како је све ово запетљано у п**** материну :bes
ово само код нас може да се деси..... искрено  ја бих
волео да се лига очисти од  ових трамвајлигаша као што су:
Обилић,Раднички,Железник :bes ,и да у сваком граду постоји
по два клуба највише, који се такмиче у првој лиги ,као у
Француској,тако би лига била квалитетнија али и занимљивија.мислим да је ово неко већ споменуо али нема везе. :)

Kakve smo mi sreće preživeće Radnički JP, ostaće Čukarički, aući će Bežanija. I opet tramvaj-jebena-liga!
Svakako da bih voleo da Kruševac, Niš, Kragujevac i drugi veći gradovi u Srbiji dobiju prvoligaše. Problem je što su tipovi poput Bulića uložili lovu u beogradske srpskoligaše, a niko se i ne trudi da pomogne recimo Napretku, koji je do guše u govnima. Slično su i Radnički, Spartak, Proleter, nekad prvoligaši u staroj državi: igrali u Evropi, a sad su drugoligaši, dok sad vedre i oblače Radnički JP, Železnik, Čukarički, Obilić i sl. Nažalost, nekad slavni klubovi propadaju da bi skočili neki mališani, npr. kod nas Borac je ispao u ligu RS(kao druga liga).



kad smo kod toga jel Kozara ostala druga ?

волео да се лига очисти од  ових трамвајлигаша као што су:
Обилић,Раднички,Железник :bes ,и да у сваком граду постоји
по два клуба највише, који се такмиче у првој лиги ,као у
Француској,тако би лига била квалитетнија али и занимљивија.

Slazem se.
Prava je steta sto gradovi poput Kragujevca, Nisa, Zrenjanina, Novog Pazara, Krusevca,Subotice...nemaju svoje predstavnike u prvoj ligi, i sve dok je tako ja nevidim napredak sto se tice kvaliteta fudbala domaceg prvenstva (pored ovog problema tu su i problemi sa namestanjem utakmica, potkupljivanja sudija i sl. prljavih poslova fudbalske mafije ali to nije tema ovog topic-a).Postoji nekoliko razloga  zbog kojih mislim da bi domace prvenstvo krenulo uzlaznom putanjom kad' bi se aktivirali iznad navedeni gradovi. Kao prvo pokazalo se da vlada vece interesovanje publike za utakmice prve lige u gradovima iz unutrasnjosti Srbije. Znaci bilo bi vise publike. Drugo, gotovo svi  klubovi iz vecih centara imaju svoje navijace koji bi pojacali domacu tifo scenu( Djavoli iz Kragujevca, Meraklije (Nis), Indijanci (Zrenjanin), Torcida (NP), Djakuze (Krusevac), Marinci (Subotica)...). I kao treci razlog, svi ovi klubovi imaju velike stadione dostojne prve lige. Medjutim stvarnost je drugacija i celnici naseg FS-a ne preduzimaju nista po tom pitanju pa nam prvu ligu popunjavaju razni Cukaricki , Zelznici, Lemici i sl. ekipe iz raznih delova Beograda. To su sve klubovi koji nemaju prvoligasku tradiciju i publiku ali zato imaju male stadione

;pljuga , pa s toga i netraba da cudi sto se na pojedinim utakmicama prve lige skupi svega nekoliko stotina gledalaca.
I za kraj ovog mog teksta bi napravio listu klubova za koje bi voleo da se bar jednu sezonu svi nadju u prvoj ligi , a to su:

Crvena zvezda
Partizan
OFK Beograd
Zemun
Rad
Vojvodina
Proleter
Spartak
Smederevo
Radnicki N
Radnicki K
Novi Pazar
Napredak
Buducnost P

Znaci 14 ekipa koje u svakom pogledu zasluzuju prvoligaski status.
Drugoligaski Konkurenti bi im mogli biti recimo:

Loznica
Sloboda U
Sutjeska
Radnicki P
FK Pristina (ako Bog da)
Hajduk Kula
Buducnost Valjevo...ima tu jos klubova koji zasluzuju da se nadju na listi ali se nemogu trenutno setit.
ve ih prodaj Dzajo, kupi nam Ronalda

