Bечити рукометни дерби у "Шумицама" @ 24 November 2004 07:46 AM
Раније одложена утакмица првог кола Суперлиге између Црвене звезде и Партизана игра се вечерас у 18 сати у спортском центру "Шумице". Наравно, и један и други ривал прижељкују успех. Црвено-бели због лоших резултата у Лиги шампиона, Партизан јер је прошле сезоне од пет мечева са комшијама изгубио четири.
- Ово је за мене први "вечити дерби" од када сам шеф стручног штаба - рекао је тренер Никола Марковић на прес конференцији. - Највећи квалитет Партизана је колективна игра и то што на сваком месту има два добра играча и искусног голмана.
Лево крило Црвене звезде, капитен (уместо голмана Дарка Станића) Иван Никчевић, истакао је да његова екипа има императив победе:
- Морамо да победимо после лоших резултата које смо имали у Лиги шампиона. Партизан нема играча који се посебно истиче квалитетом, али има солидан тим. Сигуран сам да ћемо учинити све да освојимо бодове у дербију.
Тренер рукометаша Партизана Часлав Динчић очекује велику борбу и фер надметање рукометаша оба ривала у предстојећем дербију са Црвеном звездом.
- Противник нам је великодушно препустио улогу фаворита, али то баш и није тако. Дерби је нешто посебно у коме одлучује тренутна форма. Звезда је актуелни шампион и никако не сме да се потцени, иако због повреда неће играти у комплетном саставу. Ја се искрено надам да тензије неће бити толико велике да се понове немиле сцене из финалне утакмице плеј-офа. Нека победи бољи - рекао је Динчић.

www.glas-javnosti.co.yu

News powered by CuteNews - http://cutephp.com