Delije-caffe.net Форум - До краја Звезди верни!

Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте.

Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије

 


Прикажи поруке

Овај одељак вам дозвољава да видите све поруке овог члана. Имајте на уму да можете да видите само поруке из оних области којима имате приступ.


Поруке - Антиполитика

Странице: 1 ... 24 25 [26] 27 28
501
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: август 31, 2014, 01:01:09 пре подне »
           Почео бих са констатацијом да сам просто изненађен добром арбитражом и на четвртој узастопној утакмици наше екипе у овој сезони, а знајући какво је скандалозно суђење било претходних година на теренима прве савезне лиге...  Данас сам утакмицу посматрао са источне трибине и имао прилике да се уверим да су све судијске одлуке на данашњој утакмици биле на месту (сви офсајди који су досуђени у првом полувремену против наше екипе су били, прекршаји на утакмици у главном правилно суђени, картони исправно показани), тако да не бих имао да истакнем ни једну ситуацију као спорну...  Евентуално бих истакао као дискутабилно, ситуацију из 92.минута када је досуђен офсајд на другој старани терена од положаја на којем сам био (мислим Ракићу), а нисам баш сигуран да ли је био оправдан... Чекам да се окачи неки детаљнији преглед па ћу евентуално окачити и прокоментарисати...
           Задовољни борбеношћу играча и хтењем, чекамо следећу утакмицу наше екипе.

502
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: август 25, 2014, 04:45:07 поподне »
          Дефинитивно бољи кадар који синоћ нисам могао да пронађем обзиром да се дефинитивно њихове утакмице слабије прате и има много мање окачених снимака на нету од утакмица нашег клуба...  Невероватно је да се на снимку са запада чини да је рука подигнута и да га тад погађа лопта у руку, а на овом се стиче утисак да су руке у доброј мери исправно држане приликом уклизавања и блокаде,  обратити пажњу и на положај главе  (поглед му у опште није усмерен ка нападачу и лопти него позади). Свакако се на основу свега тога може причати о исправности судијске одлуке. Оно што је битно ствар за судију је то да није битно да ли лопта иде у гол или не приликом шута (једноставно свира руку на исти начин како би је свирао и да се ситуација догодила на средини терена).   

503
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: август 25, 2014, 12:12:13 пре подне »
                 


Са стадиона ЈНА на нету нисам нашао неки дужи преглед најзанимљивијих ситуација већ само овај са головима... Једино што је вредно пажње са тог снимка је ситуација која је претходила казненом ударцу и првом голу домаће екипе. На снимку је то на 0:03, и у том моменту се види да је одбрамбени играч играо лопту руком која је у неправилном положају и на тај начин блокирао ударац, након чега је судија исправно реаговао и досудио казнени ударац. По неким извештајима које сам прочитао, чини ми се да утакмица није била садржајна и не помињу се неке спорне ситуације ни инциденти.

504
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: август 24, 2014, 01:05:29 поподне »
          Синоћ је у Новом Саду одиграна једна коректна утакмица без неких јачих стартова и спорних ситуација па је судијском тиму знатно био олакшан посао. Мислим да су прекршаји у главно правилно досуђени, 4 жута картона оправдано показана (по 2 на обе стране) и да се може рећи да је и на трећој узастопној утакмици нашег клуба у овој сезони суђење било добро. Најбитније је да је остварена трећа узастопна победа без примљеног гола.

       

505
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: август 17, 2014, 12:44:12 поподне »
        На утакмици конкурента истакао бих 3 ситуације, и то све из првог полувремена. Прва се догодила у 20.минуту, када је црнопути нападач домаћих био у продору у казненом простору, а одбрамбени играч гостију му је на исправан начин(исправним стартом) избио лопту (1:44 на снимку). У 26.минуту, судиује су исправно поступиле и допустиле да се акција настави (тј није сигнализиран офсајд)-2:08 на снимку. Исто бих рекао и код ситуације из 27.минута, приликом постизања другог гола (и ту бих рекао да је нападач ипак био у линији са одбрамбеним играчем и да је гол регуларан). Све ове ситуације су у току преноса поновљене пар пута, из више углова те се свакако могао остварити  значајно бољи увид, него на основу овог скраћеног снимка. Све, у свему мислим да је судијски посао добро одрађен и да значајнијих грешака није било.


