Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - дрвосеча

41
Пивница / Одг: Ja te volim Srbijo...
July 13, 2008, 01:46:22 PM
Њима (изродима) је данас дан државности... 2. година..
а и некад су славили дан НОР устанка на овај дан!
42
Quote from: Ujka Vanja on July 11, 2008, 12:34:23 AM
Превише би имало да се објашњава.Предлажем и теби и свима које интересује све ово да се пребаците на делије нет где постоји ова прича исто.Ништа ја лоше не мислим о теби и осталима,али прича треба да се покреће баш онако како треба а не да се препричава оно што треба.Ако лоше почнеш причу добићеш одговоре који овде стоје а који не би могли рецимо да остану такви на другом сајту где се ова тема озбиљно покренула.Ценим то што си хтео нешто да помогнеш и да допринесеш,али сматрам да није та прича кренула онако како би требала ако желиш да следеће сезоне стварно урадимо то што ти пишеш и још много људи.
Још једном кажем...ценим твој труд и жељу,али ипак је најбитније да прича буде убедљива!

Нико од тебе не тражи да пишеш романе, и да детаљишеш до бесвести..
Кажи бре у пар реченица шта имаш...
Овде је сам ја и скренуо пажњу људима да се не баве тим не битним стварима...
не схватам што онда треба понављати...
Проблем Сајта делије.нет, и делијеонлајн, је тај што немају овај део форума о Северној трибини, јединствен... а постоји иначе могућност за то.. видео сам на неким другим сајтовима!
Што се тиче делије. нет, он је свакако више популарнији него делијеонлајн... али не значи да имају и корисније разговоре... већ да им се јавља пуно ликова који су споредни, залутали и сл.
С обзиром да је Crazy North закључан већ неколико месеци (из оправданих разлога),  тако се онда на Навијачким причама често зна отићи у заје...ју, која се мени лично и не свиђа превише...
Зашто и овде неко не би изнео своје мишљење? Па сигурно ако је предлог добар, да ће стићи тамо где треба!
43
Нова сезона, нова песмица за новог министра полиције
;D
44
Quote from: Вечити ДЕЛИЈА on July 05, 2008, 10:13:15 PM
пс. мислим да је "дрвосеча" хтео да пример холанђана и швеђана послужи као нешто што ће да даје слику њиховог јединства и сложености, а да не мора да значи да је то исправно. Ми значи хоћемо да будемо Северна армија и да као такви показујемо то јединство и сложеност, а ови други то раде са кловновским капама, шарањем по лицу итд, на шта наравно да нико од Делија не сме ни да помисли... Тачније, можда је мислио на то како су скоро сви до једног прихватили једну исти фазон и да као такви могу да буду добар пример. А да су личили на циркузанте, то свакако стоји. 

E БАШ ТАКО!!!
Ја сам и мислио на њихово јединство, и целокупну обојеност трибине, а не на то шта имају на себи... па већина навијача на тек завршеном ЕП су игледали као циркусанти... нисам много гледао утакмице, али то што сам видео углавном је и личило на циркусанте!

Када узмете и погледате уназад слике Севера, на Маракани рецимо, или онај ко на Северу запажа како је ко обучен, видећете да већи део Севера није обучен у црвено или белој варијанти... па ни та тегет варијанта "1989ДС"... што је за мене прилично неозбољно, јер ако си навијач, носићеш мајицу, качкет и шал своје групе... овде је то ДС! Ако си и симпатизер, а дошао си на Север (па и на Запад) опет је ред да обучеш нешто црвено или бело, са ознаком твога клуба!
Ево рецимо данас сам био на Врачару... значи данас је почетак јула месеца, а видео сам 1 типа у нашој тегет мајици са заставом... затим лик има црвену мајицу са Звездиним грбом... старија госпођа има мајицу тениског клуба ЦЗ...
Хоћу да кажем, да је данас и наредних месец дана мртва навијачка и спортска сезона, а те мајице се ипак носе!? Е па онда и када је утакмица, и када кренеш на стадион, или халу, од куће, а већина нас и креће од куће, онда се обуци како треба да се обуче човек који воли свој клуб (наравно не они шеширићи, мазање лица и сл.)... то не тражи неки огроман напор, већ просто логика је да када излазиш из куће да ћеш обући патике/ципеле, нећеш ићи бос!
45
Прво... овде је у задњих пар постова налупано свакаквих глупости!
Како се стално хватате за секундарне и не битне ствари... оно што је тотално небитно модератори ће обрисати и крај!

