Delije-caffe.net Форум - До краја Звезди верни!

Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте.

Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије

 


 Космет српска земљаоктобар 12, 2004, 04:46:48 поподне
Прочитано 111800 пута

Anonymous

 • Гост
Космет српска земља
« послато: октобар 12, 2004, 04:46:48 поподне »
@uzbuna

I dalje se skupljaju potpisi, i dalje stoji banner na naslovnoj.

Sada predstoje vazni izbori u USA. Ako pobedi Kerry, Holbruk ce biti americki drzavni sekretar, koji ne podnosi Srbe, ima da nas jebe ko mlade majmune. Takodje, Kerijeve demokrate pripadaju albanskom lobiju, tako da ce Keri lobirati da Kosovo postane drzava. E sada, ako pobedi Bush, Kosovo ce i dalje biti srpsko. Grozno je kako je Kerry jebao Oksenberginu kevu (nasa srpkinja...) a ovamo radi za siptare. Novac uvek preovladava.
Mi mozemo siptare uvek da dobijemo u ratu, to je najmanji problem. Kao i ostale susede. Medjutim nasi jos nisu shvatili da u politici odlucuje 90% diplomatija a 10% puska i tenkovi.
« Последња измена: јул 08, 2008, 12:27:15 пре подне KizaLion »

октобар 12, 2004, 05:19:09 поподне
Одговор #1

UrbanBaby

 • До краја Звезди верни!

 • 2894
  Поруке

  • Погледај профил
  • http://www.delije-caffe.co.yu
?????? ? ????????
« Одговор #1 послато: октобар 12, 2004, 05:19:09 поподне »
Цитат: "KizaLion"
Mi mozemo siptare uvek da dobijemo u ratu, to je najmanji problem. Kao i ostale susede. Medjutim nasi jos nisu shvatili da u politici odlucuje 90% diplomatija a 10% puska i tenkovi.


Diplomatija?
E daj bre Kizo, Siptari i Ameri zajedno diluju oruzje, gudru i belo roblje. To je ono sto zavrsava posao!

Diplomatija je jedino cime mozemo da se tesimo jer nam je jedino to i preostalo, nemomo vise ni puske, ni tenkove, ni vojsku ni krimose. Uskoro necemo imati ni zemlju jer : "Boj se bije, bije, privatizacije za prodaju Srbije". Tako da ne moramo uopste da se brinemo jer je sasvim sigurno da ni nas nece biti.


октобар 14, 2004, 08:40:02 поподне
Одговор #2

Milos_cz

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 471
  Поруке

  • MSN гласник - milos_cz@hotmail.com

  • Погледај профил
?????? ? ????????
« Одговор #2 послато: октобар 14, 2004, 08:40:02 поподне »
Moze li samo potvrda da je nama vise u interesu da pobedi Bus? :( (od dva gora manje???)
,Устаните људи и  подигните чела, јер битка свих битака је давно почела, боримо се за, планете наше спас, против јебене Америке подигнимо глас! Устаните људи са вером у Бога, да ослободимо Земљу од смрада њиховога!"

октобар 17, 2004, 01:31:37 поподне
Одговор #3

LukaLoko

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 90
  Поруке

  • Погледај профил
?????? ? ????????
« Одговор #3 послато: октобар 17, 2004, 01:31:37 поподне »
Italijani nazivaju albance sa Kosova "kosovari", a Srbe "serbi",tako da su
tim prostim leksikalnim trikom odlucili koji ce biti  gospodari pokrajine.
(ista prica je bila za Bosnu)
A ubojice iz OVK-a nazivali su samo "buntovnicima".
Preko diplomatije Srbija nista nece dobiti.
NA ZAPADU NEMA NI NAJMANJEG INTERESOVANJA ZA SUDBINU SRBA I
SRPSKIH CRKAVA NA KOSOVU, a kamo li za istorijska prava srpskog naroda za tu pokrajinu.
Zapad je odavno odlucio nezavisnost Kosova,samo cekaju povoljno vreme
da to ozvanice.
Kada je italijanski general Cabigiosu zavrsio svoju duznost kao komandant snaga Kfor-a, u intervju jasno je rekao "da ce Kosovo biti nezavisna drzava jer tako hoce medjunarodna zajednica, i da tamo vise
nece biti ratova jer se je pokrajina pretvorila u monoetnicko drustvo".
To je rekao komandant snaga na koje  spada duznost da daju da se postuje rezolucija 1244, i da vrate srpske izbeglice njihovim kucama.

