Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - CEBEP

1
Морам да проговорим јер изгледа да је тренутна ситуација са клубом помрачила мало здраву памет овде на форуму.
У овим ситуацијама најбитније је остати сталожен и нормалан у циљу доношења правих и трезвених опција.

Quote from: MACAK on April 09, 2009, 12:53:50 PM
Већ у суботу треба чеду отерати,а мали обрадовић нас разби.

То би управо била највећа глупост и тотална исхитреност.

Quote from: Mayor on April 09, 2009, 06:47:50 PM
без обзира на све већ речено и на говна у управи и на нас који не реагујемо довољно бурно после свега што се дешава у нашој Звезди (иако ни сам не знам шта чекамо) ја могу само рећи да је после сваког дана, после сваког пораза и примљеног гола волим све више!

Ово већ улази у домене мазохизма и мислим да није дошло још до тога. Ја сам ипак најсрећнији када мој вољени клуб набија сточарима комплексе.

Quote from: Red Star Forever on April 09, 2009, 07:13:32 PM
Мене срце боли и дан данас што је једини човек који је имао перспективу да наследи Џају из периода стварања европске Звезде наивно насео и испао смешан и искоришћен од стране појединих менаџера, превараната и "финансијера"... Да, говорим о Буњевчевићу, једином запосленом у Звезди који је смео да седне поред нас на Северу и да заједно са нама прати утакмицу, а верујте ми виђам га и после тога, присутан је на свакој утакмици, додуше не на Северу...

Искрено мени га није жао. О могућностима да му се то деси се и тада јавно причало али Буња није хтео да слуша. Са Југовићем је идентична ситуација. То су типични примери просипања бисера међу свиње.

Quote from: дај гол on April 09, 2009, 07:19:15 PM
ја немислим да је баш толики проблем у том терању,просто неко овде написао већ,ови играчи немогу боље,мозе неко да се нетруди,али да професионалци онако стопују лопту,као од зида да се одбија...па ја незнам ста је радио скаутинг?И то није само на овом дербију,чак кад смо и добијали утакмице,одокативно је да сем Милијаша и Коромана ..остали су игарчи за мали фудбал на ади и ништа више

Скаутинг, ако се то на шта личи у Звезди и зове тако, је урађен добро са одређеним проблемима. Ивић је одлично одрадио посао (минус Шишић). Не можете да очекујете да неки тим купи 10 нових играча и да у истој сезони освоји дуплу круну. То тако не иде нити ће ићи. Све мора да сазри па и играње фудбала заједно и надградња тимског духа. То је питање рада групе и играња истог тима на дужи период. Не ваља Чеда, не ваљају играчи, ништа не ваља. Због такве логике поново ће нам се десити да ћемо послужити неком новом тренеру као полигон за експериментисање које ће бити унапред осуђено на пропаст. Мислите мало о томе....

Quote from: Eric Cantona on April 09, 2009, 11:01:04 PM
Дошло је до тога да балија-словенац проговори о овоме. Свима раскид уговора и са омалдинцима у нове победе  ;)

Наравно да је дошло до тога. Где нема реда ту мишеви коло воде. Мирнес Шишић не би смео да изјављује такве ствари по новинама јер кодекс играча, шта смеју а шта не смеју да кажу мора да се поштује. Са друге стране ово што се њему дешава је велика брука и звучи тотално невероватно.

Конструктивни предлози су увек добро дошли на форуму. Пљување играча и тренера ништа добро не може да донесе у овом моменту. Сви знамо ко је кривац а што се мене тиче играчима свака част и што играју уопште фудбал после тортура које им свакодневно клуб, финансијери и новинари приређују. Поређења ради.... Када смо освајали Европу, Звезда је била јака не само у играчком домену него је цео систем, од Џаје до оне чистачице на Маракани, радио савршено. Риба увек смрди од главе.....
2
Без улажења у бројне расправе у вези аутентичности и стварне ситуације са дуговима преко новинарских чланака, чињеница је да се нешто крупно дешава, чињеница је и да је клуб дужан да не кажем презадужен и чињеница је да су бројни бивши играчи као и тренери остали ускраћени за паре које клуб треба и на крају крајева мора да исплати.
С обзиром да дефинтивно ово нису гафови само једних новина него масе чланака из разних агенција долази се до оваквих закључака по чистој логици где има дима има и ватре...