Друго, нисам сигуран колико предлози са форума успевају да се приме на трибини... бар је то моје искуство које сам видео у задњих пар година како гледам у форум... постоји један део утицајних људи на трибини који не посећују форуме делија... да ли су их погледали 3 пута у животу... На форуму постоји један приличан број људи који нису редовни на трибини из разних разлога, а овде пишу и предлажу као да јесу..

Но, да се вратимо оно што је писац ове теме хтео да каже...

Quote from: Вечити ДЕЛИЈА on July 03, 2008, 01:18:47 PM
Распореди ћу неке сегменте везане за трибину, али не мора да значи да су и по важности распоређени у таквом редоследу:
1) КОП (поред горе наведених ставки и питања, издвојио бих важност тога ко треба да га чини, колики треба да буде (у зависности да ли је европска или првенствена утакмица), како треба да се понаша у њему...),
2) ИЗГЛЕД ТРИБИНЕ (...бројност, начин одевања, деца (зна се шта се подразумева под овим појмом) и девојке, људи који седе са стране, а на Северу су, затим барјаци, као и заставе одређених група...),
3) КОСОВО И МЕТОХИЈА (...да ли треба више времена на утакмицама посвећивати Светој земљи, шта ван трибине треба да наставимо и шта да унапредимо по овом питању...),
4) ОСТАЛО (пошто мислим да су ове три тачке за почетак довољне, можда и више него што треба, нека ова четврта буде за оног ко жели да дода још нешто што нема везе са претходним, а сматра да је исто тако важно или још важније).

1. КОП... теоретски не треба да се разликује или мала разлика да буде, када је у птиању било која првенствена утакмица, или дерби, или европска... Није нама толико сада битно да имамо 15.000 људи на трибини.. из простог разлога што смо сви свесни да та бројка углавном доноси и индијанце, фоторепортере и сл. Већ сам раније негде и навео да и када нам долазе Милан, Бајерн... да на Северу треба да буде 5.000-6.000 људи, они који су ту и за Лучане, и ОФК-у, и Борац... једноставно, кореографија са картонима или нејлонима није толико битна, може и шеталица да буде нека порука, како против Динама Кијев 2000. А ова бројка би таман била довољна да то изгура... оно још битније, да тих 6.000 људи зна већ како треба да стоји, шта да ради, како да се понаша, како иду песме, бакљада, и сл. Људи који су симпатизери Звезде, и долазе 1-2 годишње на Север, никада то неће сконтати... ама схватите, ни за 100 година, уз тако нешто неће... ево рецимо како када би уз тренинг 1-2 недељно било очекивано од неког боксера да изађе шампиону државе на мегдан, који тренира скоро сваки дан... Нема потребе даље да објашњавам, јер ти ликови, и поред тога што не долазе, они ни најмање времена нису посвећени нити свом клубу, нити својој трибини... како год да окренеш!

2. ИЗГЛЕД ТРИБИНЕ... подразумева да сви долазимо у мајицама, качкетима, шаловима своје навијачке групе! Или бар клуба, производи који јесу мало скупљи, али купљени у овлаштеној продавници... Значи да када неко погледа на Север, без обзира што нема кореографије видеће један црвено-бели декор... да би било још јасније, сетите се овог последњег ЕП, и како је изгелдала трибина са навијачима Шведске или још боље Холандије!!! Не можеш их промашити и да хоћеш...
Баријаци су добра ствар за изглед и треба да се стално виоре... то улепшава трибину!
Заставе треба да имају стила, симболике и смисла... ове последње што су рађене са крстом и 4 слова С је добра ствар... јер свака застава има неки још додатно посебни симбол...

3. КОСМЕТ свакако не треба да буде заобиђен у нашој причи, а разлог нема потребе да објашњавам, јер ко то не конта, нека заборави и на Север, и на овај форум!
Ту има мала допуна... некако ми се чини да су мало запостављене западне српске земље... није ми јасно који је разлог томе? Реп. Српска се понешто и спомене, али рецимо Крајина, скоро никако!?! Као да је пала у заборав... Прошле године је било предлога овде на форуму да се огласимо на трибини око злочиначке акције "Олуја", али ништа од тога... шта више парастос жртвама "Бљеска" је увек 1. маја, што значи када је првество у самом финишу, а ја се не сећам када смо тај злочин и тугу поменули... Зашто? Као да смо препустили то забораву... Ово не причам, да би се правио паметан, већ из разлога што Западна Славонија и Книнска Крајина су српске земље, исто као и остали делови Србије... и што немали број Делија долазе управо са ових простора... и што сви они срцем и душом наклоњени црвено-белој боји!!!
Кажем, не мислим да треба да Космет остане по страни, или да умањимо његов значај, али ово је 1 ствар која ме искрено збуњује...