506
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: август 17, 2014, 12:03:26 поподне »
       На утакмици на нашем стадиону није било неких значајнијих спорних ситуација, у смислу да је суђење заиста било на нивоу. Истакао бих 3 ситуације: прва у 23.мин када је Савићевић био у продору, и дошао у благи контакт са одбрамбеним играчем након чега је и пао на неких 18 м од противничког гола, а судија по мом мишљењу исправно није досудио прекршај пошто је већ изгубио контполу над лоптом и није била у његовом поседу. Друга је ситуација код другог гола, када је судија исправно поступио и није свирао прекршај над голманом гостујуће екипе који је налетео на нашег нападача (1:41 на снимку). И трећа, можда и једина грешка судијске тројке, је виђена у 92.мин када је грешком сигнализиран офсајд при нападу наше екипе и ако није био. Све у свему, још једно сасвим добро суђење на утакмици наше екипе, и што је још важније још једна изузетно добро одиграна утакмица.507
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: август 11, 2014, 12:26:06 пре подне »
        На утакмици у којој је наш конкурент срећно победио виђена је једна спорна ситуација у 89.минуту када је одбрамбеног играча домаће екипе лопта погодила у руку (1:39:31 на снимку). Мислим да је судија исправно поступио и није досудио казнени ударац, из разлога што је играње руком било ненамерно (рука у природном положају), као и из разлога јер је одбрамбени играч био заклоњен нападачем испред њега који је промашио лопту.


508
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: август 10, 2014, 12:45:53 пре подне »
           Наша тема се наставља и у новој сезони... Како смо кренули са њом(од 1. кола пролећног дела), Звезда је избила на прво место и ту се задржала до краја, а тако нешто прижељкујемо да се настави и у новој сезони...
           На данашњој утакмици на задовољство свих нас, мислим да је игра наше екипе била у првом плану и да се судије нису пуно истакле, а што и јесте суштина добро обављеног посла примене правила фудбалске игре. После, по мом мишљењу баш слабо одсуђеног дербија, судија је данас, са својим помоћницима добро одрадио посао, рекао бих без грешке, тако да не бих посебно истицао као спорну ни једну ситуацију. У томе су му свакако коректношћу помогли играчи обе екипе (није било јачих стартова и приговора тако да је све прошло без жутих и црвених картона). Једном речју, у сваком погледу, веома добар почетак.


509
Терен / Одг: КК Црвена Звезда 2013/2014
« послато: јун 22, 2014, 11:52:53 пре подне »
            После 3 године неуспеха, "мазања" очију, безброј инцидената, туча у којима је учествовао и тиме каљао углед нашег клуба на сваком кораку, дефинитивно је крајње време да председник кошаркашког клуба моментално напусти клуб!

510
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: мај 29, 2014, 04:54:57 поподне »
         Слажем се са тобом Кизо, поготово кад је у питању ФК "Борац", екипа која је годинама против Звезде остављала душу на терену, за разлику од утакмица са конкурентом...

511
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: мај 28, 2014, 10:46:36 поподне »
         У Новом Саду је одиграна утакмица за душу свих навијача Црвене Звезде, са пуно голова, евентуално остаје жал за победом, али је можда овако и слађе што је на табели 1 бод разлике...  Не бих истакао ни једну спорну ситуацију сем оне из првог полувремена када је сигнализиран офсајд у ком се нашао нападач домаће екипе (0:39 на снимку), чини ми се исправно на основу овог снимка...
         

         На утакмици првог пратиоца на табели, виђена су два гола, регуларна, а ја на снимку не видох нешто што бих истакао као спорно.


         Још једном честитам свима на освојеној титули, дуго чеканој... Публика је дала свој максимум током целе сезоне, и изгурала тим до трофеја.  Можда је овако и најслађе, са само 1 бодов предности у односу на првог пратиоца!