Ал ајде све то о чему се прича већ доста дуго... Оно што постаје тотално невероватно је то што један папир или пар папира за Ивана Гвозденовића не може да стигне већ месецима из тих пиздинаца где је играо и да је овај фудбалер пропустио добар део утакмица а ко зна колико ће их још пропустити. За не поверовати..... >:(
3
Ево и неких пренетих вести у вези последњих тужних дешавања у нашем клубу.

Пренето са Б-92
QuoteЗвезди прети избацивање из Европе

ББ
Фудбалски клуб Црвена звезда следеће сезоне могла би да остане без европске сцене, али и наступа у домаћем првенству.

Клуб који је био првак Европе и света, данас је задужен и пред банкротом, а са таквим информацијама располажу и УЕФА и ФИФА. Вечерње Новости су у европској "кући фудбала" у Ниону и у светској у Цириху провериле шта очекује Црвену звезду уколико не исплати дуговања играчима и осталим службеницима клуба.
Уколико Звезда не санира дугове и не обезбеди на свом конту средства да може даље да ради, Клуб са Маракане неће добити лиценцу, не само да игра у Европи, већ и у националном првенству, тако кажу правилници УЕФА.

У ФИФА не желе о томе да разговарају, ни да кажу колико је играча поднело пријаве због неизмирених обавеза. То је, за сада, табу тема, али ускоро ће, сигурно, јавност морати да буде упозната са детаљима.

У УЕФА су отворенији. Не желе конкретно да причају о случају београдских црвено-белих, али прописи су јасни. По њима, Црвена звезда ће проћи лоше уколико до 31. марта не реши велике финансијске проблеме и не обезбеди све гаранције, на којима инсистирају у европској "кући фудбала". Могуће је чак и да клуб стигне на ивицу гашења!

Проблеме који тренутно муче Црвену звезду имали су и многи клубови широм Европе. УЕФА је, на пример, била немилосрдна према швајцарским екипама, Сервету и Лозани, који су због дугова пребачени у аматерску лигу. Грасхоперс, рецимо, поново мора да пронађе спонзора који ће да преузме дуг и преко маркетинга исплати особље. "Скакавци" само тако могу да наставе да раде, а ове сезоне су, због слабих резултата, у дефициту пет милиона швајцарских франака.

Питање је да ли су у Црвеној звезди свесни шта би убрзо могло да им се догоди...

Традиција на "Маракани" се не мења у последње време - нико у Црвеној звезди не жели да даје званичне коментаре, на било коју тему. Тако је било и у среду, када су Вечерње новости покушале да сазнају да ли ће црвено-бели тражити финансијску помоћ или било коју другу од надлежних државних органа и да ли знају да би могли да остану без лиценце за такмичење за следећу сезону. Председник и потпредседници, нису у Србији, док је генерални секретар имао још једну "серију" неодложних састанака.