E da zaboravih i Borac Cacak (Chete  :) )
ve ih prodaj Dzajo, kupi nam Ronalda

Crvena zvezda(igrace sledece godine)
Partizan(nazalost takodje :D )
OFK Beograd---I I----
Zemun---I I----
Rad ---I I----
Vojvodina---I I----
Proleter(umesto njih na karadjordjevom parku igrace Buducnost(bd))
Spartak(sledece godine ulazi u Prvu ligu namigivanje  :sampion )
Smederevo(igrace)
Radnicki N(jebem li g :zbunjen )
Radnicki K(umesto njih u KG ce igrati Javor)
Novi Pazar(jtkdj sledece godine ulaze u Prvu ligu,pa ce onda biti :boks )
Napredak (Borac (c),ako da bog)
Buducnost P(vec igra)
Eto znaciu kroz godinu dana imacemo takvu ligu!!!!!!!!!! ;pivo  ;pivo
A NAMA I U NAMA ZVEZDO ZIVIS TI!!!

Quote from: "Johnny Blaze"kad smo kod toga jel Kozara ostala druga ?

Kozara i Ljubić dele drugo mesto sa po 51 bodom.
Vidim, pratite, pratite ...  :D



Kad pocinje prvo kolo,a kad je izvlacenje?

Prvo kolo obično bude početkom avgusta, oko sv. Pantelejmona (znam po vašaru u Obrovcu). A izvlačenje, logično, pre toga, verovatno u julu.
A šta, iz Crne Gore dolazi neko Jedinstvo?



mi se taman ponadali.....


Nagoveštaj 'opstanka' Železnika

Posle odluke da se 'odreknu' učešća u Kupu UEFA i pitanja da li će fudbalski klub 'Železnik' nastaviti da se takmiči u prvoj ligi, čini se da je rešenje na pomolu.

Za Evropu je kasno, ali nezvanično, Bulić će zajedno sa grupom sponzora nastaviti da finansira Železnik. Zvanične potvrde takve informacije nema, ali trener osvajača nacionalnog Kupa pravi plan priprema za novu sezonu.

"Zakazali smo početak priprema za 26. jun. Igrači imaju načelni dogovor sa direktorom kluba da se jave u slučaju dobrog inostranog angažmana, ili ako žele da promene sredinu. Za sada su svi na okupu i dogovorena je otvorena komunikacija direktora i igrača kako bismo uoči početka pripremnog perioda mogli tačno da znamo s kim raspolažemo, odnosno da, ukoliko neko ode, dopunimo selekciju. Bulić je trenutno na odmoru i ima dovoljno vremena da se situacija pojasni kada se vrati," kaže trener Železnika Čedomir Đoinčević.

Predsednik Železnika Aca Bulić najavio je povratak s odmora za 12. jun, posle čega bi trebalo da započne razgovore sa zainteresovanim sponzorima.

Moja neka teorija je da su celnici UEFE skontali sta se desava i jednostavno doticnom nezvanicno zabranili da ide u Evropu.... a mozda i da drzi klubove..... a onda su sad nasli komproisno rjesenje, Radnicki se gasi Zeleznik ostaje.... mada po pricama koje sam ja cuo logicnije bi bilo obrnuto.... ili mozda ipak neka fuzija.

Ma opasne su to manipulacije... Da bar jedan chovek u tom FSSCG stvarno zeli da promeni neshto na bolje u srpskom fudbalu, kao shto prichaju, onda bi se ti klubovi poput Zelznika, Novog Beograda, Obilica, Liona, Cukarickog, davno oterali u beton lige. Ovako tramvajem na gostovanje...

Ma ko j.be Prvu ligu sine Srpska liga zakon ljudi nameste utakmicu i lepo priznaju a ne kao ovi indijanci REGULARNA LIGA !!!!!!!!!!!!!:rofl  :rofl  :rofl  :rofl  :boks  :bes
A NAMA I U NAMA ZVEZDO ZIVIS TI!!!

