Delije-caffe.net Форум - До краја Звезди верни!

Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте.

Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије

 


Прикажи поруке

Овај одељак вам дозвољава да видите све поруке овог члана. Имајте на уму да можете да видите само поруке из оних области којима имате приступ.


Поруке - Антиполитика

Странице: 1 ... 25 26 [27] 28 29
521
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 27, 2014, 12:39:31 поподне »
         Шта написати после овакве утакмице, остаје горак укус обзиром да је наша екипа не знам већ коју годину за редом изузетно лоше одиграла дерби на јна, да је поново примљен гол у последњем минуту иу да је на тај начин изгубљена утакмица. Оно што је једино добро је тај постигнут гол у гостима који нам у складу са пропозицијама,  даје предност у случају истог броја бодова.

         

         Када је суђење у питању морам признати да се и овај пут више очекивало... Згрануо сам се када је у 8.минуту судија пропустио да покаже жути картон Мијаиловићу након погибељног старта који је био, рекао бих између жутог и црвеног... Након тога у 10 мин., други помоћни судија у својој близини не сигнализира прекршај над нашим одбрамбеним играчем након чега је виђена солидна прилика за домаћу екипу... У 15. мин. судија је пропустио да покаже још један жути картон који је морао да покаже а након ударања лактом нашег играча приликом продора од стране одбрамбеног играча домаће екипе-Станковића.  У 24.мин Брашанац је оправдано добио жути картон због старта. У 25.мин. оправдано досуђен казнени ударац за Звезду (31 сек на снимку)- оно што је спорно је то што је у овој ситуацији требало да покаже и директан црвени картон-замрзнути слику у 31.сек (опет Станковић у питању који је већ требало да има жути картон због ситуације из 15.минута...). У првом полувремену је показан још један жути картон оправдано, Лазовићу из домаће екипе због приговора.  У 32. мин. још један оправдано досуђен казнени ударац за нашу екипу (1:18 на снимку) због старта Трајковића. У 35. мин је оправдано показан жути картон  Келхару због прекршаја. У 50.мин, још један невероватан детаљ када Шкулетић прави прекршај који је морао да буде окарактерисан жутим картоном, а након досуђеног прекршаја је шутнуо лопту интензивно- а картон је изостао... У 64. мин исправно показан жути картон за нашег играча -Мијаиловића због прекршаја. У 80.мин оправда жути картон за Милијаша због одуговлачења приликом извођења прекршаја... 
           Сматрам да вечити фудбалски дерби заслужује више што се тиче дељења правде.

           Остаје још 4 корака до краја. Циљ је остварити мин. 3 победе из те 4 утакмице чиме би се дошло до жељене титуле. Наредна три кола су утакмице против "дављеника", и неће бити лако. Чини ми се да ће играчи (и ми са њима), морати да уложе и последњи атом снаге до пехара.

522
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 24, 2014, 07:02:36 поподне »
          Пијанац, сигуран сам да би први којег си поменуо, био на висини задатка али не верујем да ће га делегирати... Претпостављам иста тројка од јесенас.

523
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 24, 2014, 05:23:43 поподне »
               Излишно је коментарисати да ли има материјала за казну... Обзиром да овај детаљ судија вероватно није видео, у свакој нормалној земљи би играч накнадно био кажњен, овде врло тешко...
             
               Чекамо сутрашњи дан у ком ће бити обелодањено којој судијској тројци ће бити поверено вођење дербија.

524
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 23, 2014, 06:57:46 поподне »
             Што се тиче утакмице на Маракани, може се рећи да је било и очекивано обзиром на ситуацију да свирне пар прекршаја више у корист наше екипе него што би требало, али све у свему је то све било у границама прихватљивог.

            А морам да нагласим да су Звездаш, твоја запажања везана за утакмицу у Крушевцу убола у сред среде, у смислу да је заиста за тих 75мин колико сам био у могућности да гледам, судија "испустио" утакмицу из руке (протести приликом сваке одлуке, један вашар кад већ тако морам да кажем, а ту се не бих само задржао на играчима гостујуће екипе већ и на домаћина-константно уношење судији у лице итд.)...Посебно бих истакао понашање капитена гостију (морам признати да смо га у главном виђали у другачијем светлу у досадашњој каријери), а који је раније заслужио да добије црвени. Као закључак бих ставио, да је чини ми се, извршен погрешан одабир судије за ову утакмицу... Опет, понављам на крају, оно што ми је још занимњивије је то, да се овај пут гости, на челу са њиховим тренером нису огласили на тему суђења(једно од слабијих овог пролећа кје смо видели), обзиром да је други гол постигнут после офсајда, јер би ваљда било и срамота обзиром на приказано на терену.