октобар 18, 2004, 11:32:01 поподне
Одговор #4

UrbanBaby

 • До краја Звезди верни!

 • 2894
  Поруке

  • Погледај профил
  • http://www.delije-caffe.co.yu
?????? ? ????????
« Одговор #4 послато: октобар 18, 2004, 11:32:01 поподне »
Prizren-Gracanica,
15. septembar 2004. god.

SAOPSTENJE ZA JAVNOST
- Povodom rada medjunarodne Komisije za obnovu hramova na Kosovu i Metohiji -

1) Eparhija rasko-prizrenska obavestila je UNMIK da je Memorandum o razumevanju o dogovorenim opstim principima obnove crkava, sklopljen 28. juna ove godine u Gracanici, u okviru inicijative Saveta Evrope za obnovu porusenih i ostecenih hramova u pogromu 17. marta ove godine, prestao da vazi iz sledecih razloga:

Nakon martovskog pogroma Savet Evrope pokrenuo je inicijativu, u okviru svog Regionalnog programa za kulturnu i prirodnu bastinu jugoistocne Evrope 2003-2005, za obnovu svega porusenog i ostecenog. Nakon toga tri Misije Saveta Evrope, u cijem radu su ucestvovali i albanski i srpski strucnjaci, posetile su Kosovo i Metohiju, sa ciljem da izvrse procenu stete i daju preporuke za obnovu. Rezultati njihovog rada objavljeni su u izvestajima, koji su sledili nakon svake posete.

Obzirom da inicijativa Saveta Evrope olicena u medjunarodnoj Komisiji, ciji je zadatak hitna obnova svega porusenog i ostecenog u martovskom pogromu, do sada nije dala konkretne rezultate na terenu, da rokovi koji su postavljeni, sasvim je izvesno, nece biti ispostovani, kao i da je Komisija svojim radom odstupila od preporuka tri Misije Saveta Evrope, u odnosu na vrstu i kolicinu predvidjenih radova, prestao je svaki razlog i smisao postojanja i rada navedene Komisije.

Stoga je Episkop rasko-prizrenski i kosovsko-metohijski g. Artemije u svom obracanju UNMIK-u, povodom rada Komisije, napisao "da je doslo do znacajnih promena u elementima koji cine bitne odrednice potpisanog Memoranduma, iznesenim u tackama 3. i 4.", te da su takvim radom Komisije "suspendovani svi nasi dogovori, kao i potpisani Memorandum, ukljucujuci i sva pravna dejstva koja bi mogao da proizvede".

Na kraju svog obracanja UNMIK-u Episkop Artemije navodi da smatra "neprihvatljivim ovakav stav i nacin rada Komisije, koja postupa direktno u suprotnosti sa prethodno navedenim odredbama Memoranduma, cime je onemoguceno ostvarivanje cilja i svrhe zbog koje je Memorandum i potpisan, a iz cega proizilazi da su odredbe Memoranduma od strane Komisije pogazene i stavljene van snage", te konstatuje "da svako dalje postupanje u skladu sa Memorandumom, kao i obaveze koje iz njega proizilaze, nemaju vise pravnu snagu".

U svom dosadasnjem radu medjunarodna Komisija nije zapocela radove ni na jednom objektu, niti je u obnovu hramova na Kosovu i Metohiji od strane Komisije ulozen ijedan evro.

2) Eparhija rasko-prizrenska i ovaj put izrazava svoju zabrinutost zbog cinjenice da su predstavnici Saveta Evrope, Evropske Komisije i UNMIK-a, u petak 10. septembra u Parizu, formirali Nezavisni medjunarodni Komitet za zastitu kulturnog nasledja na Kosovu.
U formiranju nezavisnog Komiteta nisu ucestvovali srpski predstavnici, niti je drzava Srbija na bilo koji nacin konsultovana, a predvidjeno je da tokom svog rada Komitet samo konsultuje i obavestava predstavnike kosovskih Srba i SPC, cime je drzava Srbija potpuno dezavuisana.

Ovo je opasan i neprihvatljiv trend zaobilazenja i minimiziranja uloge drzave Srbije i SPC u zastiti svoje kulturne bastine na Kosovu i Metohiji. Srpska kulturna bastina se ne moze utapati ni u kakvu "kosovsku", "versku" ili "vizantijsku" kulturnu bastinu. Ona jeste i ostaje srpska i pravoslavna.

