QuoteZvezda ce domacin Refleksu biti verovatno u hali Vizura na Novom Beogradu, sto bi bio prvi put da tamo igraju klubovi iz prve lige.
A gde je ta hala i koliko je velika???
,Устаните људи и  подигните чела, јер битка свих битака је давно почела, боримо се за, планете наше спас, против јебене Америке подигнимо глас! Устаните људи са вером у Бога, да ослободимо Земљу од смрада њиховога!"

Са Рефлаксом смо се заменили домаћунстава тако да ми сад гостујемо у Железнику,а они нама у другом делу,због новонастале ситуације.Иначе текаму Железнику почиње у 19 ч,само се надам да ће нам градоначелник помоћи иначе незнам где ћемо против Атласа у среду...............

06/05/2005 | Izvor: B92
Apel Partizana i Crvene zvezde

Dva najtrofejnija kluba u SCG KK Partizan PMB i KK Crvena zvezda koji su od četvrtka " na ulici" zbog dugovanja prema hali Pionir obratili su se javnosti i nadležnim organima otvorenim pismom povodom problema u kojem su se našli.

Saopštenje prenosimo u celosti...

Opstanak sportskih klubova u Srbiji je ugrožen. Poslednja odluka uprave hale Pionir da se iz ovog sportskog objekta izbace svi sportski klubovi samo je logična posledica ove činjenice. Zbog toga košarkaški klubovi Partizan Pivara MB i Crvena Zvezda apeluju na društvo i predstavnike državnih organa da pomognu i da spreče, ne samo gašenje naših klubova, nego i nestanak bilo kakvih organizovanih sportskih aktivnosti u državi.
Sport u Srbiji, izuzev donekle fudbala, nije profitabilan. Samim tim većina sportskih klubova u uslovima tranzicije i tržišne privrede teško opstaje. Razlog za to je jednostavan. Mi smo udruženja gradjana koja ne ostvaruju profit, već imaju sportsku i društvenu funkciju. Istovremeno, i paradoksalno, zakoni i država nas tretiraju kao privredna preduzeća, i nameću nam mnogobrojna poreska i druga opterećenja.
Slično je, kod nas, i sa sportskim halama, kojima sportska funkcija onemogućava ostvarivanje ozbiljnih profita. Stvar je jednostavna – za Pavarotijev koncert karte mogu da koštaju 10. 000 dinara, za utakmicu Parizan – Zvezda, ne mogu. Partizan i Zvezda, takođe, ne mogu da, poput organizatora koncerata, verskih ili političkih skupova, halama uplaćuju termine unapred. Hale, kojima država ne pomaže, samim tim su prinuđene da se okreću profitu, sportski klubovi im sve više smetaju u tom poslu, i nastaje sukob. Tragično, za sport, je to što taj sukob ni klubovi, ni hale, ne mogu sami da reše. Još tragičnije – država, jedina koja bi mogla da pomogne, i jednima i drugima, ni na koji način to ne čini.
U drugim državama sportski klubovi imaju brojne olakšice, naravno uz ograničenja koja im brane bavljenje poslovima kojima se bave poslovni subjekti. Naši najbliži konkurenti, ekipe sa kojima igramo tokom sezone i koje pobedjujemo - Cibona, Zadar, Olimpija, Bosna, Budućnost - imaju podršku svojih država:

• KK Cibone dobija godišnje 1.200.000 evra od Zagreba i Hrvatske

• KK Union Olimpija u Ljubljani oko 800 000 evra od Ljubljane i Slovenije

• KK Budućnost oko 500 000 evra od Montenegro sport fondacije

• KK Bosna dobija od Sarajeva 600.000 evra

Ovi klubovi imaju pomoć svojih gradova i svojih država!
Zato što je jasno da oni promovišu i državu i gradove iz kojih su.
Zato što su tim državima i gradovima potrebni jaki i u međunarodnim razmerama značajni klubovi.
Zato što su, svi zajedno, svesni značaja sporta, za razvoj društva, zdravlje građana i vaspitanje i razvoj mladih.

