Интервју са Гагом @ 20 May 2003 03:01 PM
1. Стање у ФК Црвена Звезда и однос према Управи?

Г. Стање у ФК није баш најбоље. Сви схватамо да би то требало да буде много боље него што је сада.



2. Однос према осталим вођама?

Могу да кажем да смо ми другари већ годинама. Врло смо блиски другови. Рецимо, мени је Шавија друг од трећег разреда основне школе када сам дошао у Миријево. Ми смо најбољи другари. Онда, Марко исто перфектан однос, дуго се знамо такође смо добри другови...Пеђа и Дража су стасали из нове генерације, исто перфектан однос. Драго ми је увек када ме назову, углавном Пеђа. Имамо контакт у вези навијања, драго ми је када ме зовну за неки савет, јер видим да су момци сасвим ок. Врло су креативни, воле Звезду, уживају у томе што раде што ми је много драго.



3. Како гледаш на иницијативе Белграде Бојса.

Одлично. За сваку похвалу. Да не будем несхроман, мислим да ту има и наше заслуге, јер су од нас учили неке ствари, а што се тиче њихових идеја и иницијатива то је фантастично, једноставно не само да настављају тим путем којим смо сви ми ишли него усавршавају и доводе до савршенства све то што је за сваку похвалу.



3. Да ли ће се правити лов на глодарске заставе као пре пар година?

Те млађе генерације навијача то треба да остављају. Мислим да они то сада можда мање раде. Мислим да би то требали да наставе и да појачају тај темпо што се тиче отимања гробарских застава. То је на њима да они то осете да то треба да раде.



4. Шта мислиш о нападима глодара и радоваца на мање и млађе групе Звездиних навијача ван утакмица и око њих?

Мислим да то говори о њима и њиховој моћи, колико су спремни, да као група нападну групу, а што се тиче тих њихових ситних испада то говори о њима самима.



5. Организација гостовања, како да буду масовнија и како да се обезбеди више виза?

Што се тиче иностраних гостовања и виза то не зависи само од нас, када буде регулисан визни режим, сигурно ће ићи више људи на инострана гостовања. Што се тиче домаћих гостовања, мислим да на њих највише утичу резултати, сами. Нормално, ми све радимо што можемо, ево рецимо сада, искористио бих прилику да позовем све ваше читаоце и навијаче да дођу у што већем броју, ми ће мо Вам јавити чиме ће се ићи аутобусима или возом, за Голубовце. Објавићемо такође и на СОС каналу и у дневним новинама да навијачи Црвене Звезде позивају све да идемо заједно у Голубовце. Ето, то покушавамо путем медија, а иначе се трудимо да ми нешто направимо, да буде занимљиво, да не буде то само гледање утакмице и навијање већ да ту буде и нека кореографија, да се деси нештто и да има шта да се преприча након тога.



6. Џајићев положај у Звезди у будућности?

Ја мислим да је Џаја легенда, да је много урадио за Црвену Звезду као играч а као функционер, познато је да нас је довео до врха света када је клупски фудбал у питању. Мислим да његов положај у будућности треба да се заснива на томе да својим искуством и занњем неког ко буде дошао на његово место научи и помогне да Звезда једног дана буде опет нешто у Европи.



7. Да ли мислиш да Звезда може да плати квалитетног странца?

Мислим да не. Можда неког источно европског играча али неког екстра квалитетног играча врло тешко. Зна се да сви клубови овде живе од продаје играча, да нема пара, нема улагања. Ту треба да се покаже технички директор Дуле Савић који треба да пронађе некога који би у будућности вредео а није довољно афирмисан.



8. Како ти је у браку?

Нисам ожењен.





9. Ко по теби има највећи утицај на Северу, група или појединац?

Мислим да група, када год се састанемо, као вође навијача створимо групу, а та група људи која полемише око неких ствари и донесе одлуку када већина дође до неког заједничког договора. Онда се тај договор испоштује што значи да је ипак група. То је мешана група из различитих група, свака група има неке своје специфичности...



10. Стање у рукометном клубу и како видиш решење и шта треба да се уради око РК?