4. ОСТАЛО... има 1 ствар која не бих требала да спада ни под остало, нити под разно, нити под неку 4. или 5. тачку програма и плана за следећу сезону... а то је ПОЧЕТАК УРЕЂЕЊА НАВИЈАЧКЕ СЦЕНЕ СРБИЈЕ, И НАШЕГ СЕВЕРА... о томе смо дискутовали на теми "Куд плови овај брод"... а тамо сам изнео са још неколико људи предлоге око тога.... и још тада сам напоменуо шта ме око свега тога плаши - ЗАБОРАВ?!?! Да ли нам се то управо и догодило???
Већ на првој утакмици средином августа, мора нешто бити покренуто у том смеру, и наставити на наредним!!! Оно што сам тада рекао да пут од 1000 корака почиње првим, ми смо на дербију и са Вошом направили само 2 корака?!!?!? Где су остали? Зашто не направимо трећи? Увек се ту спотакнемео!
То није добро... Нова сезона ово мора да подразумева у свим плановима под тачком 1. да кренемо у решавање тог зла!
46
Терен / КК Црвена звезда 07/08
June 06, 2008, 09:40:51 AM
И ја, али шта да се ради..

Ево по већ унапред спремљеном сценарију, за утакмице где смо ми домаћини, само они са пропусницама КК!? Тобоже навикли су да играју пред празним трибинама!?!?!?!

Алоооо кога они бре заје... Свашта! Ово је вишео него безобразно!  :bes

Сваки наш клуб у СД, је жељан навијача... ено примера са одбојкашицама у ЦЕВ купу... а ови зликовици овако  :batine
47
Свака част за концерт, поготово Косовски Божури са Иваном Жигон, бакљада Космет на југу  :ruke , а ми на Северу се питали ко су они тамо лудаци прекопута, када је вамо концерт и извођачи  :D

Оне Расчанке из НП су ок!

Ђенерал Вељко (Раденовић ако се тако презива), је краааљ!

Ако неко може да окачи текстове песама што су ова деца са Космета, и ове из Н. Пазара певали, било био лепо...

п.с. једино што је каснило 40 минута?!

А било нас је ту око 5000 увр' главе namigivanje
48
Пивница / Дизајн зона
May 31, 2008, 06:18:42 PM
Quote from: "MC MaC"Не треба ми њима да се бавимо
49
Времеплов / Maksimir '91
May 13, 2008, 08:34:33 PM
????? ?? ?????????!

??????? ????? ???? ?? ???? ???? ? ??!  namigivanje
50
Пивница / Svaštara
May 13, 2008, 08:32:01 PM
Quote from: "100%anti crnobeli"Pune tribine ludih radikala
A u gro planu Seseljeva glava
na glavnom mestu zastava je plava
Jebes Partizan u slavu radikala ale ale

Врх!!!  

:ruke  :finger
51
СВЕ ЧЕСТИТКЕ ЉУДИМА КОЈИ УЛАЖУ ВРЕМЕ, ТРУД, И ЗНОЈ КАКО БИ ОВАЈ САЈТ БИО УВЕК БОЉИ НЕГО ЈУЧЕ!!!

Наравно да је основа свега другарство, и љубав према Звезди, ако тога нема, пре или после осуђено је на пропаст!?
Зато поздрављам досадашњи рад.

Кизо... не треба бити роб таквих ствари као са фотоапаратом, ове слике које су сада на сајту, односно снимљене тим "старим фотоапаратом" су ок... Слике бар делимично дочаравају атмосферу са трибине, што је најважније... ко хоће више, нека дође на стадион... слика му је само позив више, јер има прилику сам да види како то изгледа!

Где баш нађе тај мрски нам 25. мај!?!?  :zbunjen
Јаде га помери лево или десно  :D ... ма нек буде 4 дана касније, јер то је наш дан 29. мај!!!
52
Ваистину Васкрс!
53
Терен / КК Црвена звезда 07/08
April 21, 2008, 08:23:01 PM
Ма њима се смеши мотка, а вала заслужили су је... све ме ово подсећа на 2002. годину, али у нашем ФСС, када су тражили селектора који би требао да седне на клупу која је унапред одређена за стуб срама!
Тако и сада треба им неко име (нашли Владу Ђуровића), да им буде кредит, за још 1 мандат... мада не знам како су добили овај сада мандат!? Јер колико се ја сећам реизбор управе није био... можда и јест, али се ја већ не сећам.
Тражиће тренера, и тренера, а мислим, да им треба више јасно показати, ДА ТРЕБА ДА ОДУ!!! На некој од нардних првенствених утакмица... треба им показати наш став...