Košarkaški klubovi Partizan i Crvena Zvezda, zbog svega ovoga, očekuju da njihov grad, Beograd, stane iza njih. To su, za svoje klubove već uradili Novi Sad, Kraljevo, Leskovac... i svi ostali gradovi u kojima se igra košarka.

I Beograd će to uraditi ako, za početak, omogući našim klubovima da treniraju i igraju u Pioniru. Zato što je prazan Pionir, isto što i prazan Beograd. I to samo nekoliko meseci pre nego što, u Beogradu, bude odigrano finale Evropskog prvenstva u košarci.
Da nije bilo Partizana i Zvezde, da nije bilo njihovih međunarodnih uspeha, da nije košarkaških zvezda koje su stvorili, sasvim sigurno ne bi bilo ni tako velikog događaja kakvo je Evropsko prvenstvo. Takvi događaji se ne organizuju u gradovima iz kojih je košarka isterana.

Upravo iz tih razloga tražimo da kao uprave klubova budemo primljeni od strane Predsednika Republike Srbije Borisa Tadića, Predsednika Vlade Republike Srbije dr Vojislava Koštunice, Ministra prosvete i sporta dr Slobodana Vuksanovića, Ministra finansija Mlađana Dinlića i Gradonačelnika Beograda mr Nenada Bogdanovića.

Gospodo, vratite košarku u glavni košarkaški grad Evrope!

KK Partizan Pivara MB

KK Crvena Zvezda
------------------------------------------
------------------------------------------
06/05/2005 | Izvor: B92
B92: Vuksanović pomaže "večitima"?

Ministar prosvete i sporta u Vladi Republike Srbije Slobodan Vuksanović izjavio je da je spreman da pomogne u sporu koji je nastao izmedju grada Beograda, SRC Tašmajdan i dva najtrofejnija košarkaška kluba u SCG ,,Partizana Pivara MB" i Crvene zvezde koji su izbačeni iz hale ,,Pionir".

Vuksanović je na konferenciji za novinare u Vladi povodom predstojećeg večitog derbija u fudbalu na kojoj su učestvovali i kapiteni Partizana i Crvene zvezde Marko Pantelić i Ivica Kralj, izjavio da je spreman da pomogne i u najhitnijem roku organizuje sastanak izmedju dva kluba i čelnika SRC ,,Tašmajdan" kako bi se rešio spor oko dugovanja novca u kojem ,,večiti rivali" nastupaju zajednički.

Dva beogradska kluba u medjuvremenu su poslala dopise na adrese predsednika Republike Srbije Borisa Tadića, ministra Slobodana Vuksanovića i gradonačelnika Nenada Bogdanovića.

Kako saznajemo, opština Novi Beograd ponudila je da do rešenja spora, crveno i crno-beli koriste halu sportova na Novom Beogradu, dok su čelnici Refleksa pokazali gest dobre volje prema KK Crvena zvezda i ponudili zamenu domaćinstva sutrašnje utakmice, pa će tako crveno-beli u 5.kolu Superlige gostovati u Železniku. Sa druge strane, košarkaši Partizana u naredna dva kola gostuju u Kraljevu i Železniku.

B92 takodje saznaje da u medjuvremenu hala ,,Pionir" zvrji prazna i da odlaskom košarkaša dva kluba u njoj praktično nema nikoga jer su je svakodnevno uglavnom i koristile košarkaške sekcije oba kluba. Termine koji su oslobodjeni ,,nestankom večitih" ne koristi niko...pa ni Pavaroti :rofl .
--------------------------------------------------------------

Nisam bas ubedjen da ce se ovo tako lako resiti. Jedino resenje je sponzor, a ne budzet. Nasima ce narediti sa zapada da skresu budzet toliko da nece biti dovoljno (tj. bice jos manje) ni za zdravstvo, skolstvo i sve redom povezano sa budzetom.
,Устаните људи и  подигните чела, јер битка свих битака је давно почела, боримо се за, планете наше спас, против јебене Америке подигнимо глас! Устаните људи са вером у Бога, да ослободимо Земљу од смрада њиховога!"

