Delije-caffe.net Форум - До краја Звезди верни!

Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте.

Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије

 


 Митови,легенде предања и обмане о историјисептембар 14, 2009, 01:26:03 поподне
Одговор #40

николаБГ

 • До краја Звезди верни!

 • 765
  Поруке

  • Погледај профил
Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји
« Одговор #40 послато: септембар 14, 2009, 01:26:03 поподне »
Доста тога сте рекли, али оно што би ја волео да се деси је следеће... Да ми као народ из свега овога извучемо неке поуке и да најзад направимо стратегију за будућност... Скоро сам на тв-у гледао један интересантан интервију са Дејаном Лучићем, па не знам шта мислите о његовим делима, нисам имао прилике да их читам, а  чуо сам доста о њему, о његовим теоријама, чак сам и њега често гледао и слушао на тв-у... Укратко, оно што сам гледао пре неки дан се своди на то да се угледамо на јевреје и да на сличан начин, памећу, знањем, оданошћу, упорношћу себи обезбедимо позиције које нас могу довести до повратка територија и обезбеђивања добре позиције у новом светском поретку...

Брате то би сви волели, али је то ипак нереално очекивати. Народ нема колективну свест сем оне која му је наметнута, а како смо мали, намећу нам све и свашта и ко год стигне.


Шта рећи о људима који иду у хрватску на море???? Ти хрвати нас кољу сваких 50 година, мрзе нас и то не крију, али нашим људима је довољно да виде билборд са Дубровником, да чују две лепе речи о хрватској и да отрче тамо. А нас који не размишљамо тако одмах називају примитивцима!

е сад брате Никола гледао си претпостављам све дијелове зеитгеиста....шта мислиш о оном дијелу о вјери?

Брате мени као Србину православцу, вера и пре свега чврста жеља да верујем у то што верујем, не дозвољава да прихватим део филма који говори о вери. Овај део о економији је јасан, ту је 1 плус 1 увек 2, али вера није материјална, религија је нешто што није математичка једначина да би је пбјеткивно сагледавали.

Објективно гледано, износи се доста неких података који подривају истиност приче на којој се заснива религија, али
1. ја већину тих података нисам могао нигде да нађем. Конкретно ту причу о ХОРУСУ, ево позив свима да нађу више информација о овом египатском предању.
2. и да сам их нашао не би прихватио из горе наведених разлога

3. постоји филм ''kymatica''... такође на сличан начин покушава да објасни веру као и неге друге ствари везане за библију, типа потоп, палог анђела и сл. Исто врло уверљив, а доста другачији од зеитгеиста.

Поента је да вера није економија. Толики људи су прогањани, мучени и убијани због те вере, они су веру носили у себи... а бог то и јесте. Он је у сваком од нас. Па макар и веровање било засновано на причи непроверених података, извора и старости... та прича за милионе људи јесте вера и ја не видим ту ништа спорно.

На свакоме од нас је да верује или не. Мени да се појави хиљаду доказа да је све то лаж, веровао би и даље...

Документарни филм о породици Ротшил из три дела...Ја се уби читајући о ротшилдима, први пут пре неких 10ак година и још је књига била на енглеском, а сад све у једном документарцу од пола сата...

Додуше са неким малим разликама, чини ми се да је овај документарац мање сензационалистички,  али мање више то је то.септембар 14, 2009, 03:50:25 поподне
Одговор #41

Red Star Forever

 • Administrator
 • *****

 • 4382
  Поруке

  • Погледај профил
Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји
« Одговор #41 послато: септембар 14, 2009, 03:50:25 поподне »
Брате то би сви волели, али је то ипак нереално очекивати. Народ нема колективну свест сем оне која му је наметнута, а како смо мали, намећу нам све и свашта и ко год стигне.

А што не би ми били ти који намећу оно право? Имамо ли снаге и моћи за то? Почињем да верујем да имамо... Многе смо убедили да је наша борба за Уроша праведна, многе смо натерали да се замисле и постиде што се више не ангажују око Космета, многе смо вратили на стадион... Можда нас је мало за ту причу, али довољно да се почне и заврши како би волели... Спомињао је Лучић тзв."тројке", односно организоване интелектуалце и младе борце за "нашу" ствар и преко савремених технологија, тј. интернета да радимо на подизању свести... Укључивање Срба који живе у иностранству, јер су научили како функционише западни лоповски систем, има их много, поседују новац, а сигурно носе и одређену дозу патриотизма...

Мало смо са овом причом можда скренули од теме, али све је то по мени уско повезано са митовима и легендама... Историја је једна циклична наука и ако не научиш где си грешио, те грешке ће ти се понављати... Време је да Срби почну да уче!!! Прво да добро упознају прошлост, а да се за то време спремамо и за будућност која би била извеснија...

Шта рећи о људима који иду у хрватску на море???? Ти хрвати нас кољу сваких 50 година, мрзе нас и то не крију, али нашим људима је довољно да виде билборд са Дубровником, да чују две лепе речи о хрватској и да отрче тамо. А нас који не размишљамо тако одмах називају примитивцима!

Ето ти класичних понављача из историје... Ништа нису научили... Они су примитивци, а не ми... И ако им буше гуме, разбијају аутомобиле и сл. ... Уосталом, чак и да није свега тога, из економски оправданих разлога никада не би отишао тамо... За те паре има и лепше и боље...

И осврнуо би се на један претходни упис... Неко рече да нас прави хрвати не мрзе и да су углавном сконцентрисани у Загорју... Велика истина... Највећи србомрсци и кољачи су нажалост покатоличени Срби...  Чак је и анте павелић био полуСрбин... Што послом, што приватно имао сам прилике да боравим неколико пута у Книну и у Загребу... Прави хрвати немају ни времена да размишљају о мржњи нити нас гледају као ове или оне... Али зато сви "хрвати" са српским именима и презименима просто сикћу на нас када нас виде...

Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера!

септембар 14, 2009, 03:57:22 поподне
Одговор #42

дрвосеча

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 1398
  Поруке

 • СТОП БОЛЕСТИ!!!

  • Погледај профил
Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји
« Одговор #42 послато: септембар 14, 2009, 03:57:22 поподне »
Јако ми је драго да је ова тема заживела, и волео бих да не остане само ово.. напротив. Још пуно ствари да се изнесе из прошлости, како би нам и у садашњости и будућности неке ствари биле јасније.

Морам да признам да одавно овако добра тема и са врло озбиљним уписима није виђена на овом сајту... Морам да захвалим Чичи, Дрвосечи и осталима, а понајвише Николи који се реактивирао и са неколико сјајних уписа показао зашто је део каффе-овог тима...

Ако овако наставимо, можда ће ово постати и једна од најозбиљних тема икад виђена на неком навијачком форуму. Посебно ми је драго што је код нас. Зашто? Зато што у медијима нас Делије представљају као скуп лудака, који су и необразовани, и немају појма о оваквим стварима.

Ја сам само онако из мог угла (лаички) изнео нека своја запажања.. али НиколаБГ се баш потрудио око ове теме, и морам да признам, да сам и ја имао нешто ново да чујем. И право да вам кажем, да сам гладан оваквих тема, односно НиколаБГ, Чича Кежултра нека наставе.. ја ћу се повремено надовезивати. И остали чланови форума, ако имају шта паметно рећи о овоме, нека своја запажања, нека кажу сходно ранијим уписима.


Доста тога сте рекли, али оно што би ја волео да се деси је следеће... Да ми као народ из свега овога извучемо неке поуке и да најзад направимо стратегију за будућност... Укратко, оно што сам гледао пре неки дан се своди на то да се угледамо на јевреје и да на сличан начин, памећу, знањем, оданошћу, упорношћу себи обезбедимо позиције које нас могу довести до повратка територија и обезбеђивања добре позиције у новом светском поретку...

