Quote from: "Nikola013"...мислим да су многи који су се вечерас из ових и оних разлога нашли на југу више заслужили да буду на северу од велике већине која се налазила тамо и поштено обрукала трибину на којој се нашла.

У праву си.
Велики број квалитетних навијача је извисило за северну трибину. Требало би наћи неко решење. Ако коп на малим текмама броји 5000 људи онда би ти људи требали да буду привилеговани у односу на оне који долазе једном годишње на Мару. Дакле, карте за север да иду редовним навијачима. Нередовни нека иду на друге трибине. Нека пет сома навијача доведе свако по једног свог ортака или члана породице то је већ десет сома људи који капирају причу.

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!


Гледам оног офарбаног индијанца који је био горе при врху Севера,цело тело намазано,го до пола,ко маор...и мислим се бре како је он дошао до карте? Страшно,јебо му пас матер,има ли он мозга.
Е онда мало после тог дебила,налетих на Гарфилда,кукууу на којем пише Жигићу воли те Футог.
Опрости им боже,не знају шта раде.

Корео...прича за себе.
Драго ми је због поруке,па макар нас шутнули годину дана напоље! Пун погодак.

Вечерас сам по први пут у своме животу био на југу.Зато што нисам могао да нађем карту за север.Одприлике све што сте написали је тачно.Навијање на северу не могу да оценим, али сам приметио да је после Милановог гола скакао и тапшао само централни део.Али на то смо се већ навикли на великим утакмицама.Наравно индијанци су подигли кореографију када су излазили помоћни играчи.А каквих све ликова можеш да видиш око стадиона то је страшно.Офарбани и обучени као у гранду.Што се југа тиче незнам шта да кажем.На моменте добро навијање, али само на моменте.Проблем је у томе што ретко ко тамо зна песме.Сви знају пуне трибине и то је то.Углавном поприличан је смор.Провалио сам да се у другом полувремену попео Ш по карактеристичном дозивању трибина.Што се кореографије тиче мислим да је ОДЛИЧНА.Свака част ономе који је осмислио.
..a patrole Kalabic Nikole...

О навијању нема потребе коментарисати јако лоше и поред великог притиска са шипке да се навија нисмо успели да се повежемо! Велика похвала за информатор и јасна порука свим ментолима који су нам вецерас покварили атмосферу ЗВЕЗДА СЕ ВОЛИ 365 ДАНА,А НЕ САМО ПРОТИВ МИЛАНА! Надам се да ће информатор да утиче и привући пажњу барем 1000 човека. СВИ НА ХАЈДУК !

kорео...прича за себе.
Драго ми је због поруке,па макар нас шутнули годину дана напоље! Пун погодак.[/quote]


Drago je i meni, samo inat nije uvijek na pravom mjestu. Bez ljutnje, ali hoces li ti placati finansijsku otstetu klubu, koja bi suspenzijom od godinu dana nastala?! Ti znas, sta bi to za nas znacilo?!

Никола013 није циљ истерати људе него научити их како да се понашају на трибини и приволети их да буду део те трибине. Нажалост моју, а вероватно и многих вас наша реалност је трибина какву смо јуче имали. Мени стварно није јасно зашто се неки толико цимају да набаве карте за Север и онда дођу тамо и буду статични и не певају??? Да ли због тога што је то популарно или је нешто друго у питању? Не знам, али дефинитно нешто мора да се мења, јер ово не води ничему. Ја усмено често покушава да обајсним пријатељима, ортацима шта је то Север, како требају да се понашају, шта да раде, међутим када им то причам они ме бледо гледају и вероватно у себи мисле овај је тотално одлепио... Можда имају и разлога за то.

Без обзира на то колико су одлуке водећих људи Севера исправне требало би их додатно преиспитати... Можда смо и ми криви за све те индијанце...  Кажем можда, јер не носе сви Звезду у срцу подједнако, наше понашање је можда неком страно и чудно, и не можемо због тога да их кривимо.

Мислим да је горући проблем певање. Коначно мислим да морамо престати да певамо на великим утакмицама ша-ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла-оле-оле-оле песме за које су потребне посебне гласовне могућности. На препуној Маракани такве песме не пролазе. Колико год оне биле лепе и певљиве треба их избацити. Из два разлога: много је људи и бука коју они стварају тешко је надјачати и нису сви довољно музикални да изнесу те песме како треба. На малим утакмицама када је Маракана празна те песме још и звуче некако... Те песме на великим утакмицама могу да загрме на кратко, али немају сви снаге да испрате 10-15 минута певања истих.