Кад играмо сутра с Атласом нек неко бачи,чујем вратили смо се у Пионир а требало би да смо домаћини по распореду..................

А ми у баскету смо баш у курцу,вечерас од Хемофарма изгубишмо трећу узастопну текму и после првог дела лиге имамо 3 победе и 4 пораза......................питање је дал ћемо с овом игром бити 4. и ући у плејоф,јер Војводина који је највећи кандидат је довела за тренера Владу Ђуровића и газиће све пред собом,вечерас већ јесу Слогу 20 разлике.....................следеће суботе је дерби у баскету а пре тога гостовање у Краљеву .......................

Ђуровић у Војводини?!  :(  Е, па нека се носи цела Звездина управа са све Трифуновићем у три пи..е лепе материне. Имаш врхунског стручњака на дохват руке, а ти га дајеш другоме...  :bes
b]Leeee, alealeeee, na-na-na na-na na-na na-naaaa...[/b]

Sprema se novi strajk igraca u NBA. Eto prilike da vratimo PEdju, Radmana, Jarica...  :D
amo dve stvari su vecne: kosmos i Crvena Zvezda
mada za kosmos bas i nisam siguran...

Danas smo dobili Vosu 99:80.Rezultat govori sam po sebi,sjajna igra,nesebicna,mnogo trojki,itd.
Utakmicu je obelezio veliki incident koji se desio u 3. cetvrtini kada je ono govno Stewart is Vose prisao Dragojlovicu sa ledja i nokautirao ga.Tada ulece Radivojevic i razbija crncugi facu,umesao se i Jeretin koji ga je sutnuo.
Na kraju,iskljuceni su Radivojevic i Stewart,a do kraja meca Zvezda je u pojedinim trenucima imala burnu podrsku sa tribina,koje su bile slabo popunjene.Dok je crnac izlazio sa terena skandiralo se "Na kolena pred Srbe,ooo" :finger

ja ne cuh to "na kolena pred Srbe" ??
A kako mu je Vuk otvorio arkadu mamu mu jebem ja nenormalnu.....
Steta sto Tunji nije uletio  :batine
Sto se igre tice nista novo, isao sut ove nase, G bio napaljen, Jeretin pogadjao, a kad je tako dobijamo...

Quote from: "Johnny Blaze"
Steta sto Tunji nije uletio  :batine



uuu stvarno onda bi bilo bash extra...Kebu i Tunji :boks

a i Avodzoi vec ima iskustva sa olimpijskih igara... :D

Daj nam boze opet Hemofarm.

Regularni deo Super lige je zavrsen i evo par zanimljivosti pred pocetak plej ofa za one koji prate basket.

Najbolji strelac: Gerrod Henderson 17,5 poena po utakmici
Najbolji asistent: Goran Jeretin 4,3 asistencije po utakmici
Najbolji skakac: Tunji Awojobi 3,4 skoka po utakmici

Zvezda je regularni deo superlige zavrsila na 4. mestu sa skorom od 9 pobeda i 5 poraza.

Kao sto je poznato u 1. kolu,odnosno polu-finalu plej-ofa,igramo sa Partizanom.1. utakmica se igra u utorak 14. juna sa pocetkom u 19:45!Oni su domacini.
Sudije su Belosevic-Neskovic-Mrdak
[/b]

Kako stvari stoje,od naredne sezone mogli bismo ostati bez Jeretina...kako se navodi-dobio primamljivu inostranu ponudu...

Jeretin je pod ugovorom i ma koliko sve to bilo primamljivo,prvo bi oni morali da plate (fino) obestecenje Zvezdi.Mislim da je Jeretin sigurno ostaje ako uzmemo titulu,a ako ne...onda moze biti svasta

I jos jedan skandal u nasoj kosarci.Sudija vredjao Avodzobija koji je posle izjavio da je Partizan kupio sudije i prvenstvo.

15/06/2005 | Izvor: B92, Beta
Avodžobi: Sudija me nazvao crnčugom

Košarkaš Crvene zvezde, Nigerijac Tundži Avodžobi, optužio je jednog sudiju da ga je nazvao "crnčugom" u utakmici koju je njegov tim u polufinalu plej-ofa Superlige izgubio od Partizana.