Тешко да ми као народ извлачимо поруке из ранијих искустава. Прво, ја немам много људи из моје околине, а верујте да познам много људи, и да људи воле да самном причају... кажем немам многоо људи с којима бих о овоме озбиљније могао причати.. самим тиме и та наша повезаност и нека стратегија за будућност је ограничена. Маса људи у целој ствари је неупућена.. ево када му кажеш презиме Ротшилд, бело ћете гледати.. а ти још треба да му причаш о берзама, нафти, злату, ратовима итд. Друго.. код нас је доста људи сиромашно, необразовано, самим тиме и подложно утицају локалнодневних говоранција политичара, што је наравно лоше, али њима је то зачарани круг!?! Из простог разлога што већина мења странке на изборима, која су сама по себи фарса, али ето.. народ иде на гласање.
Наравно да завидим јеврејима управо на тој повезаности, слози, умећу да се снађу, и свему што их чини отпорним на невоље! Ми нажалост немамо ни 10% тога.

Цитат
Шта рећи о људима који иду у хрватску на море?Молим? Ти хрвати нас кољу сваких 50 година, мрзе нас и то не крију, али нашим људима је довољно да виде билборд са Дубровником, да чују две лепе речи о хрватској и да отрче тамо. А нас који не размишљамо тако одмах називају примитивцима!

Да, ово је добар пример наше неизграђене националне свести. С тиме да ја све до Задра гледам као наше (окупирано) море. Јер не прихватам брозову поделу СФРЈ, нити нешто зашта су моји дедови крви дали задњих 300 година, да се то некоме, било коме поклони!?
Срби из Крајине имају свести о овоме, па и не иду толико.. али рецимо људи из Србије нису толико освешћени шта им се све доле може десити, па онда ајде де.. Лепо сте навели пример плаката који рекламирају Јадран.. и пазите апсурда.. Зову нас јанези, хрвати, ајде да кажем и "црногорци", иако њих не признајем као нацију.. зову нас и "македонци", на Охрид.. сви они који су се одрицали Србије и Срба претходних 20 година. А сада када неће Швабо да им дође.. Енглез, Чех, Мађар, Пољак, Белгијанац.. који су иначе стипсе када дођу тамо.. То се "браћа" сетила својих најгалантнијих муштерија - Срба!?! Гле чуда.. јел то истих оних Срба агресора, дивљака, лудака, масних брадатих бастарда, како су нас све називали!?
Лепо си навео пример Дуборвника, старе тврђаве која је са таблама на 4 језика исписана о српској "агресији"!?


Настављамо са овом темом, пуном паром.. као што Гојко рече, има вероватно доста форумаша који ово читају, а верујем да ће их бити још више. И ту бих имао 1 молбу за уреднике, а то је да залепе ову тему.. да и када посустанемо са писањем, да не падне у заборав, већ да млађи чланови који долазе овде да имају шта да прочитају.. не кошта ништа, а корист је огромна!

септембар 14, 2009, 04:04:35 поподне
Одговор #43

дрвосеча

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 1398
  Поруке

 • СТОП БОЛЕСТИ!!!

  • Погледај профил
Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји
« Одговор #43 послато: септембар 14, 2009, 04:04:35 поподне »
И осврнуо би се на један претходни упис... Неко рече да нас прави хрвати не мрзе и да су углавном сконцентрисани у Загорју... Велика истина... Највећи србомрсци и кољачи су нажалост покатоличени Срби...  Чак је и анте павелић био полуСрбин... Што послом, што приватно имао сам прилике да боравим неколико пута у Книну и у Загребу... Прави хрвати немају ни времена да размишљају о мржњи нити нас гледају као ове или оне... Али зато сви "хрвати" са српским именима и презименима просто сикћу на нас када нас виде...

Да.. ја сам причао о томе..
имам и разлог.. јер сам боравио у ЗГ, а и био сам у контакту са правим Загорцима.. који истини за вољу не воле "далмоше", нити херцеговце..
Но, у томе и јесте поента... Погледајте само имена Србомрзаца, Србокољача: Анте Павелић, Динко Шакић, фра Мирослав Мајсторовић, итд. Списак је подугачак.. а ја ћу у следећем упису оставити и нека документа које би волео да прочитате.. а тиче се наших страдања.

септембар 14, 2009, 04:08:49 поподне
Одговор #44

дрвосеча

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 1398
  Поруке

 • СТОП БОЛЕСТИ!!!

  • Погледај профил

септембар 14, 2009, 04:23:38 поподне
Одговор #45

дрвосеча

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 1398
  Поруке

 • СТОП БОЛЕСТИ!!!

  • Погледај профил

септембар 14, 2009, 05:46:29 поподне
Одговор #46

ЧИЧА

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 322
  Поруке

  • Погледај профил
Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји
« Одговор #46 послато: септембар 14, 2009, 05:46:29 поподне »
Прво НиколаБг и дрвосеча  капа доле од мене...
Е напокон сам нашао мало времена да и ја мало прокоментаришем уписе и дам своје виђење најзанимљивијег реченог...

Муслимани у БиХ, су 90% пореклом Срби, значи чукундеда им је био православац Србин.. но, сви знамо да је ислам одмах по доласку на Балкан вршио превођење у муслиманску веру.. али, интересантно нису били искључиви као Ватикан рецимо да се мора мењати нација.. То мењања нације уследило је тек средином 70-их година прошлог века, када им ћопави загорац и званично додељује "муслиманску нацију", а све дотле су они на пописима се изјашњавали као - неопредељени.
Жива истина мада их се и доста велики број изражавао као СРБИ....мислим да сам једном у упису на другој теми споменуо али није узгред ни поновити-АЛИЈА ИЗАТБЕГОВИЋ СЕ ПРИЈЕ РАТА изјашњавао као Србин муслиманске вјероисповјести...Довољно је само да кажем прослављени СРПСКИ писац МЕША СЕЛИМОВИЋ,чије ћу писмо САНУ-у касније и цитирати...

Свастика је фашистички симбол и крај приче, иако је постојао хиљадама година пре фашизма. Онај покрет или личност који су оставили највећи траг у историји под неким симболом, имају  и ''право коришћења истог'' Тако да ма колико свастика била стара, она ће заувек бити позната као симбол хитлерове немачке и нема потребе то сад не знам како анализирати!
ја имам мало другачије мишљење по питању овог....шта напримјер да у некој будућности неки нови Џингис Кан узме наше симболе (нпр 4 С) и побије неколико милиона људи...да ли би се ми онда требали одрећи тог грба?за мене то није симбол нацизма,него наших предака,боље речено символ који је жестоко злоупотребљен...


Значи не слажем се да је Хитлер имао личне интересе да нападне Србију, мислим да је био марионета. Чак штавише, хитлерова мајка је била собарица у дворцу Ротшилд, дворцу који припада најбогатијој јеврејској породици за који многи мисле да владају светом. Хитлера су одгајили Јевреји.

Хитлер је свастику преузео из хиндуизма


хм сад...можда у неку руку и јесте био марионета али код мене је мало другачије размишљање....његова мајка не само што је радила него је и сама са очеве стране била ЈЕВРЕЈКА!!!не знам да ли ти је познат случај када је хитлер наредио једној СС дивизији да сравни завичај његове мајке А ПОГОТОВО СПОМЕНИКЕ И ГРОБОВЕ да би прикрио семитску крв у својим венама...војници нису ни знали шта уствари руше...дакел исти случај као са хрватима и муслиманима,када и дан данас се руше споменици и знамења која не вуку на или ватикан или "исток" већ на .....

није свастику преузео из хиндуизма јер је то прије хиндуиста био словенски симбол...објаснио сам то неколико уписа прије...

о свему овоме је писао и Арчибалд Рајс, швајцарац који је од стране владе Србије био позван да као неутрални посматрач дође и поброји зверства аустроугарске војске(по Арчибалду Рајсу зверства су махом чинили хрвати и хрватске јединице)

"ЧУЈТЕ СРБИ,ЧУВАЈТЕ СЕ СЕБЕ"...књижица која кошта један и по евро а уз "ГОРСКИ ВИЈЕНАЦ" и "БИБЛИЈУ" КЊИГА КОЈУ БИ СВАКО КО СЕ СМАТРА СРБИНОМ ,ПРАВОСЛАВЦЕМ ТРЕБАО ИМАТИ...


Старија историја

Нисам присталица теорије да су Срби дошли овде у 6ом веку, постоје докази да смо били овде и раније, чврсти докази... Али Деретићеве теорије које махом заснива на лингвистици и промене корена речи не би ли дошао до корена срб, па из тога закључио да су сви на свету Срби не могу да прихватим.

