Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Пијанац

1
Аман, заман.... докле? Како вас не мрзи?
2
Ушао сам на стадион са 2-3 минута закашњења. Прво што сам приметио је било то да је бројност осетно мања него што смо навикли у досадашњем делу сезоне. Упркос лепом времену, изгледа да су пораз у дербију као и дефинитиван губитак титуле резултирали тиме да они који долазе на Север више због игре него због навијања данас раде нешто друго. На трибини су били црвено-бели барјаци, као и онај са ликом Уроша Мишића. Првих 20-ак минута се форсирала добро позната, али ипак нова песма ''Душмани хоће да нас униште...''. Звучала је јако добро и на тај начин је јасно стављено до знања свима који су у клубу, а не мисле му добро да Делије чврсто стоје као последњи стуб одбране Црвене звезде. До полувремена се певао стандардан репертоар песама уз подршку нашем утамниченом другу Урошу.

На полувремену срећем неке другаре како носе кесе са водом и тад проваљујем да је у самом центру копа прилично добро зезање уз неизбежно прскање.  :) Друго полувреме почиње уз димове који су сасвим добро изгледали. Звезда даје други гол и ту се и маса мало опушта, јер смо се после дужег времена ослободили тензије коју уме да проузрокује ситуација на терену. Тада креће песма ''ајде Звездо сад на гол...'', али са једном новином. Коп се одвојио на половини и настала је нова шетња, с' тим што је десни део ишао ка Западу, а леви ка Истоку, па онда назад док се не споји и онда настаје скакање, касније и гуркање. То је заиста дигло атмосферу, а верујем и да је визуелно јако добро изгледало. Стварно свака част људима који из утакмице у утакмицу својом маштом и креативношћу доприносе томе да Север буде то што данас јесте. После тога је уследио још један пун погодак. Како ја волим да кажем из нафталина се извукла песма ''Ти играш на облацима славе...'' и грмела је добрих 10-15 минута. До краја утакмице је певано и Космету, а играчи су испраћени са терена уз хит са почетка ''Душмани хоће...''. По не знам који пут се показало да је атмосфера на овим мањим утакмицама заиста одлична и да они који су суботу поподне провели на Ади, Калишу или ко зна где нису ни свесни шта су пропустили. На крају је речено да ова бројност није задовољавајућа и нама који смо били је остављен задатак да ове који нису мало тргнемо и исцимамо да се уозбиље.  :)
3
1. Toтенхем - Вест Хем  1
2. Стоук - Њукасл  X
3. Хихон - Валенсија  2
4. Де Портиво - Атлетико М.  2  
5. Леверкузен - Вердер  X
6. Штудгарт - Хамбургер  1
7. Наполи - Аталанта  1
8. Ђенова - Јувентус  1
9. Оксер - Бордо  2
10. Лил - ПСЖ  1
4
Неколико ствари бих хтео да истакнем после оне срамне игре која је довела до ситуације да можемо бити задовољни што смо изгубили само са 2:0. Прво, не бих да браним играче али се не сме заборавити да се последњих годину дана врши свакодневна хајка на наш клуб. И после неких добрих партија медији нису писали о томе, већ су износили неку небитну штроку из клуба. Врло је могуће да ту хајку режира неко изнутра, а да се предпоставити и зашто. Велики клубови кад су у кризи гледају да не износе прљав веш у јавност, већ плаћају новинаре да пишу било шта лепо о клубу не би ли се стање кризе макар и вештачки превазишло. Код нас је евидентно да је ситуација обрнута. У таквим условима играчки кадар тешко да може да остане имун на све то и да пружа добре партије у континуитету као да се ништа не дешава.

Друго, одбрана нам је катастрофална. Ми смо се зимус одрекли два стандардна првотимца и то је некако прогутано. Сада на позицији левог бека морамо да импровизујемо, а на месту штопера први пут после јако дугог периода немамо бар једног играча репрезентативног калибра. Кад се дода и очајни Нинков који мора да игра јер нема резерву на тој позицији уопште не треба да нас чуди што свако може да нам да 2-3 гола.

Трећа ствар је Чедомир Јаневски. Све и да занемаримо његове тактичке промашаје, преко једне ствари не би смело да се пређе. Човек је ладно после утакмице изјавио да није видео начин на који ми у другом полувремену можемо да им дамо гол.  :o Па пичка ти материна, плаћен си не да видиш, него да створиш начин да их победимо, а не да им дамо један пишљиви гол. После такве изјаве он нема више шта да тражи на месту тренера Црвене звезде. Да смо клуб какав би требали да будемо, он би од јутрос био слободан у потрази новог ангажмана.