3) Eparhija rasko-prizrenska takodje saopstava da obnova jos jednog razrusenog manastira na Kosovu i Metohiji zapocinje u sredu 15. septembra, u saradnji Eparhije i KFOR-a za jugozapad. Radi se o manastiru Zociste kod Orahovca, koji je razoren juna 1999. godine. Monasi ce biti najpre smesteni u kontejnerima, do zavrsetka prvih objekata u novembru mesecu, cime ce biti omoguceno prezimljavanje monastva u pristojnim uslovima.

To ce, nakon manastira Devica i svetih Arhangela, cija je obnova takodje zapocela na inicijativu Eparhije rasko-prizrenske, biti treci manastir koji se, nakon petogodisnjeg razaranja, vraca u prvobitno stanje.

Radove na obnovi manastira Zociste izvodi Eparhija rasko-prizrenska preko eparhijskog centra "Rade Neimar", uz saglasnost Republickog Zavoda za zastitu spomenika kulture iz Beograda.

---------------------------------------------

Informativna sluzba SPC
Beograd, 18. oktobar 2004. godine

Policija obezbedjuje rusitelje manastira  

U mestu Nizepole, u Bivsoj Jugoslovenskoj Republici Makedoniji, gde se do petka nalazio manastir Svetog Jovana Zlatousta, koji su izgradili Mitropolit veleski Jovan sa sabracom, monasima, i vernim narodom. Hram je osvestan i u njemu se vrsilo bogosluzenje. Pre samo dvadesetak dana tamo su boravili arhijereji iz Bugarske i Grcke i zajedno sa mitropolitom Jovanom sluzili svetu arhijerejsku Liturgiju.

Danas je ovaj manastir postao zrtva drzavnog terorizma. Jake policijske snage, u punoj ratnoj opremi i pod oruzjem, opkolile su manastir. Dovucena je teska gradjevinska mehanizacija i pocelo je rusenje manastira, koje je u toku...


новембар 16, 2004, 09:07:55 поподне
Одговор #5

LukaLoko

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 90
  Поруке

  • Погледај профил
?????? ? ????????
« Одговор #5 послато: новембар 16, 2004, 09:07:55 поподне »
Cuo sam da je u Beogradu prezentovana interesantna knjiga.
Autorka se zove Dobrila Gajic Glisic i naslov,cini mi se,"Bon Stil
u sluzbi za nezavisnost Kosova".
Knjiga prica kako je cilj cele misije "mirotvoraca" oterivanje poslednjeg Srbina sa Kosmeta i nezavisnost pokrajine.
Jedno poglavlje je posveceno svedocenju amerikanca srpskog porekla koji je sluzio u Bon Stilu kao prevodilac.On prica kako je upravo to jedini cilj misije(sto se i uostalom vec znalo) i kako oni to sprovode u delo.  
Da li neko ovde moze da nabavi tu knjigu i da nam kaze sta tu podrobnije pise?

новембар 18, 2004, 09:05:15 поподне
Одговор #6

UrbanBaby

 • До краја Звезди верни!

 • 2894
  Поруке

  • Погледај профил
  • http://www.delije-caffe.co.yu
?????? ? ????????
« Одговор #6 послато: новембар 18, 2004, 09:05:15 поподне »
Camp Bondsteel (Official Homepage)
http://www.globalsecurity.org/military/facility/camp-bondsteel.htm

"Vojnici Kfora i medunarodni policajci koji su bili na Kosmetu pitali su nas ovih dana u Hagu da li znamo koje su dve stvari vidljive iz svemira. Jedna je veliki Kineski zid, a druga americki vojni kamp Bondstil.

Ova


новембар 22, 2004, 07:36:19 поподне
Одговор #7

LukaLoko

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 90
  Поруке

  • Погледај профил
?????? ? ????????
« Одговор #7 послато: новембар 22, 2004, 07:36:19 поподне »
Nemacki ZDF emitovao je sokantnu reportazu, koja demonstrira da su nemacke tajne sluzbe unapred informisane o pripremanju organizovanog nasilja protiv Srba 17-og marta.
Tri nedelje dana pre toga nemacke tajne sluzbe snimile su razgovor jednog od svojih agenata sa izvesnim albancem povezanim sa Al-Kaidom.
"Mi smo spremni da u toj akciji upotrebimo 30 hiljada ljudi" rekao je taj albanac.

новембар 25, 2004, 09:07:03 поподне
Одговор #8

Микеланђело

 • До краја Звезди верни!

