Delije-caffe.net Форум - До краја Звезди верни!

Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте.

Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије

 


Прикажи поруке

Овај одељак вам дозвољава да видите све поруке овог члана. Имајте на уму да можете да видите само поруке из оних области којима имате приступ.


Поруке - Антиполитика

Странице: 1 2 [3] 4 5 ... 27
41
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 26, 2019, 02:12:56 поподне »
                 Није баш једноставна ситуација била за судију. Правило каже да када голман држи лопту у рукама, играчи га не смеју нападати. Такође га у таквој ситуацији не смеју ометати у његовој намери да је се ослободи. Судија је био у праву у овој ситуацији обзиром да голман хвата лопту, па се залеће са лоптом у рукама прво ка противничком играчу, па наставља даље и протествује код судије држећи и даље лопту у рукама. То је све период од 3:57 до 4:07. Рекао бих да тек тада играч гостију показује намеру да га омета, али је до тад већ прошло 10 секунди, а голман не сме да контролише лопту дуже од 6 секунди пре него што је се ослободи. Тако да ипак мислим да би Нишлије требало најпре да се љуте на свог голмана-требало је да се ослободи лопте, да је пошаље далеко у поље, па макар то било и рукама, обзиром да су последњи моменти утакмице били у питању и да не доводи на тај начин победу у питање на било који начин.

42
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 26, 2019, 11:19:05 пре подне »
                       Звездаш, добро запажање. На утакмици је досуђено више од 50 прекршаја(у европском фудбалу најчешће број фаулова иде негде до 20). То је логика, да се да што мање игре, мање игре значи и смањену могућност за евентуалну грешку судија или уопште долазење у ситуацију у којој ће се догодити нешто спорно. О томе сам већ и писао-судије излазе на терен са само једним у глави, а то је да не оштете ни једну од екипа у дербију. Ово је синоћ још више дошло до изражаја, обзиром да је у питању дебитант. Ипак, он је "преживео"-сачувао себе, мислим да је положио испит и није већ синоћ потрошен, а сецкање ће се већ за који дан заборавити, те да ће судити и неке од наредних дербија. На нама је да се надамо, да ће доћи дан, кад ће и судије изаћи, одсудити 7, 8 прекршаја за полувреме, показати жути картон за сваки жешћи протест, показати црвени картон кад је ситуација за искључење(до тад мора и савез да буде у знатно другачијем стању), а док се то не догоди, мислим да ће се гледати онакав стил суђења од синоћ. 

43
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 26, 2019, 12:25:36 пре подне »
           Око 22 хиљаде навијача (од чега је по мојој процени било сигурно бар 18 хиљада звездаша) присуствовало је победи Звезде, учвршћивању првог места и пута ка освајању титуле, као и гурању комшија у тотални амбис-на пето место табеле. Оно што је занимљиво је то да смо данас имали прилику да видимо судију дебитанта који на крају и није толико лоше обавио посао. Од ситуација бих истакао само две. Прва је ситуација из 59.минута, када је судија исправно досудио казнени ударац за Звезду због повлачења нашег играча за дрес са леђа од стране одбрамбеног играча гостију. Оно што је спорно у овој ситуацији је то што је у овој ситуацији судија могао да покаже одбрамбеном играчу гостујуће екипе црвени картон уместо жутог, обзиром да одбрамбени играч уопште није имао намеру да игра на лопту, већ искључиво да начини прекршај и спречи тим прекршајем очиледну прилику за постизање поготка(на снимку 1:11). Друга ситуација је из 89. минута, када је судија такође опростио црвени картон, овог пута нашем голману, који је ударио противничког играча након што је изведен казнени ударац за госте (на снимку 2:34). Судија се свесно одлучио, чини ми се на овакве одлуке, обзиром да није желео да црвеним картоном у 59. минуту додатно осакати и овако немоћног ривала(и да буде наредних дана неоправдано њихова главна тема уместо јада и чемера у којем су и о којем би требало да размишљају), а добро му се наместила и ситуација из 89. минута када је равнотежу направио са поменутим жутим картоном нашем голману.            Титула је готово освојена. Ипак, опрезни смо док се то не догоди и теоретски. Следећа утакмица Звезде је следеће среде у Новом Саду против Војводине.

44
Терен / Одг: KK Црвена звезда 16-17
« послато: април 22, 2019, 11:08:02 поподне »
             Браво за кошаркаше Звезде и цео кошаркашки клуб. Ово је сад већ 6 година сјајних резултата. Браво Звездо!