Пренето из Блица
QuoteУПРАВА ЦРВЕНО-БЕЛИХ НЕУГОДНО ИЗНЕНАДИЛА ФУДБАЛЕРЕ
Звездаши избачени из клупског ресторана
Аутор: Б. Марковић | 26.03.2009. - 05:00
На ,,Маракани" криза достиже врхунац: од јуче је првотимцима Црвене звезде укинута бесплатна исхрана у клупском ресторану, а ограничена је и употреба телефона. Екстерни разговори су искључени и службеници могу да контактирају само путем локала. Све ово у склопу штедње која је неопходна како би клуб измирио дуг према запосленима и тако дошао до лиценце за такмичење у Европи идуће сезоне.
Рампу на играње у еврокуповима може да стави само Фудбалски савез Србије, а не УЕФА која од националних савеза добија обевештење о испуњеним условима клубова. Тачније, комисија за лиценцирање ,,куће фудбала" шаље у Нион документацију којом утврђује ко од јесени може да се такмичи на интернационалној сцени.
Дуготрајна беспарица црвено-белих наговештавала је да ће се клуб са ,,Маракане" обратити држави за помоћ како би прибавио гаранцију за исплату дугова. То, међутим, нико не може да потврди нити демантује, јер се целокупан врх клуба налази у иностранству: председник Ден Тана и потпредседник Мишковић у Америци, други потпредседник Југовић у Аустрији, а спортски директор Ивић у Грчкој! Незванично, минус црвено-белих тренутно износи око 20 милиона евра.
Рок за достављање финансијске документације Фудбалском савезу Србије је 31. март, а затим почиње поступак који се завршава у европској кући фудбала последњег дана маја.
- Клубови су до сада послали тражену документацију, с тим што се део који се односи на финансије доставља до следећег уторка. После тога све иде устаљеним током, а тачку ставља УЕФА 31. маја - каже Ненад Сантрач, менаџер лиценцирања у ФСС.
Уз финансијске показатеље Црвена звезда је дужна да поднесе и извештај овлашћеног ревизора о томе да ли клуб својим средствима гарантује да може да се такмичи.
- Све иде по прецизно утврђеним прописима УЕФА, односно по правилнику о лиценцирању. Наша комисија на основу комплетних докумената доноси одлуку, на коју клуб може да се жали комисији за жалбе. До сада у нашем фудбалу није било проблема те врсте, али то не значи да их и убудуће неће бити - објашњава Сантрач.

Делимично исплаћени
Фудбалерима Црвене звезде јуче је исплаћен део дуга, а остале су неизмирене још по две рате из уговора. Није познато да ли су новац позајмили финансијери или је клуб подигао нови кредит, стављајући део имовине под хипотеку.

4
Quote from: MACAK on March 20, 2009, 03:35:33 PM
Мени није јасно зашто нису присуствовали сви кандидати за скупштину.Срамота за такозване финансијере што бојкотују сабор.Буди мушко и изађи за говорницу и кажи шта си урадио за 100 дана и колико си пара донео клубу.

Па како мислиш да присуствују финансијери када пребијену жуту банку нису унели у клуб. Најлакше је зато не доћи и изигнорисати цео Сабор.

Неко рече да Добривоје није проблем. И слажем се са тим да није. Проблем је то што тренутно нема човека или групе која ће да преузме клуб и озбиљно почети да ради на сређивању односа, финансија итд.... . Знамо где је проблем, знамо ко је проблем, али нема компетентних људи (бар за сада).

Хајде мало да дотакнем и добре ствари у овом свеопштем црнилу у клубу. Сабор је протекао по мени јако добро и потсетио је на оне састанке од пре не знам колико година када се знао ред у клубу. Ова управа ће да запали из клуба брзо и то није проблем. Мислим исто тако да Ивића и Јаневског треба оставити и не мењати после ове сезоне. Слажем се са конобаром да је Ивић одрадио одличан посао у прелазном року. Та полуга Ивић-Јаневски-играчи је по мени некако најосетљивија а играче треба пустити да раде и стварају јак тимски дух.
У вези Ивића имам пар ствари: шамар у вези Шишића и његова плата од које ми се заврти у глави јер је не примерена финансијској ситуацији у клубу а богами и у свету.

5
Дотакли сте пар занимљивих ствари која је по мени врло комплексна.

Quote from: Пијанац on March 15, 2009, 12:05:03 PM
Е тек онда кад добрано прочистимо своје редове, кад у клуб дође нови кадар који добро зна шта је Звезда и како у Звезди мора да се понаша, можемо причати о контранападу у правцу ФСС-а, заједнице прволигаша, судијске организације, ЈСД-а итд.

Тачно са једног аспекта међутим.... . Прелазак у контранапад може и да се врати назад. Тома (гробар) метузалем седи као претседник ту и ја не видим да ће неко успети да га смакне са те функције ускоро. Уједно нас гура у амбис заговарајући некакву јадранску лигу. Платили смо цену јер смо слаби изнутра. Због похлепе за влашћу разним смицалицама између наших легенди заборавило се на лобирање у самом ФСС. То се сада враћа... јер како је могуће да судија који те је искасапио у претходним дербијима поново суди задњи дерби?
Клуб је урушен у самој структури а тренутни челници немају никакву моћ да нешто пораде по том питању. То је по мени проблем свих дешавања.