 • 1097
  Поруке

 • Бакље горе, песма цигана ...

  • Погледај профил
?????? ? ????????
« Одговор #8 послато: новембар 25, 2004, 09:07:03 поподне »
Jest da je otrcana fraza ali taj svet stvarno ima dvostruke arsine: Hoce da otcepe Kosovo i CG od Srbije, a ne daju nama da se otcepimo od Bose i Sertegovne.
Ali nicija nije gorela do zore, rece neko ...  :sampion

март 03, 2005, 04:40:26 пре подне
Одговор #9

Majka Mara

 • До краја Звезди верни!

 • 296
  Поруке

  • Погледај профил
?????? ? ????????
« Одговор #9 послато: март 03, 2005, 04:40:26 пре подне »
http://www.glas-javnosti.co.yu/danas/srpski/K05030201.shtml

SRPSKI MANASTIRI NISU NI POSTOJALI!  

UNESKO insistira na preimenovanju srpskog nasleda u "vizantijsko"


U Republickom zavodu za za
Државна безбедност брани државу од народа,
Државна безбедност да не сруши се држава!

http://www.youtube.com/user/IstinaZaUrosa

март 04, 2005, 09:35:42 пре подне
Одговор #10

Milos_cz

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 471
  Поруке

  • MSN гласник - milos_cz@hotmail.com

  • Погледај профил
?????? ? ????????
« Одговор #10 послато: март 04, 2005, 09:35:42 пре подне »
Mamu im ja *****!!! Sve ih bre treba ugaziti, stoke jedne :boks. Ajmo sada u EU - bas nam divno dodje - da budemo j***** Istocnoevropljani, a ne Srbi i da vidis kako ce odmah da nas prime u ****** EU... Stvarno ne vidim izlaz iz nase situacije :( , sem da se dese neke kataklizmicke promene.
,Устаните људи и  подигните чела, јер битка свих битака је давно почела, боримо се за, планете наше спас, против јебене Америке подигнимо глас! Устаните људи са вером у Бога, да ослободимо Земљу од смрада њиховога!"

мај 22, 2005, 10:11:50 поподне
Одговор #11

LukaLoko

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 90
  Поруке

  • Погледај профил
?????? ? ????????
« Одговор #11 послато: мај 22, 2005, 10:11:50 поподне »
Prokleti norveski vojnici!!!
Mislim da svi znate za videospot sa norveskim vojnicima koji zajebavaju  Srbiju. :bes
Pa u prilici utakmice sa Rozenborgom uprava i vlasti potrudile su se da sve prodje mirno i "civilizovano", dok oni nemaju skrupula.
Trebalo bi se bombardovati njihove medijske sajtove besnim porukama protesta! Sta vi mislite?

мај 23, 2005, 01:54:41 пре подне
Одговор #12

R.S.K.

 • До краја Звезди верни!

 • 98
  Поруке

  • Погледај профил
?????? ? ????????
« Одговор #12 послато: мај 23, 2005, 01:54:41 пре подне »
Ja mislim da necu sutra smeti da gledam vesti...plasim se da cujem sta je sledece,a opet i plak'o bi!

Pre 3 dana zaklan Srbin ,a hrvati govore da smo mi fasisti?! Oni vode rat koji je davno prestao...ili nije?! Daj nek im neko javi...

Juce bacene bombe na opstine u 2 sela! oko Vukovara!!!

Picke jedne....a jos vece ove nase sto cute....vesti su to prenele tih dana i na tome ce stati,kao i druga ubistva....i sve ce otici u zaborav,kao i nova koja ce doci....

A jos mi smesno bilo,sanader danas za novinare kaze kako treba zadrzati Srpsko stanovnistvo u hr,a pre neki dan neko (zaboravio sam ko) rekao na tv-u da je bas on sa klintonom ugovorio Oluju (secate se,to je onaj pokolj,koji oni slave ko nacionalni praznik...a onda,mi fasisti).
I opet....ta picka se oglasila,a kod nas se 1...ali,jedan "politicar" nije pojavio na tv-u!!!
b]...опет је време да се Српство брани пушком,стан'те децо у ред![/b]

септембар 11, 2005, 08:05:33 пре подне
Одговор #13

ENERGIENYC

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 70
  Поруке

  • Погледај профил
  • Имејл
?????? ? ????????
« Одговор #13 послато: септембар 11, 2005, 08:05:33 пре подне »
Dok je Srba Kosovo ce uvijek da bude Srpsko,i Tacka.....
 slucaju da Kosovo dobije nezavisnost...Poceti sa akcijama protiv Albanaca i svih onih koji stoje iza njihove ideje tj Nezavisnosti Kosova,do potpunog unistenja.