истина за Деретића мада има много мнго занимљивих ствари које се могу прочитати код њега....мислим да ко год прочита неће му књига бити досадна..али наравно да ее чита више као "лако штиво" него као неки озбиљан документ (мада има неких ствари које пецкају)...

Што се ротшилда тиче, прича креће од Мајера који је имао 5 синова. Послао их је у 5 различитих земаља где су основали 5 националних банака. Тако да су националне банке Италије, Аустрије, Немачке, Француске и Енглеске директно под њиховом контролом и дан данас.

Најуспешнији је био Натанијел Ротшилд 1777–1836 који је послат у Лондон. Један мит везан за њега:

Свима нам је позната битка код ватерлоа где је Наполеон изгубио од Велингтона. То нико није очекивао, очекивао се улаз француза у Енглеску. Сељаци из јужног дела енглеске су бежали на север, продавали своја имања, земљу у бесцење... Данас би то назвали пропагандом, пропаганду је водио нико други до Натанијел, а све да би куповао земљу за џ. Народ је мислио да ће енглеска војска бити потучена до ногу и да ће дивљи французи побити, силовати све што им се нађе на путу. Десило се супротно, французи су изгубили, а како се негде може прочитати, то се десило управо због шпијуна које је Натан Ротшилд имао око Наполеона и који су све пренели Велингтону. Иначе Ротшилди су финансирали обе војске, Натанијел Енглезе а Јакоб Ротшилд Французе!

Ротшилди су добили земљу и дан данас у власништву држе огромна пространства у овом делу Енглеске, на које чак и држава Енглеска плаћа таксе њима!!!
 Само глобални рат може да промени неке ствари, мада и у то сумњам.

Такође ове породице увијек играју на двије карте тј...финансирају обе стране у рату да ли директно или посредно...мада своју више гурају али за сваки случај...чак и у Другом свјетском рату Њемцима су продавали нафту па чак и оружије али када им је то престало одговарати-извор је пресушио...
Рат у Вијетнаму-велика побједа комуниста...не баш...велика побједа банака које задужише цијелу америку за ратне сврхе,а у исто вријеме даваше Вијенамцима довољно да издрже до краја...


Наравно, сложићемо се да последњих 2-3 века јевреји, пардон исправније је рећи хазари јер кажу да правих јевреја има само 10-ак% остварују свој паклени план... Све им иде на руку и дефинитивно владају свим државам света, сви сукоби су исценирани, сви ратови унапред изпланирани, нажалост испаштају јадни, сиромашни,  необразовани и наивни, као нпр. ми Срби...

кога занима више о овоме прочитати књигу Дејан Лучић "Краљевство хазара"...


Доста тога сте рекли, али оно што би ја волео да се деси је следеће... Да ми као народ из свега овога извучемо неке поуке и да најзад направимо стратегију за будућност... Скоро сам на тв-у гледао један интересантан интервију са Дејаном Лучићем, па не знам шта мислите о његовим делима, нисам имао прилике да их читам, а  чуо сам доста о њему, о његовим теоријама, чак сам и њега често гледао и слушао на тв-у... Укратко, оно што сам гледао пре неки дан се своди на то да се угледамо на јевреје и да на сличан начин, памећу, знањем, оданошћу, упорношћу себи обезбедимо позиције које нас могу довести до повратка територија и обезбеђивања добре позиције у новом светском поретку...

слажем се апсолутно знањем и само знањем...јевреји су ипак вољели ми то или не прије свега ОБРАЗОВАНИ ЉУДИ и ријетко ћете којег јевреја ма на којој позицији био наћи да нема бар факултет (а већина их има и више од тога)...само проблем је што они немају осјећаје тј њихов осјећај је прво био НОВАЦ а данас је МОЋ...а ја мислим (ил се бар надам) да Срби нису такав народ...


е сад брате Никола гледао си претпостављам све дијелове зеитгеиста....шта мислиш о оном дијелу о вјери?

Брате мени као Србину православцу, вера и пре свега чврста жеља да верујем у то што верујем, не дозвољава да прихватим део филма који говори о вери. Овај део о економији је јасан, ту је 1 плус 1 увек 2, али вера није материјална, религија је нешто што није математичка једначина да би је пбјеткивно сагледавали.

Објективно гледано, износи се доста неких података који подривају истиност приче на којој се заснива религија, али
1. ја већину тих података нисам могао нигде да нађем. Конкретно ту причу о ХОРУСУ, ево позив свима да нађу више информација о овом египатском предању.
2. и да сам их нашао не би прихватио из горе наведених разлога

3. постоји филм ''kymatica''... такође на сличан начин покушава да објасни веру као и неге друге ствари везане за библију, типа потоп, палог анђела и сл. Исто врло уверљив, а доста другачији од зеитгеиста.

Поента је да вера није економија. Толики људи су прогањани, мучени и убијани због те вере, они су веру носили у себи... а бог то и јесте. Он је у сваком од нас. Па макар и веровање било засновано на причи непроверених података, извора и старости... та прича за милионе људи јесте вера и ја не видим ту ништа спорно.

На свакоме од нас је да верује или не. Мени да се појави хиљаду доказа да је све то лаж, веровао би и даље...

нећеш ми вјеровати али очекивао сам овакав одговор....

ИЗВИЊАВАМ СЕ ШТО ТЕК САД ОДГОВАРАМ НА НЕКЕ РАНИЈЕ УПИСЕ...

« Последња измена: септембар 15, 2009, 08:22:50 поподне ЧИЧА КЕЖУЛТРА »

септембар 14, 2009, 05:54:01 поподне
Одговор #47

николаБГ

 • До краја Звезди верни!

 • 765
  Поруке

  • Погледај профил
Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји
« Одговор #47 послато: септембар 14, 2009, 05:54:01 поподне »
@дрвосеча

Не би требали да ширимо тему, причамо о обманама и митовима...
Једина обмана везана за усташе је та што је наш народ увек налазио начин да им опрости и пређе преко свега.
Питање је како? После друга св рата, прича је мање више јасна, дошао је Тито подржан од стране ''савезника'' ватикана, масона... и урадио шта је урадио.

Питање је ко нас је натерао да после првог св рата уђемо у Краљевину схс. Земља победница, улази у федерацију са хрватима и словенцима?
Мало је познато да је пре краљевине СХС постајала и држава СХС(држава словенаца хрвата и Срба) Обухватала је делове словеније хрватске и босне. Постојање ове државе признала је једино краљевина Србија

Држава схс је конституисана 29.10.1918. У принципу ујкице су скапирале да ће аутроугари да изгубе рат, па одлучише и они нешто да паламуде.


мапа која је ништа не значи а на коју се хрвати позивају када кажу да је Земун у хрвсткој ислУ наредних месец дана, Војводина(Банат, Бачка, и Срем ) која је била у саставу аустроугарске је припала Србији.

Е сад на википедији се могу наћи подаци да је тада Срем припадао Хрватској што је глупост. Хрватској никада ништа није припадало јер Хрватска никада није постојала. Све су то били окрузи, бановине срезови, који су били под аустроугарском влашћу. Скупштина Срема је конкретно одлучила да се припоји директно Србији, а не држави СХС. Прва назови хрватска државност им је дата од Краљевине Србије те 1918 у форми државе словенаца хрвата и Срба. Међутим та држава је била тако слаба да се над њом издркавао ко је стигао... Италијани узеше Истру, Ријеку и пола Далмације, јер ми је то било обећано због уласка у рат против Аустроугарске, док су аутријанци већ харали словенијом.

Загреб схвата да су слабашни и да ће им опстанак гарантовати само краљевина Србија. Тада долази до уједињења државе СХС и краљевине Србије у Краљевину СХС?

ОБМАНА! Како је могуће да се нека држава која није призната, која постоји месец дана, УЈЕДИНИ са једном КРАЉЕВИНОМ, са ПОБЕДНИКОМ из првог светског рата? Како је могуће да до уједињења дође а не до прикључења??

Тада долази до уједињења, Србија стаје у одбрану своје католичке браће, и ту крећу проблеми. Већ неколико година касније, јављају се први облици хрватског сепаратизма.

