Delije-caffe.net Форум - До краја Звезди верни!

Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте.

Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије

 


Прикажи поруке

Овај одељак вам дозвољава да видите све поруке овог члана. Имајте на уму да можете да видите само поруке из оних области којима имате приступ.


Поруке - Антиполитика

Странице: [1] 2 3 ... 27
1
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: октобар 09, 2019, 08:43:11 пре подне »
             Јасно је да је на утакмици у Крушевцу окарактерисано као "пенал" нешто што је далеко од школског примера прекршаја за казнени ударац, и што тек како-тако може да се "брани" обзиром да неки контакт постоји, а да није свирано нешто што је школски пример прекршаја и разлог за показивање црвеног картона. Слажем се и да је баш чудно да ни један од судија није видео то очигледно ударање Бена(поготово помоћник са те стране). Што се тиче изјаве "експерта" везане за ситуацију из 94.минута са јна, то је његово тумачење а не правило. У овим ситуацијама нормално је да се гледа положај руку играча који уклизава, и да никако није исто ако су руке ту негде уз тело приликом уклизавања, или ако је рука у том моменту нпр. изнад главе. У поменутој ситуацији, играч уклизава, са рукама које су негде приликом тог старта(пада) у положају у ком морају да буду у том моменту(услед начина пада, гравитације).  

2
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: октобар 08, 2019, 10:17:29 пре подне »

            Звезда је успела да дође до важне победе на тешком гостовању у Крушевцу. Игра је била ипак доста боља него у претходном периоду што радује, а што је на крају резултирало заслуженом победом чиме се опет дошло до значајне предности на табели од 4 бода у односу на ривала. Са утакмице бих истакао 3 ситуације. Прва се тиче исправне одлуке из 6. минута, када се лопта након изведеног слободног ударца, одбила до нашег играча који је био у офсајд положају па је погодак који је постигао услед тога поништен(на првом снимку 0:48). Друга и трећа се тичу дуела у којима је био наш нападач Бен(оно што је чињеница је да је код прве ситуације, из првог полувремена, судија требало да досуди казнени ударац услед ударања нашег играча у казненом простору и искључи домаћег одбрамбеног играча - на другом снимку 0:02 и 0:08), док код друге ситуације има контакта десном ногом од стране одбрамбеног играча домаће па је судија услед тога "показао на белу тачку" - на првом снимку обратити пажњу на моменат - 1:30:26). 

   

 

             Што се тиче утакмице ривала одиграној на јна, могло би се рећи да се стандардно "диже прашина" и сваљује кривица на судије, како би се прикрила немоћ и слаб квалитет домаћина који је сасвим заслужено поражен на овој утакмици. Наиме, судија је један казнени ударац досудио за госте, а који није био, али зато други казнени ударац није свирао, а био је, тако да се никако не може причати о неком значајном "оштећивању" домаће екипе од стране судија. Тешка ситуација је била за судију у том 28. минуту, након велике грешке одбрамбеног играча домаће екипе. У тој ситуацији, судија је лоше проценио, и није видео да је нападач гостију кренуо да пада и пре дуела са голманом (на снимку 0:02, се види да играч пада пре дуела). Овде поново напомињем да је била изузетно тешка одлука за пресуђивање. Сем поменуте, биле су још 2 спорне ситуације, и то обе у казненом простору домаћина. Прва од те две спорне ситуације је из 36. минута, када је дошло до несмотреног старта домаћег играча и прекршаја над нападачем гостију у казненом простору домаћина, па је судија у овој ситуацији требало да покаже на "белу тачку"(на другом снимку 1:04:03). Друга ситуација је из надокнаде времена, са самог краја утакмице, када је домаћи играч, у свом казненом простору одиграо лопту руком, али је то било у паду, тако да ту није било намере а играч је погођен са мале раздаљљине(на трећем снимку 0:14).
 https://www.youtube.com/watch?v=-1nIVQvP8mY&t=3848s 

  


              Следећа препрека Звезди је у Купу, у среду против Трепче, а онда нам, у правом тренутку, са предношћу од 4 бода на табели, следи репрезентативна пауза.  