Четврто, двојац Ивић-Мирза. Човек каже да је малом Мирзи потребан простор у игри и минутажа. Па исто то сам ја говорио и за Бурзановића. Што си онда који мој онога отерао, а истог таквог довео?
5
Када се прича о певању, ја бих изнео потпуно супротно мишљење од онога које је до сада преовладавало. Није ми први пут да се са утакмице вратим пун утисака, а онда дођем на неки од форума где морам да читам жалопојке. И после једног ранијег дербија на јенеа сам ово написао, а поновићу и сада. Ја гробаре до другог гола НИСАМ ЧУО. Сви ви који тврдите да јесте запитајте се да ли сте ви и ваши другови око вас довољно добро певали.
6
Ја се пред сутрашњи дерби надам само једном, а то је да ће Црвена звезда НАПАДАТИ противника свих 90 минута. Не треба калкулисати ни у једном моменту, без обзира на резултат, већ само НАПАДАТИ. Верујем да би таква игра донела победу која у борби за титулу не доноси ништа, али би свима показала да тренутно стање на табели не одговора односу квалитета два клуба. Противника предводи једна ПИЧКА од тренера и то треба максимално искористити.
7
1. Евертон - Виган  1
2. Манчестер - Астон Вила  1
3. Еспањол -Депортиво  1
4. Хихон - Сантандер  2 
5. Келн - Леверкузен  X
6. Карлсруе - Менгенгладбах  1
7. Аталанта - Фиорентина  X
8. Удине - Интер  1
9. ПСЖ - Ница  1
10. Ст.Етјен - Марсеј  1
8
Quote from: Храбро срце on April 01, 2009, 11:17:48 PMАко СЕВЕР буде ћутао у суботу око овога,верујте ми доста ДЕЛИЈА ће да изгуби интерес да долази на СЕВЕР!!!

Ја никад нисам ни долазио из интереса на Север, а не планирам ни у будуће. Само искључиво из љубави. Нека служи на част сваком кога ће ова медијска хајка натерати да престане да верује групи Делије Север. И могла би мало да се смири ситуација. Револуција се диже на трибини, а не на форумима.
9
Quote from: Mikelandjelo on March 30, 2009, 10:40:31 AM
Сјетих се неког старог снимка кад нека дјевојчица пјева "Џајо, Џајка, живела ти мајка, срећна била вила која те родила ..."

Искрено саучешће породици Џајић и вјечна слава мајци легенде!

http://www.speedyshare.com/401963898.html

Вечна јој слава.
10
Quote from: ЗЕМУНАЦ on March 20, 2009, 07:22:49 PM
Само да убацим,ако неко не зна 2 и по сата пре почетка испред ревије, значи у 12 сати. Ако грешим исправите ме...

Грешиш, и то врло често на овом форуму! А волиш да напишеш нешто више него 'леба да једеш! Ајмо сад математика, 14-2.5= ? ? ?
11
1. Тотенхем - Челзи  2
2. Њукасл - Арсенал  2
3. Сантандер - Валенсија  1
4. Мајорка - Атлетико М.  2
5. Штудгарт - Херта  2
6. Шалке - Хамбургер  1
7. Рома - Јувентус  X
8. Наполи - Милан  2
9. Оксер - Ле Ман  1
10. Тулуз - ПСЖ  X
12
Quote from: Red Star Forever on March 17, 2009, 12:42:59 PM
он је побегао од газде и његовог сина, као и од оних коју су му претили да не умишља да је председник него да ћути и ради како му кажу иначе га неће бити!

Управо на ово сам и ја мислио кад сам написао оно горе. Само што ја узмем у обзир и чињеницу да их је управо он довео у клуб, па је после преко ноћи запалио кад је видео да више са њима не може да се носи. ;) Ал' стварно не бих да више причамо о Пиксију. Доста пута смо то радили док је био актуелан, а сад пошто више није стварно нема сврхе да се о томе понављамо. Следи нам тај Сабор и верујем да ће наша група а са њом и сви искрени Звездаши успети да бар мало тргну клуб из проблема у које је запао.