"Железник и Вождовац су пред потписивањем уговора о спајању, тако да ће у новој сезони играти нови клуб. Потребно је да се тај нови клуб, за који се још не зна како ће се звати (вероватно Вождовац), достави пријаву за такмичење у фудбалску организацију до 1. јула. Железник је у протеклој сезони освојио Куп Србије и Црне Горе, што је највећи успех у клупској историји, али је његов власник Драган Булић најавио на крају сезоне гашење клуба. Ако се догоди фузија остаће упражњено једно место у Првој лиги, а за сада му је најближи чачански Борац, који је испао из елите. Неизвесна је судбина још једног београдског прволигаша - Радничког са Новог Београда, који ће можда иступити из такмичења у Првој лиги. И крушевачки Напредак се укључио у "сезону свадби", а према речима новог председника Напретка Милоша Ненезића, он се већ " договорио са Булићем да се од јесени Напредак такмичи у Првој лиги уместо Радничког". У Заједници прволигаша, међутим, тврде да о томе не знају ништа, већ да је само најављено спајање Железника и Вождовца."

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Mozda ipak nije raspad lige nego sastavljanje! :D
Nisam bas pratio-sta se desava za mestom zeleznika u kupu uefa-da li ga je preuzeo neki klub-OFK?

Quote from: "Indjija"Mozda ipak nije raspad lige nego sastavljanje! :D

Дај Боже, да се Срби сложе и да од тог "састављања" не испадне неки Франкештајн на крају.  :D

УО Заједнице прволигаша је заказан за петак, па ће се ваљда знати нешто више о свему. ФССЦГ има обавезу да до 1. јула пријави у УЕФА клубове који ће се такмичити у Првој лиги наредне сезоне. Лиценцирање клубова се изгледа одлаже за 2006...

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Zeleznik i Vozdovac ce se fuzijonisati u jedan klub pod imenom VOZDOVAC!!!Prvu sezonu Vozdovac ce igrati u Zelezniku dok bi za to vreme stadion Vozdovca bio izgradjen da bi mogao da ima UEFA-inu licencu(od 06/07  svi nasi prvoligasi morace da imaju licencu od UEFA-e)U pocetku INVALIDI su se protvili ovoj fuziji jer su mislili da ce ovo dovesti do menjanja imena kluba,grba,boje itd,medjutim izgleda da su se i oni slozili.Sem  ovoga RADNICKI JP JE ZVANICNO DAO SVOJE MESTO U PRVOJ LIGI NAPREDKU IZ KRUSEVCA!!!! :ruke  :ruke .Aca Bulic je bio u Krusevcu i dogovorio se sa buducim predsednikom Napredka(Vlasnikom Trayala) oko svih detalja tako da ce zajednickom akcijom da vrate klub na noge i da  ZAJEDNO finansiraju njegov nesmetan rad!!!!
A NAMA I U NAMA ZVEZDO ZIVIS TI!!!

Moje saucesce, Zeleznik od danas vise ne postoji.  

Vozdovac je zvanicno od danas clan Prve lige.
Sutra ce se znati ko ce doci na mesto Radnickog.

Terza o ujedinjavanju : "Ne mogu beogradske ulice da pretvorim u Beverli hils.  :D Imamo 1000 klubova koji su u vlasništvu države, ali ona im ne daje nijednog dinara, sve je svedeno na ulaganja iz privatnih džepova. Međutim, i tih investicija je sve manje. Nikako da se donese Zakon o privatizaciji u sportu, koji bi takvo ulaganje novca učinio smislenim. Zato, klubovi pribegavaju ujedinjavanju. Ne vidim ništa loše u tome."
Државна безбедност брани државу од народа,
Државна безбедност да не сруши се држава!

Борац из Чачка долази уместо Радничког

Prva Liga sezona 2005/2006

1. Crvena Zvezda
2. Pakistan
3. Zemun
4. OFK Beograd
5. Rad
6. Vozdovac
7. Obilic
8. Buducnost Podgorica
9. Zeta
10. Jedinstvo Bijelo Polje
11. Javor
12. Buducnost Banatski Dvor
13. Hajduk Kula
14. Vojvodina
15. Smederevo
16. Borac Chachak

Liga ce kako stvari stoje biti ovakva. Ako rachunamo da ce chelnike FSSCG-a voditi zdrav razum i da ce izabrati Borac pre nego Mladost, i da ce Obilic naci pare za finansiranje (mada prizeljkujem njihov krah i ulazak Napretka u ligu, iako je to malo moguce).
Kako sam mislio da ce biti i dobro je proshlo... Znachi imamo derbi, onda okrshaje sa Forsima, Zemuncima, Ofkovcima, Invalidima, zanimljiva gostovanja u Chachak, Podgoricu i Novi Sad a ovo ostalo je "odradjivanje".