3
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: октобар 02, 2019, 11:04:14 поподне »
                 Вратила се Звезда на победнички пут. Није ни ово против Олимпијакоса било најсјајније, може се рећи чак опет испод неког задовољавајућег нивоа(посебно до црвеног картона за госте који је исправно показан у 57. минуту-тада је гостујући играч због несмотреног старта са леђа "зарадио" други жути картон - на снимку 1:49, док му је први исто оправдано показан у 42. минуту због повлачења играча руком са леђа-на снимку 2:45).

https://www.youtube.com/watch?v=q8WBT2aKFFs&feature=youtu.be
     
                 Најбитније од свега је ипак велика, огромна Звездина победа, три бода, друго место на табели у оквиру групе Лиге шампиона, као и зарађених скоро 3 милиона еура за наш клуб на основу ове победе. Следећа утакмица је у првенству, за викенд, против екипе Напретка у Крушевцу.

4
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: септембар 30, 2019, 08:47:51 пре подне »

                 Још једна важна победа Звезде виђена је на Маракани против екипе Мачве. Не бих издвајао било шта везано са суђење.

                 Што се тиче ривала који је одиграо утакмицу у Нишу, истакао бих 2 ситуације, у којима је судије у обе ситуације исправно досудио казнене ударце(по један за обе екипе). У оквиру вести, четврти снимак(0:28 и 0:32) је ситуација када је исправно досуђен казнени ударац за домаћу екипу због играња лопте руком гостујућег играча у свом казненом простору, док је други снимак ситуација приликом које је исправно досуђен казнени ударац за гостујућу екипу због несмотреног старта домаћег играча у свом казненом простору(0:01 јасно се види повлачење за дрес).

https://mondo.rs/Sport/Fudbal/a1233968/Radnicki-Nis-Partizan-prenos-Arenasport-1-uzivo-Superliga-Srbije-10.-kolo.html 

                Следи Звездина утакмица против Олимпијакоса у уторак на Маракани.


5
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: септембар 25, 2019, 11:09:07 поподне »
              Веома битна победа Звезда остварена је на "крову" против Вождовца чиме се, надамо се, екипа вратила поново на дужи победнички колосек у првенству, уз то што је сачувала и врх табеле. Са утакмице не бих имао да издвојим ништа значајније спорно као ни са утакмице ривала у Ивањици.
              За викенд, на Маракани- Звезда дочекује Мачву и јури још једну победу.

              Red Star Forever, хвала на лепим речима, ал за ову тему која нас издваја од свих навијачких група у земљи (још једна од многих ствари), вероватно и шире, једнако смо заслужни сви - и они који учествују уписима и исказују објективност и поред велике љубави према Звезди, као и они који то читају. 

6
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: септембар 24, 2019, 03:20:59 поподне »
               Red Star Forever, и сад су нам уписи који су послати готово истовремено ишли у неком сличном смеру а то је то да нешто што на евро утакмици није прекршај(поменуо си дуел против Португалије) код нас у много случајева јесте. Оно што је већ дуги низ година установљено је то да је број прекршаја по утакмици у нашој лиги невероватно велики у односу на утакмице у јачим лигама европе, а притом дуели између играча на нашим теренима најчешће нису на нивоу интензитета дуела играча у јачим лигама. Самим тим би се и на пољу фудбала(суђења) могло рећи оно што се помиње у многим областима код нас- "установљен систем" за који ће бити потребно више година како би се неким квалитетним радом променио и прилагодио европским условима. Зато смо и у чуду кад неку ситуацију на евро-утакмици, као многе које си поменуо у Минхену, ми већ означимо у глави по навици из домаћег првенства као "фаул" а судија само одмахне руком. О ситуацијама "може а не мора" смо већ писали(највише се писање тицало досуђивања/не досуђивања казнених удараца). Може се рећи да је то универзалан проблем то је оно што није присутно само код нас, него и у другим европским лигама, те се тако често догађа да неке ситуације доводе до великих полемика. Да би се то избегло, потребно је још боље дефинисање правила фудбалске игре, у којима би многе ситуације које могу да се догоде на терену биле објашњене, са јасним упућивањем на судијску одлуку,а што за сада још увек није случај.