Наш клуб је одувек имао имиџ, био шмекерски, поштовао основне кодексе понашања великих клубова, био клуб интелектуалаца и Београдских мангупа са асфалта а урбаност је реч која нас је одувек красила.....   
Дочекасмо да су дошли дивљи и отерали питоме....дочекасмо да нам полу-људи воде клуб који хоће да држе комеморацију нашој легенди после његове сахране??? Не може наш директор да седи и да пије вино са претседником сточара. Нисмо исти нити ћемо икада бити. Једноставно нисмо за поређење. То су те неке ствари које нигде не пишу али то је кодекс свих нас који се једноставно зна....
Зато навијати за Звезду није само привилегија него и знање, понашање, компетентност и стил живота...
Није ни чудо што се мој ћале крсти и левом и десном....

После свега тога, зашто би један судија који нам суди текму са ОФК-ом поштовао такав клуб када га ни они који га воде не поштују, не знају, не желе или неће да га поштују?
6
2:2, Е сада келнер неће више имати кеца у рукаву јер је титула дефинитивно изгубљена. Једва чекам Сабор!!!
7
Quote from: Eribo on March 12, 2009, 05:53:26 PM
Quote from: KizaLion on March 12, 2009, 10:53:17 AM
Fudbalski menadžer i prvi čovek superligaša Rada, Ranko Stojić, ne krije da je razočaran ponašanjem rukovodstva Crvene zvezde koje ne poštuje svoje obaveze i najavljuje odlazak napadača Klea sa "Marakane".

Izvor: Sportska centrala

Јел зна неко нешто више о овоме?

У суштини управа је погазила све договоре које су имали у вези Клеа. Није добио ни динара за Пејчиновића, а дугују му и паре од трансфера Филипа Ђорђевића у Нант.

Нећу у опште да ништа нити нагађам или да се нервирам. Јер ово су све "игре без граница" где сви јебу Звезду. А не би ме уопште чудило и да је овај "поштењачина" од менаџера на платној листи "Мр. Бурнс-а" или његовог сина..све ради ,.-...сви добро знамо чега !!!

Без неког претераног нагађања ко је на чијој листи... Колико пара толико музике, одувек је било и биће. Добро се знало колико Клео кошта и све је било договорено када је о исплати његовог уговора реч па коме год та исплата буде ишла по мени је то мање битно. Оно што је фрустрирајуће је што у Звезди владају неки братско-кумско-мафијашки односи и што не знам ни сам колико уговора у назад нису успели да одраде како треба. Ово је само још једна брука у низу без обзира да ли на крају успели да задрже Клеа или не. Проблем је што нико не схвата да се и на таквим стварима гради имиџ клуба, поверење менаџера у послове са тим клубом, регулисање дугова према бившим играчима и тренерима итд.... Срамота, једна велика срамота >:( >:( >:(
8
Отприлике до краја Марта Звезда мора да откупи Клеов уговор уколико жели да га задржи. Ако то не ураде, то јест ако угоститељ и његова мафија не нађу паре, нека се колективно сви поубијају (што би им ја топло препоручио у сваком случају без обзира на Клеов уговор), закључају врата Маракане и нека последњи који изађе угаси светло.
9
Опуштено..... Има још да се игра али ово што се видело улива наду да је Ивић солидно одрадио прелазни рок. Свима је јасно да више ни бод, али буквално, ни бод не сме да се остави. Сточари нам долазе у госте мада сада ситуација не зависи само од нас после овог реза.

Изгледа да су играчи и тренер научили лекцију да идиотска препуцавања и претње по новинама пред дерби са сточарима не воде нигде. За узврат, тим је био психички много стабилнији него пред прошли дерби и то је било уочљиво у разним сегментима игре.
10
Quote from: Храбро срце on February 26, 2009, 12:44:23 PM
И зато бих вас ја молио,све вас који знате много ствари да нас млађе,који такође делимо и живимо за исту идеју да нас мало посаветујете,објасните неке ствари!Знам да на оваквом форуму не може да се прича о свему,ја сам тога свестан,али неке ствари могу да се кажу!