Ево Караџић је рекао да се они нас већ плаше, јер су посебне људе пуштали у халу... ја сам за кратко преко тв видео на гробарском делу алкатраз заставу!?

И сам Караџић ме нервира, јер је сада нашао да прича о управи, и самом дешавању у и око нашег КК... како то да се сада сетио!? Ма није него...

И раније смо имали проблем са управом КК, то је било негде почетком 2001. године... тада је нови одзив Делија био сјајан, васкрсли смо за кратко... а онда дођоше ови антихристи, и лопови!  :bes
54
Бока... када смо ми као добро организована, и патриотски оријентисана навијачка групација, могли нешто да променимо у овој земљи? Ми, у нашем друштву не можемо да променимо климу, јер нисмо у органима државне власти, то је у рукама политичара, који нама никада нису били наклоњени, већ су нас само злоупотребљавали, и користили нас!?!
Оно што ми можемо, то је да покушамо да променимо свест појединих људи око нас, при томе почињемо од 1 човека, онда други, трећи, десети, стоти, хиљадити... А ако не покушамо, шта онда да очекујемо? Да окренем на шалу, као у оном вицу, када се циго моли Богу, да му да седмицу на лотоу... не можемо ништа ни да очекујемо, зар не?
Ја нема шта да сумњам, или да се бавим претпоставкама... ако се ствари у основи поставе на своје место, и крене одлучно, могли би Бока, и пре тих 10 година да осетимо помак... за 2 године, ми навијачи би осетили прве знаке побољшања... за 4 године, и остали људи би видели да су се неке ствари промениле.. за 5-6 много ствари би дошло на своје место, за 7-8 година, могли бих да имамо уређену навијачку сцену, попут руске! Ту ми једна ствар никако није јасна... како то да код њих штима, а код нас не! Не ради се ту само о навијачкој сцени... ево окрените се око себе, и видећете, и чућете гомилу примера, да нешто ,,напољу" штима, а код нас не!? Шта је то што код нас доводи до кочнице, и проблема??? Мислим да је пре свега проблем менталитет наших људи... то је једна ужасна ствар која ми се несвиђа код нашег народа! Погледајте још 1 нелогичност када смо код нашег менталитета... у ранијим друштвеним фирмама, било је пуно проблема, и шкрипања, јер су појединци више држали говранције и забушавали, па је све ишло клај, клај... када дође приватник, говоранција нема, проблеми се решавају у ходу, и сви раде свој посао! То је Србија, нажалост... о овоме могу даним да наводим примере... но да се вратимо у наш проблем.
Ситуација у земљи јест грозна, не односи се то само на отимање Космета, већ да занемаримо за сада тај случај, каква је ситуација у Србији? Што се тиче посла, здравствене заштите, социјалне сигурности, школовања, производње хране... о овоме би 20 година могли причати!?
Ево рецимо, шта данашња деца и тинејџери маштају, како они заправо проводе дане, какав однос имају према својој породици, школи, пријатељима... ретко где ће те срести да је то све набројано ок. Већином су та деца (па и ми смо такви били, бар већина!), прилично надобудна, и ,,препаметна", са великом количином енергије (што је нормално, јер расту и развијају се)... и ту се јавља проблем! Шта са том количином енергије? Ретко где ће те срести клинце 13-18 узраста, да се баве неком физичком активношћу... ако не блеје по крају, и баве се ничим... онда су за компјутером по 6-7 сати, што је ужасно! Већином они су беспослени, немају неке обавезе осим школе, досадно им је и нормално је да им свашта падне напамет... Виђао сам баш узраст клинаца 14-18 година, који седе у крају и кријући, пију пиво, пуше, доста их смота и неки џок!? Каква је то перспектива Србије?!?!?! Знам, већина ће свалити кривицу на државу, односно органе власти... мада, не можемо стално у друге упирати прстом! Да ли њихови родитељи знају уопште где су им деца, шта раде, с киме се друже (што је веома важно)??? Јбг, они често постају мета неких пробисвета, који их после користе... када родитељи то схвате, већ касно... оде све у пм!
Бока... и ми смо расли (бар моја генерација), у време 90-их, када знамо шта се све дешавало... како су нама родитељи објашњавали, шта је исправно, а шта не? И ја сам рану младост провео за време санкција, беспарице, државног криминала, на демострацијама, баш тада сам почео и на стадион да долазим! Срећа, нисам отишао странпутицом, а доста мојих познаника јесте... неки по затворима, неки на самрти, јер их дрога појела... неки и даље криминалишу, петљају, док ,,не падну", то је њихов избор био... изговор, је управо то, линија мањег отпрора: па када може он, што не бих и ја пробао, нисам ја пацер, па да мене провале?!?! Даје динар да уђе у ђавоље коло, а 10 да изађе!!!
И не волим глобализацију... испада да су сви свештеници корумпирани!? Нису, има их који јесу, али зна се ко је то, и не мораш да идеш код њега, па није ваљда да Београд има само 1 цркву?! Корумпираност јест велика, јер је то одразнашег сиромаштва, и слабости државе да се суочи са тиме... постоји читав буљук људи који живе са тиме, јер је то нормално!?!?!
Што се оружија тиче, и спремности ко ће да носи... па оних 10 који узму, одмах се морају казнити, али не новчано, као што то ко нас иде, типа 2000 динара, и ћао... не бураз, 3 месеца робија, и казна 200 евра.. на трибинама, ко донесе ножеве, или не дај Боже пиштоље, нема више шта да тражи на Северу (свако своје ће редове да чисти, како год зна!!!), марш напоље! Значи, никакав контакт са њима нема... и ту нема попуштања, знаш он познаје овога, он ми је другар, он је ово, или оно... јесте да ће ту бити проблема, око тога да се раскрсти са њима, али мора једном да покренемо тај ,,пандорин точак", који ће нас очитити од тих гњида... Како када неко има вашке у коси... може да се чешка нон-стоп, и да му то прави проблеме, или да узме шампон, и да опере 3 пута, и крај! При чему шампон не познаје вашке, он чисти све! Значи, нема попуштања, и повластица!!! Кажем, ово је тежак испит за све нас, и ко овде није спреман да изгура све ово, онда боље нека се склони у страну, и пусти некога ко уме, хоће, може, него да омета, одуговлачи и прави проблеме!
Бока, ти сада, ниси оптимиста, вероватно као и већина... али, не сме то да нас спутава! Сада, нам је добра прилика, јер је рана свежа... и сигуран сам да и међу осталим групама има људи који ће пристати на целу ову причу!
55
Звезда – партизан 2:3
1/2 финале купа Србије
Маракана: 20.000 гледалаца