мапа подељене краљевине на бановине

Значи чим смо их одбранили, одмах су  почели да једу говна. Све је то касније резултирало и атентатом на нашег краља 1934 године, који су, знамо сви организовали ВМРО и усташе!

Истра остаје италијанима, а поново су Срби ишли и ратовали не би ли је ослободили и касније поклонили Словенцима!

Питање је ко и зашто није дозволио стварање велике Србије после другог светског рата. да ли је то био план великих сила, или само глупост Караџорђевића?
« Последња измена: септембар 14, 2009, 06:06:05 поподне николаБГ »

септембар 14, 2009, 05:58:33 поподне
Одговор #48

ЧИЧА

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 322
  Поруке

  • Погледај профил
Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји
« Одговор #48 послато: септембар 14, 2009, 05:58:33 поподне »
текст који раскринкује велику обману МУСЛИМАНСКЕ ДАНАС БОШЊАЧКЕ НЕПОСТОЈЕЋЕ НАЦИЈЕ

ПИСМО МЕШЕ СЕЛИМОВИЋА УПУЋЕНО 3. НОВЕМБРА 1976. ГОДИНЕ ОДЕЉЕЊУ ЈЕЗИКА И КЊИЖЕВНОСТИ СРПСКЕ АКАДЕМИЈЕ НАУКА И УМЕТНОСТИ
Још у вријеме када се почело јављати питање којој од југословенских литература припадају поједини писци српскохрватског језика, ја сам у више наврата покушавао да се одупрем сваком упрошћеном разврставању књижевних стваралаца према националном, републичком или чак покрајинском основу. Чинило ми се да су писци и њихова дјела незаштићено изложени ванкњижевним инсистирањима - свеједно да ли нас неко принудно издваја из једне, или накнадно премјешта у другу, територијалну књижевност. У једној прилици био сам принуђен и да лично, написмено, потврдим исправност поступка историчара књижевности који ме је уврстио у своју књигу о послијератној српској књижевности.
Било је то излишно, јер је 1972. године, у библиотеци "Српска књижевност у сто књига" изашао и мој роман Дервиш и смрт. У уређивачком одбору, који је вршио избор писаца за ту заједничку едицију најстаријих и најугледнијих издавача код нас, Матице српске и Српске књижевне задруге - налазиле су се и најпозваније личности да одређују не само естетску вриједност, већ и књижевну припадност једног писца. Био сам веома срећан што сам се, на тај начин, нашао на правом мјесту.
Како у нашим књижевним приликама нагло долази до нових момената и олаких одлука, а ја не мислим мијењати ни своја увјерења, ни стечено мјесто у књижевности којој припадам - може се догодити да ја, или моја породица, и даље будемо излагани непријатности нечијих упорности и неразумијевања. Да бих заштитио свој лични и књижевни интегритет, ја се обраћам Срској академији наука и уметности, чији сам редовни члан, с молбом да се у њој нађе и сачува ова моја писмена изјава.
Потичем из муслиманске породице, из Босне, а по националној припадности сам Србин. Припадам српској литератури, док књижевно стваралаштво у Босни и Херцеговини, коме такође припадам, сматрам само завичајним књижевним центром, а не посебном књижевношћу српско-хрватског језика. Једнако поштујем своје поријекло и своје опредељење, јер сам везан за све оно што је одредило моју личност и мој рад. Сваки покушај да се то раздваја, у било какве сврхе, сматрао бих злоупотребом свог основног права, загарантованог Уставом. Припадам, дакле, нацији и књижевности Вука, Матавуља, Стевана Сремца, Борисава Станковића, Петра Кочића, Ива Андрића, а своје најдубље сродство са њима немам потребе да доказујем. Знали су то, уосталом, они чланови Уређивачког одбора едиције "Српска књижевност у сто књига", који су такође чланови Српске академије наука и уметности, и са мном су заједно у Одељењу језика и књижевности: Младен Лесковац, Душан Матић, Војислав Ђурић, Бошко Петровић.
Није, зато, случајно што ово писмо упућујем Српској академији наука и уметности, са изричитим захтјевом да се оно сматра пуноважним аутобиографском податком.

НАПОМЕНА: Овај документ се налази у Историјској збирци Архива САНУ у Београду, под редним бројем 14441.

.
« Последња измена: септембар 15, 2009, 08:23:24 поподне ЧИЧА КЕЖУЛТРА »

септембар 14, 2009, 06:08:54 поподне
Одговор #49

ЧИЧА

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 322
  Поруке

  • Погледај профил
Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји
« Одговор #49 послато: септембар 14, 2009, 06:08:54 поподне »


ОБМАНА! Како је могуће да се нека држава која није призната, која постоји месец дана, УЈЕДИНИ са једном КРАЉЕВИНОМ, са ПОБЕДНИКОМ из првог светског рата? Како је могуће да до уједињења дође а не до прикључења??е овдје је по мени проблем цјелокупне наше историје...када је нама требала помоћ у већини случајева је нисмо тражили због ПОНОСА И ИНАТА...али када је нашој "браћи" требала онда се зна кога су првог звали и коме се обраћали....е сад хтјели ми то или не хрвати су исто стабло словенске породице као и ми...е сад ту долазимо до приче о Каину и Абелу лошем брату који је завидио у свему свом рођеном брату...зна се ко је овдје Абел а ко носи Каинов знак...добри брат ће увијек помоћи лошем па макар и на своју штету,па макар у овом случају дође само до уједињења а не до логичног прикључења....

« Последња измена: септембар 15, 2009, 08:24:38 поподне ЧИЧА КЕЖУЛТРА »

септембар 14, 2009, 06:43:41 поподне
Одговор #50

николаБГ

 • До краја Звезди верни!

 • 765
  Поруке

  • Погледај профил
Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји
« Одговор #50 послато: септембар 14, 2009, 06:43:41 поподне »
Лепо смо кренули... било би лепо да побројимо неке веће историјске догађаје и покушамо да их објаснимо из другог угла, незваничног. Дрвосеча, чича кежултра. ред стар форевер... допуните мој списак. Крећем од позади. По мени ово су неке од највећих историјских лажи

-Афганистан, Ирак, 9/11
-Рат у бившој југославији
-Тито и несврстани
-други светски рат, холокауст
-први светски рат
-велика депресија

А ових тема би исто могли да се дотакнемо

-косовски бој, Бранковићи
-забрањена историја Срба, Срби пре 6ог века
-религија
-значење бројева и симбола


септембар 14, 2009, 07:13:38 поподне
Одговор #51

дрвосеча

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 1398
  Поруке

 • СТОП БОЛЕСТИ!!!

  • Погледај профил
Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји
« Одговор #51 послато: септембар 14, 2009, 07:13:38 поподне »
@дрвосеча
Не би требали да ширимо тему, причамо о обманама и митовима...
Једина обмана везана за усташе је та што је наш народ увек налазио начин да им опрости и пређе преко свега.
Питање је како? После друга св рата, прича је мање више јасна, дошао је Тито подржан од стране ''савезника'' ватикана, масона... и урадио шта је урадио.

Ок.. нећемо. Али нека оно горе стоји, и можда ће се окачити нека посебна тема везана за то. То ћемо видети касније.

Ја нисам склон да верујем да је триглав био само део хлапљивости Крађорђевића.. већ ово што си рекао, да су Карађорђевићи били под притиском утицаја са стране. Колико знам, и сама Краљевина Србија, и после Краљевина СХС биле су у дуговима према страним банкама. Тако да одатле потиче изнуде и уцене наших владара, односно нас.

