III Меморијални турнир  "Немања Радоњић Радоња"

Одржаће се 21.08. са почетком у 14h, у Пионирском граду.

Игра се 2х10мин. 5+1, са дозвољеним изменама.

Пријаве код мене на пм, а пожељно на утакмици у суботу.





Нисам гледала финале али је и полуфинале било веома узбудљиво.
Панчевци су имали две тешке утакмице ал су ББРС и Рођен лош уз подршку навијача ипак савладали ту зајебану екипу.   :D
Шта је даље било, не знам.
Надам се да ће неко написати...

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Извештај приредио: Паја&Јаре

III Memorijalni Fudbalski Tuirnir NEMANJA 1982-2002 RADONJIC 2005.

Grupa BRIGATE je i ove godine u Pionirskom Gradu u Kosutnjaku organizovala treci po redu memorijalni fudbalski turnir u slavu i cast Nemanje Radonjica jednog od najboljih pripadnika grupe koji tragicno izgubio zivot u avgustu mesecu 2002.godine.
Turnir se tradicionalno do sada odrzavao u prvoj nedelji meseca avgusta, ali je ove godine pomeren za cak tri nedelje jer je masa ljudi bila na odmorima i putovanjima.
U proslu nedelju 21.8. oko 14h casova pocelo je lagano prikupljanje svih 6 (sest) ekipa koje su ucestvovale na turniru a to su pored tri ekipe grupe BRIGATE (Brigate 1, Brigate Pancevo i Brigate 2) bili ekipe BBRS (Belgrade Boys), HRSB (Heroes) i RL (Rodjen Los) napominjem samo 6 iako je bilo planirano 8(osam), jer dve ekipe nisu bile u mogucnosti da sastave timove za taj dan tj. datum odigravanja turnira (Ultras i Ultra Boys). Sve ekipe su oko 14:30 bile u punim sastavima, mreze postavljene na terenima (igralo se na dva terena), i sve je bilo spremno za zreb. Na pocetku je odmah dogovoreno da se naprave 2 (dve) grupe A i B po 3 (tri) ekipe i da igra svako sa svakim, u nastavku dva najbolja prolaze, i ukrstaju se prvi iz A grupe i drugi iz B grupe, i drugi iz A grupe i prvi iz B grupe. Najbolji iz ova dva duela idu u finale a ostala dva tima se bore za trece mesto. Dogovoreno je i da poluvreme traje 10min. Sto se tice nagradnog fonda turnira obezbedjeni su pokloni iz Red Star Marketinga i to kao nagrada za prvo mesto majce "Ponos Grada ti si nasega", za drugo mesto kacketi "Red Star" sa grbom (ala Valter Zenga) i treca nagrada DVD "60 Godina CZ". Ekipe koje su ucestvovale a i one koje nisu mogle, su skupile oko 200 Eur-a sto je otislo za pomoc porodici.
Turniru je ispred porodice prisustvovao otac pokojnog Nemanje gosp. Gojko Radonjic.
Elem da se vratimo na zrebanje, "Lenard Johanson" je izvukao parove u grupama i to je izgledalo ovako:
A grupa: BRIGATE PA, HEROES, BRIGATE 2
B grupa: BELGRADE BOYS, RODJEN LOS, BRIGATE 1.
E sada da ne bi opisivali bas svaki detalj krenucemo redom, i ono sto je bilo najinteresantnije a to su rezultati a videcete i zasto!
Krenuli su prvo Heroji i Brigate PA na jednom terenu, a na drugom BBRS i Rodjen Los, posle 20 min., Heroji su izgubili sa 9:1od BSR PA, a BBRS izgubio od RL-a 7:2 , u nastavku su snage odmerili pobednici i to: Brigate PA sa Brigate 2 gde su Pancevci opet slavili sa 4:0, i Rodjen Los protiv Brigate 1 (ekipe koja je bila favorit za osvajanje turnira) gde su Brigadiri slavili sa 1:0. Sledeci susreti su mnogo toga izmenili a koplja su ukrstili Brigate 2 i Heroes gde su Heroji slavlili sa 4:1 i tako prosli u polufinale zajedno sa ekipom Brigate PA iz A grupe, i Brigate 1 i BBRS gde je ekipa "Beogradskih Mladica" savladala "favorizovane" Brigate 1 sa 6:1 i tako prosla dalje sa boljom gol razlikom u polufinale, sa ekipom Rodjen Los u B grupi, znaci totalni rasplet kome se niko nije nadao...ooo...oooo...ooooo...oooo, i jos ne verujem!
Elem u tom doigravanju za finale tj. polufinalu su igrali Heroes i Rodjen Los gde su slavili "Zgutani" HEROJI (nadimak dobili po tome kao da su nesto zgutali posle prvog poraza od 9:1 i dosli u finale) sa rezultatom 3:1, a u drugoj utakmici su BBRS (koji su imali najfanaticniju publiku pored aut linije koja je dobacivala, ulazila u teren i negodovala zbog svake sitnice na terenu onako simpaticno) rezonskom igrom kao mi u Bariju '91 protiv Olimpika dobili Brigate PA sa 1:0 i plasirali se u finale turnira.
U nadigravanju za 3 mesto, ekipa Rodjen Los je na penale posle izjednacenog rezultata 2:2 u regularnom toku dobila sekciju Brigate Pancevo i tako osvojila svojh 8 DVD-a "Nasih 60 godina", a u finalu ni publika ni iskustvo nije pomogla BBRS-u protiv HEROJA ovoga turnira koji su pobedili sa 4:1 u finalu. (Da ne zaboravite jos jednom prvu tekmu su Heroji izgubili 9:1 tj. prekinuli 2 min. pred kraj a u finalu pobedili 4:1 BBRS). BBRS je otisao zadovoljan i 2. mestom i sa kacketima "ala Zenga" kuci, a Heroji su ovencani majcama i uspehom slavili do dugo u noc...
Tako se nijedna Brigate ekipa ove godine nije okitila ni jednim trofejom, ali nema veze jer to nije bila ni svrha, nego druzenje, sport i lep provod jednog nedeljnog popodneva, uz secanje na naseg druga koji ce zbog svojih vrlina vecno ostati u nasim srcima...
Neka mu je vecna slava!
Nadamo se da ce turinir sledece godine biti masovniji i da ce se sve vise DELIJA prijavljivati iz godine u godinu...

Konacan Plasman III Memorijalnog Turnira Nemanja 1982-2002 Radonjic 2005.

1. Heroes Belgrade
2. Belgrade Boys Red Star
3. Rodjen Los
---------------------------------------
4. Brigate PA
5. Brigate 1
6. Brigate 2

Veliku zahvalnost dugujemo svim ucesnicima turnira, Fudbalskom Klubu Crvena Zvezda i Marketingu FK-a, Zvezdinoj Reviji i Delijama.

Brigate 1994. CRVENA ZVEZDA