  Долазимо на нашу Маракану, и добијамо обавештење да се првих 27' ћути, јер је то наш знак поштовања, саучешћа, и солидарности са трагично преминулим Дејаном Димитријевићем (1981-2008), из Футога, који је понедељак касно увече страдао пуцњем из пиштоља...
Док смо одавали помен настрадалом Србину тих 27', на Северу су окачене и пароле: ,,ДОКЛЕ ВИШЕ ДА СЕ УБИЈАМО!?"... и још 3, од којих је последња била: ,,ВЕЧНА ТИ СЛАВА ДЕЈАНЕ!"... Интересантно да стока преко пута није осетила ни тренутак жаљења, и солидарности са целим нашим гестом, нити је одала бар 1 минут ћутања, за навијача... без обзира, ко је, и за који клуб навија... Да смо ми и поред свега нормалини, са здравим мозгом, и локгиком, иде у прилог 2 случаја... први је трагично настрадали Зоран Вујевић, чија слика  испред њихове трибине виси на на нашем сајту, а други је подршка Милораду Чавићу, који је био код њих гост у Пиониру...
То ме мало и разљутило, и мислим да ће са њима она наша акција, која свакако мора да крене што пре, ићи тешко... али верујем да и међу њима има нормалних људи, који ће имати велику борбу на свом терену против те гамади!!!
Свих тих 27' смо седели, и ћутали као заливени, осим што је 1 Рађеловић добио аплауз за успешну одбрану... преко пута нас рекло би се да је стока у трансу... палили су бакље, скакутали, и певали, али се то слабо чуло, бар мени... Опомињани су са разгласа, да не користе бакље, чак и претња да ће их избацити са трибине (молио сам Бога да то не ураде, бар не прво полувреме, док не покажемо стоци како се навија, шта значи солидарност, фер плеј, и колико су векова иза нас, колико ће нам још година, и година гледати у леђа!)... Седели, седели, и чекали, да коначно
устанемо, и загрмимо, најјаче што можемо... у свима нама верујем куљао је бес, бес великих размера... јер када је Д... дао знак, цела трибина, цео Север је устао као 1, и заурлао да су нас чули и на Бањици... ,,Ћале ти у ђубретарима...", тих првих 2 минута та песма као излив незадовољства, је нешто што је попут грома пукло, и изашло из нас... већ после те песме, разумљиво долази и до пада у нашем навијању... мада вероватно је на то утицао и резултат који је тада био 1:0 за њих... а до краја полувремена су нам увалили и други!?!?!?
Да сада мало одемо и на спортску страну... Ранђеловић није за Звездине стативе... није му ово први пута да не промишљено излеће беспотребно напред...
И поред ужасног резултата, на крају полувремена, играчи добијају ,,Звезда, Звезда..."