септембар 11, 2005, 11:46:31 пре подне
Одговор #14

Cigan sa Kosmeta

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 14
  Поруке

  • Погледај профил
?????? ? ????????
« Одговор #14 послато: септембар 11, 2005, 11:46:31 пре подне »
Цитат: "ENERGIENYC"
Dok je Srba Kosovo ce uvijek da bude Srpsko,i Tacka.....


Samo da napomenem da u zadnjih 14 dana na putu kojim ja svakodnevno putujem dve osobe su ubijene, tri coveka ranjena i srusen spomenik terorista koji su oni sami podigli i sami srusili samo da bih nasli povod za napade na Srbe. Iskreno prijatelji meni je vise pun k.... svega ovoga i blizi se dan kada ce biti ili mi ili oni, vise nema ni grama sansi zivota sa njima.
Vidim da je Sarplaninac, moj prijatelj pokrenuo akciju na Delije netu http://www.delije.net/forum/viewtopic.php?t=5551 i mislim da je akcija na pravom mestu i da barem ovoj deci koja sve ovo prezivljavaju pomognemo da makar na trenutak zaborave sta se sve desava njima iz dana u dan, ako bih doslo do nekog konkretnog dogovora oko dolaska Delija mogao bih da se pobrinem ja i Sarplaninac (necu iznositi detalje, osim na pp). Ako ima neko od nadleznih ovde da ovo cita neka slabodno da svoje misljenje o svemu ovome i da li postoje neke sanse da se ovo izvede. Napomenua bih da se ne radi o tome da se sada sakuplaju pare ili neka pomoc (hrana, odeca...) vec obelezja naseg nam voljenog kluba Crvene zvezde i obelezja nase brace Delija.
Svi pokloni odnosili bih se samo na decu u osnovnoj skoli, u slucaju da je manjak sa obelezjima tj. nije tako mali broj dece u ovom delu gde mi zivimo, doslo bih do organizacije nekog turnira gde bih se deca zabavila i ujedno bih najbolji dobili poklone.
Ovo je samo jedan nas predlog i nadam se da ce biti zadavoljsto nase i vase da ovako nesto ostvarimo.

Pozdrav i hvala svima na razumevanju
Zvezda je zivot ostalo su sitnice
Kosovo cest' le Serbie" "Косово је срце Србије"

новембар 30, 2005, 09:07:39 поподне
Одговор #15

ENERGIENYC

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 70
  Поруке

  • Погледај профил
  • Имејл
?????? ? ????????
« Одговор #15 послато: новембар 30, 2005, 09:07:39 поподне »
Posto smo svi zaboravili na ovaj topic,ja sam odlucio da ga osvjezim sa nekim ,kao po obicaju losim novostima sa okupiranog Kosmeta.


''Nepoznati napadaci pucajuci iz automobila u pokretu, ranili su danas u Susici pored Pristine, Dragomira Jovanovica (17).''

Dragomir je pogodjen u predelu leve nadlaktice i zbrinut je u bolnici u Gracanici.

Direktor bolnice Dragan Peric potvrdio je da je u pitanju povreda nastala vatrenim oruzjem i dodao da je hirursko zbrinjavanje pacijenta jos uvek u toku.

Dragomir Jovanovic je prema tvrdnji njegovog oca Momira, oko 14 casova posao u skolsku biblioteku. Napad na njega dogodio se na stotinak metara od skole.

Ranjeni Dragomir je sam stigao do kuce, odakle su ga u bolnicu prebacili roditelji.

Momir Jovanovic je naveo da mu je sin preneo da je na njega pucano iz automobila marke "audi A4", boje trula visnja, koji se kretao iz pravca Susice prema Gracanici.

Susica je etnicki mesovito selo, a policija je na mestu napada zapocela istragu.


Siptari su takodjer danas proslavili  :nene oslobadjanje Fatmira i Isaka (mamu im jebem) koji su trebali da budu osudjeni u Hagu. :zbunjen
 slucaju da Kosovo dobije nezavisnost...Poceti sa akcijama protiv Albanaca i svih onih koji stoje iza njihove ideje tj Nezavisnosti Kosova,do potpunog unistenja.