Дакле велике утакмице скандирања, кратке и јасне поруке без певања нама драгих и популарних песама... То једноставно не иде. Много се слабо чује и свако пева како му се свиђа!

Дефинитивно треба некако избацити те туче на Северу, да не понављамо требају шипке. Информатор одличан али да ли има ефекта видећемо  против Хајдука. Хавијање лоше неки певају, неки се свађају са навијачима Милана у галерији. Корео одлична.  Па онда, видимо се против Хајдука из Куле.

Какави људи су синоћ били текми говори и следећа ситуација:Идемо ортак и ја Булеваром Ослобођења и пита син ћалета:''Тата,шта значи оно Уефа,што је писало на Северу?'',а ћале му мртав озбиљан одговара:''Па то значи да су они(Уефа) организатори овог спе'такла!''.Еј бре пази овог монголоида и његов на чин размишљања,а плус не зна ни реч-спектакл правилно да изговори.
Е сад можда ће неки рећи да не би требало да ме тангира,јер тај није био на Северу,али проблем је што је море таквих било на Северу,па се деси да један иза мене пева,Милан,Милан А ФАН КУРО
Не знам више шта да радимо кад су ''велике'' текме у питању,да ли уопште има решења,али ми је мука да толики труд неких људи падне у воду због којекаквих дебила којима је место у неком резервату у Јужној Дакоти или циркусу Медрано.
П.С. једва чекам суботу и Хајдук из Куле,да ми се очи одморе од горе наведених.
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!

Сада сам прочитао информатор први пут.

Све што је написано је 100% тачно. Због њега се сигурно 50-60% људи који су јуче били на Северу осетило прозавним. Па чак и ја. Можда је и то утицало на комплетну атмосферу...

Quote from: "Бока"Никола013 није циљ истерати људе него научити их како да се понашају на трибини и приволети их да буду део те трибине.

Потпуно се слажем са тобом, али ако ти успеш да натераш говедо да не пасе траву на ливади него да седне за сто и једе ножем и виљушком , ја ти свечано обећаван да ћу ПРИВОЛЕТИ СВИХ ОНИХ ОСАМ ИЛИ ДЕВЕТ ХИЉАДА ГРЛА СТОКЕ ДА БУДУ ДЕО НАШЕ ТРИБИНЕ И ДА ОДУ СА НАМА НА ГОСТОВАЊЕ , ЕВО РЕЦИМО ПРОТИВ БАНАТА!

и не само то већ и да их едукујем да знају правила понашања и све оно што је писало синоћ у информатору као и понешто што можда није обухваћено!

да ли разумеш Боко да је неким "људима" једноставно немогуће објаснити, ево ти мој лични пример, има једна девочица која иде доста често самостално а понекад и са нама на утакмице, значи вождовац, смедерево, војводина итд..., и стицајем околности синоћ крене са нама, на стадиону провалим да има ону "пецарошку" капицу, када смо кренули кући у комбију је приупитам да ли је прочитала информатор а она се наљути на мене и арогантно ме упита а, што? ја реко па прочитај има ту нешто и у вези таквих капица , а она ми одговори како јој је капица "прирасла за срце, те види како је лепа " и цео репертоар сличних глупости НИСАМ МОГАО ДА ПОВЕРУЈЕМ У ТО ШТО САМ ЧУО!!! :o  :o  :o
Па онда њен рођени брат, навијачка група Аца радовић је урадила навијачке мајце наше групе, када је требало да дотични брат издвоји 500 кинти за мајцу и помогне групи исти шаље мом ортаку смс где пише "еј нећу да купим мајцу јер у ред стар шопу на маракани имам да купим ОРИГИНАЛ :o  :o  :o  ЗА 800 ДИНАРА"

И молим те Боко објасни ти сад мени то?

Немојте сад да развлачите причу о томе шта би требало и давањем личних примера... Није овај топик за то... Ако хоћете пишите своје виђење синоћне утакмице па да закључавамо ово...

