Рукометаши Црвене звезде савладали су у Шумицама Италгест из Касарана са 26:21 (13:10) у првом мечу квалификација за Лигу шампиона. Најефикаснији у српском тиму били су Милан Вукас и Марко Милашевић са по шест погодака, колико су постигли и најбољи стрелци илтаијанског шампиона Хуан Мартин Карара и Даворин Прскало.

Црвено-бели су пред својом публиком одиграли солидан меч, у којем је почетак припао гостима. Италгест је водио до 13. минута када је Звезда изједначила на 7:7 и онда преузели иницијативу.
До полувремена су имали три гола предности (13:10), да би у наставку искористили своју шансу и повећавали разлику. На почетку 60. минута водили су са 26:19, али је онда неискусни тим Игора Бутулије направио грешке које су противници искористили да умање пораз.

Тренер Црвене звезде Игор Бутулија истакао је да се више плашио овог меча, него што стрепи за реванш, који је за недељу дана.
- Моја екипа је млада. Мислио сам да ће изгорети у жељи да се пред својом публиком што боље представи. Незрелост је и утицала што нисмо успели да остваримо и већу предност - рекао је Бутулија на конференцији за новинаре.

Према његовим речима, велики успех би био за млади тим Црвене звезде ако би успела да се пласира у Лигу шампиона.

Голман Звезде Бојан Љубишић нагласио је да "пет голова разлике није реалан резултат":
- Резултат је последица нешег неискуства. Можемо ми и боље, ово није наш максимум. Хвала навијачима, стварно су нам пуно помогли.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ИТАЛГЕСТ 26:21 (13:10)
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Перишић, Карлеуша, Томић, Милашевић 6, Рашић 3, Љубишић, Пралица, Павлов 2, Шћепановић 3, Вукас 6, Перовић 1, Чупић, Сладић.

ИТАЛГЕСТ: Буфа, Огњеновић, Ловећио 2, Торбица, Карара 6, Камерер, Малена, Божовић 1, Фовио, Штритоф 1, Ди Лео 4, Прскало 6, Амендолађине.

Дворана:  СЦ "Шумице". Гледалаца: око 900. Судије Марек Барановски и Богдан Леманович (Пољска).
Димитрије Мита Пантић, млађи референт

Quote from: rukometas_bg on September 07, 2008, 11:00:53 PM
Много сам више очекивао од ове екипе, али има времена млади су и из кола у коло би требали да буду све јачи.
Услови за игру лоши, доста испуштених лопти, промашених зицера...
На реванш идемо са +5 иако је противник био зрео бар за +10. Екипа је неуиграна али борбена што је најважније, гризли су максимално целу утакмицу (осим последња 2 мин.). Што се тиче играча Вукас је покушао да се наметне као вођа и са његове стране се видела невероватна жеља, вечерас је много тога започео али мало завршио. Милашевић ме је одушевио јер од њега нисам могао да очекујем онакву игру, нови пивот Перовић такође одличан. Голман Љубишић се показао као добро појачање, док су негативан утисак на мене оставили Томић и Бутулија. Томић је највећи промашај у овом прелазном року и уместо њега је требао неки клинац да добије шансу. Мени још увек није јасно шта је Бутулија радио у првом полувремену, да ли је свесно онолико ротирао играче или се нешто изгубио. Док сам тренирао и откад пратим рукомет у животу нисам видео да тренер у првом полувремену пружи прилику свим играчим са клупе. Такође непотребно оно нападање Шћепановића на крају полувремена јер га је исти тај Бутулија слањем Лековића на позајмицу оставио као јединог десног бека. Екипа је добра, вечерашња игра слаба али пролаз је реалан. Да би ова екипа била комплетна потребан нам је десни бек, по мом мишљењу и други тренер (Вук Рогановић или можда чак неки странац), али време ће показати.

Димитрије Мита Пантић, млађи референт

РУКОМЕТ: Звезда кроз пакао до Лиге шампиона!
Субота, 13. септембар 2008. 21:10    

Рукометаши Црвене звезде преживели су пакао у Италији, али су ипак успели да се пласирају у Лигу шампиона!

Губили су звездаши и са осам голова разлике (22:14), били су на ивици дебакла, али су у последњих десетак минута меча успели да се тргну и остваре резултат који их је одвео у Лигу шампиона.

Звезда је изгубила у реваншу од Италгеста Касарано 27:25, али је захваљујући капиталу из београдског меча (26:21) прошла у најјаче клупско рукометно такмичење.

После изједначених уводних минута, италијанска екипа се одлепила на 14:10, а у другом делу предност је расла. Било је најпре 19:13, потом 22:14, Звезда потом смањује на 22:16, Касарано поново диже на 23:18...

Готово изгубљени меч извукао је одлични Милашевић, али је цела екипа одиграла најбоље кад је било најпотребније.

У драматичном финишу, домаћин је имао пет голова предности - 25:20, Звезда потом даје два гола а не прима ниједан, а екипи Игора Бутулије лакнуло је у последњем минуту када су спустили предност на -3 (26:23).

Звезда би требало да игра у Групи Д са данским Копенхагеном, немачким Хамбургом и словачким Татран Прешовом. Такмичење по групама почиње 1. октобра.

(МОНДО)

А сад сви у Пионир на Лигу шампиона  :)

Честитке момцима на овом успеху... И што рече Игор, сада сви на лш, где год да се игра...
Quote from: vasvla"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "

али они стварно заслужују подршку и где год да се игра ако не напунимо,онда ништа нисмо урадили...

мислим да имају реалне шансе за једно од права два места у групи.
СНАГА БЕЛОГА ГРАДА НЕК НОСИ ТЕ САДА... !!!

