Delije-caffe.net Форум - До краја Звезди верни!

Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте.

Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије

 


 Пенал или не?март 07, 2017, 12:12:55 пре подне
Одговор #420

Антиполитика

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 559
  Поруке

  • Погледај профил
Одг: Пенал или не?
« Одговор #420 послато: март 07, 2017, 12:12:55 пре подне »
             Судија је у меч ушао нервозно, а то се видело од првог минута утакмице. Директна последица тога је и тај картон, који је показао Плавшићу. Једноставно је требало да пусти да се игра настави, без да даје жути картон. Током утакмице је у више наврата, без потребе свирао прекршаје када их није било, а у пар ситуација је пропустио да досуди прекршај, а све ово као последица притиска који је постојао пре утакмице а који очигледно ипак није успео да преброди.

март 08, 2017, 11:29:18 поподне
Одговор #421

ЦЗБГ!

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 2369
  Поруке

  • Погледај профил
  • Делијеонлајн
Одг: Пенал или не?
« Одговор #421 послато: март 08, 2017, 11:29:18 поподне »
Све у свему, 1:1 је и најправеднији резултат..

ништа:ништа би било најреалније, ал јбг не може  :D

март 09, 2017, 12:13:07 пре подне
Одговор #422

Антиполитика

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 559
  Поруке

  • Погледај профил
Одг: Пенал или не?
« Одговор #422 послато: март 09, 2017, 12:13:07 пре подне »
                      Важна победа је остварена на једном од два најтежа гостовања у првенству, и то после великог заостатка Звезде на полувремену чиме бодови још више добијају на значају. Једну ситуацију бих издвојио за нашу тему, и то ону која је претходила постизању првог гола за домаћина када су судије исправно поступиле и допустиле да се игра настави обзиром да офсајд положаја нападача није било обзиром да се налазио у линији са претпоследњим играчем Звездине одбране(на снимку 0:01). Остали постигнути голови су регуларни, а других значајнијих спорних ситуација на утакмици није било.                        Са утакмице ривала бих истакао две ситуације. Прва је из другог полувремена, 71.мин., када су судије неоправдано досудиле офсајд обзиром да се играч домаћих налазио у моменту упућивања лопте ка њему, на својој половини, тако да офсајд положаја није могло да буде(први снимак 0:21). Друга је она из 92. минута која није спорна, али је вреди поменути, када се десила веома чудна ситуација у којој је играч гостију остао да лежи на трави у свом казненом простору, а његов саиграч који је имао лопту, уместо да је избаци ван игралишта, вратио је свом голману, а он даље грешком противничком играчу, који такође није хтео да избаци лопту ван граница терена, него је неспортски реаговао и постигао погодак (други снимак). Судија је добро реаговао што није прекидао игру.март 12, 2017, 10:47:45 поподне
Одговор #423

Антиполитика

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 559
  Поруке

  • Погледај профил
Одг: Пенал или не?
« Одговор #423 послато: март 12, 2017, 10:47:45 поподне »
              Са утакмице на којој је виђена убедљива победа Звезде пртотив Јавора, истакао бих једну ситуацију као спорну. У питању је тренутак из 34. минута, када је судија добро поступио и допустио да се игра настави даље након контакта лопте руком од стране гостујућег играча у свом казненом простору (на снимку 33:21 се види да око одбрамбеног играча у близини нема ни једног играча Звезде, притом играч прво шутира лопту ногом након чега га сасвим случајно погађа у руку).
           
             

              На утакмици ривала није било спорних ситуација.

              Следеће коло Звезда игра против Чукаричког у гостима, следећег викенда.