7
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: септембар 24, 2019, 02:43:31 поподне »
                   Ситуација је таква да се у јачим лигама(поготово у Енглеској) ово не би судило. Али је оно што је чињеница да би се ово у нашој лиги судило у великој већини случајева. Оно што је можда добро у целој ситуацији је то што је судија поступио онако како би већина судија поступила у домаћим оквирима, па из те ситуације није постигнут погодак, пошто би се опет неке ствари "подвукле под тепих". Представе наше екипе у дербијима, у претходне три године, колико смо ваљда апсолутно доминантни су катастрофалне. Овај заслужен пораз од знатно слабије екипе ће нашим играчима послужити надамо се коначно за наук и утицати на то да у следећем дербију изађу, и борбеношћу и фанатизмом изгазе ал баш изгазе ривала са ЈНА. 

8
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: септембар 23, 2019, 12:08:32 пре подне »
                  Лоше издање Звезде у дербију. Не бих имао да издвојим било шта. Што пре да се заборави данашња утакмица, и да се настави са победама у даљем току првенства како би се наставио пут ка титули.

9
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: септембар 19, 2019, 02:58:19 поподне »
           Добро се Звезда борила у Минхену на старту Лиге шампиона, и на крају је чак могао да буде и позитиван исход, да је било више среће приликом оне шансе коју је имао Марин. Судије су добро обавиле свој задатак и не бих имао да издвојим било шта. 

         После ове, могло би се рећи, утакмице без неког резултатског морања у којем се стекло још значајног искуства, у недељу нам следи утакмица на ЈНА у којој сви очекујемо победу.10
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: септембар 15, 2019, 06:36:58 поподне »
            Суспензија их свакако очекује(судија и други асистент), е сад колико кола, то ће се видети.

11
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: септембар 15, 2019, 05:48:58 поподне »
               Јесте Звездаш, био је и тај пропуст судија на почетку другог полувремена када су неоправдано зауставили напад Звезде због непостојећег офсајд положаја. Утакмицу ривала која је играна у Новом Саду не бих посебно коментарисао и истицао неку од ситуација.
               Следе нам две битне утакмице (Минхен среда што би се рекло без резултатске пресије а потом ЈНА следећи викенд и борба за победу и 3 бода).

12
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: септембар 14, 2019, 10:45:58 поподне »
              Кизо, поновила се она Јагодина на Маракани из 2012. године, сад у нашу корист. Тада је на 1 0 за Звезду, чини ми се, у другом полувремену свиран тај пенал на 17 метара за Јагодину након чега смо изгубили 1 2.

13
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: септембар 14, 2019, 09:23:39 поподне »
             Цела утакмица Звезде против екипе Инђије је стала фактички у два минута, и то на самом крају утакмице. Прва је из 87. минута, када је судија направио превид и прекршај који је начињен ван казненог простора окарактерисао као казнени ударац у корист наше екипе (на првом снимку 0:27 и 0:34). Друга ситуација је из 89. минута када је гостујући голман направио глупост и начинио након своје грешке још један казнени ударац у корист наше екипе(на другом снимку 1:26 и 1:34).
            Оно што је најбитније је то да је Звезда остварила још једну победу и уз максималан учинак у првенству и поприличну предност у односу на друге екипе одлази на гостовање у Минхен у првој утакмици групне фазе Лиге шампиона.

14
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: септембар 01, 2019, 11:38:02 поподне »
            На основу новинских извештаја на утакмици ривала на ЈНА против екипе ТСЦ, није било неких спорних ситуација. Обзиром да је ривал без обзира што је играо на свом терену, направио још један кикс у првенству, Звезда се самим тим удаљила већ сад на +4 бода на табели у односу на њих. Тиме је већ сад на самом почетку првенства направљена осетнија предност, а што је било јако битно да се уради.

15
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: септембар 01, 2019, 05:44:43 поподне »
           Још једна победа Звезде која је остварена на дербију у Новом Саду чиме је задржан максималан учинак у првенству. Милоје је успео да екипу врати у нормалу после огромног успеха који је остварен пласманом у Лигу шампиона. Што се тиче суђења не бих имао да издвојим било шта. Сад следи репрезентативна пауза и прилика да се наша екипа мало одмори пред даље изазове који следе у сезони.