пошто се мало разумем у рукомет,рећићу ти да се шансе за улазак међу 2 у групи не могу баш описати као реалне,али да свакако расту са великим бројем делија на сваком мечу.у сваком случају  шта год да ураде треба их подржати.

Има ли могућности за нека гостовања? Бар у Хамбургу бисмо могли имати неку подршку?



Пошто фудбалере нећемо бодрити у Европи онда барем рукометаше да бодримо... ;D
КОСОВО ЈЕ СРПСКО,СРПСКО ОСТАЋЕ!

Далеко смо ми од другог места у групи, треба да будемо срећни и ако треће освојимо мада чуда су могућа. Против Шваба нема шта да тражимо, Копенхаген овде можда успемо на публику да изненадимо. Словаци су тотална непознаница али с обзиром да имају неколико репрезентативаца који су у квалификацијама за СП избацили Словенију морају озбиљно да се схвате. О њима треба навјише да размишљамо па да освојимо бар треће место и наставимо такмичење у купу ЕХФ

Quote from: Mikelandjelo on September 14, 2008, 01:26:25 PM
Има ли могућности за нека гостовања? Бар у Хамбургу бисмо могли имати неку подршку?

По мени је реално да се одради гостовање у Словачкој. Тако бисмо лакше освојили треће место у групи и наставили даље.

QuoteRK "Crvena Zvezda" ...     vs     FCK Handbold A/S     01.-05.10.08
Tatran Presov    vs    RK "Crvena Zvezda" ...    08.-12.10.08
RK "Crvena Zvezda" ...    vs    HSV Hamburg    15.-19.10.08
RK "Crvena Zvezda" ...    vs    Tatran Presov    05.-09.11.08
FCK Handbold A/S    vs    RK "Crvena Zvezda" ...    15.11.2008
HSV Hamburg    vs    RK "Crvena Zvezda" ...    23.11.2008

Чабаркапа је најавио могућа два домаћа појачања за ЛШ на позицијама на којима смо најслабији.
Данас наши представници одлазе на финализацију преговора у Пионир

Што се тиче гостовања, Словачка је реална, а Немачка и Данска су у недељу дана, тако да ће вероватно ако се буде ишло морати да се бира...
Quote from: vasvla"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "

Ако не будемо ишли у Хамбург,то би могли да одраде Ултра Клан.
КОСОВО ЈЕ СРБИЈА!!!
КОНОБАРУ ВРАТИ ПАРЕ!!!

Могу само да кажем да ће бити јако тешко,али уз нашу подршку се надам добрим резултатима,храбро Звездо!!!

Најновије вести из РК су:
- Карлеуша отишао, Цветиновић позајмљен ПКБ-у
- За учествовање у ЛШ клубу је потребно 100 000е, па челници клуба траже помоћ града и државе
- Дефинитивно је да ће се прва утакмица ЛШ одиграти у Пиониру
- У суботу 18:30 у Шумицама се игра прво коло са Колубаром
- Против Хамбурга пренос на еуроспорту
- Требовање карата већ почело али је могуће и да ће улаз бити слободан
- Још нема информација о најављеним могућим појачањима и питање је колико је то остварљиво с обзиром на финансијску ситуацију

Пошто си рекао да смо најтањи на позицији десног бека занима ме какав је мали Зеленовић? Да ли и поред тога што је стварно зелен (18 година), можемо од њега да очекујемо у ближој будућности да стаса у играча који може да оправда играње у првом тиму. Или га можда неко гура (читај плаћа) да буде у првом тиму. Да ли има тога у рукомету као у фудбалу?

чекај бре јел то онај зелја који је играо у старом граду?ако је тај,онда је то велики потенцијал,нема приче о никаквом гуранју преко везе,један од најталентованијих у 90-том годишту

Quote from: Woodoo on September 18, 2008, 04:09:20 PM
Пошто си рекао да смо најтањи на позицији десног бека занима ме какав је мали Зеленовић? Да ли и поред тога што је стварно зелен (18 година), можемо од њега да очекујемо у ближој будућности да стаса у играча који може да оправда играње у првом тиму. Или га можда неко гура (читај плаћа) да буде у првом тиму. Да ли има тога у рукомету као у фудбалу?
Тог гурања у рукомету има колико пожелиш па због тога многи таленти пропадну.
Зеленог сам у млађим категоријама више гледао као крило него бека тако да не желим да га оцењујем. Звездино је дете, али колико сам чуо (не могу да гарантујем), пробио се родбинским везама. Сличан случај је и са млађим Ненадићем. Њима двојици требају још две године у нижим лигама да очврсну. Има потенцијала код њих двојице (обојица су репрезентативци). Млађи Ненадић је виши од буразера, такође је мршав али није онолико жилав и јак у дуелу. Треба му још 10кг па да буде квалитетан бек шутер. Паметан потез му је био што је отишао из партизана јер је тамо почео да стагнира.
Немам ја ништа против њих али било је момака који су та места заслужили више од њих. Уместо да заузме место неког од њих двојице најталентованији играч `89 и капитен те Звездине генерације је баталио рукомет и посветио се школи. Такође су олако пустили баш десног бека `89 који се вратио за ЦГ, дечко јесте дошао преко неке везе али је јак као стена и уз добар рад биће од њега одличан бек- Нажалост таквих пропуста је било мали милион

Quote from: STELLA ROSA on September 18, 2008, 06:31:24 PM
чекај бре јел то онај зелја који је играо у старом граду?ако је тај,онда је то велики потенцијал,нема приче о никаквом гуранју преко везе,један од најталентованијих у 90-том годишту
није то тај, али се за њега слажем да је велики потенцијал