март 18, 2017, 08:03:32 поподне
Одговор #424

Антиполитика

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 559
  Поруке

  • Погледај профил
Одг: Пенал или не?
« Одговор #424 послато: март 18, 2017, 08:03:32 поподне »
                   Са утакмице ривала одигране на стадиону југословенске народне армије против Вождовца истакао бих неколико ситуација које бих окарактерисао као спорне. Прва је из 23. минута, када је домаћи играч (који је плакао пре пар недеља на Бањици због увреда од стране домаће публике), по ко зна који пут реаговао неспортски и ушао у сукоб са противничким играчима (на првом снимку-0:03 се види како гура рукама противничког играча а након тога улази и у вербални дуел са другим играчима). Одлука судије у овој ситуацији је лоша, обзиром да је пропустио да покаже опомену поменутом играчу. Друга ситуација је из 54. минута, када је трећи погодак домаће екипе постигнут након офсајд положаја једног од играча домаће екипе (на другом снимку 1:18:58, се види да се домаћи играч, након одигравање лопте од стране свог саиграча, активира из офсајд положаја и иде на лопту. Након тога гостујући играч, напуцава свог саиграча у руку-1:19:09, након чега је судија добро поступио што није свирао казнени ударац, обзиром да намере није било - играч погађа свог саиграча у руку са јако мале удаљености услед чега он није ни имао могућност да је измакне, а притом је и рука у природном положају). У 60. минуту, судија је исправно поступио и досудио казнени ударац за домаћу екипу, и притом искључио гостујућег играча због спречавања очигледне прилике за гол прекршајем над нападачем (на трећем снимку 0:26, се види прекршај. Оно што би требало овде истаћи да је делимично спорно и место прекрашаја али се ипак на основу снимка може рећи да је контакт ногом на противника на самој линији казненог простора, а линије се сматрају саставним делом истог, тако да је одлука исправна).


   


                    Сутра следи Звездина утакмица против Чукаричког, која почиње у 15 часова.

март 19, 2017, 06:40:30 поподне
Одговор #425

Антиполитика

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 559
  Поруке

  • Погледај профил
Одг: Пенал или не?
« Одговор #425 послато: март 19, 2017, 06:40:30 поподне »
                         Одлична утакмица је виђена Бановом брду у којој је Звезда на крају победила и освојила важна три бода. Истакао бих 4 ситуације везане за део који се односи на рад судијског тима на данашњој утакмици. Две се односе на исправно досуђене казнене ударце (по један за сваку од екипе), у 15. и 43. минуту. У ситуацији из 15. минута дошло је до прекршаја одбрамбеног играча над Звездиним играчем након што га се овај ослободио, побегао му и ушао у прилику (на првом снимку 0:01 се види контакт, а када се заустави снимак види се стопало домаћег играча на линији која је саставни део казненог простора-слична ситуација је била јуче и приликом досуђивања казненог ударца за ривала). У ситуацији из 43. минута, види се неопрезан старт Анђелковића, који стартује на леву ногу нападача, због чега је судија досудио казнени ударац за домаћу екипу (други снимак 0:02 и 0:09). Трећа ситуација је из 34. минута када је судија исправно поступио и пустио да се игра даље након што је домаћи играч пао у казненом простору Звезде (на трећем снимку - 41:18 и 41:26, се види да одбрамбени играч повлачи ногу у назад и да прекршаја нема. Судија је у овој ситуацији требало да покаже опомену нападачу због симулирања). Четврта ситуација је из 47. минута, када су судије погрешиле обзиром да је други погодак домаћина постигнут након офсајда који није досуђен (на трећем снимку 1:12:53 се види да је нападач у офсајд положају у моменту када његов саиграч има контакт са лоптом, што су судије пропустиле да виде. У наставку акције је постигнут погодак).

                           Следећа првенствена утакмица Звезде је на Маракани за две недеље против Спартака из Суботице (пауза је због репрезентације). 

април 02, 2017, 01:25:05 пре подне
Одговор #426

Антиполитика

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 559
  Поруке

  • Погледај профил
Одг: Пенал или не?
« Одговор #426 послато: април 02, 2017, 01:25:05 пре подне »
                    Са утакмице на Маракани, против Спартака из Суботице, истакао бих само једну ситуацију за нашу тему, и то ону из 4. минута, када је судија исправно поступио и није досудио казнени ударац за госте након што је нападач пао у казненом простору (на снимку-0:21, се види да прекршаја нема, да је дуел чист, и да је одбрамбени играч на исправан начин заградио лопту).