Храбро срце, немој веровати баш свему што прочиташ у новинама. Поготово кад дају овако штуре информације, а веома бомбастичне наслове. Ја ценим што се Југовић прихватио да помогне у тешким тренуцима по клуб. То што су га изиграли верујем да њега више боли него нас.
13
Да наставимо. :) Прича о суђењу заиста јесте комплексна и треба узети у обзир много ствари. Ми смо народ који је склон да неке своје пропусте правда тиме да је неко други лош, покварен, овакав, онакав... Одатле долази и образложење које већина људи заступа, а оно се своди на: ''Толе, пичка гробарска, гура ове његове, те намерно плаћа судије да нас подкрадају''. Овакво размишљање је по мени врло површно. Из два разлога. Прво, тај Толе је једна матора лопина која је навикла да паре отима, а не да их дели около. Верујте да такав слој људи уопште није дарежљив када треба да се дреши кеса. Друго, Толе је гробар од прилике онолико колико је и његов први сарадник Бата Ђора Циган. Пише њима двојици негде у биографији да су радили у Партизану, односно Звезди ал' то код њих остаје мртво слово на папиру. У пракси они раде искључиво у своју корист и у корист својих џепова. Сигурно да из тог правца долази директива да се ту и тамо Звезди подкрешу крила, ал' то апсолутно нема везе са тим ко је где раније радио. О љубави тек да не говорим, јер би ти људи и мајку продали за паре, а камо ли бивши клуб. Е сад, за њихове џепове је данас много безболније да подкрадају Звезду него да то раде са Партизаном. Зашто је то тако? Зато што ако би стално подкрадали Партизан имали би на грбачи Саву мајмуна, Бату Мирковића, Јокана, Томића, Нађа и остале који су ипак неким играма задужили фудбал на овим просторима. Са друге стране, видели су да на Звезди могу да се иживљавају без последица и они упорно настављају то да раде. А шта раде наши људи? Пикси је побегао у Јапан од срања које је направио. Дејо се одродио од српског народа, а самим тим и од Звезде. Панчеву је драже да се занима Вардаром. Мркела нам удара 400 динара за карту. Бинић пред дерби изјављује да је као представник трећег клуба неутралан. :o Миха дође у Београд и нагласи да је ту због подршке репрезентацији, а не због Звезде. Ивић је утицајнији у Грчкој него у Србији. Југа је ту, а ко да није. Дика исто. То су све људи који раде у фудбалу, а Звезди ништа не доприносе. А где су још Илија Најдоски, Душко Радиновић, Слободан Маровић, Владан Лукић, Горан Ђоровић, Иван Аџић, Небојша Крупниковић, Рамбо Петковић? Сви ти људи би морали да буду у и око клуба и да константно негде врше притиске у нашу корист. Па не би том Толету било свеједно да после дербија или сада после ОФК-е добије 10-15 позива са питањем. ''Ало бре, шта то тамо радите?'' Па га онда мало окрену ови млађи од којих му зависи репрезентација, Деки, Видић, Жигић, Пантелић, Стојке, Бошко... Да видиш како би се певала друга песма. Велики је проблем што је Звездаштво готово замрло у Звезди и што је она остављена људима који нит' знају како да је воде нит' имају утицаја у фудбалским круговима.
14
Ја кажем да је то један од разлога који до сада није узет у разматрање. То није празна прича него долази из разговорима са људима који се крећу по тим круговима и који ће можда за 5-10 година судити у првој лиги. Наравно да то није и главни разлог, али веруј ми да није толико безазлен. Даћу ти и лични пример. Ја радим у фирми која послује са десетак других фирми. За две године сам се свакаквих људи нагледао. Могу ти рећи да сам много кооперативнији и љубазнији према људима који имају нормалан однос према мени, него према онима који се понашају као кретени. Е сад ја после 3 месеца појединце не могу очима да видим, а замисли сад да те 10 година једни тапшу по рамену, а други константно пљују и то без претераног разлога. А ти у целој причи само покушаваш да радиш тај посао као и сваки други. Нису толико у питању ни притисци колико међуљудски односи. То је једноставно тако у људској психи.

Не можеш ти да изиграваш велики клуб, а да се понашаш као џукац. Ти тог судију треба да поставиш на своје место, али на шмекерски начин. Што се пак позадине тиче, јако тешко ћемо тој позадини доћи главе ако прво не елиминишемо коров из сопствених редова.
15
Овај текст спремам још од дербија, ал' је у међувремену било доста других занимљивих ствари на овој теми тако да нисам хтео да започињем расправу. Како смо против ОФК-е по не знам који пут ове сезоне оштећени, мислим да је време да се позабавимо и судијама. Сви смо сведоци да наш клуб има катастрофалан третман код фудбалских судија и да смо у приличној немилости када су они у питању. Постало је готово нормално да у дербијима комшије имају потпуну судијску наклоност, а још је црње то што судије неретко свирају на нашу штету и у овим малим утакмицама, па чак и на самој Маракани. Свакако да је главни разлог за то чињеница да људи који тренутно воде Звезду немају никакав утицај у српском фудбалу. Међутим, постоји ту и још једна ствар. Ја имам неколико другова, Звездаша, који се баве суђењем. То су све млади момци који тренутно суде у нижим ранговима али и млађим категоријама. Доста смо причали о стању у фудбалу, суђењу, критеријумима, Звезди итд. И сви ми причају готово идентичну причу коју ћу покушати да препричам, из њиховог угла:

''Ја дођем да судим Звезди, дочека ме нека матора, задригла дртина, погледа ме испод ока, промрмља нешто себи у браду, само што ме не отера у пизду материну. За време утакмице нон-стоп нешто кењају, жале се, псују, а Звезда води 17:0 (да словима седамнаест, дешавало се). Одем следећи викенд да судим Партизану, тамо ме дочекају нормални људи, рука руци, седи момак, како је, оћеш нешто да попијеш, шта има ново... Капирам ја да смо ми судије непопуларни, цаве, педерчине, али брате неки нормалан однос мора да постоји. Како очекујеш да те сутра неко поштује ако се ти стално понашаш као џукац? Највећи је проблем што су сад на главну фудбалску сцену ступиле судије које су добрих 10-ак година стасавале у тим условима и нормално је да ће бити наклоњенији оном ко је био све време бољи према њима.''

Ја се поново враћам на ону моју причу о седим главама и јагњећим бригадама који мисле да су Богом дани само зато што их је неко запослио у Звезди. Један клуб који претендује да буде велики мора у сваком сегменту да се понаша шмекерски. Већина тренутно запослених у Звезди су све само не шмекери. Појединци чија схватања фудбала су одавно превазиђена су изгледа толико зацементирали своје позиције у разним структурама нашег клуба да их је скоро немогуће склонити. Ко би рекао да неки маторац запослен у млађим категоријама може да на овај начин нашкоди првом тиму? Ко зна шта се све ту још ради а да ми о томе немамо појма? Проблеми се дефинитивно гомилају и дефинитивно је јасно да кад дође време за следећу чистку да их треба све најурити, од конобара, преко свих јагњећих бригада, па све до чистачице. Е тек онда кад добрано прочистимо своје редове, кад у клуб дође нови кадар који добро зна шта је Звезда и како у Звезди мора да се понаша, можемо причати о контранападу у правцу ФСС-а, заједнице прволигаша, судијске организације, ЈСД-а итд.
16
Мени се много допада ова спонтана употреба пиротехнике, као што је јуче била одлична бакљада после поништеног гола. Драго ми је да се та пракса полако враћа на трибину. Једно време је била пракса да се тачно зна кад се пали највећи контигент пиротехнике и то је на Маракани углавном било почетком другог полувремена. Мислим да је много срећније решење да се ништа не планира већ да се пиротехника пали кад се осети тренутак за то. Е сад да ли је то због неког гола или чињенице да се нека песма баш захуктала па је ваља зачинити и бакљадом уопште није битно.  ;)

Наравно, ово се не односи на ситуације када је нека прослава или обележавање нечега.
17
Ми смо данас у принципу пружили сасвим солидну партију. Нападали смо рационално током целог првог полувремена и показали смо добру реакцију после црвеног картона код резултата 2:0 за домаћина. Фрустрирајуће је кад противник пређе центар један и по пут и поведе са 2:0. Противнику је ветар у леђа дао и судија тако да је реми на неки начин и највише што се у датим околностима могло узети.

Кад смо код судије морам да кажем и ово. За човека који је данас судио утакмицу поуздано знам да је приватно Звездаш. А зашто су и Звездаши почели да нас копају је тема за једну дубљу анализу. Не бих сада писао о томе јер треба сачекати дан-два да се страсти после утакмице смире.  ;)
18
1. Манчестер Ј. - Ливерпул  1
2. Челзи - Манчестер С.  1
3. Астон Вила - Тотенхем  X
4. Атлетико Б. - Реал  1
5. Атлетико М. - Виљареал  X
6. Херта - Леверкузен  1
7. Вердер - Штудгарт  1
8. Сампдорија - Рома  X
9. Интер - Фиорентина  1
10. ПСЖ - Марсеј  1
19
ОФК Београд је до сада био познат по коректним ценама улазница за гостујуће навијаче. Ова сутрашња је прва утакмица да су на том пољу баш зацепили и одредили цену од 400 динара. Интересантно да је ово и прва утакмица код њих од како је на функцију ступио наш бивши ас, функционер и отац једног од садашњих играча Митар Мркела. Да ли је ово случајно или не, не знам, али свакако да говори нешто о односу између бивших играча и клуба. >:(
20
Има много важнијих ствари за које су Делије сакупљале паре и за које би могле и даље то да раде него што је то довођење играча. Тако да немојте више о томе...