512
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: мај 25, 2014, 11:13:57 поподне »
          Коначно смо дочекали и ту утакмицу са ОФК-ом... Под бројем 1. бих свима честитао толико чекану и жељену титулу!!! Оно једино за чим остаје жал је то да је киша од прошле недеље могла да сачека још та два дана, и да је утакмица могла да се одигра прошлог четвртка у сасвим другачијој атмосфери, пре свих ових догађаја који су се догодили нашој земљи и трибини... Без обзира на све, дочекасмо титулу а то је најбитније, и прослависмо пред 50 хиљада људи.
          Што се тиче саме утакмице, не бих имао шта да замерим судијском тиму на челу са Вујовићем. Све је било исправно, и сви голови су регуларни.
         

          Што се тиче утакмице у Суботици на основу прегледа голова, рекао бих да је гостујућа екипа постигла први гол после, рекао бих, крајње спорног казненог ударца (0:24сек на снимку). Играч гостију стаје на ногу одбрамбеног играча и пада... Остали голови су регуларни.
           
           513
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: мај 11, 2014, 12:36:02 пре подне »
          Могао бих да закључим да је судија данашње утакмице, иначе љубимац Пијанца :), којег је прижељкивао да ће судити дерби, са својим помоћницима веома добро одрадио посао. Оба гола регуларна, свих 6 картона исправно додељених (4 играчима домаће екипе, два играчима Звезде), сваки прекршај је исправно досуђен. Од евентуално спорних ситуација, истакао бих 2, мада их не бих ни назвао спорним... У 12.мин, други помоћни судија је приликом напада Звезде, и центаршута упућеног са десног крила ка мрђи, сигнализирао офсајд, што није требало да учини, обзиром да и ако је био у офсајд положају, наш нападач није утицао ни на игру, ни на противника... (са запада на којем сам био до северне трибини се то добро видело). У 18. мин десио се контакт Мрђе и одбрамбеног играча домаће екипе у казненом простору домаћих, али је судија исправно поступио и није показао на белу тачку.  Обе ситуације су толико биле у другом плану да чак нисам могао ни у једном извештају да их пронађем.
         Шта рећи, леп дан у Звездином граду Ужицу, пун стадион и мислим 98% публике које је навијало за Звезду.
                (најдетаљнији извештај али у њему нема поменуте 2 ситуације, али бар да га окачим због сјајних голова).
   
         Што се тиче утакмице конкурента, ту се не бих пуно задржавао :), рекао бих да су сви голови регуларни, и да је казнени ударац код другог гола исправно досуђен (22 сек на снимку, контакт по десној нози нападача).
         

         Предстоји четвртак, и ОФК, утакмица која би требало да буде прави празник свих навијача Звезде.
          

514
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: мај 04, 2014, 03:45:38 пре подне »
         Као што сам јуче и најавио, тако се и десило... Све исправно и како треба што се тиче суђења... Нађох снимак на ком се јасно види да је гол Касалице оправдано поништен због офсајда - 0:21 на снимку, а да је казнени ударац исправно досуђен због играња лопте руком од стране одбрамбеног играча гостујуће екипе- 56 сек на снимку... Тако да нема потребе за натписима "да ли је било пенала или није"...
         
         На другом снимку се види да нам је и други гол оправдано поништен због офсајда -2:55 на снимку...
         
         
         Што се тиче утакмице конкурента, не бих пуно оптерећивао, убедљиво, мислим да је трећи гол евентуално био на ивици офсајда, али ипак да је регуларан (0:44 на снимку, и ако није најсјајнији угао камере па се не види најбоље).
         

         Следи, рекло би се пресудно коло, које уколико наша Звезда заврши победом, то ће бити готово освојена титула... Чекамо с нестрпљењем следећу суботу.

515
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: мај 02, 2014, 07:35:43 поподне »
         Приближава се, рекао бих прва од две пресудне утакмице (мислим на наредне 2 утакмице које ако се добију све ће бити решено)... Близу циља смо. Одређене су и судије сутрашње утакмице, не бих да баксузирам, али стварно неко с ким наш клуб никада није имао проблема. Чекамо с нестрпљењем сутра, и тих 19:30.

516
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 28, 2014, 07:47:30 поподне »
           Слажем се да је игра наше екипе била испод сваког нивоа, једноставно је у једном тренутку постојала бојазан да се не изгуби и већом разликом, а мирисало је на то након првог полувремена... Ипак овде је тема суђење и спорне одлуке... Суђење је било најслабији сегмент овог вечитог дербија, и то је оно што смо нагласили, и стога оволико и коментара и анализа...  Играч домаће екипе Станковић је завршио утакмицу на терену, што је невероватно обзиром да је заслужио један жути и један црвени картон као што и напоменух у првој анализи утакмице.