Стање у РК је катастрофално, наш захтев је да Раде Радојевић мора да оде из Црвене Звезде што пре. Много људи иѕ СД очекује да ми будемо ти који ће да га отерају и да доведу некога. Ми хоћемо да пружимо максималну подршку што се тиче одласка Радета Радојевића, али то су наше могућности у сваком случају.



11. Колико има људи у УЛТРАС’у и да ли УЛТРАС постоји као група, уопште?

УЛТРАС постоји као група, али то су старији људи, има сигурно пореко 40 људи у њему. Ми смо сада већ у годинама, УЛТРАС је сада више синоним за навијаче Црвене Звезде...



12. Зашто се више не носи она дугачка застава УЛТРАС РЕД СТАР БЕЛГРАДЕ?

Знам на коју заставу мислиш, мислим да је та застава украдена једанпут од стране глодара, ми смо је повратили, али је не носимо али је нисмо сачували како треба... Много је велика, сада има и више група, тако да заузима и много простора. Обећавам да ћу се распитати шта је данас са том заставом. Нема потреба да толико простора заузима.



13. Да ли постоји млађа екипа УЛТРАС’а?

Не. Са нашом генерацијом УЛТРАС је заврршио свој век као посебна група.



14. Шта мислиш о млађим екипама Белграде Боѕса?

Одлични су.



15. Јоца Шурбатовић?

Он је мој друг који је ишао на Звездине утакмице пре и сада када се бави послом којим се бави. Он је звездаш, то је то.



16. Какав је осећај бити вођа навијача?

Тај тренутак када водиш навијање је врло леп осећај, када станеш испред те масе која те гледа, када чека да је поведеш, када је пун Север... Стварно је леп осећај и не може да се пореди са ничим другим.



17. Када си почео да навијаш за Звезду?

Откада знам за себе, 86 на Звезда – Панатенаикос ми је била прва утакмица и био сам одушевљен са атмосфером. Тада ме је Звезда купила за цео живот.

18. Коју тучу памтиш?

Најупечатљивија ми је Рад – Звезда на Бањици, на Трошарини када је било 200 људи на 200 људи, када смо улетели једни у друге и када сам добио један ожиљак а направио сам и пар сигурно са друге стране.



19. Која ти је група са Севера најорганизованија?

Белграде Боѕси.



20. Дешавања у Љубљани и наводно отимање застава од стране Хрвата?

Не знам да ли је то истина, али ако је истина то је брука. Шпекулише се око тога али ништа није потврђено званично, ми нисмо видели ту заставу код њих али ако је истина то је катастрофа и ту бруку ће Бањалучани морати да оправдају дебело.

На самој утакмици био је то сплет околности који се на крају завршио трагично по Црвену Звезду, путовали смо 20 сати, пут који се дупло краће путује, задржали су нас на граници намерно да би стигли касније, на почетак треће четвртине, једноставно та енергија која је била све јача и јача довела је до тога да чим су људи ушли у дворану запалили су бакље и избацили то из себе, нажалост завршило се трагично по КК. После толико година када смо бвидели Хрвате са друге стране само сам желео да некако прелетим тај паркет и да уђем међу њих...



21. Како коментаришеш празан Север на Маракани и лоше навијање на задњем баскет дербију?

Па, мора да се ради на томе, резултати доводењ људе на утакмице, као и Звездини успеси.



22. Како изгледају састанци навијача и ФК?

Увек имамо представнике навијача који иду на састанке са ФК међу којима сам и ја. То су Марко, Пеђа и Шавија, осим мене. Прво се договоримо између себе са навијачима какав ћемо став заступати па онда одемо код Џаје на састанак. Врло конструктиван кратак и јасан. Ми њима кажемо који су наши захтеви а онда они нама објасне докле може да се иде. Углавном испуњавају све што предложимо. Однас је на високом нивоу и врло је задфовољавајући.



23. Да ли користиш интернет и да ли посећујеш сајтове Звездиних навијача? Како си задовољан њиховим изгледом?

Користим интернет, понекад, на сајтовима сам био, задовољан сам нашим сајтом.
News powered by CuteNews - http://cutephp.com