                 

                    На ривала утакмици у Нишу виђене су две спорне ситуације. Прва ситуација је из 22. минута, када је судија исправно поступио и показао нападачу гостујуће екипе опомену због симулирања у казненом простору домаћина(на првом снимку- 0:21, се јасно види да контакта нема, и да нападач неоправдано пада). Друга ситуација је из 92. минута, у ситуација која је претходила другом голу гостујуће екипе, када су судије исправно поступиле не досудивши офсајд обзиром да се на другом снимку(0:00) види, да је нападач, у моменту упућивања лопте ка њему, у линији са претпоследњим играчем одбране домаће екипе.
 
            https://www.youtube.com/watch?time_continue=22&v=6RCi8GnqBuY
           

                Следећа Звездина утакмица је у среду на Маракани (Куп такмичење).
« Последња измена: април 02, 2017, 01:28:51 пре подне Антиполитика »

април 06, 2017, 12:20:19 пре подне
Одговор #427

Антиполитика

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 559
  Поруке

  • Погледај профил
Одг: Пенал или не?
« Одговор #427 послато: април 06, 2017, 12:20:19 пре подне »
                 Са Куп утакмице одигране на Маракани пред веома малобројном публиком (1500), истакао бих неколико ситуација које бих означио као спорне. Из првог полувремена бих истакао две ситуације у којима је други помоћни судија имао лоше процене, те је самим тим лоше реаговао и сигнализирао непостојеће офсајд положаје играча гостујуће екипе (први снимак 1:05, и 1:18). трећа ситуација је из другог полувремена, када су се судија и његов помоћник испод источне трибине, поново "убацили" у проблем, тиме што нису заштитили одбрамбеног играча који је стигао пре до лопте од играча Звезде, након чега је уследио и контакт по ногама (други снимак 0:13). Судија је допустио да се игра настави, након чега је и Звезда постигла погодак. Тада су уследили протести играча гостујуће екипе, услед чега је једном од њих показан други жути картон, тј. искључење. Следеће две ситуације су из 62. и 63. минута. Рекао бих да су се слични интензитети контаката између одбрамбеног играча и нападача догодили прво у Звездином казненом а након тога и у гостујућем. У првој ситуацији, судија и поред контакта рукама од стране одбрамбеног играча (5:37 на трећем снимку), није показао на белу тачку, док је у наредном нападу због гурања руком нападача од стране одбрамбеног играча досудио казнени ударац (трећи снимак - 5:27). Комотно је судија могао, следећи свој критеријум приликом досуђивања прекршаја, да и ситуацију у Звездином казненом простору, окарактерише најстрожом казном. У ситуацији из 68. минута, судија је исправно досудио казнени ударац за госте, због прекршаја нашег голмана, који је закаснио са интервенцијом и дошао у контакт са нападачем (трећи снимак  7:18).

                  На утакмици ривала, оно најспорније је виђено у једном минуту и то 78. минуту, када је судија прво непотребно досудио индиректан слободан ударац у корист гостујуће екипе, у казненом простору, због наводне опасне игре одбрамбеног играча (на снимку 3:24, се види да ту нема било какве опасне игре). оно што је проблем је тај, што је даље у наставку акције постигнут нерегуларан погодак којим су гости изједначили резултат (на снимку 3:43, се види да је играч који омета голмана и голманов видокруг у офсајд положају у моменту упућивања лопте ка голу од стране нападача). У овој ситуацији, је помоћни судија требало да сигнализира офсајд положај нападача.
                 Следећа Звездина првенствена утакмица је за викенд против Рада у гостима.

април 08, 2017, 10:23:53 поподне
Одговор #428

Антиполитика

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 559
  Поруке

  • Погледај профил
Одг: Пенал или не?
« Одговор #428 послато: април 08, 2017, 10:23:53 поподне »
                         Са данашње утакмице ривала одигране против екипе Радника истакао бих неколико ситуација које су се догодиле у последњих 15 минута утакмице. Прва је из 75. минута, када је први помоћни судија лоше проценио и сигнализирао офсајд положај нападача и поред тога што је нападач у моменту упућивања лопте ка њему био у дозвољеном положају (на првом снимку- 7:24, се види да је одбрамбени играч на позицији левог штопера, ближи сопственој попречној линији од нападача тако да офсајд положаја нема). Друга и трећа ситуација се односе на исправно показан први а потом и други картон гостујућег играча након чега је искључен (први жути картон је показан у 67. минуту- други снимак 1:32:32, обзиром да је гостујући играч након начињеног прекршаја онемогућавао противника да врати лопту у игру, а други жути је исправно показан 74. минуту због повлачења противника руком са леђа-први снимак 8:02). Четврта ситуација је из 77. минута, када је исправно досуђен казнени ударац за домаћу екипу, обзиром да је одбрамбени играч неопрезно реаговао и руком повукао нападача (први снимак 8:34).
                           