525
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 22, 2014, 09:06:29 поподне »
           Право са Маракане, па да се напише пар редова... Рекло би се рутинска игра и победа наше екипе у утакмици без и једне спорне ситуације, а што је најважније и без и једног жутог картона за играче наше екипе пред најважнију утакмицу која следи.

           Што се тиче утакмице у Крушевцу, оно што бих ја издвојио као спорно су 2 ситуације, рекао бих грешке. Прва се догодила у првом полувремену када је неоправдано досуђен офсајд у моменту када су играчи домаће екипе имали изгледну прилику за постизање гола. (43 сек на снимку).           Друга ситуација је приликом постизања другог гола, када је играч домаће екипе, чини ми се на основу снимка (1:12) био у офсајд положају.

            Лепо окончано коло, не може лепше, а сад нас очекује велика утакмица у суботу, коју ћемо детаљно анализирати.

526
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 20, 2014, 02:14:29 поподне »
                 ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!


     У наредној недељи нам предстоје вероватно 2 пресудне утакмице, па се полако окрећемо њима са жељом да буде освојених свих 6 бодова.

527
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 17, 2014, 09:25:27 поподне »
    Иначе видех те наслове, али нека пишу шта год хоће, казнени ударац за Звезду није споран (закачио га је и по једној и по другој нози).

528
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 17, 2014, 09:20:41 поподне »
              


Није зумирано на снимку, али се стиче утисак да и ако је било контакта, чини ми се да је судија исправно поступио што није досудио казнени ударац за домаћу екипу (1:15 на снимку). Током преноса је поновљена ситуација из више углова, па ако неко пронађе и то нека окачи.

529
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 17, 2014, 08:58:58 поподне »
             

6:15 на снимку, види се да је било контакта и да је исправно досуђен казнени ударац за Звезду.

Ако неко нађе ситуацију из 72.мин нека окачи.

На утакмици конкурента, коју сам спорадично гледао, није било спорних ситуација, тј. суђење је било скроз коректно, тако да се Кизина предвиђања нису обистинила, једном речју, нит им је помогнуто нити им се одмогло. Доста офсајда, у главном исправно досуђених, као грешку бих евентуално истакао то што је судија прогледао кроз прсте Луки на почетку другог полувремена када је преоштро и неопрезно стартовао на противника.

530
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 17, 2014, 06:30:59 поподне »
        
             Добро је...

          Са данашње утакмице бих издвојио пар ситуација које бих издвојио као занимљиве за ову тему, а на основу праћења тв преноса обзиром да још нема најважнијих детаља са утакмице на нету...
          Из првог полувремена бих истакао једну ситуацију, а то је 3. минут и повлачење играча за дрес, са леђа, од стране нашег играча -Ковачевића, када му је судија опростио жути картон.
          Друго полувреме је било садржајније, а десило се и три ситуације које бих издвојио. У 60.минуту је досуђен казнени ударац за нашу екипу, а на основу снимка, рекао бих да је прекршаја било, и да је судија исправно поступио.  Oно што је најспорније на утакмици догодило се  у 72.минуту када је оборен играч домаће екипе у казненом простору наше екипе (сачекаћемо још неки снимак на нету, па ћемо прокоментарисати). У 77.минуту још једна глупост Касалице, када је због шутирања лопте након досуђеног прекршаја добио жути картон (друга глупост у низу, након прошлонедељне)-сасвим исправна одлука судије.

          Чим се буде појавио снимак ситуације из 72.минута на нету, окачићу и прокоментарисати.

          

531
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 15, 2014, 05:15:17 поподне »
              http://www.zurnal.rs/2014/04/15/sloboda-se-zalila-na-sudenje-katastrofalna-greska-sudije-video

     Ево детаља са утакмице ОФК - Слобода, и доказа да се кардиналне грешке дешавају и на другим утакмицама прве савезне лиге. Ситуацију са снимка је сувишно коментарисати.

532
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 14, 2014, 05:54:40 поподне »
     
               На данашњој седници дисциплинске комисије фсс, донета је одлука да се утакмица у Пазару игра са присуством публике, па ето прилике свима који су планирали да присуствују утакмици.

533
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 13, 2014, 12:29:41 поподне »
                Не види се најбоље на снимка, али ми се чини да није било елемената да досуђивање пенала за Јавор.

