Звезда без избора у Лисабону @ 30 November 2004 07:26 AM
„Црвено-бели” су пали на две последње утакмице у овом такмичењу, оба пута после продужетка, и у Португалији морају да ваде кестење из ватре. Звезду су порази код куће у прошлој сезони скупо коштали, а свака изгубљена битка пред њеним навијачима ће је и сада удаљити од осмине финала, пошто даље иду само по два првопласирана из сваке групе, додуше и два најуспешнија трећа.

Шљонск ју је победом у „Пиониру” већ довео у незавидну ситуацију, а кроз недељу јој долази Љетувос Ритас (Литванија) од кога је наш тренер Владо Ђуровић за кратко време направио екипу за респект. Зато Звезда у Лисабону мора да победи, јер би у супротном каснила и на последње возове.

Португалци у овогодишњем Улебовом купу имају чак три представника, али далеко од тога да су страх и трепет у игри под обручима. То, међутим, не би смело да успава „црвено-беле”, иако сусрет почиње у неуобичајено позне сате (22 часа по нашем времену, а 21 по португалском). Бенфика још није остварила победу, али да није мачији кашаљ потврђује то што је у гостима добрано намучила Шљонск (83:85). Ипак, освајач нашег купа бољег противника није могао ни да пожели за враћање самопоуздања, које је још више пољуљано поразом против Рефлекса.

Звезда ће само још у овом мечу бити без пословође Горана Јеретина на кога се чека као на озебло сунце. Он је најавио да ће се, после дуже паузе због повреде, у тим вратити у суботу када „црвено-бели” гостују у Задру. О вечерашњој утакмици тренер Београђана Александар Трифуновић каже:

– Два узастопна пораза после продужетака су уздрмала нашу младу екипу, склону осцилацијама, али ћемо већ у Лисабону дати све од себе да се вратимо на прави колосек. Бенфика јесте најслабија у групи, али за нас нико није аутсајдер. Заправо, када одиграмо у одбрани како треба, можемо сваког да победимо, у супротном, свако може да нас добије. Имао сам прилику да погледам сусрет Бенфике са Шљонском, да уочим њихове врлине и мане и имам идеју како да поставим игру.

www.politika.co.yu


News powered by CuteNews - http://cutephp.com