април 09, 2017, 09:08:29 поподне
Одговор #429

Антиполитика

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 559
  Поруке

  • Погледај профил
Одг: Пенал или не?
« Одговор #429 послато: април 09, 2017, 09:08:29 поподне »
                  Са утакмице одигране на Бањици, истакао бих само једну ситуацију за нашу тему, и то ону из 47. минута, када је било елемената за досуђивање казненог ударца за домаћу екипу (на снимку 0:17 и 0:24 се види да одбрамбени играч покушава да интервенише и притом долази до контакта између његове леве ноге и леве ноге нападача, такође се на снимку види да постоји и контакт левом руком- 0:18).                 Овом победом, Звезда је наставила свој пут ка титули. Следећа утакмица је на Маракани у четвртак против екипе Борца (и то је последња утакмица у регуларном делу првенства, а потом следи одлучујућих 7 утакмица плеј-офа).

април 13, 2017, 10:22:05 поподне
Одговор #430

Антиполитика

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 559
  Поруке

  • Погледај профил
Одг: Пенал или не?
« Одговор #430 послато: април 13, 2017, 10:22:05 поподне »
                           Са данашње утакмице одигране на Маракани против Борца, истакао бих три ситуације. Прва ситуација је из 4. минута, када се није чула судијска пиштаљка и поред тога што је било елемената за досуђивање казненог ударца приликом дуела нападача и одбрамбеног играча (на првом снимку - 0:16, се види да је нападач заузео повољнији положај од одбрамбеног играча, након чега га овај гура руком са леђа). Друга ситуација је из 35. минута, када је исправно досуђен казнени ударац за Звезду, услед непрописног коришћења руке од стране одбрамбеног играча због чега је начинио прекршај(други снимак -0:24). Трећа ситуација је из 85. минута, када је исправно досуђен још један казнени ударац за Звезду због прекршаја начињеног руком(повлачења) од стране одбрамбеног играча (трећи снимак 1:49:01).

 
 
 

                            На утакмици ривала одиграној у Новом Пазару није било значајнијих спорних ситуација.

                            Сачувана је бодовна разлика, која након дељења бодова, сада износи три бода, плус предност на нашој страни у случају евентуалног истог броја бодова са ривалом на крају сезоне, до чега свакако не би требало да дође, обзиром да очекујемо да се ова предност још више увећа. Прва прилика за то је у наредном колу, у којем нас очекује дерби на Маракани (уторак 17:30).

април 18, 2017, 11:43:45 поподне
Одговор #431

Антиполитика

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 559
  Поруке

  • Погледај профил
Одг: Пенал или не?
« Одговор #431 послато: април 18, 2017, 11:43:45 поподне »
                 Са данашњег дербија не бих имао много тога да издвојим на тему суђења. Судије су углавном коректно одрадиле свој део посла, са мањим грешкама. Поменуо бих ситуацију из 19. минута, када је, стиче се утисак(и поред тога што камера није у линији), први помоћни судија исправно поступио што није сигнализирао офсајд положај обзиром да је нападач у линији са нашим одбрамбеним играчем у моменту упућивања лопте ка њему (снимак 49:16).  Друга ситуација је из 41. минута, када је други помоћни судија без потребе сигнализирао офсајд положај Звездиног нападача обзиром да се на снимку види да офсајд положаја није било(снимак 1:11:58). У овој ситуацији би требало напоменути, да је судија који секунд раније требало да сигнализира офсајд положај Звездиног тамнопутог нападача, који се активирао из офсајд положаја, а што је помоћник превидео (снимак 1:11:30, и поред тога што наш нападач није у кадру, види се да се активира из офсајд положаја и креће на лопту након што је наш одбрамбени играч упутио ка њему). Трећа ситуација из другог полувремена, приликом постизања другог поготка гостију. У овој ситуацији је судија исправно поступио што није прекидао игру, обзиром да није било прекршаја, већ је наш голман лоше интервенисао (снимак 1:58:37). 

