Ја зато очекујем да се председник што пре одреди према циљевима за следећу сезону. И мислим да ту треба да будемо умеренији него прошле, када је у питању Европа. Испали смо од Милана и такорећи пустили Либерец да оде у групе купа УЕФА. Зашто не рећи овако : примарни циљ јесте ЛШ, али ако испаднемо, не значи да треба да оде пола тима, већ да се озбиљно схвати такмичење у УЕФА купу. Ако ништа друго, имамо гарантоване две пуне Маракане у групи, а убеђен сам и наставак такмичења на пролеће. Није мало, а није ни неисплативо. Наравно, на домаћој сцени је ствар јаснија, све осим дупле круне је неуспех. Иначе, ја чврсто верујем да ће нам се озбиљно улагање и повлачење правих потеза у смислу појачања, вратити кроз добар жреб. А могао би и Платини да загреје те куглице мало  :D   Па ваљда је и ред, после првака Европе у квалификацијама.

пресс..
На јучерашњој конференцији за медије Звездин стратег открио је тајну "таличног" шала који је током полусезоне носио око десне шаке.

- Инспирацију као човек и тренер тражим у историјским догађајима. Идеја се родила у тренутку када ми је председник Стојковић саопштио да ћу водити екипу, а шал ми је поклонио мали Ђоле са "севера".

Сетио сам се легенде о девет Југовића, а ја као Бошко поистоветио сам се са Бошком Југовићем. Шал је представљао барјак који је требало да окупи све звездаше и да нас води до тријумфа.

После данашње утакмице шал ће завршити у клупском музеју као симбол нашег јединства и прве титуле првака Србије. Не знам да ли ћу остати на клупи Звезде, али не верујем да ћу и даље носити овакав вид амајлије - поручио је Ђуровски.

:ruke

Само желим да напоменем да су много већи тренери и личности од Ђуровског добијали отказе после освојених титула, као нпр. Дел Боске у Реалу пре 3-4 године, када су били баш јаки ко земља. Зато сматрам да Ђуровски несме да се нађе увређен ако добије одказ, тј. он уопште и нема уговор као шеф стручног штаба, тако да само може бити да неће добити уговор као исти. Ако жели сигурно ће се моћи вратити на своје старо радно место или на неку нову функцију.

Ко год каже "он је велики Звездаш" и овај аргумент користи као разлог или оправдање због којега би Ђуровски требао да постане пеф струке, треба да га преиспита.
То , бар мени, да је он Звездаш не игра, а ма баш никакву улогу !!!  

Јесте лепо да је он "Звездин војник", како он каже, што и јесте. Није ништа више осим лепо.

Не желим да се ово схвати као критика Ђуровског или подршка неком ко би мога да дође на место шефа струке.
Ово је само једна констатација с моје стране.
Уметност је направити немогуће - могуће, могуће - једноставно, а једноставно - елегантно !

QuoteЗато сматрам да Ђуровски несме да се нађе увређен ако добије одказ, тј. он уопште и нема уговор као шеф стручног штаба, тако да само може бити да неће добити уговор као исти. Ако жели сигурно ће се моћи вратити на своје старо радно место или на неку нову функцију.  

Мислим да се он никако неће увредити ако добије отказ и поред дупле круне... Не делује као такав човек. Пикси ће сигурно тражити неко звучно име за нашу клупу, али реално са овим тимом можемо само да плачемо ма ко да дође на место тренера...

Момци, само са свим овим коментарима нисте успјели да "преокренете" мишљење Пијанца и Симе!  namigivanje   :D

Нигхтмаре је поменуо кључну ствар а то је одређивање према циљевима. Један од најважнијих сегманата успешног руковођења је добро планирање. Када се планира тј. када се постављају циљеви, врло је битно да они не буду ни сувише ниско нити сувише виско постављени. Битно је да реално сагледамо са чиме располажемо, да ли има ствари које би у наредном периоду могле да нам иду на руку или да нас угрозе (нпр. имамо лош тим, домаћа конкуренција је слаба, очекујемо толику лову од спонзора, тројици играча нпр. на зиму истичу уговори, имамо условну казну УЕФА-е па може да нам суспендује стадион, откуд знам). У ФК ЦЗ се већ годинама планира учешће у ЛШ. Е сад мене занима, да ли је то само пред новинарима или они и у буџету клуба калкулишу приходе из ЛШ. Добро је ако су то само приче за јавност пошто је Леедс Унитед пропао управо захваљући томе што су његови менаџери рачунали на приходе из ЛШ у коју се нису пласирали и при томе трошили паре из кредита за које су мислили да ће бити враћене из ЛШ прихода. Елем, наш ФК сваке године каже циљ је ЛШ и никада тај циљ не оствари. Ако 10 пута не остварим план, па ваљда ћу 11. пут да будем паметнији па ћу да схватим да негде грешим. Или ћу да уложим више да бих остварио план или ћу да промени план у складу са реалним могућностима. Ја сам и раније помињао да наш стратешки циљ за наредних 3 до 5 година, поред ових домаћих трофеја који имају само симболичну вредност, треба да буде редовно учешће у лиги УЕФА-а и рецимо да се зацрта једно полуфинале тог такмичења у наведеном периоду. И да се иде на грађење тима који ће сваке године целу годину играти у Европи, да нам се провлачи име по медијима од августа до марта минимум, а онда нам неће требати ни срећа, ни топле куглице, него ће учешће у ЛШ  доћи само по себи. Тренутни тим Црвене Звезде нема потенцијал ни за куп УЕФА-а. Значи, треба радити на томе да се формира тим који ће моћи успешно да игра ово такмичење, а за то нису потребни играчи од 15 мил. € и бог-зна-каква тренерска имена. Што се тиче Б.Ђуровског, ја сам га подржавао након смене Бајевића јер сам сматрао да је он најбоље решење за Звезду у том тренутку.  Чини ми се да Бошко игра сувише зихерашки и да нас тај приступ неће одвести далеко у Европи. Поред тога, слажем се са Боком да није успео да направи атмосферу у тиму и да се није наметнуо као ауторитет. Како год, очекујем још једну сезону започету бомбастичним изјавама и најавама знате-већ-кога и његове камариле и још једно испадање из квалификација. Срећа моја па се не надам превише тако да се нећу ни претерано разочарати.

Ово је изгледа први пут, да имам потпуно твоје мишљење.  :) Нема шта, исправна анализа.

Само шта је ријешење? Као што већ рекох, имамо зато људе, па нека разбијају главу!



Црвена звезда - Хајдук Кула 1:1 (0:1)
Милијаш 51' - Давидов 42'


Црвена звезда: Радивојевић, Анђелковић, Пантић, Трајковић (56' Рашковић), Милијаш, Ђокић, Бурзановић (54' Тришовић), Бајалица, Гај (69' Короман), Миловановић, Кастиљо

Хајдук Кула: Ђуричић, Павићевић, Љ. Фејса, Радановић, Д. Фејса, Дојкић, Радивојевић (61' Јовановић), Богић, Васиљевић (90' Комазец), Станић (79' Ђукановић), Давидов

Гледалаца: око 20.000
Судија: Драган Крстић (Београд)
Жути картони: Кастиљо


За крај сезоне, приређен је велики ватромет и бакљада

Утакмица је завршена поделом бодова! Штета што наша екипа на крају сезоне није успела да оствари још једну победу, али обај резултат не умањује успех Црвене звезде остварен у овој сезони! Екипу чека заслужена пауза, а потом припреме и борба за пласман у Лигу шампиона