45
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 21, 2019, 08:54:07 поподне »
                 Више него рутинска победа Радничког у Нишу против трећепласиране екипе на табели. Са утакмице бих истакао само ситуацију из 48.минута, када су судије направиле превид приликом постизања другог поготка Нишлија(на снимку- 0:06 до 0:07, се види да играч који је у офсајд положају, утиче својом кретњом на голмана гостујуће екипе па је требало досудити офсајд). Овим поразом гостујућа екипа из Хумске је закомпликовала своју позицију у борби за трећу, па чак и четврту позицију на табели.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=08Bm2_l2LPw

                Сад сву пажњу(наравно, кад је фудбал у питању) усмеравамо на четвртак и дерби на Маракани од 19 часова. Свом снагом по победу!

46
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 20, 2019, 08:41:01 поподне »
                       Велики, готово нестваран низ без пораза Звезде од 57. утакмица, прекинут је након годину и по дана, поразом од Чукаричког. Са утакмице бих истакао само 18. минут, када је домаћи играч неопрезним и несмотреним стартом у казненом простору на нашег играча, "обезбедио" нашој екипи казнени ударац(на снимку 0:49 се види, да је нападач већ прошао одбрамбеног играча који тада стартује са леђа, а да се старт догађа у моменту када је наш играч већ у границама казненог простора).                       Прилика за исправку је четвртак и дерби на нашој Маракани, дерби у којем очекујемо знатно бољу игру Звезде и сигурну победу.

47
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 19, 2019, 05:16:24 поподне »
            Тачно тако, није битно што је саиграча лопта погодила.

48
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 18, 2019, 11:12:06 поподне »
                       Синоћ је уз помоћ ВАР-а добра одлука донета у последњем минуту, када је погодак поништен због офсајд положаја у којем се непосредно пре постизања поготка нашао Агуеро(на првом снимку 9:21). Такође је и код постизања трећег поготка Тотенхема коришћен ВАР, па је виђено да је играча Тотенхема можда само очешала лопта по руци(без било какве његове намере, а рука је чак и у положају уз тело), пре него што је негде куком ударио лопту и послао је у гол, па је одлука исправна(на другом снимку 9:54). 
                        И поред свега тога, мишљења сам да ВАР поприлично умањује драж фудбала, да у неким утакмицама убија темпо игре обзиром да се користи чак више пута у једном полувремену и да се то полако претвара у неке кошаркашке услове када су сецкања игре у питању.

49
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 17, 2019, 11:55:20 поподне »
               Утакмица без много шанси одиграна је на ЈНА. Све значајно што се догодило је један гол домаће екипе који је регуларан и то је то. О финалисти Купа ће дефинитивно одлучити реванш утакмица у Нишу. Од ситуација везаних за нашу тему, не бих имао шта да издвојим.

               Следећа Звездина утакмица је за викенд против Чукаричког у гостима.   

50
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 17, 2019, 04:54:23 поподне »
              Сигурна и убедљива победа Звезде виђена је на Маракани у првој полуфиналној утакмици Купа.  Рекло би се да ће реванш бити само формалност. Са утакмице не бих имао да истакнем било шта као спорно.

51
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 13, 2019, 11:06:46 поподне »
                   Огроман корак ка титули је остварен. Побеђен је једини прави Звездин ривал у домаћим оквирима-Раднички из Ниша, обзиром да су друге екипе и клубови далеко испод нивоа два једина конкурента за титулу-Звезде и Радничког из Ниша. Са утакмице бих истакао 2 исправно досуђена казнена ударца за Звезду у првом полувремену-прва ситуација је из 22. минута, када је одбрамбени играч неопрезно реаговао и саплео Звездиног играча - на снимку- 0:40, а друга ситуација из 46.минута, када је голман гостујуће екипе фаулирао Звездиног играча-на снимку 1:18. Трећа ситуација је из 4. минута, када није било казненог ударца за Звезду обзиром да је Звездин играч шутирао непрецизно поред гола гостију, након чега тек долази до старта голмана гостујуће екипе-на снимку 0:02. Четврта ситуација је из 13. минута, када је лопта која је ишла дефинитивно ван оквира гола напуцала у руку Звездиног играча, из непосредне близине- притом рука није испружена, услед чега је судија допустио да се игра настави- на снимку 0:18. Пета ситуација из 48. минута, када је Звездин нападач-стрелац трећег поготка био у моменту упућивања лопте ка њему, у некој линији са одбрамбеним играчем гостујуће екипе обзиром да ни угао камере није баш најидеалнији- на снимку 1:41.                   Што се тиче комшија који су одиграли утакмицу на стадиону ЈНА, истакао бих да су коначно имали "домаћи терен", значајнији ветар у леђа са трибина на домаћем терену него што је уобичајено, и да су то искористили и победили ривала у великој и грчевитој борби за трећу позицију на табели, која ће сигурно трајати до последњег кола. Са утакмице не бих имао да истакнем било шта као спорне.