               

               Првенство се наставља већ за викенд и даља борба за титулу. Све је и даље у рукама Звезде која би победама требало да сачува прво место. Оно што брине је то, да је чак и на дербију виђена изразито лоша посета на северу.

               

април 19, 2017, 10:51:29 поподне
Одговор #432

Звездаш

 • Moderator
 • *****

 • 2940
  Поруке

  • Погледај профил
Одг: Пенал или не?
« Одговор #432 послато: април 19, 2017, 10:51:29 поподне »

Не може нико да ме убеди да судија није видео ово, пошто је одлично био позициониран.

април 19, 2017, 10:59:44 поподне
Одговор #433

Антиполитика

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 559
  Поруке

  • Погледај профил
Одг: Пенал или не?
« Одговор #433 послато: април 19, 2017, 10:59:44 поподне »
                        Да ли од шокантне вечери коју смо преживели синоћ, да ли од нервозе што смо видели оно што смо видели и жеље да што пре напишем синоћ нешто услед тога, тек један моменат сам прескочио да поменем.  У питању је ситуација из 50. минута, у којој је судијски тим направио превид обзиром да нису видели ударање од стране гостујућег играча, услед чега је требало да буде искључен (на снимку 1:40:30). Занимљиво је да је у овој ситуацији играч прошао без било какве дисциплинске мере, а притом је имао већ жути картон који му је показан пар минута раније.               Овим се свакако не оправдава слаба игра наше екипе, која је заслужено изгубила. Следи Крушевац, и велика борба за титулу у наредних шест кола.

                   

април 19, 2017, 11:00:58 поподне
Одговор #434

Антиполитика

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 559
  Поруке

  • Погледај профил
Одг: Пенал или не?
« Одговор #434 послато: април 19, 2017, 11:00:58 поподне »
               Звездаш, ето у исто време, исте секунде, смо поменули ситуацију... :)

април 20, 2017, 10:29:23 пре подне
Одговор #435

Пијанац

 • Moderator
 • *****

 • 3154
  Поруке

  • Погледај профил
Одг: Пенал или не?
« Одговор #435 послато: април 20, 2017, 10:29:23 пре подне »
http://www.mojacrvenazvezda.net/154513/2017/04/20/grujic-propustio-da-doeli-dva-crvena-kartona-na-derbiju/

Дај ископај и ову ситуацију са црнцем да видимо. Ја немам нерава да палим утакмицу на Јутјубу.  >:(

април 20, 2017, 08:48:14 поподне
Одговор #436

Антиполитика

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 559
  Поруке

  • Погледај профил
Одг: Пенал или не?
« Одговор #436 послато: април 20, 2017, 08:48:14 поподне »
                        "Ситуација са црнцем", како си је већ назвао, се догодила у 83. минуту (на горњем снимку 2:13:52). На снимку се види да је заиста било елемената за црвени картон обзиром да је старт крајње неопрезан, те је могло да дође до озбиљне повреде противника, те је судија и у овој ситуацији погрешио.

април 23, 2017, 12:35:46 пре подне
Одговор #437

Антиполитика

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 559
  Поруке

  • Погледај профил
Одг: Пенал или не?
« Одговор #437 послато: април 23, 2017, 12:35:46 пре подне »
                           Са данашње утакмице у Крушевцу, истакао бих три значајније спорне ситуације које се тичу обављања судијског посла, а које су се све догодиле у другом полувремену. Прва ситуација је из 58. минута, када је судија олако досудио казнени ударац за Звезду након једног дуела у казненом простору домаћина (на првом снимку 0:16 и 0:22 се види, да контакт постоји, али да нема интензитета, и да играч Звезде сувише „лако“ пада).  Друга ситуација је из 61. минута, када је судија неоправдано сигнализирао офсајд положај нападача домаће екипе, обзиром да је у линији, са одбрамбеним играчем Звезде(на другом снимку 0:44). Трећа ситуација је из 65. минута, када је Звезди непоправдано поништен погодак, због неоправдано досуђеног офсајда, обзиром да се у моменту упућивања шута ка голу, Плавшић налазио у линији са одбрамбеним играчем домаће екипе (на трећем снимку 0:38). Требало би истаћи да су обе ситуације(из 61. и 65.минута) биле изузетно тешке за пресуђивање да ли је било офсајд положаја или не.
 
