УЛЕБ КУП: Звезда - Сласк @ 22 November 2004 09:46 PM
Поучени искуством из ранијег периода, када су прерано завршавали такмичење у УЛЕБ купу, кошаркашима Црвене звезде је постало јасно да се пролаз у другу рунду овог европског такмичења гради победама на домаћем терену, па у мечу 3. кола Групе Г ништа сем тријумфа не долази у обзир.
У „Пионир“ стиже Сласк из Вроцлава, дугогодишњи учесник Евролиге, клуб који је прошле сезоне у елитном такмичењу намучио и београдски Партизан. И Звезда и Сласк тренутно имају скор од победе и пораза, што може да говори о приближно једнаким квалитетима.
- Пољска кошарка страховито напредује, клубови располажу великим буџетима, доводе квалитетне странце и самим тим заслужују респект, али не и страх мојих играча. Само беспоштедном борбом током свих 40 минута можемо очекивати добар резултат, а то је победа. Тријумфом у овом мечу постали бисмо господари сопствене судбине по питању пласмана у наставак такмичења УЛЕБ купа. Поред доста искусних играча, Сласк располаже и плејадом талената које предводи Игњевски. Момак се школовао у Америци, игра на позицијама од тројке до петице, изузетно је покретан, али и одлично шутира споља. Пажњу ћемо обратити и на Желинског и Хижија, као и на двојицу Американаца - каже Александар Трифуновић, тренер црвено-белих, који за овај меч, са изузетком још ровитог Лепојевића, располаже комплетним саставом.
Чедомир Витковац, крилни кошаркаш Црвене звезде, истиче да ће екипи бити неопходна помоћ публике коју позива да у што већем броју дође у „Пионир“.

www.blic.co.yu

News powered by CuteNews - http://cutephp.com