                Предстоји четвртак, видећемо да л и овај пут без публике, обзиром на хаос који је јуче био у Крушевцу. Познајући дисциплинске
органе фсс-а, обично се одлука доноси минимум недељу дана након догађаја, мада овде можда буде и преседана, па их казне по кратком поступку, и на тај начин "реше" утакмицу високог ризика и претворе је као и претходних пар пута у позоришну представу.

534
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 12, 2014, 11:21:40 поподне »
             На нашем стадиону није виђена, рекао бих, ни једна значајнија ситуација коју бих истакао као спорну...  Опет је то била добра и мирна утакмица наше екипе, а што желимо да се настави и у преосталих 7 кола. Ипак, да не буде све савршено, потрудио се Касалица чија ме је реакција изненадила и изнервирала када је при резултату од 4:1, приговорио првом помоћном судији и због тога добио жути картон. Ако неко случајно пронађе ситуацију из првог или другом минута (виђен старт над Мрђом у казненом простору), нек постави, мада мислим, на основу оног што сам видео на стадиону, да ту није било елемената за казнени ударац.
            Што се тиче гостовања конкурента, видим да се помињу 2 спорне ситуације, поништен гол гостујуће екипе као и евентуални казнени ударац који је могао да буде свиран за домаћу екипу у 89. минуту. Гле чуда, ове друге ситуације нема нигде у медијима, за разлике од прве. На основу снимка се заиста стиче утисак да је играч Јавора био ближи свом голу од нападача гостујуће екипе (и овде се мора истаћи још једна глупост Лазовића-после оних које је направио на Врачару, а који је у овој ситуацији само требало да пусти да лопта уђе у мрежу).

             http://www.mozzartsport.com/vesti/partizanu-ponisten-regularan-gol-u-ivanjici-video
           

535
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 12, 2014, 02:12:28 поподне »
           Оно што је занимљиво је то да је код оба пенала још показао и жуте картоне :), а посебно се истакао и први помоћни, не само са фризуром, већ и са изванредним досуђивањем прекршаја... Шалу на страну, велика срамота, обзиром да је у питању међународна утакмица...     
           

536
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 10, 2014, 04:39:23 поподне »
           Као што смо и предвидели, кола су се сломила на једном човеку... 6 утакмица је озбиљна пауза...  Намерно сам потражио снимак најважнијих момената и голова са последњег дуела Реала и Барселоне. Обратите пажњу на пенал који је свиран у корист Реала -прекршај био  ван казненог... (ситуација за коју би се могло рећи да је лакша од оне са ЈНА)...  на снимку је то 4:52...          Оно што је суштина је то да судија са те утакмице није кажњен (ја бар то нисам нашао на нету), него је вероватно савез стао иза сваке његове одлуке(а било их је доста спорних на тој утакмици, и заштитио га.

537
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 09, 2014, 08:24:17 поподне »
              У право тако, за овакав старт (поготово у уводним минутима утакмице, а и током целог меча)) иде само прекршај и евентуално усмено упозорење, у супротном, судија може да уђе у проблем... Једноставно се критеријум који се успостави на почетку, мора одржати до краја утакмице (у томе се огледа квалитет судије)... Ако би се за сваки овакав старт давао жути картон, било би 5 црвених на утакмици, што је нереално...
                     

538
Терен / Одг: Актуелности из домаћег спорта
« послато: април 08, 2014, 07:05:43 поподне »
               И наравно да ће власт реаговати пре како гладан народ захтева, него по вољи две групице ентузијаста....

Овај коментар ме је изненадио обзиром да Пијанац није ставио неке наводнике, па не знам да ли је ово мислио иронично, или, не верујем, озбиљно... Ово је само моменат који су чекали како би јавности могли да кажу како се више у Звезду и ове друге неће улагати... (савршен моменат су изабрали у моменту кад су два човека изреволтирала обичан народ, и тиме збацили одговорност са себе).

539
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 08, 2014, 06:59:09 поподне »
          Звездаш, обрати пажњу на десну руку играча Војводине... У питању је благо повлачење...  Дакле, прекршај је постојао, али по мом мишљењу, свакако није било за жути картон.

540
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 08, 2014, 06:56:13 поподне »
         Eво ситуације, коначно сам пронашао...

http://www.soskanal.net/fudbal-super-liga/22kolo-partizan-vojvodina-11-video-izve%C5%A1taj-sos-kanal

(2:53 на снимку).  Оно што могу да закључим је то да је олако дао први жути картон и да је свакако требало само усмено да опомене играча (повлачење није било интензивно и није било нужно показати опомену). Овако је показао жути картон и себе довео у проблем када је у 12 минуту морао истог играча да искључи...

Странице: 1 ... 25 26 [27] 28 29