Интервју са Ултра Клан Хамбург @ 9 May 2003 06:19 PM
1) Да ли се спрема нешто специјално на фajнал фору од стране Ултра Клана и Ортодокс Бојса?
Свима могу да кажем да дођу на текму па ће да виде шта ће бити и како.


2) Ово је први пут после рата да ће у истој хали бити навијачи Звезде и хрватског клуба. Какав је осећај?

Па ја лично сам већ био на пар текми, после рата где су се на другој страни налазиле усташе, Соларис : Бечеј и на турниру у Копру 2000. године. Тада још нисмо били организовани као данас, тако да смо на те текме ишли онако, са на брзину сакупљеним друштвом спремним за све могуће.. Ништа значајније се није десило.. Тих година смо почели са бољом организациом цигана широм дијаспоре Ортходоx боyс у Словенији и Ултра клан у Холандији, Немачкој, Швајцарској,.. На тај начин смо направили екипу која је била увек редовна на свим већим текмама вољеног нам клуба. Да смо самим тиме доста напредовали могло се видети на неколико претходних текми у Словенији и Европи. Пре свега најважније направили смо добру екипицу, залуђену Звездом, која има много искуства, која једва ишчекује да обнови наше традиционално "Братство и јединство" са Хрватима које је било нестало са трибина случајем околности протеклих 12 година.

3)У Љубљани ће бити врло опасно. Ривалитет између српских и хрватских навијача би могао да изазове хаос. И једни и други
су најжешћи националисти. Да ли прижељкујеш било какав контакт са Торнадом?

Ма наравно, било би лепо када би се нашли са њиховим Торнадом негде пре текме па уз пиће, пре текме, да попричамо о томе, како то не ваља и тако то.. Било би нам изузетно драго када би нам изашли у сусрет. И да им покажемо колико их волимо. Мада овде морам да кажем да увек има неискусних навијача који се шетају по мањим групицама са обе(!) стране које би могле да буду жртвице "неких" националиста, није то то,.. И више би волео да се ти не курче превише уколико не рачунају да могу бити жртве..

4) После текме са Лашком, виђенији цигани и вође из Београда рекли су да су Ултра Клан (и ОБ) потпуно одушевили паролом "један дан затвора"
и бојкотирали 1 полувереме, и тако стекли равноправност међу групама са севера. Како ти то прија?

Што се тога тиче, Ултра Клан као и ОБ су групе појединаца залуђених Звездом, као и у Београду и уколико би се неком од нас несто слично десило, наравно да би пријала подршка свих навијачких група Севера. Морамо бити сложни и јединствени. Наша група са ОБ има фантастичну сарадњу треба рећи да смо сви ми имамо заједничку љубав која нас удружује, и да имамо способне људе који могу да направе нешто више како би наша Звезда имала фанатичну подршку по којој смо познати широм Европе и света. То се је видело на баскету против Олимпије у Љубљани, у Лашком и Новом Месту као и Риму, Верони,.. где смо почели много активније да се бавимо и укључујемо у целу организацију навијачких спетакла Севера.. Наравно морам да на поменем да неко савршенство навијања можемо да постигнемо само уз присуство водећих Звездиних навијачких група, да смо реални једни смо другима потребни, како би на свим текмама Звезда имала подршку са трибина, која је и те како потребна играчима као рецимо неки победоностни мотив, како код куће тако и на страни у Европи и свету. Нажалост због проблема око виза за Словенију наша група има више проблема да та гостовања одради масовније али у сваком случају упркос томе нисмо никада успели да разочарамо наш тим и уз ОБ увек приредили оно што се од нас очекује на тибинама (и око њих).

5) Планира ли се долазак на фудбалски дерби у Београд?

Што се дербија тиче неки организованијих одласка типа Бус нема, у Ултра Клану смо у сталном контакту једни са другима, тако да се међусобно договарамо око могућих превоза, али мислим да је реално неких 15 наших чланова да оде на ту текму. Не сумњам у феноменалну подршку нашем тиму, која је увек присутна на дербију, због тога ја лично више волим да идем на те мање текме са рецимо Хајдуком из Куле, Зета,.. где мој глас више значи, а и идем да гледам Звезду без обзира са ким игра и очекујем да Звезда и тада буде Звезда. Било би добро када би више људи почело тако да размишља али јебига цела ситуација доле је веома уништена (политика, народ, фудбал..) тако да је због тога тренутно можда просечно око 300 - 500 најватренијих који и даље имају воље, наде и снаге да редовно буду уз Црвено-беле. Боли ме курац за стоку, гледао сам их 15-20 пута на дербију (иако живим 2000 км од Београда), небитни су ми - превише су очајни у жељи да нас надмаше, за мене је то само још једна текма за коју желим само да победимо, као и све остале..

6) Нешто о твојим акцијама

О наредним акцијама, наша верност зависи од наше љубави, тако да смо у нашу групу укључивали увек најверније цигане које живе широм дијаспоре и које смо знали и упознавали искључиво на Звездиним текмама. Тренутно нас има 35, али као и у Србији тако и Дијаспори има доста позера/навијача тако да пажљиво бирамо на кога можемо да рачунамо. Путем фанзина покушавали смо да зблизимо и боље упознамо све из УК са дешавањима у нашем клубу, на трибинама и око ње. Све то радимо уз помоћ навијача из Србије (Цхе-а пре свега - wебмастера делије нета, коме смо се задужили са хектолитром пива) Мислим да смо тим направили веома велику ствар. Све то радимо од прикупљене годишње чланарине од које уз фанзин обично одрађујемо још по неку ствар за све чланове (Шал, мајцу,..), како би имиџ наше групе био на нивоу. Али као што сам рекао све то нам ништа не би значило уколико не би имали залуђену екипу цигана који своју верност и љубав доказују, неки већ две деценије и више, на текмама Црвене звезде широм Европе..

7) Ако имаш нешто да додаш или изјавиш, неки коментар.
Видимо се у Љубљани!
News powered by CuteNews - http://cutephp.com