У другом полувремену, на самом почетку била је припремљена кореографија са малим заставицама... и нова песма која лако улази у уши... ту су запаљени и димови, па је Север потпуно надвио дим, да се ништа није видело, после те песме уз све исто, ишле су и ,,ПТЛН"... Смањили смо њихово вођство на 2:1, што је дало наду... па онда и изједначење 2:2!!!! Пре тог нашег 2. гола, певали смо управо ту песму, која се онда још више и јаче заорила... између наша 2 гола, имали смо доста шанси, што је допринело да и песма са Севера буде јача! Дали смо ми и трећи гол, али судија нас као у прошлом првенственом дербију, поткрада, и поништава гол, наводно због офсајда!?!?!? Ово је већ превише!!! На Северу код тог нашег 3. гола је било велико, велико славље... Довикивали смо се са Истоком и Западом... Они су се после, на терену некако, боље снашли, иако је и Звезда имала доста шанси... и дали су нам и трећи гол!?
Наставили смо навијање, без озбира на све, и после судијиног (лоповског) звиждука... остао је приличан број Делија, да покаже љубав и оданост према вољеном клубу... свака част момци!
Трофеја ће бити, као што је и до сада било, али ми смо сачували образ!

У суботу већ нам гостује Воша, долази и Фирма вероватно... па опет на Мару!
56
И раније је било међу нама тешких ситуација, убустава, пребијања, свега и свачега... међутим овај случај ме озбиљно уздрмао... видим и вас! Но, бојим се онога што ће уследити за пар дана... заборав!?!
Заборав, на оно што представља можада и највећи ударац за српску навијачку сцену, убиство у некој назови навијачкој тучи... многи ће нама управо све ово прикачити.
Зна се добро шта подразумева појам навијач(и), и шта подразумева појам туча... ово синоћ у Футогу свакако нема везе са тиме, јер појам туча подразумева песнице, ноге... подразумева да када је противнички навијач на земљи лежи, да онда стајеш и не помишљеш да га треба и даље тући, иако је доле на земљи без могућности да настави са навијачком борбом... ту нетреба бити нешто посебно паметан, треба имати само мало људскости!
Појам навијач(и) подразумева обрачун када долази до директног виђења на самој утакмици, пре или после ње... то је онда сукоб навијача, и показивање храбрости, и стајање на црту... Ово синоћ... то нису били навијачи, ама ни Н од навијача... оно су били најозбољнији кандидати за центар ментално оболелих!!! Каква мурија, какви адвокати, какви судови, сами треба да оду тамо, и да им помогну!

Шта је нама даље чинити?
Да би уопште могли да почнемо решавати проблеме, онда треба да дефинишемо неколико ствари...

1. шта је проблем? проблем је кукавичлук и комплекси појединаца у нашим редовима (свих навијача у Србији, па нажалост и код нас) који користе ножеве, пиштоље, штангле, и друга средства која не смеју да користе они који себе сматрају навијачима, они који су 1 у животу крочили на стадион!