Мораш да будеш свестан да многи људи и који требају и који не требају читају овај форум. Неке ствари се једноставно не пишу на форуму. Ствари које требају да се кажу наша трибина ће их јасно и гласно показати то јест рећи.

Quote from: Храбро срце on February 26, 2009, 12:44:23 PM
Ја сам се одрекао много ствари у животу због Звезде и није ми ни  мало жао,јер једноставно за мене је Звезда,бити Делија,стајати на Северу ,певати,бити део тога свега је велика привилегија,част,судбина и дар од Бога!

Лепо речено!

11
"Ево лопта која је потписана од играча који се боре за дуплу круну... за дуплу круну да знате..."

Рече келнер на потписивању уговора са компанијом "Nike" и оде у историју....
12
Quote from: Red Star Forever on February 23, 2009, 11:08:40 AM
Има и Дуле своје грехове, нико није чист од актуелних људи који су у Звезди и око Звезде, али он је дефинитивно једини који се цима, коме је стало и коме није проблем да оплете по свима који не желе добро Зведи... Да ли он то ради из личне користи или зарад свих нас у то не улазим, али треба му пружити подршку како би се отерали бандити, а после да видимо ком опанци а ком обојци...

И волео би само да неко потврди Дулетову изјаву о конобару како је само пролазио поред стадиона а никако и да је носио Свети дрес... У пар наврата приликом инагурације конобара сам опомињан како је он играо за нас и како је легенда клуба и томе сл. и да због тога не треба да будем оштар према њему... Нажалост испоставило се да сам био у праву и да сам био скептик јер је човек дебил... То што је наводно играо у Звезди никоме не даје за право да од Звезде прави сеоски клуб... Па да поједноставим, постоји ли неки званичан података о њему као играчу у Звезди или дефинитивно можемо да га прозивамо и за лажну биографију??!
ПАЖЊА: Прочитај испод текст са великом резервом.....Сазнах ево да се поред угоститељства тренутно бави и педофилијом.....(Обратити пажњу на задњи параграф под "Занимљивости")
Из Гласа Јавности:
QuoteКО ЈЕ ОВАЈ ЧОВЕК

Добривоје Танасијевић - Дан Тана в.д. председника ФК Црвена звезда
Преко трња до Звезде

ПОЧЕТАК: Рођен је 1933. године у Београду. Одрастао на Зеленом венцу, у Улици краљице Наталије. Мајка Ленка била је из богате сељачке породице, из Чибутковице код Љига, а отац Радојко власник чувене престоничке кафане ,,Сложна браћа" која се налазила на месту данашњег хотела ''Парк''.