И још нешто, Срби, било да се ради о првој југославији или другој, никада нису носили ореол победника како су то требали да носе.. испада као да смо се ми стидели наших победа из тих ратова, због неког братства и јединства са "браћом" морала се наша еуфорија стишавати!? Хрвати и Словенци, нису могли да се одмах радују, када су улазили у државу са нама, и скачу, али пред Други св. рат, и пред распад СФРЈ, они су добијали неке жеље, понашања, изјаве и све то такве где је испадало обрнуто, као да су они били у ратовима победници, а не ми!?
Занимљиво да је 1 словеначки политичар, заборавио сам име.. али мора то да постоји на нету, који крајем 1918. године изјављује следеће: "Узјахали смо доброг коња, а вратићемо им рагу (стари, исцрпљен коњ)!".. Та рага се односила на нас. Сада каква је ситуација.. испало је тако.
И не знам, зашто је кнез Павле Карађорђевић 1939. године уопште пристао на стварање Бановине Хрватске, мислим у тим границама!? Па то им ни Беч није толико давао, а нама као да неко нешто поклања!? Да ли је ту опет било неког мешања, не верујем да можемо лако добити одговор.
Шта више.. често ћете код Хрвата данас чути, како је Хрватска била део троједног краљевства Аустроугарске до 1918.?!?! А то нема везе.. Мислим Загреб никада није имао тај статус да је једнак испред Беча, као рецимо Будимпешта.. никада!!! То су њихови снови и део фантазије, јер своје историје никада нису ни имали, онакву какву ми имамо.

погледајте добро шта је све спадало под Српску војводину: Срем, и то цели Срем, са Вуковаром, а они лапрдају како је "свети град" Вуковар увек био њихов  :D, затим и Барања, и то цела Барања, са Мохачом.. уз Банат, и Бачку.
Е таква Војводина је 1918. године била припојена Краљевини Србији. Уз пријапјање Црне горе, које је преко скупштине са Цетиња направјено исто јесени 1918. Слика пред ујединњење са хрватима и словенцима је изгледала тако да је пола СФРЈ било КРАЉЕВИНА СРБИЈА! Хтели они то да признају или не.
Осврнуо бих се на ово што је НиколаБГ рекао за "Државицу СХС", која је постојала неколико дана у Загребу проглашена.. јесени 1918. Та "државица" не може бити држава у правом смислу онога што држава подразумева.. нити су они имали војску, нити грб, химну, нити то једниство.. први их јанези неће прихватити као неког изнад себе, јер се међусобно подносе, само када треба пљувати Србе, тада су заједно. А ни Срби их нису прихватили као своје владаре.. но, све је то гурнуто под тепих 1. децембра 1918. и појео вук магарца.. Нико од великих сила то није признао, као што и Загреб није имао статус једнакости у АУ монархији. Ако ћемо тако, онда је РСК права држава, јер имала је све осим међународног признања.. јел тако? То су њихове фантазије и надања о нечему што сами себе теше, и што желе у исту раван са нама.. а не капирају да су вековима иза нас.

септембар 14, 2009, 07:19:34 поподне
Одговор #52

дрвосеча

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 1398
  Поруке

 • СТОП БОЛЕСТИ!!!

  • Погледај профил
Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји
« Одговор #52 послато: септембар 14, 2009, 07:19:34 поподне »
НиколаБГ...
када већ то све бројимо, иако није део неких великих превара, али послећемо споменити и Први/Други Српски устанак 1804/1815.

И да.. свакако није лоше поменути Октобарску револуцију 1917. односно и увођење комунизма у Русији, и после у неким државама.. Зашто ово кажем за окт. револуцију? Зато што се настанак Савременог доба у историји сматра 1917. година управо због тога. А и на нас је социјализам оставио лошег трага.
« Последња измена: септембар 16, 2009, 12:31:05 пре подне дрвосеча »

септембар 14, 2009, 08:07:39 поподне
Одговор #53

ЧИЧА

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 322
  Поруке

  • Погледај профил
Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји
« Одговор #53 послато: септембар 14, 2009, 08:07:39 поподне »
е да почнем мало и о свјетским преварама...дакле брате Никола почињем са 911...упомоћ ;)...
Када укуцате 11 септембар прво што добијете је ово

http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%9D%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%B8_11._%D1%81%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B1%D1%80%D0%B0_2001.

Званична верзија „трагичних догађаја“...али да ли је уствари то све тако изгледало...
Прво да кажем лаж која је изговорена СТОТИНУ ПУТА ПОСТАЈЕ ИСТИНА!!!бар се народ са ових простора у то могао увјерити...

Е сад чињенице...
1-   Авиони су ударили у СФЦ
2-   Погинуло је око 3000 људи
3-   Куле близанкиње су срушене

Али сад како то да тај магични безбједосни систем одбране САД-а ,ЦИА,ФБА нису успјели спријечити терористе да направе те нападе...одговор је НИЈЕ ИХ НИ СПРЈЕЧАВАО!!!
Дакле први авион се забио у једну кули између 94 и 98 спрата, а други неколико минута касније у другу кулу између 78 и 84 спрата...
Е сад ту остаје питање,ајд да су авиони заиста ударили ту гдје јесу,ајде и да су срушили све те спратове изнад али како су успјели срушити цијелу грађевину која је направљена да поднесе и највеће урагане на мјесту гдје су снажни вјетрови врло чести...дакле зграде нису могле бити срушене тим ударима,него само силом која удара на најслабију позицију ТЕМЕЉ илити НОСЕЋУ КОНСРТУКЦИЈУ,што ће рећи да авиони нису оборили зграде од 80 спрата на доље него ЕКСПЛОЗИВ...
е сад у прилог томе иду и разно докази:

1.нађени су скоро па потпуно нови пасоши ткз отмичара (како би се пасоши при температури од неколико хиљада степени могли уопште очувати)
2.металне шипке од конструкције испод удара нису биле истопљене као што би се претпостављало при толикој температури,него су се једноставно урушиле саме од себе,што ће рећи изгубиле су ослонац испод ногу
3.око 3500 до 4000 радника јевреја добили су налог да не дођу на посао тај дан (било у кулама,било око њих) на крају је погинуло тек око 250 јевреја-а знамо да су јевреји већински радници гдје год има новца...
4. црна кутија?!?!?!
5.како отмичари могу за свега неколико мјесеци научити управљати авионима за које су људи ишли годинама у школу и са таквом математичком прецизношћу ударити тачно у куле?!а да их не омаше (јел ипак ваздух и отворено небо је голем,незамислив простор)

Дакле америчка влада са својим израелским господарима су наручили и извршли септембар 11...или 9-11...а како оно иде позив за помоћ на у САД-у ?911 наравно...
А због чега све то,због чега окривљивање другога,због чега прихватање тог другог ?!

Дејвид Ајк: “Рецимо да желите промјенити свијет на начин за који унапријед знате и да ће ако то учините одмах и отворено, изазвати огромне реакције. Ваш циљ је, више надзора и контроле, а мање основних слобода и права. Не можете то учинити отворено, и ту почиње игра названа Проблем – Реакција Солуција. Најприје створите проблем. То може бити терористички напад, рат, девалвација, економска криза, смјена владе, било што. Затим људима прикажете ону верзију проблема за коју желите да људи у њу вјерују. На примјер, Бин Ладен И 19 отмичара закуцали су се 11 Септембра у Њујоршке небодере премда не знају управљати авионом. Или, Кенедија је убио Лее Харвеy Осwалд премда му је за то требао метак који се у ваздуху може окренути за 180˚. Е сада у овом тренутку би игра Проблем – Реакција – Солуција била јавно раскринкана да ми имамо јавне медије који су достојни новинарске професије. Прави новинари би истражили службену верзију и открили рупе у њој. У случају 9/11 то могу и десетогодишњаци Или петнестогодишњаци, јер ни један дио те приче не може се повезати с другим дјеловима. Прави новинари би људима рекли што су открили и цијела прича би пропала. Али будући да ми имамо медије које само препричавају службену верзију догађаја, као да је то права истина, у друштву се догађају страховито разорне промјене које наступају као рјешење након проблема и реакције. Након што створите проблем и представите његову службену верзију, у случају 11 Септембра, да је крив Бин Ладен, и након што је наступила друга фаза “реакција људи” а она је бијес, страх, не може то више тако, нешто треба предузети…у том тренутку, они који су створили проблем да би изазвали такву реакцију, јавности нуде ријешење за проблем који су сами створили, а та ријешења су друштвене промјене које нас воде у орвелопско друштво.”


е сад остаје питање ...зашто је Ал-каида то све признала...одговор су дали брат Никола брат РСФ и брат дрвосеча...зато што је Ал-каида,Израел,Америка један велики патронат много моћнијих "газда"...кривац се морао наћи...а зашто дао сам одговор изнад тј дао га ЈЕ Дејв Ајк...