децембар 20, 2005, 07:36:15 поподне
Одговор #16

Milos_cz

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 471
  Поруке

  • MSN гласник - milos_cz@hotmail.com

  • Погледај профил
?????? ? ????????
« Одговор #16 послато: децембар 20, 2005, 07:36:15 поподне »
Da li je neko gledao ili mozda snimao emisiju RTSa u nedelju u kojoj su deca sa Kosmeta. Zaista bih voleo da nabavim to. Mislim da se zvala Za stradalu decu... Bas me je potreslo.
Posle su i prosli kroz Knez Mihajlovu...
,Устаните људи и  подигните чела, јер битка свих битака је давно почела, боримо се за, планете наше спас, против јебене Америке подигнимо глас! Устаните људи са вером у Бога, да ослободимо Земљу од смрада њиховога!"

јануар 06, 2006, 06:42:22 поподне
Одговор #17

Majka Mara

 • До краја Звезди верни!

 • 296
  Поруке

  • Погледај профил
?????? ? ????????
« Одговор #17 послато: јануар 06, 2006, 06:42:22 поподне »
Velika Hoca udaljena je od Kosovske Mitrovice oko 100 kilometara. Njenih 700 preostalih stanovnika jo
Државна безбедност брани државу од народа,
Државна безбедност да не сруши се држава!

http://www.youtube.com/user/IstinaZaUrosa

јануар 06, 2006, 08:26:31 поподне
Одговор #18

Ђоле

 • До краја Звезди верни!

 • 955
  Поруке

  • ICQ гласник - 171026274

  • Погледај профил
  • http://www.kkczforum.net
?????? ? ????????
« Одговор #18 послато: јануар 06, 2006, 08:26:31 поподне »
Stvarno je strasno sve sto se dogadja.Malo pre sam gledao apel Patrijarha Pavla da nam se ne otima Kosovo...
Inace samo bih dodao jos jedan detalj.Juce sam bio kod jednog ortaka koji zivi i radi u Svedskoj i kada sam ga pitao da li se spominje Kosovo tamo,rekao mi je da je samo jednom bila reportaza o Kosovu i prikazani su siptari kako TESKO zive...Neverica...

јануар 08, 2006, 07:17:15 поподне
Одговор #19

LukaLoko

 • До краја Звезди верни!
 • **

 • 90
  Поруке

  • Погледај профил
?????? ? ????????
« Одговор #19 послато: јануар 08, 2006, 07:17:15 поподне »
To  sto mediji ne govore o Kosmetu jeste obicaj ne samo u Svedskoj vec po celoj Evropi.
Koliko ja znam, jedino u Rusiji novinari redovno pricaju o pravoj situaciji u pokrajini.

Pre nekoliko dana italijanski vicepremijer Djanfranko Fini bio je u poseti trupama Kfora i izdao je novinarima znacajne reci, koje sam zabelezio: "optimista sam oko buducnosti Kosova", "cilj nezavisnosti je moguci", "meta moze biti nezavisnost, do koje se moze doci pod opredeljenim uslovima"
"hocu da se koristim izraza iz Evandjelija, sto nije retorika: vi ste graditelji mira"
"Ponosim se time sto je Italija postovana u svetu zahvaljujuci vojnim obavezama i mirovnim misijama"
Samo ih to interesuje, nista o pravoj situaciji u pokrajini.
Kao sto je obicno nazvao je siptare "kosovarima".
Rekao je da je "Rugova za kosovare otac otadzbine", sto je kao reci da je Kosovo posebna zemlja.

Pregovori o buducem statusu Kosova jesu velika farsa kao sto je bilo u Rambujeu.
Sve je vec odluceno i UN sa novokreiranim ministarstvima unutrasnjih poslova i pravosudja stavlja Srbiju pred svrsenim cinom,
tako da ce nezavisnost pasti kao zrela kruska.
Stavovi i reakcije , koje ce izraziti srpski politicari i diplomati, vec su predvidjeni u tom planu i nece sluziti na mnogo.

Treba reagovati i uciniti nesto sto zapadni diplomati nisu predvideli,
nesto sto izlazi iz perona tog plana.
Ne znam, mozda masovni protesti u zemlji i u svim gradovima na svetu gde zive Srbi, treba ponoviti slogan demostranata  u Kosovskoj Mitrovici: "Protiv albanskog terora i nasilja nad Srbima".
"Kosovo je Srbija" to je cista istinaali to se shvaca na zapadu samo kao nacionalisticki slogan. Bolje bi bilo po meni i pomenuti albanski terorizam i tragediju tamosnjih Srba.