Од мене само једна реценица, али довољна да ослика ко је све био на трибини. Тек што сам ушао, стоји лик поред мене и каже: ''Ау, колики стадион...''   :boks

Нажалост сав труд, рад и време потрошени на припрему оних који нису редовни на Северу синоћ је пао у воду... Неко рече на једном од наших форума да овог пута то нису били чак ни они ликови који некада дођу на дерби, на прославу титуле, на пар европских утакмица... Не овог пута је то била екипа тотално залуталих људи који су из разних разлога желели да буду баш на Северу... Ја знам да је данас популарно рећи да био сам на Сверу, да и ја сам Делија... Ниси бре, ти си обичан искоришћени куртон... Знаш ли бре стоко једна шта је уопште Север, ко су Делије, које су наше идеје, ставови, размишљања... Не знаш сигурно, стога немој НИКАДА, али никада више да помислиш да нас минираш као синоћ... Немој да изиграваш манекена на нашој трибини, имаш запад и исток, што каже наш народ плати па се клати...

Не желим уопште да износим примере јер ми се гади од свих тих квази навијача... И који је то простаклук и безобразлук, појединци су ми тражили карте (али искључиво Север) а ајде што се мени нису јављали десет година него што их ни Маракана а посебно Север нису видели не тих десет година него никада у животу!!!

Иако је јутро паметније од ноћи, синоћ уопште нисам био оволико бесан... Ето постоје разне алкохолне творевине па се човек мало опусти, заборави...

Већи део БГД екипе редовних на Звезди синоћ је испоштовао договор и многи су били бар сат, сат и по пре почетка на самом стадиону... Похвала и екипама из унутрашњости,неки су овог пута имали рекорде... Али много идиота је ушло доста раније па је и централни део трибине синоћ био помешан и доста неуверљив... На самом улазу на трибину стотине и стотине бачених и изгажених информатора и слика која ми је одмах спустила расположење за 50%... Еј па они нису имали жељу ни да виде шта је то, чему тај летак, има ли шта интересантно да виде с обзиром да су ту ретко када или никада... Једва некако дођох до једног читавог примерка и као што смо и овде најављивали, све е то било познато, али лепо срочено и као што неко већ рече до сада можда и најзрелији информатор... Мени посебно се допала порука онима који су се сада сетили Звезде...

Већ су људи споменули разне кловнове које су видели, али није то више тема... Пред почетак мањи инцидент две редовне групе из унутрашњости, претпостављам да је био проблем око заставе, у суштини непотребна туча и трошење енергије... Наравно поред толико бачених информатора нисам ни сумњао да се масовно неће следити упутства и "наређења" са шипке...      Појединци дижу кореографију на излазак резервних играча, страшно... Што се тиче певања тих сат времена пред почетак је обећавало добру представу... А онда излазак на терен и кореографија за анале... Ори се Пуне трибине са Севера а онда устаје и цео стадион , грми, сева хиљаде блицева а представници уефе и милана претпостављам згранути... UEFA преко целог Севера а мања парола MAFIOSI!!! А све у бојама милана... Екстра...

Лагано почиње утакмица и доста добро на почетку... После Пуних трибина загрмело је И напред Звездо ле и Нека вечерас свако зна... Наравно неизоставно милан милан ва фан куло и овог пута новитет уефа уефа ва фан куло... После тога почиње лагани пад и наставља се стандардни репертоар од кога бих издвојио Ја сам године провео са тобом и дозивање са осталим трибинама... Код гола солидна реакција, не стаје се са песмом али приметно разочарење оних који су до тада бар покушавали да испрате упутства... На терену момци се боре колико могу и умеју, испраћени су са аплаузом и песмом на одмор...

На полувремену покушај увежбавања Још једна победа и титула... Изгледало је као да ће маса да прими песму... Али треба радити са њима још дуго дуго... У међувремену је више пута понављано и упозоравано са шипке шта и како треба али ем стока није слушала ем микрофон није довољно јак...

Почиње се са том песмом и друго полувреме... На моменте звучи екстра а на моменте јако лоше, са два па и три гласа... Свако пева за себе и почиње већ нервирање и примећујем разочарење на лицима већине познатих... Пада и други гол али навијање не престаје (иако доста слабо)... Боље од осталих смо отпевали Марш на Дрину, Сад на Гол и пар дозивања... Мало се подиже атмосфера код нашег гола али касно за све... Треба споменути и присуство наше грчке браће који су истакли транспарент Заувек заједно - гејт 7... До краја се пева Још једна победа и са њом пратимо играче у свлачионицу и остајемо да певамо јеш неко време...

Преостаје нам да чекамо ривала у купу уефа и у суштини интересантнијем такмичењу бар за нас навијаче... Боља гостовања, нешто мање атрактивни противници али мање и ових евро "навијача"...