ДА ЛИ МИСЛИТЕ ДА ТКЗ "ЖИГ ЗВЕРИ" БИОМЕТРИСКИ ДОКУМЕНТИ И СЛИЧНО МОГУ ТАКО ЛАКО ДА СЕ ПРОГУРАЈУ КОД НАРОДА АКО НЕМА СТРАХА?!ОД ТЕРОРИЗМА НПР?...

ПС-у списак додајем ИСТИНУ О СРЕБРЕНИЦИ-наш регионални појма,али балије га дигоше до "највећег свјетског злочиначког подухвата послије 2 свјетског рата"!!!
« Последња измена: септембар 15, 2009, 08:25:47 поподне ЧИЧА КЕЖУЛТРА »

септембар 14, 2009, 09:59:00 поподне
Одговор #54

100%anti crnobeli

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 509
  Поруке

 • Mикипедија

  • MSN гласник - pravnik83@hotmail.com

  • Погледај профил
Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји
« Одговор #54 послато: септембар 14, 2009, 09:59:00 поподне »

Занимљиво да је 1 словеначки политичар, заборавио сам име.. али мора то да постоји на нету, који крајем 1918. године изјављује следеће: "Узјахали смо доброг коња, а вратићемо им рагу (стари, исцрпљен коњ)!".. Та рага се односила на нас. Сада каква је ситуација.. испало је тако.

Поп Антон Корошец.

Што се тиче Југославије, нико нам није крив до нас самих тј. наше политичке елите. Та идеја је нажалост постојала још у 19. веку, а свој врхунац је доживела крајем Првог светског рата. Истина је да је регент и потоњи краљ Александар био мегаломан и политички незрео уосталом зато је и платио главом али да и остатак елите није тако мислио не би ни он сам могао да изгура идеју. При том је пропаганда била тако јака да је и обичан народ једва чекао тако нешто. Свака сличност са данашњим евро-интеграцијама и ЕУ сасвим је случајна(ал' замало). Уосталом верујем да многи знају за изјаву Војводе Мишића одмах по уједињењу 1918. који је баш по задатку регента Александра ишао да обилази западне крајеве новостворене земље. И кад се вратио и реферисао Александру, за хрвате му је рекао следеће:''Ваше височанство, то су најобичније фукаре''. Али џабе, важније је било задовољити своју сујету и мегаломанске амбиције.

Ми Срби смо заиста феномен по много чему. Имамо дугу и богату историју, али ништа из ње не учимо. Зато смо и осуђени да је стално проживаљамо.
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!

септембар 15, 2009, 02:04:54 пре подне
Одговор #55

николаБГ

 • До краја Звезди верни!

 • 765
  Поруке

  • Погледај профил
Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји
« Одговор #55 послато: септембар 15, 2009, 02:04:54 пре подне »
Што се тиче 11ог септембра, просто је смешно колико је провидно све одрађено. Није ми јасно зашто зграду нису једноставно минирали и дигли у ваздух и онда све свалили на ал каиду.

Овако имају толико рупа. Чича их је побројао, мислим да је свакоме ко одвоји сат времена да процуња нетом, јасно да је званична верзија лаж. Али најјаче је што су се на јутубу појавиле још неке теорије завере везане за овај догађај. Једна иде толико далеко да говори да авиони уопште нису ударили у близнакиње, да авиони нису ни постојали већ су само компјутерска графика. ???

То је како ја капирам само жеља да се од осталих теорија направи фарса, како би људи били у фазону.... ма дај све су ово глупости.

Нисам знао за овај податак о јеврејима којима је јављено да не дођу на посао и искрено мало ми невероватно звучи. Па ваљда ти људи имају још неке пријатеље на том послу, па они још неке... мислим да се на крају нико не би појавио ако неко обавести толико људи на првом месту! Мада кад су они у питању ништа ме не чуди!

Овај напад је класичан пример како функционише америчка апаратура. Направе сами проблем, па га онда ''решавају''. После напада добили су толико много.
1. кажу да су куле биле осигуране на неку неннормалну своту само пар месеци пре удара
2. уништене су неке архиве циа-е о прљавом вешу многих политичара, банкара, компанија...
3, направили су општу мржњу према муслиманима( лично сам упознао монахињу која служи у руско српској цркви свети никола, у форт мајерсу, флорида, која је претрпела неколико напада тих дана, јер су је американци често мешали са муслиманком због њене одоре православне монахиње.
4.инвазија на ирак (нафта) и афганистан( хероин)
5.најважније... израел и америка и званично стају на исту страну

Е сад што се ал каиде тиче, Бин Ладен није признао напад. Ево преведене изјаве

"Ja nisam učestvovao u septembarskom napadu na USA, niti sam išta znao o tome. U USA postoji vlada unutar vlade. Amerika treba da potraži počinioce ovoga akta unutar sebe same, među ljudima koji žele da naprave od ovog vijeka - vijek sukoba između Islama i hrišćanstva. Pitajte svoju tajnu vladu ko je počinio taj napad…američki sistem je pod totalnom kontrolom Jevreja, kojima je na prvom mjestu Izrael, a ne Amerika. "

извор http://www.public-action.com/911/oblintrv.html

Закључак је да  је напад извео мосад. Мало је познато да су 5ица мосадових агената ухапшени тог дана. наводно су радили и некој фирми која се зове Urban Moving Systems. Били су у комбију у коме је пронађена и већа количина ексползива, а проваљени су у њу џерсију јер у их сведоци видели како се радују и снимају напад. Полиција их је ухапсила и све је обелодањено,медијима. У међувремену је због наводно истеклих виза ухапшено још преко 1000 арапа... то је склонило пажњу медија са ове 5ице и они су после 40 дана пуштени.

Власник поменуте фирме  Dominick Suter моментално бежи из америке заједно са осталом 4ицом у израел, и за собом оставља сав намештај својих клијената закључан у магацину.
http://www.state.nj.us/lps/ca/press/storage.htm

опет Јевреји :)« Последња измена: септембар 15, 2009, 08:20:55 поподне ЧИЧА КЕЖУЛТРА »

септембар 15, 2009, 10:06:06 пре подне
Одговор #56

Red Star Forever

 • Administrator
 • *****

 • 4382
  Поруке

  • Погледај профил
Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји
« Одговор #56 послато: септембар 15, 2009, 10:06:06 пре подне »
Шта се десило са темом? Отишла је удесно... Ајде молим Вас да последњих десетак уписа (свако свој наравно) пробамо да модификујемо да нам екран не бежи... Већину уписа сам нормално прочитао синоћ, а онд аовај Николин побеже, да ли у њему има неки линк или нешто што је померило страницу, не знам... Или у неком другом упису...

А да наставимо са темом...

Побројане су неке од обмана које су нажалост довеле до многих ратова, невиних жртава, увођења погубних система, владавине неспособних и лоповских гарнитура и сл. ...

Наставио би са рецимо још две теме које су велика обмана, једна америчка (једна од многих у 20-ом веку) и једна српска (али са много мешања америке)...

- Перл Харбур, 2. светски рат... Јапански напад на Перл Харбор 7. децембра 1941. означио је почетак рата на Пацифику током Другог светског рата и дефинитивни улазак Америке у рат... Овом догађају претходиле су године дипломатског непријатељства, јапанско освајање Кине, ембарго Американаца Јапанцима на увоз горива и још много тога... И поред своје снаге, добре обавештености, американци су и овог пута обманом оправдали своја каснија злодела... Пре свега, американци су сигурно били добро обавештени шта Јапан спрема, никако није могло да промакне приближавање огромне јапанске флоте Хавајима, флоте која је бројала небројено много подморница и 6 великих носача авиона...

"Иако су Американци поседовали радар и њиме приметили долазак великих формација авиона никаква узбуна у бази није била подигнута све док Јапанци нису почели да засипају војне објекте (луку, аеродроме и хангаре) бомбама и торпедима. Изненађење је било потпуно, а Јапанци су у кратком року уништили и оштетили готово све америчке авионе на слетним стазама. Амерички бродови су били поређани у луци један уз други као у мирнодопским условима па су их јапански бомбардери и торпедни авиони један за другим потапали. У 8 часова и 50 минута уследио је и други напад који је завршио започето. Свеукупно је у борбама учествовало више од 300 јапанских авиона.

