месеци у 2006. години остварен је приход од 13.443.500 евра, док расход износи 11.830.000.

– Пословање је позитивно, а с обзиром да је у децембру прошле године било негативно (минус од шест милиона евра), остварили смо велики напредак на финансијској стабилизацији клуба. У овој години смо што се тиче кредитног задужења смањили дуг за пет милиона евра и сада дугујемо још шест, па смо скоро преполовили дуг. У оствареним приходима нисмо рачунали рате од трансфера које ће нам сукцесивно бити уплаћиване до 2009. За најосновније функционисање клуба месечно нам је потребно 600.000 евра, а за несметано на годишњем нивоу око 8-10 милиона. У децембру ћемо први пут усвојити буџет за наредну годину, којим ће тачно бити утврђено на колика средства може да се рачуна. До краја недеље ЈАТ ће постати званични превозник нашег клуба, док ћемо до краја месеца комплетирати спонзорски пул. Нишки „Паком” нас је опремио са најсавременијим компјутерима, тако да напредујемо и на технолошком нивоу – саопштио је Лековић.

Новинарима се обратио и члан УО Ден Тана:

– Изузетно смо задовољни урађеним у претходном периоду, поготово када је реч о одласцима и доласцима играча, око чега нема никаквих тајни. О томе су благовремено били упознати тренер Душан Бајевић и спортски менаџер Стеван Стојановић. Гледамо у будућност, а први циљ је да одбранимо дуплу круну на домаћој сцени. Председник Стојковић ради одлично и сви из управе смо уз њега.


www.politika.co.yu


News powered by CuteNews - http://cutephp.com