КАРИЈЕРА: Комунисти су његовом оцу после Другог светског рата конфисковали целу имовину као ''народном издајнику'', па је одрастао у сиромаштву. Чистио је копачке Звездиним фудбалерима. Играо десну полутку за Звезду (Кад? У којој екипи? Колико дуго?) и Бокељ, учио за машинисту у морнаричкој школи. Побегао из Југославије у Белгију, затим у Немачку, живео у избегличком логору, играо фудбал у Канади, а 1956. одлази у САД. Похађа глумачку школу Џефа Корија у Малибуу, ,,да би научио енглески". Почео је да добија мање улоге у филмовима. ,,Играо сам комунисте, фашисте, и криминалце. Увек сам гинуо на крају, и никада нисам пољубио девојку." Отвара с ортаком ноћни клуб ,,Пеперминт вест" у Холивуду, зарађује први велики новац. Оснива филмску продуцентску кућу ,,Бата продакшн", купује фудбалски клуб ,,Торос" из Лос Анђелеса, који пропада, јер су Американци више волели бејзбол и рагби. Одлази у у Енглеску. Постаје власник и председник Брентфорда, тада члана четврте дивизије: '' Преузео сам клуб када је био последњи у Четвртој лиги Енглеске. Дао сам им милион долара, а они мени стадион као гаранцију. Чак су ми банкари говорили ,,дај Боже да клуб пропадне пошто стадион вреди неколико милиона и биће твој". Ипак, за седам година сам их довео у Другу лигу и продао га за неколико пута већу цифру''. Ресторан ''Тана'с'' у Санта Моники је отворио 1964. године. Главни кувар био је бивши Мусолинијев. Таворио је док у до тада празан ресторан није набасао је угледни новински критичар за храну. Сутрадан су новине писале да је ту најбоља италијанска храна у Лос Анђелесу. Сада је то клуб славних, чији су редовни гости стотине најсјајнијих холивудских звезда. Од обичног шпагети-ресторана направио је праву институцију чији су гости били Кери Грант, Елизабет Тејлор, Мајкл Даглас, Ал Паћино, Дастин Хофман, Џек Николсон, Шон Пен, Рајан О'Нил, Мет Дејмон... Седамдесетих година је продуцирао филмове у Југославији. Постао је члан америчке Академије за филмску уметност 1999. Био је члан Извршног комитета енглеског Фудбалског савеза, Извршног одбора Фудбалског савеза Југославије и УЕФА, и УО ,,Црвене звезде". Сувласник је београдске компаније ,,Ванс".

ИЗЈАВЕ: ''Прво су протурали причу да сам Титово копиле, после су причали да сам у Милошевићевој служби. Оно, јесте, Тита сам видео једном, као Пинки, али у Америци, Милошевића нисам никад срео, а и што бих, никад ми није био по вољи''; ''Био сам најпоноснији кад сам био најсиромашнији. Најдраже успомене су ми из времена кад сам био на животном дну''; ''Примио сам се ове тешке функције зато што је за мене Звезда највећа ствар на планети!''; ''Свуда је пуно трња. Да би постао успешан и славан мораш много пута да будеш добрано изгребан. А да би остао усправан, треба да имаш дебелу кожу и чврст стомак''

ЗАНИМЉИВОСТИ: У августу 2006. године тајно се у Београду венчао са Биљаном Стрезовски од које је старији 37 година. Биљана је физиотерапеут код које је ишао на терапије због проблема с коленима (''то ми је од голфа''). Из првог брака са глумицом и сликарком Андреом (стриц јој је био чувени Симон Визентал), има ћерке Габријелу (филмски и ТВ продуцент) и Катарину (власница компаније за декорацију у Санта Моники).

13
Из "Гласа Јавности"

Каубој и Индијанци

Легенда Црвене звезде, убојити голгетер Душан Савић тврди да је Ден Тана први човек клуба из Љутице Богдана обмануо јавност када је рекао да су ветерани тражили да на њиховом састанку с председником не буду присутни новинари. Бивши спортски директор и центарфор ,,црвено-белих" каже да је актуелна управа преварила Владимира Југовића и да није способна да организује предстојећи Сабор.
Ден Тана је у петак немушто објаснио да су ветерани од њега тражили да на састанку не буде новинара, како би разговарали у ,,опуштенијој атмосфери".
- Ден Тана лаже! Каква опуштена атмосфера. Није тачно да су ветерани бежали од новинара. Све што је рекао није тачно. Па, Милош Радовановић га је питао где су новинари. Он је нешто промрљао, а тек касније смо схватили да новинарима није било дозвољено да дођу на састанак - рекао је за Курир и Глас јавности Душан Савић.

ЋУТАЊЕ ВЕТЕРАНА
Душан Савић је пре три месеца поднео оставку на место потпредседника секције ветерана Црвене звезде.
- Велики број ветерана ћути и то ме много нервира. Ми смо градили ту Звезду, а видите каква је она сада. Све ми то личи на ону емисију ,,Тражили сте, гледајте". Тај Тана је лажирао своју биографију да је играо у пионирима Звезде, а истина је да је само пролазио око стадиона. А, ветерани ћуте. Докле - рекао је Душан Савић.
Он поручује да Ден Тана не зна ништа о материји о којој говори, да ли фудбалској, или финансијској.
- Потпредседник за финансије није ту, а Звезда је у дубиози. Танина изјава о дуговима је смешна. Сећам се да је он у новембру обећао смањење дугова до нове године. Да ли он мисли, да смо ми звездаши дебили. Памтим све, а он тако може да прича глупим Американцима, а не нама Србима - истакао је Душан Савић.