2. ко је одређен да решава тај проблем? с обзиром да се тај смртоносни вулкан стално дешава код нас, и око нас... онда и ми сами морамо да решавамо тај проблем... држава, мурија, закони, судови, слабо ће мрднути прстом по овом питању (уствари, они ће по обичају одобрити веће пендреке, веће казне, веће затворе, више жандара...)! Није ми јасно зашто по овом питању увек шкрипи? Ако смо после случаја "Милан Васић" могли сви заједно да седнемо за сто и направимо акцију СТОП РЕПРСИЈИ НАД НАВИЈАЧИМА (за коју ме у овом моменту ужасно пробија срамота и стид!), и наредно првенствено коло, на свим утакмицама је ова парола осванула, на свакој навијачкој трибини...
3. како га решити? зашто сада не можемо да седнемо за сто, и погледамо сви једни другима у очи (прво у оквиру трибине, а после са осталима!), и донесемо нешто слично, паролу, проглас, слику, која ће висити на свакој трибини, и то не нека мала слика, већ слика да буде уочљива, да је свако види, да почнемо акцију која ће по свему судећи дуго трајати,  али ће у будућности донети жељени резултат!
Шта више, као и раније сам предлагао штампање мајица по економским ценама, и да је сваки навијач, свака трибина има у изобиљу... значи, као што се пре наших утакмица продају српске заставе по 100 динара, тако и сада штампање мајица са порукама сличним овим у мом потпису, нека слична фора!!!! Фора од које ћемо чак и песму смислити, као што смишљамо за Звезду, Србију, Београд, Косово... песму против овог зла, ових крвожедних звери који користе ножеве, пиштоље, штангле, и сл. који су умислили да су хероји, који немају храбрости ни 1 грам, који сеју смрт на сваком кораку... који руше темеље нечега што је годинама стварано!
Значи, акција треба да иде у том смеру, да имамо траспарент сличан ономе СЛОГА БИЋЕ ПОРАЗ ВРАГУ, кога смо носили на демонстрацијама... е такав траснпарент, ћемо направити, и када имамо окупљање у центру града, или било где... када идемо масовно на гостовање, онда на чело колоне неколико наших момака ће то носити, да сви виде, примете, чују, какав је наш став, и да смо способни и одлучни да се боримо против овог ЗЛА!
Што рекоше, графита да буде на сваком кораку... толико смо информатора одшампали, али нигде нисмо ово строго нагласили, са јасним назнакама да НОЖЕВИ НИ ПОД РАЗНО, НИ СА 1.000.000 ИЗГОВОРА АЛИ НЕ СМЕЈУ ДА СЕ КОРИСТЕ!!!
Заборавите ножеве, као што сте заборавили куцаћу машину, и прешли на компјутере, тако и сада заборавите оружије, и пређите на песнице, на срце уместо кукавичлука!

Још нешто... овде је наглашено, да и код млађих група (и код наших!?), ножеви нису табу, нису нешто што се скрива, и што је срамота... напротив, ножеви су им ту, на дохват руке... уместо навијачког шала, или качкета они се одлучују за ножеве... да ли је могуће?!?!?!?!?! Ја себи то не могу још да објасним... Образложење: нек' им се нађе, па и други користе... алоооо, људи, КУД ПЛОВИ ОВАЈ БРОД?!?!?
У ранијим дискусијама по неким другим основама, сви смо се сложили да на млађима свет остаје, да су они наша будућност, да са њима треба радити... бојим се да овде итекако шкрипи, да је овде врло мало учињено... Ако је нормално, да чак и чланови наших млађих група носе ножеве, онда треба да затворимо Север, и да не правимо убице и кољаче у будућности!!! Јер, они ће оружије носити и кад није утакмица, то ће им "уливати снагу", и сутра када одрасту, и покаче се са тобом, твојим дететом, рођаком, пријатељем, они ће потегнути оружије, без да трепну!!!
Зато, са клинцима пажљиво, и одмах сада да то раскрстимо са њима, да им се та болест излечи на време!!!
Боље је да отерамо сав навијачки подмладак, него да нам будућност буде крвава и претужна! Сваку млађу навијачку групу, треба строго контролисати, и усадити им причом, а ако не тиме онда и другим методама, да забораве ножеве... треба им простом логиком објаснити (а већ је то негде речено!) да није срамота побећи са мегдана, да им неко узме заставу... срамота и ужас је користити оружије! Срамота је хвалити се навијачким победама које су стечене на кукавичкој основи, коришћењем оружија!!!

Мени се и после свега окреће желудац само из 1 разлога... јер знам да ће по овом питању бити слабог помака... да ће у неким каснијим временима, овај случај Футог, бити само спомињан као 1 у низу... што значи, да ћемо ми и даље имати изговоре: "знаш, не можемо сада, знаш нећу са њима за сто, знаш то је тежак посао... имам сада пречих ствари", да се ова серија наставља... ДАЈ БОЖЕ ДА СЕ ВАРАМ! ДАЈ БОЖЕ ДА МЕ ВЕЋ СУТРА НЕКО ДЕМАНТУЈЕ!


И ПОРЕД СВИХ ТИХ ИЗГОВОРА, ЖЕЛИМ САМО ЈОШ ОВО ДА ВАМ КАЖЕМ:
ПУТ ОД 1000 КОРАКА, ПОЧИЊЕ ПРВИМ КОРАКОМ!