                   Следећа Звездина утакмица је у полуфиналу Купа, чини ми се у уторак на Маракани(16.04.), где би било лепо да се оствари победа без примљеног гола, што би значило да се већ након прве утакмице наш клуб налази готово 100% у финалу.

52
Терен / Одг: KK Црвена звезда 16-17
« послато: април 12, 2019, 04:34:19 поподне »
                Изгледа више и није нека новост кад Звезда у неком од спортова победи гробаре па зато и мањак коментара након проласка у финале.  :)

Вероватно ће више коментара бити после утакмица против Будућности, екипе која је једини колико-толико прави и дорасли Звездин кошаркашки ривал у региону у последњих 5-6 година.

53
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 08, 2019, 05:01:36 поподне »
                 Сигурна и убедљива победа Звезде виђена је у последњем колу регуларног дела на Маракани против екипе Пролетера. Не бих имао било шта да издвојим занимљиво за нашу тему као и са утакмице коју је трећепласирана екипа играла у Новом Саду(поменуо бих само прекид који је био у Новом Саду у трајању од 15. минута због погрдног скандирања гостујућих навијача, због чега очекујем да гостујући клуб буде кажњен).

                 За викенд почиње плеј-оф и то утакмицом против Нишлија, која би практично, у случају победе Звезде могла да нам донесе титулу.

54
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: април 04, 2019, 04:42:15 поподне »
         Сигурна игра и победа Звезде виђена је у дуелу против екипе Бачке. Овом победом још више је утврђена Звездина прва позиција на табели. Од ситуација везаних за нашу тему истакао бих две. Прва је са почетка утакмице, приликом постизања првог Звездиног гола, када се наш нападач- Павков налазио у офсајд положају у моменту када до њега лопту одбија Бен(у оквиру вести први снимак 0:02. и поред не баш идеалног положаја камере, види се да је Павков ипак за нијансу ближи противничкој попречној линији од Бена у моменту када се лопта одбија до њега). Друга ситуација је из 19. минута, када је домаћи играч у паду закачио у свом казненом простору Стојковића по нози па је било елемената за досуђивање казненог ударца, а што судија није учинио. Уколико се појави ова ситуација на нету, окачићу је.

http://mondo.rs/a1177175/Sport/Fudbal/Backa-Zvezda-1-3-VIDEO-Vladan-Milojevic.html

         Са утакмице ривала одиграној на ЈНА против екипе Чукаричког не бих имао било шта да издвојим као значајније спорно. Утакмица се мало "закувала" искључењем гостујућег тренера средином другог полувремена због приговора, што је касније кулминирало нервозом у тунелу, након завршетка утакмице, када су гостујући играчи упутили увредљиве поруке једном од помоћних судија али се све ипак брзо завршило и без већих последица.

           Следећа Звездина утакмица је за викенд, у недељу, на Маракани, против екипе Пролетера. То је уједно и последња утакмица регуларног дела, пред плеј оф.


55
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: март 31, 2019, 11:31:23 поподне »
                   Још једна победа Звезде виђена је у утакмици против Мачве на Маракани, чиме се одржала разлика у односу на дефинитивно јединог ривала којег Звезда има у домаћим оквирима(Раднички Ниш). Са утакмице бих издвојио само 75.минут, када је Звезди досуђен казнени ударац након што је акцији претходио офсајд положај нашег нападача(на снимку 3:57, уколико се појави на нету бољи снимак окачићу га).                  Што се тиче утакмице екипе из Хумске која је одиграна у Крушевцу, а коју је ривал изгубио и пао на 4.место на табели, издвојио бих 3 детаља. Прва ситуација је из 23. минута, када је помоћни судија направио кардиналну грешку, обзиром да је реаговао као почетник, и у изразито јасној ситуацији погрешно сигнализирао офсајд положај домаћег играча, чиме је поништио регуларан погодак домаћина(на снимку 0:45). Друга ситуација је из 57. минута када је исправно досуђен казнени ударац за госте због несмотреног старта и прекршаја домаћег играча над нападачем(на снимку 1:00, се види крајње непотребан, неопрезан старт домаћег играча). Трећа ситуација је из 58. минута, када је било елемената за још један казнени ударац за гостујућу екипу, обзиром да је домаћи одбрамбени играч испред противничког играча, у свом казненом простору, одиграо лопту руку- на снимку 1:14).                 Следећа Звездина утакмица је првенствена, у среду, у гостима, против екипе Бачке.