16
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: август 28, 2019, 11:23:31 поподне »
          Још један успех европског великана. Звезда је још једном у Лиги шампиона. Укрстиће копља европски црвено-бели фудбалски великан из Београда са осталим европским великанима. Дубока захвалност великом стратегу Милојевићу са целокупним стручним штабом и комплетном екипом. Дошло се у ту фазу да више не мора било ко од навијача да размишља о тактици, о томе који играч би требало да игра(или евентуално не би требало) обзиром да се комотно са потпуним поверењем може по том питању све препустити Милоју и тако би убудуће и требало да радимо. Играчи су објаснили по ко зна који пут како се бори за Звездин грб оставивши и последњи атом снаге на терену како би остварили овај огроман успех. Што се тиче суђења, може се рећи да је Енглез са помоћницима сасвим коректно обавио посао и поред тога што смо се прибојавали обзиром на огроман улог који је носила утакмица а о ком сам већ писао. Тиме су утакмице Звезде против Швајцараца ипак, може се рећи, коректно одсуђене, и срећом се није поновило ништа по том питању из мечева са Данцима. Након овог великог славља екипе као и огромног  већинског дела Србије и звездаша широм света, за који дан нам ипак следи првенствена утакмица тако да ћемо сви морати полако да се концентришемо на предстојећи викенд и борбу за још једну победу у домаћем првенству.

17
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: август 23, 2019, 12:07:07 пре подне »
                   После два очајна судијска издања против екипе Копенхагена, синоћ је у Берну виђено углавном коректно суђење без неких битнијих судијских грешака, и без судијске пристрасности што је најбитније а што је било изразито изражено у двомечу против Данаца. Са утакмице бих истакао тај 74. минут, када је судија након употребе ВАР система, и прегледа снимка, установио да је старт Боаћија био недозвољен(на снимку 0:01, се види да нажалост наш играч касни са стартом, да нападач у последњем моменту измиче лопту и да онда долази до контакта са нападачем).

https://www.youtube.com/watch?v=CjaUUtLY8kw&feature=youtu.be

                    Одличан резултат је Звезда остварила у Берну, и сад предстоји реванш(првенствена утакмица за викенд је одложена) у којем ће бити потребно да наши играчи поново дају све од себе како би успели да изборе жељени циљ, да остваре још једном огроман успех-пролаз у Лигу шампиона. Биће то још једна тешка утакмица, вероватно неизвесна до последњег минута. Велики је улог у питању(дуели Звезде против других европских великана у ЛШ у којем ће сваки дуел бити спектакл над спектаклима, затим још веће ширење звездаштва на свим меридијанима, плус прилив у Звезду више десетина милиона еура које би допринеле буквално тоталном изласку клуба из дугова(доласку на нулу што би се рекло) и стабилном, позитивном пословању у наредним годинама...итд). Зато је битно да 60 хиљада људи на Маракани у уторак да све од себе, стандардном грмљавином са трибина "уплаши" гостујуће играче и погура Звездине играче ка огромном успеху.   

18
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: август 18, 2019, 10:35:02 поподне »
                  На основу новинских извештаја, на утакмици ривала одиграној на ЈНА против екипе Рада није било значајнијих спорних ситуација.
 
                  Као што већ написах, среда, 21 час, Берн, почиње велики дуел Звезде за улазак у Лигу шампиона.

19
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: август 18, 2019, 12:49:56 пре подне »
                 Много битна победа Звезде остварена је у Суботици. Играчи са малом минутажом су били на терену, и успели да у незгодном тренутку по наш клуб, између две важне и тешке европске утакмице донесу у Београд важна 3 бода, а успут да се многи од њих и наметну добром игром(посебно радује одлична партија Томанеа). Што се тиче ситуација за нашу тему, истакао бих само једну, и то ону из 43. минута, када је судија добро поступио и дозволио да се игра настави након што је противнички играч, у Звездином казненом простору, са мале удаљености, лоптом погодио у руку нашег фудбалера који је био окренут леђима(на снимку негде око -1:05:15, се види да је удаљеност минимална, да је наш играч окренут леђима, да ни не види лопту, у моменту када га погађа у руку).                Сада нас очекује среда, и гостовање Звезде у Швајцарској. Оно што је заједничко домаћину из Берна са клубом из Копенхагена је некоректност везана за куповину карата. То би требало да буде још већи мотив и нашој екипи и свим људима-звездашима, да се дође до победе и порази неспортски настројен противник како на терену тако и грмљавином на трибинама стадиона у Берну.