"Prišao sam posle jednog faula sudiji i pitao ga zašto je to faul, a on mi je odgovorio 'Umukni, crnčugo!' (Shut up, nigger)", rekao je okupljenim novinarima ispred svlačionica razbesneli Avodžobi.

Krilni centar Crvene zvezde nije znao da kaže koji sudija mu je to rekao, ali ga je opisao kao "niskog, crnog, sa ožiljkom na licu", što od večerašnjih sudija najpribližnije odgovara opisu Branislava Mrdaka. Sudije ne smeju medijima da daju izjave, a Mrdak je prilikom izlaska iz svlačionice funkcionerima klubova i radnicima hale "Pionir" rekao da ne zna o čemu se radi, ali se okrenuo i otišao kada su prišli novinari.

Avodžobija su pokušavali da smire i novinari i predstavnici Zvezde, a nigerijski reprezentativac dugo je posle utakmice stajao u hodniku čekajući da sudije izađu.


"Čekam ga sada da mi kaže to ponovo u lice, ako je čovek. Zašto sam ja crnčuga? Samo sam ga pitao zašto je ono faul. Ako mi to ponovo kaže, stvarno ću da ga ubijem, pa makar išao u zatvor", pričao je u dahu Avodžobi.

On je optužio sudije i da rade za Partizan i naveo je da ih kontroliše aktuelni šampion Srbije i Crne Gore.

"Da nam sude inostrane sudije, pobedili bismo. Da je tako, oni (Partizan) ni Atlas ne bi mogli da dobiju", kazao je Avodžobi.

Posle petnaestak minuta, tim-menadžer Crvene zvezde Nebojša Ilić odveo je Avodžobija iz hale. Sledeća utakmica Partizana i Zvezde igra se u četvrtak, a tu utakmicu takođe će suditi Mrdak.

Evo jedne informacije,nisam hteo da otvaram novi topic:

Stiže Šakota
V. N.  19.07.2005, 17:52:48

DRAGAN Šakota, ipak, stiže na klupu košarkaša Crvene zvezde! Iskusni trener, koji je najveću slavu strekao trenirajući grčke klubove, i trenutno pomoćnik Željka Obradovića, kako "Novosti" saznaju, u sredu bi trebalo da stigne na Mali Kalemegdan i preuzme kormilo trofejnog kluba.
Iskusni stručnjak je bio na meti crveno-belih i prošle godine, kada je otišao Zmago Sagadin. Do saradnje tada nije došlo, pre svega, zbog visine "transfera", pa je ekipu preuzeo Aleksandar Trifunović, koji je pokazao da se razvija u sjajnog trenera. Međutim, mada su iz Zvezde najavljivali da će Trifunović i naredne sezone biti na kormilu tima, "kovertiranom" ostavkom Živorada Anđelkovića, predsednika UO, i najavljenim dolaskom Mirka Petrovića, predsednika "Dunav osiguranja" na čelo kluba, ali i još nekih biznismena, ponovo je "aktivirana" opcija sa Draganom Šakotom.
Očigledno je da crveno-beli žele da prekinu dominaciju komšija iz Humske (izuzimajući Kup Radivoja Koraća 2004.). Dolazak Šakote je samo prvi potez, a do početka priprema 1, odnosno 8. avgusta (okupljanje svih košarkaša), bi moglo da se očekuje dolazak isto tako zvučnih pojačanja u igračkom kadru.

Само да небуде испала ко прошли пут..................а бојим се да ће бити тако какви су ретарди ти новинари....................али сад имамо новог председника....................тако да могуче је да су сад нешто и погодили и добро написали.......................али нећу се напалити ко прошли пут.....................док небуде промовисан ником неверујем......................иначе до сад за КК потписали Љуботина и Вукашин Мандић,просечни играчи,а читам да Јеретин,Драгојловић,Стефановић и ретард Суботић остају,а Лепојевић већ добио ногу,Тунџи отишао исто а за Џеја се још незна,мада верујем да ће и он отићи....................