56
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: март 17, 2019, 10:20:51 поподне »
                   Звезда је сигурном игром на Бањици, стигла до нова 3 бода у првенству. На опште задовољство бриљирао је млади Јовељић. Са утамице немам да истакнем било шта као  спорно, а што би било вредно споменути.
                   Следећа Звездина утакмица је првенствена, тек за 2 недеље на Маракани због репрезентативне паузе, против Мачве.

57
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: март 17, 2019, 01:32:41 пре подне »
             Још један у низу неуспех(пораз, дебакл) екипе са стадиона ЈНА, и то на домаћем терену против екипе Спартака. Са утакмице бих истакао само две ситуације (у једној је она из 5. минута када је судија допустио да се игра настави обзиром да је рука одбрамбеног гостућег играча у казненом простору, била уз тело у моменту контакта са лоптом(на снимку 0:10 се види да је лопта уз тело и да је лопта упућена из непосредне близине), и друга је она из 8. минута када је одбрамбени играч дао себи "фор" руком због чега је судија досудио казнени ударац за домаћина-на снимку 0:55). Све у свему очајна партија домаће екипе (која је угрозила и своју евентуално трећу позицију на табели), па је на крају голман домаће екипе могао да буде још и задовољан што су "само" три лопте завршиле у његовом голу, обзиром да су гости имали прилика да постигну бар још два поготка и да тотално понизе домаћина.              Звезди следи сутра Бањица, и борба за нова три бода у првенству.

58
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: март 14, 2019, 05:07:54 поподне »
               Звезда је у полуфиналу Купа Србије. Са јучерашње утакмице истакао бих 2 ситуације. Прва је из 35. минута, када је судија добро реаговао обзиром да није досудио казнени ударац за Звезду(на снимку-1:19, се види, да након "ремпловања", одбрамбени играч стартује и качи лопту тако да прекршаја нема). Друга ситуација је из 90.минута, када је досуђен казнени ударац за госте(на снимку 2:22, се не види најбоље да ли контакта има, али обзиром на реакцију нашег играча мислим да нема било чега спорног, обзиром да није упутио било какав протест нити било шта, што највероватније указује да је закачио противничког играча). Ситуацију из 36.минута, када је наш одбрамбени играч у казненом простору, сам себе, главом напуцао у руку, не бих коментарисао, обзиром да ту нема било шта спорно, и да је судија, исправно показао да се игра настави.               Ривал је убедљиво победио у Крушевцу, и са те утакмице не бих било шта издвојио.

               Следећа Звездина утакмица је првентвена за викенд на Бањици.

 

59
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: март 11, 2019, 04:41:16 поподне »
                   Ривал је доживео још један велики неуспех-овај пут против Вождовца, и сад већ, веома умањио своје шансе у борби за другу позицију на табели. Од судијских одлука не бих било шта истакао.
                   Дакле, среда, Маракана, 18 часова, Звезда - Радник. У питању је Куп Србије(четвртфинале).

60
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: март 10, 2019, 12:55:36 пре подне »
                 На најбољи могући начин је прослављен Звездин 74. рођендан-лагана победа Звезде и велики спектакл који је приредило 20 хиљада навијача. Са утакмице бих истакао само 2 ситуације, и то оне у којима је судија оба пута оправдано досудио казнене ударце за Звезду у 30. и 52. минуту(на снимку-1:44, се види неопрезан закаснели старт одбрамбеног играча који је, пошто је овај склонио лопту, закачио по нози Звездиног фудбалера и начинио прекршај(30. минут утакмице). Друга ситуација на снимку-3:04, је она из 52.минута утакмице, када је одбрамбени играч гостујуће екипе, без велике потребе, у казненом простору повукао за руку Звездиног нападача и начинио прекршај због чега је досуђен казнени ударац).                 Следећа Звездина утакмица је у среду у Купу, на Маракани, против Радника из Сурдулице.

Странице: 1 2 [3] 4 5 ... 27