20
Терен / Одг: Пенал или не?
« послато: август 14, 2019, 07:57:25 поподне »
                   И овај коментар, анализу, нажалост не могу да започнем нечим фудбалским, спортским, какво је нпр. било мајсторство капитена Марина и класа Боаћија приликом постизања првог гола, или трчање Звездиних момака свих 120 минута које је било изнад људских граница чиме су спречили противника да у 60. минута са играчем више буквално немају скоро ни једну 100% шансу, или нпр. о знању и величини целог стручног штаба Звезде, о величини Звезде- нашег клуба. Опет дакле морам о нечем нефудбалском, неспортском, срамном. У те три речи може стати и јучерашња арбитража главног судије. У првом минуту,судија није хтео(буквално тако, није хтео) да досуди казнени ударац за Звезду(на првом снимку 0:03), и поред тога што је прекршај био "из уџбеника" што би се рекло и што је поприлично добро судија био постављен и могао је лепо све да види(кажем није хтео, пошто немам друго оправдање за овакву одлуку судије). То је оно што је најскандалозније на мечу, али више него довољно за слабу оцену за суђење(није нека сатисфакција ни већ званично добијена слаба оцена судије за срамно суђење у првој утакмици у Београду прошле недеље). И поред свих тих радњи и наше огорчености, ми овде остајемо објективни 100%, и у складу са тим могу да кажем да је наш играч сасвим заслужено искључен у 54. минуту обзиром да је оправдано добио други жути картон(на другом снимку 0:42, се види лакат по лицу противника), као што му је оправдано показан и први жути (због буквално идентичног прекршаја услед којег је и искључен). Исто тако објективно, делује да је у 53. минуту, ипак горњи део тела стрелца поништеног Звездиног гола у офсајд положају и да је помоћни судија добро проценио у овој ситуацији (у оквиру вести на снимку -  0:23). Сем ових круцијалних ситуација, судија у неколико наврата није досуђивао прекршаје у корист наше екипе, посебно у моментима кад смо већ били са 10 играча на терену, што је стварно некоректно и у тим ситуацијама је могло да буде кобно пошто је сваки секунд у тим тренуцима битан за екипу која има искљученог играча како би се консолидовала и дошла до даха. На крају, морам да се осврнем и на пенал-серију, која је у добром делу била нерегуларна, а што је судија својом несмотреношћу или незнањем допустио. Ово се прво односи на то да је бирао гол на оној страни где је терен увелико оштећен око беле тачке за извођење казнених удараца. Стога су многи извођачи постављали лопту на пар сантиметара од тачке за казнени ударац чиме су многи од тих изведених пенала самим тим и нерегуларни(лопта једноставно мора да буде постављена на означену "белу тачку").
             На крају оно чиме је требало да започнем ову анализу(да није било свакаквих радњи), а то је то да би требало упутити честитке Звездиним херојима(играчима и стручном штабу), на великој борби, на лавовском срцу, на мајсторству, на љубави према Звездином дресу и грбу. Велика је Звезда, међу највећим клубовима на свету што је синоћ и доказала тиме што је све неправде превазишла у ове две утакмице, и прошла даље. А навијачи...Више од 2 хиљаде Звездиних навијача на стадиону(и поред свих препрека домаћина око карата), и милиони преко тв-а су бодрили Звезду и носили је до успеха. Учешће у групној фази у европи је изборено, ал је још само један противник остао да би се поново изборило учешће у Лиги шампиона, и то швајцарски Јанг Бојс. Обзиром да је прва утакмица у гостима, за недељу дана, ето прилике да се практично изврши инвазија Звездиних навијача на стадион у Швајцарској (окупи можда и знатно више од 5 хиљада Звездиних навијача) обзиром на велики број наших људи у окружењу, чиме ће дефинитивно Звезда и тамо играти буквално као на домаћем терену и осећати се као да је на Маракани, а домаћа екипа као да је на жестоком гостовању.

https://www.youtube.com/watch?v=yGoyastYIuU&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=RrFqn9GIIeo&feature=youtu.be
http://mondo.rs/a1213136/Mondo-TV/Sport/Kopenhagen-Crvena-zvezda-UZIVO-Arenasport-livestream-Marin-Vukanovic-ofsajd.html

             До те утакмице, у првенству, за викенд играмо против Спартака у Суботици, где нормално очекујемо нову победу. Напомена: у горњој вести додат коментар за утакмицу ривала из прошлог кола у Крушевцу.

Странице: [1] 2 3 ... 27