Зато браћо, људи, Срби, студенти, школарци, cпортисти, млађи, старији, радници, синови, очеви, хероји, пре свега навијачи... НАПРАВИМО ТАЈ ПРВИ КОРАК!!!
57
Нека му је вечна слава... :(

п.с. Гец је био прва Звездина звезда у кошарци, може ли неко ко је упућен, рећи које су остале Звездине звезде у кошарци?
58
Моје саучешће Дејановој породици :(  :(

Има ли шта горе?  :zbunjen  :bes
59
Страшно!  :o    :(

СТОП НОЖЕВИМА!!!!
60
партизан – Звезда 1:1
133. првенствени дерби
стадион јна: 18.000 гледалаца

    Време очајно... магла, стина (војничка) киша, укупна бројност ту и тамо, вероватно је лоше време и повећана цена карата утицала да не дође већи број гледалаца.
На окупљање на тргу нисам стигао, али у ону гужву која је била испред Северне трибине мрског нам стадиона, јесам. Мурије сачувај боже, не дају нормалан улаз, већ је 1 чак био затворен, и радила су 2 колико сам ја успео да видим... Сам претрес нијe био ригорозан као што знате може да буде... Ту испред улаза смо се мало натезали са муријом, било је и скакања на оно: ,,ко не скаче тај је гробар", затим неко кошкање са керовима итд. ситне чарке!
Бројност на Северу је солидна, места јест било, али не превише, мегафона није било, па смо ишли на блејање у шипку, не би ли провалили ,,шта је песник хтео да каже", то је направило у појединим моментима проблеме, јер се стока прекопута чула, а ми у средини и горе нисмо могли видети шта Д... и П... хоће да отпевамо! Кореографију на жалост ових сниматеља и телефониста нисмо имали..  :D  али било је бакљаде, и то су снимили за све паре!?!
Друго полувреме смо боље навијали ако се посматра, једино што је добро у првом полувремену што смо дали гол, када креће лудило нешто слично ,,еври го", а пре тога смо скандирали нашем ухапшеном Драгану Џајићу... Имали смо пре тог гола доста шанси, па нам се и песма прекидала јер је било важније шта се дешава на терену, него како нам се чује песма...  :o
Затим пре утакмице су они пуштали неке своје бљувотине од песама, па смо отпевали и неке наше ,,Њега је*емо, њега ка*амо"... Сам почетак утакмице смо певали: ,,Публика је твоја"... и то је на моменте доста и добро звучало... У првом полувремену они преко пута су имали годишњицу неке групе, па и неку шеталицу која је била смешто мала јер им је сама трибина мала, па још им и семафор смета  :finger ... У првом полувремену тамо на Истоку до Севера, кренула је и нека фрка међу гледаоцима, а после и са жандарима, коjи су се умешали... Ми смо из тог првог полувремена лепо отпевали ,,Ој Косово, Косово", са све оним заставама које се продају за 100 дин, и оне са грбом 400 дин..
Да, када смо примили гол, таман смо се спремали да почнемо да певамо руску песму, са окренутим заставама, али све је то било грозно, пошто су ликови обратили пажњну на стање на терену!? Уместо да смо још јаче загрмели...
   Друго полувреме смо имали лепу бакљаду, мада је појединачно и касније паљено бакља по бакља... добро је звучала и песмица ,,Црно-бела застава симбол је пи*кетина", као алузија на проваљену фору са њиховим трансапрентом из 131. дербија који је био на јна!
Када су они имали бакљаду (што ме изненадило), добили су одговор: ,,Ти си само, лоша копија нашег Севера, пи*ко гробарска"... Затим смо код песмама: ,,Још 1 победа и титула", и ,,Ја сам године", били подељени на 2 дела, па смо се довикивали... моје лично мишљење је да то певати на дербију, на такав начин није добро, из разлога што онда уместо 6.000 гласова на терен допире упола мање... а песма са наше трибине треба да грми од свих нас! Јесте то добра атракција, али не важи када смо само на 1 трибини, значи ок ако се довикујемо са Истоком, или Западом на тај начин!
Сам крај утакмце, обележава прво досуђивање пенала за нас, а онда и поништавање!?!!??! Због чега смо сви попи*дели, јер оно није било нормално... у преводу, 2 бода им је поклоњено, а самим тиме и титула им је на дохват руке!?!?! Срамота, а после ће први да нам причају о нерегуларности првенства.. па јел ово није било очигледна намештаљка???
Сам крај утакмце, ми стојимо, и нико и не помишља да пресакче ограду, када керови у трку се постављају испред Севера, који крелоси  :batine