Још само да споменем жабаре... Обрукали су се и овај пут... Дошли су само њима знаним путевима, у крајње смешном броју, избегли и овде и тамо било какав физички контакт, једноставно  срамота за некадашње идоле многих који данас владају навијачком сценом Европе...
Quote from: vasvla"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "

Кореографија одлична...лепо смишљено свака част...Атмосфера ко и на свакој евро текми срање једни не певају,други певају једну песму,трећи другу песму,једни певају убрзано други успорено дакле лоше...Често прозивана уефа,на полувремену смо певали још једна победа и титула да би и остали схватили и запамтили.На текми 2 међусобне туче на Северу уз негодовање нас осталих.Део Севера до истока прећутао је чини ми се целу текму :roll: Добра ствар са информатором али питање је дали они који требају то да прочитају дали су прочитали јер се опет десило прерано подизање кореографије итд.Стадион пун људи су стајали на степеништима...Дакле све у свему моје лично мишљење је да се што се навијања тиче ова ноћ неће дуго памтити.Тешко да ћу на следећој евро текми одлучити да идем на текму све оно синоћ ме је изнервирало...мене је срамота било како су се неки сељаци понашали синоћ... Видимо се против хајдука.

Za pocetak se izvinjavam na koriscenju latinice ali sam morao.
Mnogo vas ovde komentarise kao da nesto zna a u stvari pojma nema o zivotu.
Pricate o propusnicama kao da mi mozemo da stampamo koliko hocemo,kao da je normalno da NASE propusnice pokriju sve one koji MISLE da su redovni.
Pricate o tome da nije dobra struktura dobila karte,a opet nemate pojma. Pored propusnica sve grupe iz unutyrasnjosti,sve ekipe iz Beograda su dosle do karata za sever.Ne samo da su dosli do karata vec su imali priliku i da za svoje drugove nabave karte. Prvi dan na blagajni pusteno je oko 6000 severa....ovo su vam podaci koji su 100% tacni.
Pricate o tome da ja treba da se prilagodim onim mutantima sa tribine,koji jesu na zalost na ovakvim utakmicama u vecini,i da pevam uuuuuu aaaaa Zvezda,kada Zvzezdo igras ti,napred Zvezda,Zvezda samion......i da zajebem navijacke pesme,pesme koje imaju svoju melodiju,pricu,ritam.......NIKAD.

Онда ће нам бити на свим Евро утакмицама онаква атмосфера...

I jos nesto. Svako ko kaze da nece vise na velike tekme neka zaboravi da je navijac. Sve sto se radi na malim tekmama,sve sto ucimo uz subote u subotu ima za cilj da poveca kop do maksimuma i da ti ljudi koji su redovni znaju zasto su tu,kako se ponasati,izgledati,razmisljati.

Quote from: "Бока"Онда ће нам бити на свим Евро утакмицама онаква атмосфера...
Ako je tako,onda bolje da pevamo samo te krike.

Quote from: "Ujka Vanja"I jos nesto. Svako ko kaze da nece vise na velike tekme neka zaboravi da je navijac. Sve sto se radi na malim tekmama,sve sto ucimo uz subote u subotu ima za cilj da poveca kop do maksimuma i da ti ljudi koji su redovni znaju zasto su tu,kako se ponasati,izgledati,razmisljati.

Ја лично немам жељу да будем у онаквом циркусу зато сам и рекао да ћу размислити кад ћу следећи пут да дођем на неку евро текму...Једноставно ја сам на тим текмама у мањини на нашем Северу тамо где сам сваке недеље због разноразних индијанаца ја да будем у мањини,нервирам се...Верујеш да сам ишао синоћ болестан на текму у жељи да колико толико помогнем и не жалим због тога али бре не могу да схватим ко све улази на наш Север,како се људи понашају...Синоћ сам био на текми са једним дечком из Немачке који нема пуно могућности да иде на звездине текме иде само кад играмо негде  европи и замисли кад се лик крстио колико смо лоше звучали...Јебем му матер ако лик који није из Србије који иде 1-2 годишње на текме и опет зна песме и опет се труди да пева и пева из свег гласа и кад видим поред себе људе који као су Делије који док ми деремо глас снимају телефоном,гледају опуштено текму шта да кажем...Још сам само чекао да ми неко каже ако могу мало да седнем пошто не виде добро јер стојим...Дакле не знам нисам рекао да нећу дефинитивно ићи на евро текме већ само да ћ следећи пут размислити и то добро размислити.