Јапанци су изгубили у акцији 29 авиона, 5 малих подморница, око 50 убијених пилота и подморничара и једног подморничара који је заробљен. Амерички губици износили су око 3.300 погинулих морнара, војника и пилота, док је више од 200 авиона уништено или оштећено. Готово сви бојни бродови у луци су били оштећени од којих Оклахома и Аризона и застарјели Јута више никада нису суделовали у борбама. Остали су поправљени и коришћени су у каснијим окршајима у Другом светском рату.

Последице напада су биле следеће: САД су објавиле рат Јапану (Јапанци су то већ формално учинили дипломатском нотом за време напада) и тако прекинуле године изолационизма. Јапанци нису уништили инфраструктуру луке нити потопили носаче авиона који су у тренутку напада били на отвореном мору, али америчка флота више није била у стању да заустави њихово заузимање Филипина, Хонг Конга и југоисточне Азије. Касније су Американци успели да увере остатак света да је тај напад био ратни злочин што им је постао један од аргумената за бацање атомске бомбе на Хирошиму и Нагасаки. Ово може бити сматрано дискутабилним јер је Перл Харбор војна лука, а у самом нападу погинуло је тек 68 цивила. Град Хонолулу који се налази у близини уопште није био бомбардован."

Дакле овај сценарио вам је можда познат? Наравно да јесте... Куле близнакиње се руше па креће напад на Афганистан и Ирак... Методе АМериканаца су толико већ познате и провидне, да ни код мале деце овакве преваре не могу да прођу...

- А сад једна домаћа обмана... 5. октобар 2000-е... Не желим овом народу нити нама као једним од најистакнутијих учесника "револуције" да одузмем победу над једним системом који нас је уништавао и "продавао" српске земље, али реално иза свега овога се крије такође једна велика обмана... И опет су своје прсте и овде умешали американци преко ЦИА-е и својих јеврејско-хазарских играча...

Пре свега, и сам Милошевић је био њихов човек и одрадио је на нашу жалост све оно што су од њега тражили, а када је задатак извршен, сведок је требао бити уклоњен и то на начин како то они свуда раде по свету... Револуције, ратови, суђења по кратком поступку, вешања, стрељања и сл. ... На нашу жалост исти тај Милошевић је завршио у хашком суду (још једна велика обмана) а елемената за суђење у Србији је било и превише... Српском народу је остао дужан мноооого... Но, нећемо о њему, о мртвима све најлепше...

Елем, када је дотични одрадио своје, на ред је дошла тадашња опозиција... Обуке ван Србије, састанци са сумњивим лицима, у страним медијима опозиција се бави пљувањем свега у Србији и оног што ваља и не ваља... Овде долази до деобе на издајнике и патриоте, али и једни и други су далеко од појма патриотизма... Лажни националисти су продали земљу, а за то време и даље су им звезде петокраке блистале на челу...

Стварају се разни покрети (нпр. Отпор) који се такође обучавају ван земље и припремају за оно што следи... Е сад, наша жеља за променом није била од јуче и прекјуче... Многи су били борци против Милошевића још од самог доласка на власт, поготово су Делије водиле непрестану борбу против његове полиције... Стадион је постао место где су почели да се руше стубови режима... На нашу (не)срећу, то су искористили они који су за циљ имали само једно, преузимање власти од стране нове екипе која ће да послужи америци и њеним интересима...

Избори који су се одиграли 24.септембра и дан данас крију једну велику тајну... Иако је до тада власт наместила безброј избора, овог пута наместила их је опозиција... Прича се да су из Румуније и Бугарске довожене гомиле џакова са гласовима за Коштуницу, иако је све то непотврђено... Наравно све у организацији ЦИА-е... Дани који следе, протести, па и онај велики, главни, 5-ог октобра су најзад донели промене, али не и оно што је народ стварно желео... Ти дани су очигледно искоришћени за преговоре, договоре, па је много тога што се касније догодило изгледало као фарса... До тада одана полиција и војска одједном су промениле страну, и то у моментима када се очекивао покољ, али изгледа је та тензија и страх намерно држана до самог краја...

О овом догађају има још много тога да се каже, па ме допуните или исправите ако мислите да овде није било обмане  ;)

- Домаћи задатак... Ја сам се расписао, па ево нешто и за вас... "Милосрдни Анђео" илити бомбардовање Србије... Једна од највећих обмана... Медијска победа свих оних који су били против нас у том моменту... Лажи, преваре, много тога... Мада ова тема може да се сврста у Николину распад бивше југославије, ипак се издваја јер је Косово Србија!!!
Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера!

септембар 15, 2009, 09:00:53 поподне
Одговор #57

ЧИЧА

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 322
  Поруке

  • Погледај профил
Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји
« Одговор #57 послато: септембар 15, 2009, 09:00:53 поподне »
Нисам знао за овај податак о јеврејима којима је јављено да не дођу на посао и искрено мало ми невероватно звучи. Па ваљда ти људи имају још неке пријатеље на том послу, па они још неке... мислим да се на крају нико не би појавио ако неко обавести толико људи на првом месту! Мада кад су они у питању ништа ме не чуди!
е сигурно имају пријатеље...али опет оно што сам навео прије они немају осјећаје (или су их избацили)....јел они на све који су не-јевреји гледају као на гоје (Протоколи сионских мудраца.да не ширим причу,ту је све лијепо објашњено)....
а ево један примјер: једном човјеку јаве да је у опасности (човјек је јеврејин) али да ће он да избјегне ту опасност јер ће му они рећи како...али за ту опасност се не смије сазнати јер ако се сазна његова држава (Израел,Америка,Енглеска,Њемачка...) биће у великој опсаности од њених самих грађана,а у поготовој опасности биће његов семитски род у тој држави...ЈЕВРЕЈИН ЋУТИ И СПАСИ СЕБЕ ЈЕР РАДИ ЗА НЕКИ ВИШИ ЦИЉ,НЕДУЖНИ И НЕВИНИ СТРАДАЈУ ЗБОГ МОЋИ!!!...

исти случај:Србин је у питању....ил би се напио па би се свима излајао  ;),или би опет на неки други начин то рекао свима у згради...чист примјер си ти дао неколико уписа изнада кад Срби зарад своје "браће" Хрвата пристају на уједињење а не на оно што им је апсолутно по свим нормама и моралним и војничким и људским припада,на прикључење!!!јер Срби ма колико били овакви или онакви,сигурно би издали тај неки виши циљ ако он значи убијање његове "браће"....И ТО ЈЕ ВЈЕРА УСАДИЛА У НАМА...И ТО ЈЕ ПО МЕНИ ИСПРАВАН ПУТ...
а познати су јеврејски ставови о вјери и њихове "свете књиге" КАБАЛА И ТАЛМУД...


Е сад што се ал каиде тиче, Бин Ладен није признао напад. Ево преведене изјаве

"Ja nisam učestvovao u septembarskom napadu na USA, niti sam išta znao o tome. U USA postoji vlada unutar vlade. Amerika treba da potraži počinioce ovoga akta unutar sebe same, među ljudima koji žele da naprave od ovog vijeka - vijek sukoba između Islama i hrišćanstva. Pitajte svoju tajnu vladu ko je počinio taj napad…američki sistem je pod totalnom kontrolom Jevreja, kojima je na prvom mjestu Izrael, a ne Amerika. "

извор http://www.public-action.com/911/oblintrv.html

да,да управу си!!! сад се сјетих и ја тог...али чини ми се да је неколико година касније он као преузео одговорност,али била је нека заврзлама јел то он или није,па онда и грешке у преводу...али сигурно није признао тај напад одмах...тек су неки његови комаданти касније под притиском и мучењима у затворима признали чини ми се...
али опет он је прије био плаћеник,цијели његов пројекат се одржавао под патронатом Америке (и Израела наравно) и то још јавно су га подржавали,још од времена када је покушавао СССР да ослаби...