Легендарни фудбалер Звезде сматра да се актуелна управа дебело огрешила о свог преминулог бившег фудбалера Ђорђа Миловановића, пошто му није одржала комеморацију на стадиону.
- Први сам устао и Тани у лице рекао како га није срамота због Ђорђа Миловановића, човека који је у Звездином дресу одиграо више од 200 утакмица. Нико од управе није био на сахрани том човеку, само ми из његове генерације. Брука и срамота, али не и изненађење!
Ден Тана је на притисак јавности изјавио да ће клуб можда одржати комеморацију после сахране, што је било више него трагикомично.
- Можда то може код њега у Америци. Тако вероватно раде каубоји. Овде код нас у Србији зна се неки ред, кад је комеморација, а кад сахрана. Па, није му ово Холивуд и Аризона, да се играмо каубоја и Индијанаца.

С обзиром на констатацију Дена Тане да не говори са спортским директором Илијом Ивићем и да се свађа с генсеком Сашом Козићем, чини се да је некадашњи гигант дебело посрнуо.
- Катастрофално је стање у Звезди! Суштински гледано, све је јако лоше. Тана је преварио Југовића, искористио га је на изборној скупштини, а онда га слагао. Сви знамо за Југовићев програм, од кога нема ништа. Он је требало да селектира играче, учествује око трансфера... Мени су чак подметнули сукоб с Владом, лажирали моју изјаву, али смо нас двојица у међусобном разговору схватили ко је хтео да нас завади.
Наредни Сабор звездаша требало би да буде организован половином марта, али се још не зна ко ће на њему моћи да учествује, бира и буде изабран.
- Људи који воде Звезду не знају да организују Сабор. Тана је рекао да навијачи сами штампају карте за ,,север". Ако је то тачно, онда је то кривично дело, јер он то зна и прикрива га. Човек је будала, свашта лупета. Шта је све причао о првенству. Да Звезда и Партизан играју на крају првенства. Па, како човече, кад се лига игра из три дела. Ужас и катастрофа - закључио је Душан Савић.
_______________________________________
"Mи имамо чедо мушко,
име му је Савић Душко"
14
Још мало о понашању клуба према својим легендама... У питању је недавно преминула легенда клуба Ђорђе Миловановић (Ђока Бомба)

Преузето из Монда:

Quote...Потом је уследило питање: "Због чега није одржана комеморативна седница поводом смрти легендарног фудбалера Звезде, Ђорђа Миловановића?"

Образложење за нову бруку клуба је било прилично немушто, да су челници били на сахрани, послали венце и изразили саучешће, али и да екипа није била у Београду у то време!?

Остаје питање какве везе има присуство играча са комеморативном седницом, а и да има везе, истина је да су играчи тада били и тренирали у Београду, а капитен Ненад Милијаш је чак присуствовао сахрани...

Танасијевић није дао одговор на питање да ли ће неко сносити одговорност због овог пропуста, али је рекао да "седница може да буде одржана и касније".

На питање: "Да ли ће?", председник је одговорио: "Хоће", тако да ће Црвена звезда вероватно постати једини клуб, који ће комеморативну седницу поводом смрти своје легенде одржати после његове сахране.

Не знаш просто да ли да плачеш или да се смејеш...
15
Ако се по јутру дан познаје....