517
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 28, 2014, 06:15:46 поподне »
         И даље стојим при тврдњи да Мијаиловићев старт није смео да прође без опомене-жутог картона... (такав погибељан старт је био да једноставно није било места за праштање). По мом мишљењу, понављам, лоше одсуђен фудбалски дерби.

518
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 27, 2014, 04:12:57 поподне »
           Одлична сугестија за евентуални прекршај пре победоносног гола...  На основу снимка 8:49 који сам пронашао се види да је прекршаја било (обратити пажњу на десну руку и ногу одбрамбеног играча). Ако је већ руку истолерисао, мислим да је десном ногом дефинитивно прекршај учињен и да је требало да се свира. Овде може да се каже да је ово још један пропуст судија којих је јуче било превише, и да је стварно јуче по мом мишљењу посао слабо одрађен. Оно што нам остаје је да не будемо љути, обзиром да су нам свирана два пенала (нема шта, оправдана), и да се окренемо следећим утакмицама.
          на снимку је и прекршај с почетка утакмице, који сам поменуо у анализи да га је други помоћни судија превидео (снимак 2:25)-обратити пажљу на леву руку домаћег играча којом прави прекршај, а након чега смо могли да примимо гол.


519
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 27, 2014, 12:39:31 поподне »
         Шта написати после овакве утакмице, остаје горак укус обзиром да је наша екипа не знам већ коју годину за редом изузетно лоше одиграла дерби на јна, да је поново примљен гол у последњем минуту иу да је на тај начин изгубљена утакмица. Оно што је једино добро је тај постигнут гол у гостима који нам у складу са пропозицијама,  даје предност у случају истог броја бодова.

         

         Када је суђење у питању морам признати да се и овај пут више очекивало... Згрануо сам се када је у 8.минуту судија пропустио да покаже жути картон Мијаиловићу након погибељног старта који је био, рекао бих између жутог и црвеног... Након тога у 10 мин., други помоћни судија у својој близини не сигнализира прекршај над нашим одбрамбеним играчем након чега је виђена солидна прилика за домаћу екипу... У 15. мин. судија је пропустио да покаже још један жути картон који је морао да покаже а након ударања лактом нашег играча приликом продора од стране одбрамбеног играча домаће екипе-Станковића.  У 24.мин Брашанац је оправдано добио жути картон због старта. У 25.мин. оправдано досуђен казнени ударац за Звезду (31 сек на снимку)- оно што је спорно је то што је у овој ситуацији требало да покаже и директан црвени картон-замрзнути слику у 31.сек (опет Станковић у питању који је већ требало да има жути картон због ситуације из 15.минута...). У првом полувремену је показан још један жути картон оправдано, Лазовићу из домаће екипе због приговора.  У 32. мин. још један оправдано досуђен казнени ударац за нашу екипу (1:18 на снимку) због старта Трајковића. У 35. мин је оправдано показан жути картон  Келхару због прекршаја. У 50.мин, још један невероватан детаљ када Шкулетић прави прекршај који је морао да буде окарактерисан жутим картоном, а након досуђеног прекршаја је шутнуо лопту интензивно- а картон је изостао... У 64. мин исправно показан жути картон за нашег играча -Мијаиловића због прекршаја. У 80.мин оправда жути картон за Милијаша због одуговлачења приликом извођења прекршаја... 
           Сматрам да вечити фудбалски дерби заслужује више што се тиче дељења правде.

           Остаје још 4 корака до краја. Циљ је остварити мин. 3 победе из те 4 утакмице чиме би се дошло до жељене титуле. Наредна три кола су утакмице против "дављеника", и неће бити лако. Чини ми се да ће играчи (и ми са њима), морати да уложе и последњи атом снаге до пехара.

520
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 24, 2014, 07:02:36 поподне »
          Пијанац, сигуран сам да би први којег си поменуо, био на висини задатка али не верујем да ће га делегирати... Претпостављам иста тројка од јесенас.

Странице: 1 ... 24 25 [26] 27 28