септембар 15, 2009, 09:24:18 поподне
Одговор #58

дрвосеча

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 1398
  Поруке

 • СТОП БОЛЕСТИ!!!

  • Погледај профил
Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји
« Одговор #58 послато: септембар 15, 2009, 09:24:18 поподне »
Овако..
Везано за рат на Пацифику и Перл Халбур 1941.
Колико сам ја имао прилике да чујем о томе, а чуо сам причу пре више од 10 година, и то у школи од профана који је предавао стручан предмет, али је волео да прича са нама управо овакве приче о историји. Он је мени деловао нормалан, и неко ко размишља својом главом
По његовим наводима Јапан је послао на телеграм адресу Владе САД о објави рата. С тиме да је то примио неко ко није желео да се овако нешто зна, и испада по тој причи, да су американци нападнути без објаве. Но, како је Јапан био поражен у Другом светском рату, то се њихове речи нису слушале, и морали су да ћуте, а са друге стране шта год да су САД рекле, то није смело да се сумња у њих.
Јапанци јесу били фашисти и све то, али су коректни борци, нису они који нападају са леђа. Тачније философија јапанских самураја, нинџи и осталих древних ратника није таква... бар онолико колико сам ја упућен.

Е сад ово "11. септембар".
Ја сам у то доба био студент на факсу, и ујутро се то десило по нашем времену, па су сви медији брујали о томе. На први поглед било ми је јааако чудно да арапи успевају тако нешто поред свих агената ЦИА, ФБИ... али после се све открило, и видело да се ради о намештаљци. Први који су јавно посумњали у "11. септембар" су француски новинари. После и сви остали провалили. Али то америчкој Влади није било битно, они су већ ушли у Афганистан да се "обрачунају са терористима". Рат је кратко трајао, и они су врло брзо своју марионетску власт успоставили.. недуго затим уследио је и заузимање Ирака преко залива. Сумњивост код рушења ТЦ у Њујорку је неколико.. први је тај што су се небодери срушили доле, без да је иједан пао са стране и тако направио веће зло.. Друго, што ниједан јевереј тај дан није дошао на посао у ТЦ куле близнакиње, и треће што је то рушење трајало најмање пола сата.. ако не и више неки минут.
Добар пример вам је и рат у Сомалији, тобоже људска права.. а заправо Сомалија има највећа налазишта Молибдена на свету.

О "5. октобру" и његовим последицама могу књигу да напишем, поготово о његовом главном јунаку - Слободану Милошевићу (земља му кости избацивала!). Он је пао са власти оног момента када је спољним факторима то одговарало. Наравно да су сви избори у Србији, после 1992. били фалсификовани, само што је и тадашња опозиција била у дилу са властима, па се све некако признавало... Заправо он је био кључни човек на Балкану што се тиче међународне заједнице односно Владе САД.. Зашто ово кажем? Зато што је дотични средином 80-их година био у САД, и нико нема појма шта је он тамо конкретно радио, и с киме се састајао. Под чудним и натегнутим околностима постаје председник (тадашње) ЦК КП Србије, а после све угланцано да заседне у фотељу председника Србије. Оно што је битно јесте његов говор на Газиместану 1989. када је причао оно што је маса (бирачи) желели да чују. И тиме их је "купио".. постао је идол!?! Ретко ћете наћи Србина у то доба у СФРЈ, а да 1990. није мислио да је "Милошевић најбољи човек на свету".. Он је злоупотребио национална осећања Срба преко Дрине, давао им лажну наду да ће живети заједно са матицом. Јавно се залагао за мир, и опстанак СФРЈ, а његови потези иза завесе су указивали да ради на томе да буде рат! Рат је одговарао Хрватима, јер независност Хрватске би добили свакако.. пошто југославија је била неодржива творевина из више разлога.. Међутим, шта би Загреб радио са више од 800.000 Срба у Хрватској!? Тешко је било наћи начина да они то реше, сем ратом. А тад су им сва средства била дозвољена, и они су кренули у ту причу уз помоћ Запада! Милошевић је такође био у њиховој служби... шта више цело време рата 1991-95 он је са Туђманом и Алијом имао отворену телефонску везу!? У Србији власт Слободана Милошевића је направила несагледиве поселдице тако што су на криминалан начин пустошили друштвену својину, преко пирамидалних банака, сиромашили све што има префикс друштвеног/заједничког (па и нашу Звезду), па до тога што смо ишли у унапред изгубљене ратове.
Накотили су нам се криминалци који и дан данас опстају.. типа Мирослав Мишковић, неко ко у ову причу није ушао сам, већ га неко са Запада подржава, а то је посебна прича.
Опозиција тзв. ДОС, је била скуп другоразредних глумаца за једнократну употребу.. погледајте где су, и шта раде сада политичари опозиције из петооктобарске револуције, а скоро сви су имали неку функцију у првој "демократској" Влади Србије 2001. Спољним факторима није то сада битно, јер су они нашли нове глумце.. погледајте садашњи састав Владе Србије.
Оно што је суштински битно, јесте што многи наглас кажу... да "6. октобар 2000. није свануо"  :o! Дакле, још нема суштинских промена!?
Зашто? Зато што и даље се дешавају ствари по унапред написаном сценарију за Србију! Ту видим нашу највећу немоћ!
РСФ је добро приметио ово око војске и полиције у току 5. октобра 2000. Тачно се видело ко шта сме, а шта не сме да ради.

"Милосрдни Анђео".. односно бомбардовање СЦГ 1999. године се радило из 2 разлога. Први је тај што су САД и Британија желеле да продају оружија осталим чланицама НАТО.. а то вам је она прича да неко намерно ратује да би преко ратова зарадио паре.. ово што је НиколаБГ причао. И то сам чуо са више страна. Друго, питајте људе са Космета колико само камиона, шлепера иде са Космета према луци Драч сваки дан. Све се црпи и вози за САД, а американци никоме не плаћају за то! Значи отимачина!
Направили су код Урошевца војну базу, другу по величини ван САД, јер је ту добар геостратешки положај.
Само бомардовање је фарса, где смо опет увучени од стране Слободана Милошевића, унапред смо били изгубили, али ето... Жао ми је само невине деце, и свих оних људи који изгибоше.

септембар 15, 2009, 10:41:06 поподне
Одговор #59

100%anti crnobeli

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 509
  Поруке

 • Mикипедија

  • MSN гласник - pravnik83@hotmail.com

  • Погледај профил
Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји
« Одговор #59 послато: септембар 15, 2009, 10:41:06 поподне »
Цитат
Само бомардовање је фарса, где смо опет увучени од стране Слободана Милошевића, унапред смо били изгубили, али ето... Жао ми је само невине деце, и свих оних људи који изгибоше.

О Слободану Милошевићу не мислим ништа лепо, али тврдња је он крив за бомбардовање је у најмању руку смешна тј. веома опасна, јер испада да смо тј. Србија криви, а не НАТО. Сам си написао, а и многи на овој теми да је био марионета Запада и да су га одјебали кад им више није био потребан, те с тога и агресија и отимање Косова.

Оно што су нама тражили у Рамбујеу ниједна држава која иоле држи до себе не би прихватила и то су Западањаци јако добро знали, зато су такве и услове поставили. Проблем је у томе што смо улетели у рат, а онда после три месеца одустали. Ја не знам да ли је истина да је Ахтисари претио Слоби да ће Београд бити раван као сто за којем су причали ако не прихвати споразум Ахтисари-Черномирдин, вероватно и јесте, вероватно да би било копнене инвазије, али ако смо одбили ''непристојну понуду'' из Рамбујеа, ако смо ушли у рат, ако је убијено 3000 људи, уништена инфраструктура онда (по мом мишљењу) је требало да идемо до краја, па нек иде све у курац.

Слоби је Косово служило као монета за поткусуривање и добијање посланичких мандата у Скупштини(100% гласало за СПС  у Дреници, где српска нога није крочила питај Бога откад све до 1998. кад је ЈСО ликвидирао Јашарија и то на више избора 90-их), али ко год да је био на челу Србије тад добио би исти ултиматум. Уосталом формални повод за бомбардовање јесте дођај у Рачку за који је доказано да је лажиран, али џаба... Глас убогих нема ко да чује.
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!