                           На утакмици ривала, одиграној на стадиону ЈНА, виђене су две спорне ситуације, и то обе у другом полувремену. Прва је ситуација из 49. минута, када је било елемената за казнени ударац у корист Војводине, због прекршаја домаћег играча, који је недозвољено користио руке у дуелу са нападачем гостију (први снимак 0:18), те је судија требало да досуди казнени ударац за госте.  Друга ситуација је из 60. минута, када је нападач домаће екипе, још једном прошао без црвеног картона, као и на дербију, и поред тога што је ногом ударио голмана гостујуће екипе у главу, након што је овај, који моменат раније,ухватио лопту (други снимак 0:24 се види моменат кад нападач шутира десном ногом у главу голмана након што је овај прихватио лопту рукама). 
                       Мора се дакле закључити да суђење на обе утакмице није било на завидном нивоу, далеко од тога.
                 
                       Звезда је победила и освојила јако битна три бода, у јако тешком тренутку, и остала на првом месту. Остало је још 5 утакмица до краја, фактички пет корака до титуле. Сада је потребно показати зубе, дрчност коју је оправдано поменуо Пијанац на другој теми да нам недостаје (уопште Звездашком свету које је изразито већинско у овој земљи али се не понаша у складу са тим), и да се згазе сви до краја. Следећа је Војводина на Маракани, следећег викенда, а пре тога Чукарички у гостима у среду у полуфиналу купа. Својом бројношћу, присуством (колико год ко буде могао и у гостима и на Маракани) и бодрењем би требало изгурати клуб до дупле круне.

     

април 23, 2017, 08:29:25 пре подне
Одговор #438

Звездаш

 • Moderator
 • *****

 • 2940
  Поруке

  • Погледај профил
Одг: Пенал или не?
« Одговор #438 послато: април 23, 2017, 08:29:25 пре подне »
Проблем је што у овој банана лиги не постоје услови или Арена не жели да шаље више камера. Да имамо офсајд камеру, овде не би било дилеме , уместо што све гледамо из углова где човек не може да буде 100% сигуран. Пенал му ни ја не бих судио, јер сматрам да треба да се пусти мушка игра, мада је чињеница да има елемената и за фаул, пошто га држи са две руке са леђа.

Пошто сам јуче болујући одгледао на миру обе утакмице, издвојио бих још две ситуације за које ме занима мишљење, пошто се стално мењају инструкције које судије добијају.


29:15 на снимку. Старт са леђа за жути картон, судија пушта предност, одмах након тога опет старт за леђа за жути. Да ли су требала обојица да добију картон? Или можда постоје неке инструкције за судије ако се пусти предност да се онда не санкционишу обе ситуације.

И са утакмице другопласиране и трећепласиране екипе

2:27:56 на снимку. Да ли је ово само за жути? Судија је овде одлично позициониран, тако да би требало да је видео добро ову ситуацију. Капирам да је проценио да није било намере, али ипак је у питању старт од ког ноге пуцају као чачкалице.

И још једно питање, невезано за јучерашње утакмице. Да ли је донесена одлука да се више не суди и црвени и пенал, осим ако је баш неки бруталан старт, пошто је пенал сам по себи довољна казна или се то и даље само разматра?

април 23, 2017, 11:33:03 пре подне
Одговор #439

Пијанац

 • Moderator
 • *****

 • 3154
  Поруке

  • Погледај профил
Одг: Пенал или не?
« Одговор #439 послато: април 23, 2017, 11:33:03 пре подне »
И још једно питање, невезано за јучерашње утакмице. Да ли је донесена одлука да се више не суди и црвени и пенал, осим ако је баш неки бруталан старт, пошто је пенал сам по себи довољна казна или се то и даље само разматра?

Ја колико знам, препорука УЕФА је да се не изричу обе казне, али да је остављено судији да сам процени ситуацију и донесе одлуку. Мислим да то не може да се уведе као правило, поготово што се сама правила фудбалске игре нису мењала од када је деведесет и неке забрањено голману да хвата рукама повратну лопту која му је додата ногом.

Мене занима која је процедура ФСС-а везана за прекид утакмице од стране судије или једне од екипа услед увредљивих повика са трибина. Нисте од шећера, играјте фудбал, публика је платила карту (бар би требало да је тако ;D ), нека виче ко шта хоће.