Данас је наш вољени клуб изгубио утакмицу са 1:0 од Грбља. Е сад, оно што је фасцинантно у целој причи је да је Чеда извео НАЈЈАЧУ поставу која би требало да почне дерби. Иначе ова екипа је као и ми на 3. месту у њиховом шампионату. Без коментара.....
16
Па наравно када је дртина конобарска заузета око ждрања јаретине и циркања вина са оним сточарским директором а појма нема шта се дешава у реалности па тако долази и до бламирања када год треба нешто да каже у јавности. На другој страни Чеда и Илија изјављују једно а он као с'марса да је пао.... . За то време Југовић седи у Бечу а Марко се јебава по Америци.
17
Уф ово је баш лоше....... Да, чувени Ђока Бомба. Сећам га се док је играо..... Не могу да верујем :o :( :(
Вечна му слава...
18
Quote from: Пијанац on February 13, 2009, 07:33:41 AM

- Lep gest, stvarno lep. Uvek sam govorio da mi je Zvezda pomogla da napravim uspešnu karijeru. Trenuci provedeni na Marakani i huk sa severne tribine se ne zaboravljaju. To je nešto što ostaje za ceo život - istakao je Nemanja Vidić.

Човек који је освојио све!лигу шампиона,постао првак света,освајао титуле у енглеској и даље чврсто стоји на земљи и за њега како је сам изјавио је најлепши тренутак у каријери и опште у животу гол партизану и одлазак на Север међу Делије!!!За мене он је 6-а Звездина Звезда!   


Поставља се питање, шта треба Звездин играч да поседује да би постао Звездина Звезда? Ово је по мени врло занимљива тема која вероватно заслужује неку другу полемику.
19
Кратка сумација прелазног рока....
Довели смо читав тим, 10 играча, а отпустили-позајмили-продали 14.

ДОШЛИ: Џеферсон Силва (Аваи, Бразил), Фереира (Бразил), Оумару (Чангша), Авал Исах (Ама Зулу, Ј. Африка), Паркер (Танда Ројал, Ј. Африка), Пејчиновић (Рад), Врањеш (Борац, Бањалука), Гвозденовић (металург, Украјина), Туторић (Коџаели, Турска), Шишић (Олимпијакос).

ОТИШЛИ: Мисдонгард Бетолигар (Будућност, Подгорица), Максимовић (Војводина), Трајковић (Трасивулос, Грчка), Бајковић (Жерминал Бершот, Белгија), Ђорђевић (Ђер, Мађарска), Петковић (Ајнтрахт, Немачка), Гај (Ал Ахли, С. Арабија), Перовић (Напредак, позајмица), Вукобратовић (Инђија), Девић, Марковић, Бурзановић, Субашић, Пекарић (слободни играчи).
20
Терен / Одг: ОК Црвена Звезда 07/08
February 04, 2009, 06:31:42 AM
Ово је већ сјајна вест...

Извор: Мондо

ОДБОЈКА: Кубанка у Звезди!

Кубанка у српској одбојци! У нападу на титулу српског шампиона, женски одбојкашки клуб Црвена звезда довео је Лијану Месу Луасес, Кубанку, која игра на позицији примача.

Лијана Месу је стандардна репрезентативка Кубе, а учествовала је и у освајању титуле светског шампиона 1998. године у Јапану и бронзане медаље на Олимпијским играма у Атини 2004. године. Играла је за репрезентацију Кубе и на прошлогодишњим Олимпијским играма у Пекингу.

Месу ће носити дрес са бројем 4 и својим искуством много ће значити младој екипи Црвене звезде, која има амбицију да "отме" титулу од Поштара 064.

Први део шампионата црвено-беле су завршиле на другом месту, а у среду играју први меч Мини лиге за пласман од првог до четвртог места против Динама Азотаре, а очекује се и деби Кубанке.

Представник конзорцијума спонзора ОК Црвена звезда Слободан Вучићевић изјавио је да још на почетку сарадње са клубом препознато да је младом саставу потребна једна искусна играчица, која ће унети сигурност у екипу и донети позитивну разлику својим искуством и знањем.

"Када је конзорцијум, чији сам ја председник, потписао уговор са ОК Црвена звезда о генералном спонзорству женске екипе, један од основних мотива био је тај да смо препознали у женском одбојкашком клубу опредељење да учине све да младе играчице које играју у далеко познатој Звездиној школи одбојке остану све дуже, али и да уз подршку партнера остваре добре резултате", рекао је Вучићевић.

Лијана Месу има 31 годину (у децембру пуни 32), висока је 184 центиметара, а игра на позицији примача.